martagrz 30.04.05, 13:21 Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie mam pytanie, czy któraś z was ma dokładną listę z rzeczami, które należy wziąć do Szpitala Bródnowskiego - dla mamy i dzieciaczka??? byłabym bardzo wdzięczna, pozdrowionka Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majeczka262 Re: Torba do Bródnowskiego 30.04.05, 14:41 Wiesz ja rodziłam w innym szpitalu,ale w każdym jest podobnie.Trzeba mieć koszulkę nocną,kapcie,ręcznik,przybory toaletowe,wodę do picia(najlepiej niegazowaną).Weź sobie kilka par skarpet(nogi marzną)chusteczki higieniczne i nawilżane.Dla dzidziusia komplet ciuszków(koszulka,śpiochy,kaftanik)a koszulek nawet kilka,skarpeteczki dla bobasa,kocyk.Pieluchy z reguły mają na oddiele,ale najlepiej jakbyś sięprzeszła lub zadzwoniła i dowiedziała.W moim szpitalu kosmetyki dla dzieci były,ale możesz wziąć oliwkę i linomag lub kremik. Aha,najważniejsze weź sobie szlafrok,nie zapomnij o karcie ciąży,legitymacji ubezpieczeniowej i dowodzie osobistym. Powodzenia,daj znać jak poszło.Pozdrawiam. Maja-mama 7 letniego Marka,4 letniej Angeliki Odpowiedz Link Zgłoś
margobo Re: Torba do Bródnowskiego 16.05.05, 14:38 Witaj. Ja rodziłam w Bródnowskim 10.04.05. Do torby zapakuj: - ok 7-10 majtek jednorazowych (wymagane po porodzie) - 2-3 opakowania podpasek dużych BELLA MAMA - prawdpopdobnie tak się nazywają,( można też je kupić na dole przy wejściu ale po co przepłacać), - koszulę dla mam karmiących najlepiej ze 2, (do porodu dostaniesz koszulę), - możesz kupić jeszcze nakładki na sedes, i weż papier toaletowy, bo w łazience nie ma, - kapcie, szlafrok, klapki pod prysznic, - 2 ręczniki - 1 duży i 1 mniejszy, - sztućce, talerzyk, kubek, ( dobrze byłoby aby ktoś potem przywoził Ci jedzenie bo szpital ma tylko 3.50 stawki żywieniowej na dobę dla pacjętki), na korytarzu jest lodówka i tam można trzymać jedzenie, - kosmetyki: mydło, szampon, płyn do higieny intymnej itd, - laktator będzie potrzebny jak będziesz miała nawał pokarmu w ok 2-3 dobie po porodzie, - pampersy i chusteczki dla dzidzi (szpital nie daje, trzeba mieć własne) - ubranka: najlepiej 3-4 body, 3-4 śpioszki, skarpetki, rękawiczki, 2 czapusie, - 2 rożki, - dokumenty: karta ciąży, ostatnie badania, USG, legitymacja ubezpieczeniowa. To chyba wszystko z potrzebnych rzeczy. Ja bardzo miło wspominam poród i pobyt w tym szpitalu. Opieka nad noworodkiem jest super. Jak urodzisz to daj znać. Pozdrawiam i życze szybkiego rozwiązania. Małgosia - mama 4 letniego Maciusia i 1 miesięcznej Patrycji. Odpowiedz Link Zgłoś
martagrz Re: Torba do Bródnowskiego 16.05.05, 14:47 bardzo bardzo dziękuję i napewno dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
martagrz Re: Torba do Bródnowskiego 16.05.05, 14:53 mam jeszcze pytanko do ciebie, czy odwiedziny są możliwe tylko w określonych godznach? Czy też można np. dłużej mieć męża przy sobie? U mnie ma być cesarka i boję sie jak sama dam sobie radę Odpowiedz Link Zgłoś
margobo Re: Torba do Bródnowskiego 16.05.05, 21:42 Jak będziesz miała cesarkę to weż więcej ubranek do szpitala i jakiś ładny komplecik na wyjście założysz go dzidzi na body i śpioszki jak będziecie wychodzić. Co do odwiedzin to są od 14-17, i raczej są "sztywne" a tak naprawde zależy to od "humoru" Pana na dole w szatni. Prawdopodobnie po cesarce będziesz leżała 1 dobę na sali pooperacyjnej a tam chyba wogóle nie może ktoś Ci towarzyszyć, ale nie martw się dzieckiem zajmą się pielęgniarki jak nie będziesz mogła sama się nim zająć. Jak się dowiem dokładnie to Ci napiszę szczegóły postępowania po cesarce w bródnowskim. A tak na marginesie, wiesz jakiej płci będzie dzidzia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martagrz Re: Torba do Bródnowskiego 17.05.05, 09:52 będę cały czas czytała ten wątek, dziękuję za porady a płeć dzidziusia jest nieznana Odpowiedz Link Zgłoś
margobo Re: Torba do Bródnowskiego 16.05.05, 21:45 A jeszcze weż ze sobą ze 2 staniki do karmienia i wkładki laktacyjne. Jak cos jeszcze sobie przypomnę to napiszę. Pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś