ja275 20.06.05, 22:39 oddzial Patologii ciazy wyglada rownie imponujaco jak izba przyjeci, porodowka oraz sale poporodowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norunio Re: czy w Bielanskim???? 21.06.05, 10:05 chyba nawet lepiej Miesiąc temu spędziłam tam dwie doby przed porodem. Warunki super. Odpowiedz Link Zgłoś
madzias1968 Re: czy w Bielanskim???? 22.06.05, 08:58 Warunki super, gorzej z opieką lekarską. Jeśli wszystko z pacjentką i dzieckiem jest ok to w porządku, schody zaczynają się, gdy pobyt w szpitalu przeciąga się. Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 mh :( 22.06.05, 09:42 a jesli ma sie oplacona polozna to problem lekarski tez istnieje???? bede miala najprawdopodobniej cc wiec troche boje sie ze bede zdana tylko na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
madzias1968 Re: mh :( 22.06.05, 10:07 Położną masz głównie przy porodzie, po porodzie (lub przed na patologii) wpada do Ciebie tylko raz na jakiś czas i owszem może się czegoś dowiedzieć na twój temat, gdy jest taka potrzeba (ale wiele nie zrobi, gdy trzeba jakoś zadziałać). Ja na szczęście nie miałam drastycznych przeżyć, ale uwierz mi, że dziewczyny, któe leżały ze mną i miały faktycznie problemy, były z tymi problemami zostawiane same sobie. Jedynie baaaardzo zdecydowane zachowanie przynosiło jakieś skutki. Nie będę się rozpisywała na ten temat, bo dużo by mówić. Mam nadzieję, że w twoim przypadku wszystko będzie ok. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ivona18 Re: czy w Bielanskim???? 22.06.05, 09:58 Wczoraj właśnie tam byłam i faktycznie cały oddział jest super!!! Ale nie wiem jak z opieką;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
tiga76 Re: czy w Bielanskim???? 25.06.05, 22:00 Jak dla mnie opieka super. Przeleżałam 5 dni na patologi i podsumowując byłam zadowolona. O ile można być zadowolonym gdy się czeka na dziecko które nie spieszy się na świat . Po porodzie leżałam na sali z dziewczyną, która sporo przeszła-miała silne zatrucie ciążowe i poród bliźniaków w dość wczesnej ciąży. Mówiła że personel nie odstępował jej na krok- położna była przy niej prawie non stop, a lekarz co chwila przychodził.Ogólnie ona była bardzo ciężkim przypadkiem, ale z opieki i na patologii i na położnictwie była bardzo zadowolona. Zresztą tak jak i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: czy w Bielanskim???? 27.06.05, 22:09 Patologia - warunki i opieka super, położnictwo - warunki ok, opieka - okropna (zwłaszcza po cc(( - zap.....aj z dzieckiem i nie zawracaj głowy - położne i pielęgniarki nie są od tego aby ci pomagać). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 to niedobrze ... 28.06.05, 14:49 kurka troche sie zmartwilam bo jak wczesniej juz wspomnialam raczej na 100% bede miala cc, poprzednio tez mialam cc wiec i w tym przypadku ze wzgledow zdrowotnych bede cieta, z tego co piszecie wynika, ze naprawde trzeba byc zdana na siebie i to nawet po cc, bede miala oplacona polozna ale czy ona cos pomoze - mam nadzieje ze tak - poprzednio byla dosc pomocna ale stracha mam teraz naprawde bo jak tu robic cos przy maluchu po takim zabiegu..... Neta Odpowiedz Link Zgłoś