Dodaj do ulubionych

KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ??????

26.07.04, 12:24
Chodzi mi o smirkzpital Miejski w Mikołowie, Szpital Wojewódzki w Tychach i
Szpital Kolejowy w Katowicach.
Bardzo proszę o opinie dotyczące tych szpitali. Zwiedziłam ich oddziały,
jednak chciałabym dowiedzieć się czegoś o personelu i opiece podczas porodu i
po nim. Proszę o kontakt mamy które niedawno rodziły w tych szpitalach.
Termin mam za 2 tyg., a nadal nie wiem który wybrać.
POZDRAWIAMY Kasia i Szymonek(jeszcze w brzuszku)
Obserwuj wątek
    • t.nina Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 27.07.04, 20:06
      Rodziłam w Tychach, ogólnie jestem zadowolona, ale tylko dlatego, że mój lekarz
      prowadzący tam właśnie pracował,nie byłam anonimowa. Obecnie został ordynatorem
      w Mikołowie i kolejnego dzidziusia w Mikołowie wlaśnie zamierzam rodzić.
      Zaufany lekarz to dla mnie podstawa, choćbym miała rodzić w poluwink
      • kattika Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 28.07.04, 18:31
        Cześć! Fajnie, ze napisałaś okazało się że mamy tego samego prowadzącego- dr
        Dyrda. Ja mimo to zdecydowałam się na Kolejowy w Katowicach. Głównie
        dlatego ,że oddział jest mały (10 łóżek)i spokjny, no i znieczulenie jest za
        darmo. Słyszała dobre opinie o tym szpitalu, chociaż o Mikołowie też. Z resztą
        każdy szpitał ma dobre i złe opinie to zależy od odczuć osoby, która je
        wygłasza.
        POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA
    • aguska25 Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 29.07.04, 14:10
      Witam Moja kumpela jest z Tych i rodzila w Mikolowie!!! Jesli chodzi o Mikolow
      to byla bardzo zadowolona , maz siedzial przy niej ile chcial , dziecko tez
      miala kiedy chciala , nawet nonstop. Polozne b mile. Porod miala ciezki ale
      szpital wspomina b dobrze. O tyskim slyszalam wiele okropnych rzeczy!!! nawet
      moj maz slyszal od swoich kolegow tatusiow negatywne opinie , mi zabronil
      rodzic w Tychach!!! Cos w tym musi byc!!! Moze wszystko tez zalezy od
      lekarza??? POZDRAWIAM I RZYCZE DOBREGO WYBORU - UDANEGO PORODU
      ODEZWIJ SIE PO GDZIE RODZILAS I JAKA JEST OPINIA AGUSKA
    • matylda26 Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 29.07.04, 16:31
      Hej
      Rodzilam 12.06.04. w Szpitalu Kolejowym na Ligocie i nie jestem zadowolona
      porod jak porod, poprosilam o znieczulenie ktore nic mi nie dalo nie wiem moze
      malo mi go dali albo jestem az tak wrazliwa na bol w co watpiesmile. Po porodzie
      zostalam zle zszyta i wszystko mi sie rozlazlo dopiero 5 tygodni po zagoilo mi
      sie krocze po co dziennym smarowaniu go roznymi specyfikami, dzieki mojemu
      lekarzowi wyglada wszystko ok. A co do oddzialu noworodkow wole sie nie
      wypowiadac kobiety pomylily sie z wyborem zawodu wredne baby, procz jednej
      blondynki ktora byla bardzo pomocna. Co do ordynatora dr. Dąbrowski beszczelny
      typ, chodzilam do szkoly rodzenia w kolejowym i powiedziano nam ze ci ktorzy u
      nich koncza szkole nie musza placic za porod, a ordynator przy badaniu koncowym
      powiedzial ze mam mu dac za ten porod 100zl.
      Drugi raz nie wybiore tego szpitala chocbym miala jechac rodzic nad morze ale w
      Kolejowym juz sie nie odwaze. Pozdrawiam
    • t.nina Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 29.07.04, 18:44
      Dodam jeszcze tylko, że moja koleżanka mieszkająca w Tychach rodziła dwójkę
      dzieci w Mikołowie i za każdym razem była bardzo zadowolona.
      • kattika Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 30.07.04, 16:21
        Cześć Dziewczyny! Bardzo dziękuję za wasze opinie. Już prawie zdecydowałam się
        na szpital kolejowy, ale po przeczytaniu przeżyć Matyldy jeszcze raz wszystko
        przemyślę.Szczerze mówiąc boję się coraz bardziej, a termin tuż tuż, odezwę się
        po porodzie i podzielę wrażeniami.
        POZDRAWIAM
        • muminek1000 Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 30.07.04, 22:28
          Witam,potwierdzam,że Mikołów jest super ,położne bardzo miłe,lekarze też ale
          wybór należy do Ciebie.
    • inez76 Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 30.07.04, 23:56
      Ja też rodziłam w kolejowym i jestem zachwycona. Fakt, że było to 4 lata temu i mogło coś się zmienić. W każdym razie w styczniu rodzę drugi raz i znowu pojadę do kolejowego. Mieszkam 40 km od Katowic, ale myślę, że warto tam jechać. Wiadomo, że każdy poród jest inny i każdy czego innego oczekuje od lekarza, ale ja naprawdę miałam cudowny poród. O szpitalu kolejowym na Ligocie już dość często posano na tym forum, spróbuj poszukać na wyszukiwarce. Z tego, co zauważyłam, to opinie były raczej poztywne.
    • darriasz Re: KATOWICE, TYCH, MIKOŁÓW- GDZIE RODZIĆ?????? 03.08.04, 09:52
      A ja w kwietniu rodziłam w Tychach i zdecydowanie odradzam. Porodówka juz
      podobno jest ok bo nowa po remoncie. Ale położniczy to makabra. No chyba ze
      dzien po porodzie nie beda ci przeszkadzaly 10minutowe odwiedziny przy
      dzrzwiach oddziału bo nawet maz tam nie moze wejsc.Dla mnie była to tragedia.
      Drugi raz nie popełnie tego samego błędu.
      Pozdrawiam i szybkiego porodu zycze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka