Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie

09.06.13, 10:11
Hej dziewczyny doradżcie w którym szpitalu w Lublinie najlepiej rodzić? Mój lekarz jest ze szpitala na Kraśnickiej. Poprzednim razem syna rodziłam w tym szpitalu i dopiero w ostatnim momencie kiedy tętno zaczęło u niego zanikać lekarze zdecydowali się na cesarkę. Termin mam w listopadzie , ale już teraz się zastanawiam nad szpitalem.
Obserwuj wątek
    • gkoz Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 09.06.13, 10:56
      Ja pierwszy poród PSK 4, zmedykalizowany, drugi w Świdniku naturalny, ale jak mialas cesarke to nie musisz się zgodzić na próbę naturalnego porodu, z tego co wiem to raczej wszędzie robią cesarke jak np odejdą zielone wody, spada tętno lub dziecko nie może wstawić się w kanał rodny
    • nataasha Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 09.06.13, 14:55
      Rzuć okiem na stronę www.gdzierodzic.info, jest dość dużo opinii i w miarę aktualne dane co to warunków, możliwości poruszania się, sal itp. Patrząc z perspektywy praktyk to za nic w świecie nie wybrałabym PSK4, dobre wieści natomiast słyszałam ze Staszica.
      • gkoz Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 09.06.13, 15:45
        Rzeczywiście o PSK 1 słyszałam dobre opinie, mnie przeraził tłum i to że mąż może zostać nie wpuszczony tyle rodzących było i dlatego Świdnik, ale to było dwa lata temu
    • marygirl Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 09.06.13, 20:07
      ja rodziłam w 2011 na Krasnickich i polecam, kolejny porod tez bym tam chciała kończyć tongue_out a wiecie czy na Krasnickich po pierwszej cc bez problemu robia druga cc czy zmuszaja do sn?
      • gkoz Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 09.06.13, 20:33
        Na próbę sn MUSISZ wyrazić zgodę jak pisałam wyżej smile chociaż ja polecam sn smile
        • marygirl Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 10.06.13, 10:45
          To git,moj pierwszy porod trwał 2doby,po 4 ostatnich godz na oxy rozwarcie tylko 6cm i decyzja o cc - to był dla koszmar,nie wyobrazam sobie kolejnego porodu sn
          • cysienka Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 13.06.13, 09:47
            marygirl napisała:

> To git,moj pierwszy porod trwał 2doby,po 4 ostatnich godz na oxy rozwarcie tylk
            > o 6cm i decyzja o cc - to był dla koszmar,nie wyobrazam sobie kolejnego porodu
            > sn
            doskonale Cię rozumiem i podzielam Twoją opinię. Ja mam termin za niecałe 2 tygodnie i ciągle szukam szpitala gdzie mogłabym pójść żeby bez łaski zrobili mi cesarkę. Niestety mieszkam w mieście oddalonym ok 120 km od lublina, a u mnie w szpitalu nie respektują zbytnio "braku zgody na poród sn". A ja chciałabym po prostu zgłosić się do szpitala i umówić na CC, nie czekać do rozpoczęcia akcji porodowej bo nie wyobrażam sobie że jak się już wszystko zacznie miałabym jechać tyle kilometrów do Lublina.
            Nie wiem tylko jak mam to zrobić. Przecież nie zajdę do szpitala i nie powiem: "dzień dobry, miałam już cesarkę i za nic nie zgadzam się na poród sn, czy możecie mnie umówić na CC?" myślę że nikt nie potraktuje mnie poważnie
            • marygirl Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 13.06.13, 11:14
              a skad jestes? ja jestem z Zamościa, u nas niby szpital odpicowany ale co sie nasłuchała o porodach to ratuj Panie! ciaze prowadził mi dr.Wdowiak w Lublinie, tez sie bałam ze nie dojade na Krasnickie a tak sie złozyło ze na sam koniec dostałam cholestazy ciążowej i bez problemu przyjeli mnie na patologie na Krasnickich, tej samej nocy odszedł czop no i po tych dwóch wymeczonych dobach urodziłam.... Po wakacjach planuje druga ciąże, tego samego lekarza, jak trzeba to zapłące nawet za cc ale moze da sie dogadac smile Poza tym spisze oświadczenie że nie wyrażam zgody na porod sn i bede sie domagac cc, taki moj plansmile
              • cysienka Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 13.06.13, 15:00
                jestem z Białej Podlaskiej. lekarza też mam z Białej więc nie bardzo wiem co robić. Pierwszego syna urodziłam tydzień po terminie i to dopiero po wywoływaniu. Taką mam nadzieję że i w tym przypadku przechodzę termin, no i gdyby faktycznie tak było to spoko. Jak już przyjdzie mi położyć się do szpitala to powiem im twardo że nie chcę rodzić naturalnie ale gorzej będzie jak złapie mnie z zaskoczenia.
                Tu w naszym szpitalu jest koszmar jeśli chodzi o cesarki, w styczniu rodziła tak dalsza znajoma. Dziecko 5kg i kazali jej rodzić naturalnie. Oczywiście wszystko i tak skończyło się cesarką ale chłopiec ma uszkodzony bark i czeka go rehabilitacja do końca życia
    • agatarus Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 26.06.13, 13:58
      dwa porody miałam na Kraśnickiej, mój lekarz tam pracuje. byłam bardzo zadowolona więc polecam

moja siostra miała podobne przejścia z porodem jak Ty na Jaczewskiego więc wszystko zależy od lekarza na którego trafisz
    • sztuka.latania Re: Znieczulenie zewnątrzoponowe 28.06.13, 18:15
      Czy gdzieś jeszcze poza Staszica dostępna jest ta forma znieczulenia?

• kwiatowka2 Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 26.03.14, 13:00
      joanmary napisała:

> Hej dziewczyny doradżcie w którym szpitalu w Lublinie najlepiej rodzić? Mój le
      > karz jest ze szpitala na Kraśnickiej. Poprzednim razem syna rodziłam w tym szpi
      > talu i dopiero w ostatnim momencie kiedy tętno zaczęło u niego zanikać lekarze
      > zdecydowali się na cesarkę. Termin mam w listopadzie , ale już teraz się zast
      > anawiam nad szpitalem.

oj na Kraśnickiej odradzam, niesympoatyczny personel w ogóle zero jakiejś pozytywnej atmosfery, a przeciez kazda z nas chce robić w dobrych warunkach, bez stresu
      • marygirl Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 26.03.14, 13:14
        Ja 3lata temu rodziłam na Kraśnickich,porod jak poród nic fajnego big_grin za to super opieka na noworodkach,za miesiąc tez tam rodze,tym razem planowa cc.mam kilka kolezanek ktore też były bardzo zadowolone z opieki.no i maz może byc non stop i pomagać.
      • wikimyszor Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 27.03.14, 09:09
        prowadzeniem mojej ciązy zjamował się dr Artur Wdowiak, przyjmuje prywatnie i według mnie jest rzeczowy, spokojny ale "czuwający", w razie czego natychmiast interweniuje. Wiadomo, z pierwszą ciążą wiąże sie nie tylko ekscytacja, ale tez strach i jakies tam obawy, ja na szczęście przez cały okres ciąży czułam sie dobrze ale ważna dla mnie była świadomosc, ze mam fachowa opieke lekarską
    • kasia178142 Re: Gdzie najlepiej rodzić w Lublinie 26.03.14, 17:23
      Ja polecam szpital na Staszica . Rodziłam we wrześniu i do tej pory pamiętam super opiekęsmile Komfort rodzenia wspaniały, cudowne położne, atmosfera wsoaniała smile praktycznie nie pamiętam bólu bo mnie zagadywały i rozśmieszały, obezcnośc Męża możliwa przez cały czas smile Polecam i drugi raz wrócę tam smile
    • vero-ni Lubartowska 26.03.14, 18:20
      Proszę o info o szpitalu na Lubartowskiej.
      Chodzi mi o informacje aktualne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka