Dodaj do ulubionych

lekarze z damiana

17.10.05, 16:13
Hurra!Fasolka!Chciałabym prowadzić ciążę w Damianie.Którego lekarza polecacie
i dlaczego? Serdecznie proszę o informację.
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: lekarze z damiana 17.10.05, 17:44
      Dr Krzysztof Pancześnik - delikatny, dokładny, cierpliwy. W każdej chwili można
      zadzwonić do niego na komórkę i zawsze spokojnie doradzi albo rozwieje jakieś
      wątpliwości.
      Trafiłam do niego po dwóch poronieniach, doradziły mi go dziewczyny z forum.
      Wcześniej "przerobiłam" trzech innych lekarzy w Damianie, ale dopiero u niego
      czuję się w pewnych rękach. smile
    • aldico1 Re: lekarze z damiana 17.10.05, 18:08
      Ja też polecam dr Pancześnika. Można na niego liczyć zwłaszcza, gdy dzieje się
      coś złego. W razie problemów można do niego zadzwonić, każdej pacjentce daje
      numer swojej pryw. komórki.
    • black_currant Re: lekarze z damiana 17.10.05, 18:26
      Ja również polecam doktora Pancześnika.
      Prowadziłam u niego drugą ciążę, a potem rodziłam z nim synka.
      Dzięki szybkiej i dobrej decyzji o cc mój syn urodził się cały i zdrowy.

To chyba najlepsza rekomendacja smile)))))

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
    • plplp Re: lekarze z damiana 17.10.05, 19:27
      Dzięki za informację. Mam wrażenie, że w Damianie pracuje jeden lekarz. Czy dr
      Pancześnik robi również usg w razie potrzeby w trakcie wizyt?
      • black_currant Re: lekarze z damiana 17.10.05, 21:03
        Na Foksal na pewno tak.

---------------------------------------
        Ania - podwójna mama październikowa smile
        Emilka (1.10.2001)
        Grześ (18.10.2004)
        • yskyerka Re: lekarze z damiana 17.10.05, 23:48
          Na Wałbrzyskiej też, chociaż w poniedziałki zwykle ma gabinet bez usg, ale w
          razie potrzeby można przejść do pokoju obok albo poczekać, po potem w innej już
          sali robi tylko usg.
    • j07222 Re: lekarze z damiana 18.10.05, 11:01
      Pierwszą ciążę prowadził mi dr. Piotr Hadas.
      Oprócz peanów dwie rzeczy kłopotliwe: mam w Damianie abonament ale on
      uporczywie zapraszał do swojego gabinetu.
      No i niestety trudno dostać się na wizytę bo jest bardzo oblegany. W zasadzie
      do niego są dwie kolejki - jedna odób normalnie zapisanych a droga kobiet w
      ciąży, które mogą wejść "z marszu".
      Ale bardzo dobrze go wspominam, jest serdeczny, do wszystkich pacjentek mówi
      na "ty" - może to przeszkadzać niektórym ale on jest w tym naturalny. No i
      drobiazgowy jeśli chodzi o USG, badania, porafi doradzić szpital, ma dostęp do
      informacji o położnych.
      Druga ciża to dr.Kucharski, też dość mocno oblegany. W zasadzie bez zastrzeżeń
      ale więcej uwagi czułam ze strony Hadasa. PRzenisłam się do Kucharskiego ze
      względu na łątwiejszy dostęp.
      Pozdrawiam!
      • yskyerka Re: lekarze z damiana 18.10.05, 11:38
        Żeby nie było, że w Damianie jest tylko jeden czy dwóch lekarzy. wink
        Koleżanka chodzi do dr Korzyckiego i też bardzogo sobie chwali.
        • yskyerka Re: lekarze z damiana 18.10.05, 11:39
          Za wcześnie mi się kliknął enter...

Z Korzyckim jest ten plus, że codziennie jest na Wałbrzyskiej, więc w razie
          czego, zawsze można do niego przyjść, nawet kiedy się nie było umówionym. Poza
          tym też od razu daje numer swojej komórki i można w każdej chwili zadzwonić.
          • makufka Re: lekarze z damiana 18.10.05, 20:19
            To ja Ci polecam dr Południewskiego. Też oblegany, ale dla pacjentek zawsze
            dostępny. Kiedy nie ma już miejsc w rejestracji, dzwoniłam do niego i zawsze
            mnie po wszystkich pacjentkach dodatkowo przyjmował. Dzięki niemu ciążę i poród
            zniosłam znakomicie. POLECAM
            • plplp Re: lekarze z damiana 19.10.05, 06:48
              Dziękuje za wszyskie informacje.
      • warszawianka10 Re: lekarze z damiana 21.10.05, 15:43
        Dr Kucharski , zdecydowanie dr Kucharski. Prowadził moje trzy ciąże. Wszystkie
        zakonczone sukcesem. Rodziłam z Doktorem w Instytucie Matki i Dziecka i w
        Damianie. Całkowicie mu ufam , wierze w Jego doświadczenie położnicze.Wiem tez,
        że ma bardzo dobrą opinnie wśród lekarzy i jest w tym środowisku znaną
        postacią .Wiele lekarek prowadziło u doktora swoje ciąże. Jest oblegany przez "
        ciężarówki" ale się temu nie dziwię, bo zawsze
        dla mnie miał czas i gdy pilnie potrzebowałam konsultacji zawsze mnie
        przyjął, a pewnie podobnie dokładnie opiekuje się i innymu pacjentkami.Jest też
        zawsze dotępny telefonicznie.
    • aga1000 Re: lekarze z damiana 19.10.05, 21:52
      Hej,
      Ja rodziłam w Damianie ale ciąże prowadził lekarz z LIMu (Dr Dworniak.
      Fantastyczny!). Dopiero pod koniec zaczęłam "bywać" w przychodni Damiana.
      Najpierw u dr Południewskiego potem u Hadasa. Zmieniłam bo ponoć Południewski z
      racji licznych obowiązków moze być niedostepny, zwłaszcza w godzinie zero, co
      chyba nie jest prawdą. Bardzo ciepły i dokładny człowiek, zawsze dużo czasu
      poświęca na rozmowę-ma bardzo duzo empatii. Polecam.
      Poród przyjmował dr Hadas-też złego słowa nie moge powiedziec, ale potwierdzam,
      to co pisały "przedmówczynie". Trudno się do niego dostać bo jest autentycznie
      oblegany, często się umawiał a trzeba było długo czekac (ale OK-rozumiem to,
      trudno zeby zostawił jakąś rodzącą kobitkę i leciał do mnie podgadać o
      organizacji porodu). Masz też tę manierę mówienia per ty, ale faktycznie robi to
      w sposób, który absolutnie nie uraża. I co najważniejsze: z jego pomocą mój
      synek urodził się zdrowy jak ryba, a i ja błyskawicznie zapomniałam o czymś
      takim jak poród.
      Natomiast sam poród w Damianie z czystym sumieniem moge polecić. Dla mnie to
      jest bardzo miłe wspomnienie, ale to już inny temat...
    • emilia_g1 Re: lekarze z damiana 19.10.05, 23:14
      Ja polecam dr Poludniewskiego. Prowadzil cala moja ciaze - teraz jestem w 40
      tyg. Dokladny a przy tym bardzo sympatyczny. Mozna bez problemu dzwonic na jego
      komorke jak ma sie jakies pytania.
      • aglas Re: lekarze z damiana 20.10.05, 10:44
        A czy któraś z Was miała ciążę prowadzoną przez dr. Rogowiecką? Jestem jej
        pacjentką, ale zastanawiam sie czy ciążę też u niej prowadzić. Jak do tej pory
        nie miałam żadnych kłopotów, więc mi wystarczała, ale ciąża to okres specjalnej
        troski. Co o niej sądzicie?
    • amolla Re: lekarze z damiana 20.10.05, 15:45
      witaj plplp. nie wiem, czy dokonałaś juz wyboru lekarza - jeżeli nie, szczerze
      polecam dr Leszczyka. bardzo delikatny, cierpliwy i taktowny. prowadził moją
      ciążę i poród (cc). byłam bardzo zadowolona. zawsze w razie jakiegoś niepokoju
      mogłam zadzwonić na prywatną komórkę, nawet gdy wyjechał na urlop cierpliwie
      udzielił mi porady przez telefon. potrafił rozwiązać moje wątpliwości, uspokoić.
      synek urodził się w znakomitym stanie a ja szybciutko po cc wróciłam do formy.
      obecnie moja kuzynka jest pacjentką dr Leszczyka i jest zachwycona.
      powodzenia plplp i duzo zdrowia tobie i dzidziusiowi fasolce. amolla
      • plplp Re: lekarze z damiana 21.10.05, 15:30
        Dzięki za wszystkie informacje i za ciepłe słowa. Chyba wybiorę dr Pancześnika,
        bo nie jest aż tak oblegany, a sprawia wrażenie kompetentnego. Pozdrawiam
        wszystkich serdecznie
        • aldico1 Re: lekarze z damiana 21.10.05, 21:27
          Gratuluję wyboru! gorąco polecam poród w Damianie. Niezapomniane przeżycie.
          • agnestic Re: lekarze z damiana 24.10.05, 19:33
            W mojej obecnej ciąży byłam u kilku lekarzy z Damiana i wybrałam Dr Kucharskiego.
            Zrobił na mnie nalepsze wrażenie. Konkretny i kompetentny . Dokładnie wypytał o
            ciążę i moje zdrowie. Poczułam, ze bezpiecznie moge zawirzyć mu prowadzenie
            ciązy i porodu. Mój mąż również ocenił go najwyżej porównując do innych. Dlatego
            właśnie dr Kucharskiego polecam.
            • kretka27 Re: lekarze z damiana 24.10.05, 21:10
              moją ciążę prowadził dr Góźdź, jestem zadowolona
    • anusia29 Re: lekarze z damiana 25.10.05, 10:37
      Kucharski - zdecydowanie. Jestem jego pacjentką już od 10 lat, za miesiąc
      rodzę - oczywiście z nim i w damianie. W razie potrzeby robi też cc i jest w
      tym bardzo dobry - z opinii znajomych, które miały u niego cc.
      acha, i jest gwarancja, ze przy konieczności nacięcia przy psn dobrze zszyje,
      bo robi tez plastykę pochwy po partaczach z innych szpitali.
    • opaulina Re: lekarze z damiana 25.10.05, 11:43
      Zdecydowanie dr Krzysztof Kucharski prowadzil moja ciaze i odbieral porod,
      super facet swietny lekarz.
      • agi4 Re: lekarze z damiana 03.11.05, 13:11
        a ja polecam dra Kuźlika, przyjmuje w czwartki na walbrzyskiej i w soboty na
        modlinskiejsmile prowadzi moją ciążę jestem b.zadowolona, jest miły i bardzo
        delikatny!
        pozdrawiam
      • 1234mag Re: lekarze z damiana 04.11.05, 08:34
        Dr Kucharski robił mi cięcie cesarskie w Damianie. Był to moj najszczęśliwszy
        dzien kiedy urodziła sie moja córeczka. Profesjonalizm zespołu Doktora robi
        wrażenie. Od początku czułam sie bezpieczna. Równiez po porodzie zawsze mogłam
        liczyć na porade , nawet telefoniczna rozmowa o stanie zdrowie dziecka czy moim
        wystarczyła , abym przestała się denerwować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka