aaala1 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 24.02.05, 22:24 Ja się wybieram tam na dniach. Jutro mam termin a kiedy zacznę rodzić to wielka niewiadoma Odpowiedz Link Zgłoś
sylraf Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 25.02.05, 08:35 ja planuję tam rodzić (poród rodzinny), mam termin na 14 marca, ale, tak jak aaala1, kiedy urodzę nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
dorota0510 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 25.02.05, 08:35 Ja wybieram się tam około 5 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia73 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 25.02.05, 09:36 Cześć i ja też się tam wybieram - termin mam na 20 marca Gonia z Zuzią w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Mam pytania... 25.02.05, 11:03 ...do dziewczyn ktore rodza w Miedzylesiu!!Czy macie lekarza prowadzacegoz tego szpitala??Czy chodziłyscie do szkoły rodzenia w Miedzylesiu i czy wogole taka jest??Co trzeba zrobic zeby miec porod rodzinny??Jestem strasznie zielona w tych tematach!!Mieszkam w Miedzylesiu i mysle y=tez o tym szpitalu. Termin na 18 czerwca!! Pozdrwaiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
pacc.b282 Re: Mam pytania... 25.02.05, 12:15 Hej ja rodziłam w Międzylesiu.Nię chodziłam tam do szkoły rodzenia ale to nie ma znaczenia.Z tego co się orientuję to jest w Międzylesiu szkoła rodzenia.Żeby mieć poród rodzinny trzeba zamówić sobie salkę do porodu rodzinnego(jest tylko jadna taka sala).Opłata wynosi chyba 200zł.Najlepiej jak pójdziesz do szpitala i wszystkiego się dowiesz od położnych.Ostatnio moja koleżanka zwiedzała oddział i położana udzieliła jej wszystkich potrzebnych informacji.Radziłabym Ci zadzwonić na oddział tel.51-35-153 i zapytać kiedy będzie na dyżuże pani Celina Grygo(super położna)i umówić się z nią na zwiedzanie a potem na poród.Tak zrobiła moja koleżanka i wszystko się udało.Ja nie miałam porodu rodzinnego,przyjechałam zupełnie niespodziewanie do szpitala ale rodziłam z panią Celiną i dlatego ją polecam ,z własnego doświadczenia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Do pacc.b282 25.02.05, 12:29 mam pytanie? Jak to trzeba zamówić sobie salkę do porodu rodzinnego?? Z tego co wiem, to jak będzie wolna w tym momencie jak rodzisz to wchodzisz i korzystasz a jak bedzie zajęta to trudno, kto pierwszy ten lepszy. Ale jak bedzie zajęta to mąż oczywiscie moze byc z żoną gdzie indziej.Troche mnie zmyliło Twoje sformułowanie ze trzeba zamówić salkę,ale jak??? bo juz teraz zgłupiałam, tego sie nie da przewidzieć kiedy bedę rodzić??? Odpowiedz Link Zgłoś
pacc.b282 Re: Do aaala1 25.02.05, 16:55 Hej,rzeczywiście masz rację -porodu nie da się przewidzieć.Żle się wyraziłam.Moja koleżanka zamówiła położną i powiedziała że chce zamówić salkę do porodu rodzinnego.Położna powiedziała że dopiero jak już przyjedzie do szpitala do porodu wtedy zamawia się tą salkę(jak oczywiście nie jest zajęta). przepraszam Cię za nieprecyzyjne sformułowanie myśli.Napisz jak udało Ci się to załatwić?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Do aaala1 25.02.05, 17:03 Dzieki wielkie za odpowiedź) Dam znać jak to wygląda naprawdę. Mam nadzieję urodzić lada dzień bo termin mija już dziś Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pacc.b282 Re: Do aaala1 25.02.05, 19:31 Ojej!to Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Szczęśliwego,szybkiego porodu oraz zdrowego i pulchniutkiego dzidziusia życzę i czekam na wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
paula7601 Re: Mam pytania... 06.03.05, 10:44 ja rodziłam w Miedzylesiu w sali ogólnej z mezem bo rodzinna była zajeta byliśmy tylko my było bardzo sympatycznie, miałam znieczulenie zzo, położną panią Celinke i lekarza Mateuszewicza. Trafiłam najlepiej jak mogłam sali nie da sie zamówić . Jak ja rodziłam ta sala była zajeta bo niedawno urodziła tam dziewczyna i odpoczywała z dzidziusiem i meżem. jako panią anestezjolog polecam Panią Agnieszke ja umówiłam sie z nią jak sie zaczeło , spytałam sie czy moge zadzwonić jak bedzie juz pora o każdej godzinie zgodziła sie przyjechał w ciagu 15 min od telefonu. tel do pani A. Matus 600 355 046 ,872-26-09. Dziewczyny rodzcie ze znieczuleniem super.Ja moją córeczką Anią zajmowałam sie cały czas po porodzie dziewczyny które rodziły bez zieczulenia nie miały siły. pozdrawiam paula Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: Do gonia73 25.02.05, 11:53 O, to może się spotkamy Ja mam termin na 17 marca i też jestem Gosia z Zuzią w brzuszku )) Bierzesz jedynkę czy inną salkę? Odpowiedz Link Zgłoś
gonia73 Re: Do gonia73 25.02.05, 19:45 Planuje wziąć dwójkę na spółkę z jakąś inną Mamusią (jak będzie jakaś chętna a jak nie to bedę w niej sama. W przyszłym tygodniu chcę przejechac się do szpitala i pogadac w p. Celiną Grygo na temat porodu rodzinnego - nie mogę się na zadnym forum dowiedziec ile bierze za indywidualna opieke. Pozdrowionka dla Gosi i Zuzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: Do gonia73 07.03.05, 16:18 Ja też myślę o tej sali na spółkę z inną mamą. Możemy się umówić To na jaki dzień wyznaczamy sobie poród? )) Rozmawiałaś już z p. Celiną? Jeśli możesz napisz mi na priv czego się dowiedziałaś! Pozdrawiamy ciepło! Gosia i Zuzia (to będzie olbrzymka bo już waży ponad 3,5 kg!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 25.02.05, 11:31 ponawiam bo zaraz watek zaginie Odpowiedz Link Zgłoś
chopa1 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 06.03.05, 10:10 ja również Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia2 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 06.03.05, 20:19 Ja też chcę tam rodzić - tylko jeszcze nie wiem kiedy (możliwe terminy to 20 maja albo nawet 18 czerwca) Odpowiedz Link Zgłoś
chopa1 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 06.03.05, 21:14 Cześć,jak to takie rozbieżności w terminie??jak to jest możliwe?... Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia2 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 07.03.05, 22:52 Problem jest tego typu, że właściwie to nie wiadomo kiedy zaszłam. OM miałam 11 września po czym jak poszłam do lekarza to stwierdził od razu że ta ciąża wydaje mu się starsza i rzeczywiście pierwsze USG wykazało że prawdopodobnie będąc w ciąży już około tygodnia dostałam jeszcze okresu. Drugie USG wykazało już trochę inaczej - tzn wiek płodu równy jest OM - także nie wiadomo kiedy urodzę w końcu - zobaczymy. Mój lekarz powiedział że będziemy monitorować na bieżąco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chopa1 Re: MIĘDZYLESIE- która chce tam rodzić lub rodził 26.03.05, 21:15 ponawiam wątek Odpowiedz Link Zgłoś
chopa1 Re: do flawia 31.03.05, 19:08 Cześć,co u Ciebie słychać?napisz jak będziesz mogła.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś