Dodaj do ulubionych

mamy z Łodzi. Gdzie rodzić???

08.09.05, 22:44
zastanawiamy się z mężem i ni możemy dojśc do zadnego wniosku. Przeczytałam
już chyba wszystko na forum o Łódzkich szpitalach i dalej nie wiem..
Czy kombinat i taśmociąg sad ICZMP?
Czy Madurowicz?
Czy Rydgier?
Czy inne...ten na przyrodniczej chyba zamykają...
nie mam pojęcia co wybrać. Moja gin jest z CZMP, do szkoły rodzenia prywatnej
uczęszczamy...
Jakeiś sugestie? Zalezy mi na ludzkim podjesciu, na tym bym była z dzieckiem
po porodzie, na krótkim pobycie w szpitalu, na tym żeby męża nie wyrzucali
poza godzinami odwiedzin, itd..
Obserwuj wątek
    • wielorybka Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 16.09.05, 09:26
      Powiem jak było w CZMP na Perinatologii.
      Po porodzie fizjologicznym pobyt trwa 3 doby, po cc 5. Dzieci są oddzielnie,
      zajmują się nimi położne, a mamy 7 razy dziennie chodzą karmić (przerwa nocna
      24-6). Położne od noworodków generalnie w porzadku, bardzo pomagaja w nauce
      karmienia (nie wszystkie, ale tych niepomagajacych jest mało). Położne na
      oddziale miłe i pomocne, cierpliwe i przychodza na kazde wezwanie (lezalam po
      cc). Salowa p. Maria - złota kobieta, dba o polożnice jak o wlasne corki. Na
      lekarzy nie moglam narzekac bo nie mialam za wiele kontaktu z nimi a te co
      mialam byly OK. Fakt, jest ruch w interesie ale wspominam dobrze (może po prostu
      mam male potrzeby). Mąż mógł być przez cały dzien, widywalam panów jeszcze w
      okolicach 22.
    • rosse Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 19.09.05, 17:35
      RYDYGIER bardzo polecam.Mały,cichy po remoncie.dziecko non stop przy tobie i
      personel tez pod ręką a nie jak w M.P. szukaj wiatru w polu.jest tam super
      położna z którą ja rodzilam.Dzięki niej tylko 4 godziny.Gorąco polecam.Nadia ma
      12 tygodni.pozdrawiam
      • reni25 Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 01.11.05, 20:28
        Witam! Moje pterwsze dziecię rodziłam na Przyrodniczej, ale teraz szpital
        zamykają więc prawdopodobnine zdecyduję się na Rydgiera. Jeśli ktoś ma dobre
        doświadczenia z jakąś sympatyczną i fachową położną z tego szpitala, to bardzo
        proszę o namiary.
        pozdrawiam
    • hanula12 Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 02.11.05, 10:37
      Ja wbrałam Rydygiera (jestem w 19tc), mam z tego szpitala lekarza, a poza tym
      słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii.
      • doris254 Re: do hanula 12 mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 02.11.05, 11:50
        witaj, ja tez wybieram sie rodizc w Rydygierze, tez mam stamtad lekarza. to
        pani dr nazywa sie Wieczorek, a ty jakiego masz lekarza? pozdrawiam
        • hanula12 Re: do doris254 02.11.05, 15:50
          Baradyn, jest podobno dobry, ale i taki specyficzny. na kiedy masz termin? ja
          na albo 30.03 albo 4.04.o Rydygierze słyszałam bardzo dużo dobrych opinii i
          mało złych i dlatego się zdecydowałam.
          • doris254 Re: do hanula 02.11.05, 16:15
            witam ja mam termin troszke pozniej niz ty, tzn. na 25 kwietnia, jak sie
            czujesz, masz juz widoczny brzuszek. masz moze ochote ze mna pogadac podaje
            numer g-g 5165849. napisz cos bedzie mi miło, pozdrawiam
            • hanula12 Re: do doris 03.11.05, 10:10
              Doris ja bardzo rzadko wchodzę na gg, ale jakbyścoś potrzebowała, jakieś info
              czy coś to pisz na maila gazetowego, a na pewno odpiszę. pozdrawiam Cie
              serdecznie. brzuchol już mam, a dzidzia się cudownie rusza - super uczucie.
              • deotyma11 Rydygier 03.11.05, 21:43
                Może przykro to mówić ale ja z kolei słyszałam same złe opinie o Rydygierze. To
                jest dobry szpital gdy poród przebiega bez komplikacji i nic złego sie nie
                dzieje z dzieckiem. Polecam Matkę Polkę. Mają bardzo dobry sprzęt i dobrą
                kadrę. Opieka przed i po porodzie bez zarzutu. A gdyby się coś złego zaczęło
                dziać to nie przewożą dziecka do innego szpitala, bo wszystko jest na miejscu.
                Czasem "fabryka" jest lepsza
                • saraag Re: Rydygier 05.11.05, 09:28
                  Rodziłam w Rydygierze, poród miałam z komplikacjami i położna sobie doskonale
                  poradziła, dr Baradyn jest rewelacyjny a specyfika jego polega chyba na tym, że
                  nie bierze w łape na lewo i prawo. W Matce Polce rodzic nigdy nie zamierzam, bo
                  teksty w stylu zamknij morde mnie nie interesują, tłumy studentów tez nie
                  bardzo. Drugi raz tez będe rodzic w Rydygierze. Pewnie zdarzają sie gorsze dni,
                  moze też zdarzają się bardzo wymagające pacjentki, które chcą być w centrum
                  uwagi przez cały pobyt w szpitalu, to wtedy moze szpital prywatny by się
                  przydał.
                  • deotyma11 Re: Rydygier 05.11.05, 15:27
                    Akurat złe opinie usłyszałam nie od osób, które potrzebowały adoracji tylko
                    konkretnych decyzji. Bo trudno nazwać nadmiernymi wymaganiami rodzącej prośbę o
                    pojawienie się wreszcie lekarza po 18 godzinach porodu, który kiedy się raczył
                    zjawić i stwierdził, że ona i tak nie urodzi sn bo dziecko jest źle ułożone.
                    Albo gdy po cesarce dziewczynie z rany sączyła się ropa a lekarz stwierdził, że
                    ma przywidzenia. Po wyjściu ze szpitala poszła do swojego lekarza i musiała
                    brać z powodu ropy antybiotyki. Trudno też podważyć krążących wśród lekarzy
                    opinii, że Rydygier ma kiepską kadrę medyczną.
                    Nie słucham za bardzo opinii przypadkowych osób, bo wiadomo, że każdy ma prawo
                    do swoich odczuć i wrażeń, ale konkretne sytuacje mnie przekonują.
    • gosiawww1 Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 05.11.05, 11:42
      ja pierwsze dziecko rodziłam w CZMP miałam cesarkę.BYŁO DUŻO komplikacji i
      byłam bardzo zadowolona.opieka dla dziecka super.Teraz termin mam na 14 marca i
      myślę rodzić w rydygierze.Myślę że będzie dobrze
      • dasia_p Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 14.12.05, 11:12
        Dziewczyny czy w Rudygierze można rodzić ze "swoją" położną?
        Jak tam wygląda i ile kosztuje poród rodzinny? Jak wygląda sprawa z zoo i jakie
        są koszty znieczulenia? Aha interesuje mnie też możliwość odwiedzin, czy są
        jakieś ustalone godziny?
        • rubi21 Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 15.12.05, 09:25
          z tego co wiem nadal mozna rodzic ze swoją położną, pierwsze dziecko urodziłam
          tam pięć lat temu, umówiłam się z położną.
          Opłaty związane z porodem:
          Znieczulenie dolędźwiowe - 400 zł
          Opłaty od osoby towarzyszącej (np. strój) - 30 zł
          Sala porodowa o wyższym standardzie i indywidualna położna - 500 zł
          ale te opłaty obowiązują gdy umawiasz sie na takie porody w administracji
          szpitala.
          Są ustalone godziny odwiedzin od 10-12, 16-18, na oddziale po porodowym. Uwazam
          ze to dobrze, bo nikt nie stoi nad matka i dzieckiem całymi dniami jak np w
          CZMP. Oczywiscie kazdy dokonuje własnych wyborów. Czytałam jednak ze chcesz
          wybrac miedzy CZMP i madurowiczem, pozdrawiam i jesli chcesz napisz na
          rubi21@op.pl, tez jestem z Łodzi, a moze masz jeszcze jakies inne pytania?
          • olllla Re: mamy z Łodzi. Gdzie rodzić??? 15.12.05, 22:47
            uuff, Dziewwczyny troche mnie przerażacie. Jutro mam termin w Koperniku a tu
            ani słowa o tym szpitalu. Czy tam jest aż tak źle? no nic następnym razem
            napiszę czy było warto wybierać akurat ten.

pozdrawiam Wszystkie Mamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka