Dodaj do ulubionych

DOBRA POŁOŻNA-Żeromski-KRAKÓW

10.01.05, 11:11
Szukam sprawdzonej położnej z Żeromskiego w Krakowie.Możecie kogoś polecić?
Obserwuj wątek
    • jessia Re: DOBRA POŁOŻNA-Żeromski-KRAKÓW 11.01.05, 12:07
      o ile wiem to nie wolno poloznym tam przychodzic "na zadanie", tzn. na
      zamowienie rodzacej, tylko maja dyzury i musza sie ich trzymac. Przynajmniej
      tak bylo jak ja tam rodzilam 14 mc temu.
      Miedzy innymi dlatego tam poszlam, bo jestem wielkim przeciwnikiem lapowek i
      slyszalam, ze tam nie biora. I faktycznie, anigrosza nikomu nie dawałam a bylam
      b. zadowolona z opieki polozniczej i przed i podczas i po porodzie, zarowno na
      patologii jak i na porodowce i na oddziale poporodowym. Prawda, ze maja te
      swoje hopla na punkcie karmienia piersia, ale przynajmniej oznacza to, ze jest
      ta pomoc, faktycznie przychodzily na kazde zawolanie o kazdej porze. Kolezanki
      w innych szpitalach byly zostawione samym soba i przystaw tu dziecko (np po
      cesarce)...
      Co natomiast pamietam, na patologii byla przefajna pani Ela, a na porodowce
      pani Eda - taka blondynka, i pani Ania, ktora mi odebrala porod (tylko ze Ani
      jest chyba 2). Inne tez byly mile ale nie pamietam imion.
      Cos niestety slyszalam ostatnio o lapowkach tam, ale i tak tam ide rodzic w
      lipcu bo dobrze w sumie wspominam i zawsze lepiej jak sie idzie do znajomego
      miejsca niz w ciemno.
      powodzenia
      jessia
      • mama.kai Re: DOBRA POŁOŻNA-Żeromski-KRAKÓW 11.01.05, 19:19
        Witam!
        Zgadzam się całkowicie z jessia! Ja rodziłam w sierpniu i tez bardzo milo
        wspominam opiekę, no i w ogóle... bylo ok! Poród odbierała pani Ania , ale
        niestety, również nie znam nazwiska. Polecam ten szpital! Opieka jest tam
        naprawdę bardzo spoko(wg mnie)!
        Pozdrawiam wszystkie eMamy!
        A&K
    • paula.kr Do jessia! 11.01.05, 20:10
      Cześć! Ja też mam zamiar rodzić w Żeromskim i też w lipcu 2005!!!
      Mam już synka 5 letniego,ale jego rodziłam na Kopernika/dlatego więcej tam już
      nie pójdę/.Pozdrawiam.Paula.
      • jessia Re: Do jessia! 12.01.05, 16:00
        Hej,

miło "spotkać" kogoś w podobnej sytuacji! Moze się spotkamy. Ja niby na
        początku lipca ale Milena była 9 dni po terminie a u nas w rodzinie to normalka
        więc liczę na środek. A kto prowdzi Twoją ciążę? A jesteś w samym Krakowie czy
        poza? My się właśnie przeprowadziliśmy do wioski koło Wieliczki więc teraz
        wyjazd do Krakowa jest ewenementem i w końcu robię prawo jazdy. ALe nadal
        chodzę do gina i pediatry w K-owie bo uważam, że mam świetnych.
        Jak chcesz komunikować, pisz lepiej na taylor_kucia@poczta.fm bo gazety nie
        czytam.
        A jak sie czujesz w ogóle?
        Powodzenia,
        jessia
        • renste Re: Do jessia! 13.01.05, 14:46
          DZIĘKI DZIEWCZYNY.Ja mam rodzić w końcu czerwca.Chodzę do dra Marszała.Mam
          6letnią córcię ,którą też rodziłam na Kopernika,ale tam się pozmieniało i
          mojego lekarza już nie ma ,a bez znajomości lepiej Kopernika omijać dużym
          łukiem.Dlatego musiałam szukać gdzie indziej.Też słyszałam wiele dobrego o
          Żeromskim,więc będę tam pewnie rodzić.A wy do kogo chodzicie?
          • magdaxyz do renste: 14.01.05, 13:55
            czy moglabys podac kontakt do dra Marszała? zadowolona jesteś z niego?
            • renste Re: do magdaxyz 21.01.05, 18:44
              Dawno tu nie zaglądałam,ale namiary do dr Marszała podaję.
              Przyjmuje prywatnie w "pro bono" na Grzegórzeckiej 104 w pon i czw. od 15 do 17.
              Telefon(trzeba się rejestrować też w tych godzinach)-636-90-09.
              Czy jestem zadowolona?Prawdę mówiąc nie za bardzo.
              Owszem jest miły,sympatyczny,ale z wizyty na wizytę nic nie pamięta(chodzę co
              miesiąc).Badania minimalizuje-sama nie wiem czy to źle czy dobrze.Po prostu
              trzeba samej częściowo pilnować swojej sprawy i przypominać mu różne rzeczy.
              Skądinąd słyszałam,że jest bardzo dobrym specjalistą i świetnie kroi w razie
              czegosmile.
              Wszystkie badania i Usg oczywiście we własnym zakresie.On tylko mówi co trzeba.
              Ponoć przy porodzie też nie jest.
              Ponoć też dziewczyny dzwoniły do niego o każdej porze dnia i nocy,ale ja
              zadzwoniłam raz(miałam umówić się do szpitala)i był bardzo zniecierpliwiony.
              Sama nie wiem co zrobić prawdę rzekłszy,ale chyba u niego zostanę bo same dobre
              rzeczy słyszałam o porodzie w Żeromskim,więc pewnie tam będę rodzić(w czerwcu).
              Jeśli ktoś coś ciekawego wie to proszę o spostrzeżenia.
        • paula.kr Re: Do jessia! 14.01.05, 21:45
          Cześć !!!
          Ja chodzę do Dr.Nowak.Jestem z N.Huty,ale wkrótce przeprowadzam się do domu na
          wieś w okolice Myślenic.Czujemy się w miare dobrze,chociaż jestem cały czas na
          podtrzymaniu/tzw.ciąża zagrożona/.Jestem na L-4 i wyleguje się w domciu.
          Pozdrawiam gorąco.Paula.
    • jessia Re: DOBRA POŁOŻNA-Żeromski-KRAKÓW 14.01.05, 13:31
      ja do Franczaka. B. go lubię, chodzę do niego juz parę lat, poprowadził mi
      pierwszą ciażę, teraz tą. Prawda, że chyba łatwa była tamta, dopiero pod koniec
      coś tam sie podziało, ale szcęśliwie i bez zbednych zakazów itp.
      jessia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka