renste 10.01.05, 11:11 Szukam sprawdzonej położnej z Żeromskiego w Krakowie.Możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jessia Re: DOBRA POŁOŻNA-Żeromski-KRAKÓW 11.01.05, 12:07 o ile wiem to nie wolno poloznym tam przychodzic "na zadanie", tzn. na zamowienie rodzacej, tylko maja dyzury i musza sie ich trzymac. Przynajmniej tak bylo jak ja tam rodzilam 14 mc temu. Miedzy innymi dlatego tam poszlam, bo jestem wielkim przeciwnikiem lapowek i slyszalam, ze tam nie biora. I faktycznie, anigrosza nikomu nie dawałam a bylam b. zadowolona z opieki polozniczej i przed i podczas i po porodzie, zarowno na patologii jak i na porodowce i na oddziale poporodowym. Prawda, ze maja te swoje hopla na punkcie karmienia piersia, ale przynajmniej oznacza to, ze jest ta pomoc, faktycznie przychodzily na kazde zawolanie o kazdej porze. Kolezanki w innych szpitalach byly zostawione samym soba i przystaw tu dziecko (np po cesarce)... Co natomiast pamietam, na patologii byla przefajna pani Ela, a na porodowce pani Eda - taka blondynka, i pani Ania, ktora mi odebrala porod (tylko ze Ani jest chyba 2). Inne tez byly mile ale nie pamietam imion. Cos niestety slyszalam ostatnio o lapowkach tam, ale i tak tam ide rodzic w lipcu bo dobrze w sumie wspominam i zawsze lepiej jak sie idzie do znajomego miejsca niz w ciemno. powodzenia jessia Odpowiedz Link Zgłoś
mama.kai Re: DOBRA POŁOŻNA-Żeromski-KRAKÓW 11.01.05, 19:19 Witam! Zgadzam się całkowicie z jessia! Ja rodziłam w sierpniu i tez bardzo milo wspominam opiekę, no i w ogóle... bylo ok! Poród odbierała pani Ania , ale niestety, również nie znam nazwiska. Polecam ten szpital! Opieka jest tam naprawdę bardzo spoko(wg mnie)! Pozdrawiam wszystkie eMamy! A&K Odpowiedz Link Zgłoś
paula.kr Do jessia! 11.01.05, 20:10 Cześć! Ja też mam zamiar rodzić w Żeromskim i też w lipcu 2005!!! Mam już synka 5 letniego,ale jego rodziłam na Kopernika/dlatego więcej tam już nie pójdę/.Pozdrawiam.Paula. Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Do jessia! 12.01.05, 16:00 Hej, miło "spotkać" kogoś w podobnej sytuacji! Moze się spotkamy. Ja niby na początku lipca ale Milena była 9 dni po terminie a u nas w rodzinie to normalka więc liczę na środek. A kto prowdzi Twoją ciążę? A jesteś w samym Krakowie czy poza? My się właśnie przeprowadziliśmy do wioski koło Wieliczki więc teraz wyjazd do Krakowa jest ewenementem i w końcu robię prawo jazdy. ALe nadal chodzę do gina i pediatry w K-owie bo uważam, że mam świetnych. Jak chcesz komunikować, pisz lepiej na taylor_kucia@poczta.fm bo gazety nie czytam. A jak sie czujesz w ogóle? Powodzenia, jessia Odpowiedz Link Zgłoś
renste Re: Do jessia! 13.01.05, 14:46 DZIĘKI DZIEWCZYNY.Ja mam rodzić w końcu czerwca.Chodzę do dra Marszała.Mam 6letnią córcię ,którą też rodziłam na Kopernika,ale tam się pozmieniało i mojego lekarza już nie ma ,a bez znajomości lepiej Kopernika omijać dużym łukiem.Dlatego musiałam szukać gdzie indziej.Też słyszałam wiele dobrego o Żeromskim,więc będę tam pewnie rodzić.A wy do kogo chodzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxyz do renste: 14.01.05, 13:55 czy moglabys podac kontakt do dra Marszała? zadowolona jesteś z niego? Odpowiedz Link Zgłoś
renste Re: do magdaxyz 21.01.05, 18:44 Dawno tu nie zaglądałam,ale namiary do dr Marszała podaję. Przyjmuje prywatnie w "pro bono" na Grzegórzeckiej 104 w pon i czw. od 15 do 17. Telefon(trzeba się rejestrować też w tych godzinach)-636-90-09. Czy jestem zadowolona?Prawdę mówiąc nie za bardzo. Owszem jest miły,sympatyczny,ale z wizyty na wizytę nic nie pamięta(chodzę co miesiąc).Badania minimalizuje-sama nie wiem czy to źle czy dobrze.Po prostu trzeba samej częściowo pilnować swojej sprawy i przypominać mu różne rzeczy. Skądinąd słyszałam,że jest bardzo dobrym specjalistą i świetnie kroi w razie czego. Wszystkie badania i Usg oczywiście we własnym zakresie.On tylko mówi co trzeba. Ponoć przy porodzie też nie jest. Ponoć też dziewczyny dzwoniły do niego o każdej porze dnia i nocy,ale ja zadzwoniłam raz(miałam umówić się do szpitala)i był bardzo zniecierpliwiony. Sama nie wiem co zrobić prawdę rzekłszy,ale chyba u niego zostanę bo same dobre rzeczy słyszałam o porodzie w Żeromskim,więc pewnie tam będę rodzić(w czerwcu). Jeśli ktoś coś ciekawego wie to proszę o spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.kr Re: Do jessia! 14.01.05, 21:45 Cześć !!! Ja chodzę do Dr.Nowak.Jestem z N.Huty,ale wkrótce przeprowadzam się do domu na wieś w okolice Myślenic.Czujemy się w miare dobrze,chociaż jestem cały czas na podtrzymaniu/tzw.ciąża zagrożona/.Jestem na L-4 i wyleguje się w domciu. Pozdrawiam gorąco.Paula. Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: DOBRA POŁOŻNA-Żeromski-KRAKÓW 14.01.05, 13:31 ja do Franczaka. B. go lubię, chodzę do niego juz parę lat, poprowadził mi pierwszą ciażę, teraz tą. Prawda, że chyba łatwa była tamta, dopiero pod koniec coś tam sie podziało, ale szcęśliwie i bez zbednych zakazów itp. jessia Odpowiedz Link Zgłoś