plplp 17.10.05, 16:13 Hurra!Fasolka!Chciałabym prowadzić ciążę w Damianie.Którego lekarza polecacie i dlaczego? Serdecznie proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: lekarze z damiana 17.10.05, 17:44 Dr Krzysztof Pancześnik - delikatny, dokładny, cierpliwy. W każdej chwili można zadzwonić do niego na komórkę i zawsze spokojnie doradzi albo rozwieje jakieś wątpliwości. Trafiłam do niego po dwóch poronieniach, doradziły mi go dziewczyny z forum. Wcześniej "przerobiłam" trzech innych lekarzy w Damianie, ale dopiero u niego czuję się w pewnych rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
aldico1 Re: lekarze z damiana 17.10.05, 18:08 Ja też polecam dr Pancześnika. Można na niego liczyć zwłaszcza, gdy dzieje się coś złego. W razie problemów można do niego zadzwonić, każdej pacjentce daje numer swojej pryw. komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: lekarze z damiana 17.10.05, 18:26 Ja również polecam doktora Pancześnika. Prowadziłam u niego drugą ciążę, a potem rodziłam z nim synka. Dzięki szybkiej i dobrej decyzji o cc mój syn urodził się cały i zdrowy. To chyba najlepsza rekomendacja ))))) --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
plplp Re: lekarze z damiana 17.10.05, 19:27 Dzięki za informację. Mam wrażenie, że w Damianie pracuje jeden lekarz. Czy dr Pancześnik robi również usg w razie potrzeby w trakcie wizyt? Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: lekarze z damiana 17.10.05, 21:03 Na Foksal na pewno tak. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: lekarze z damiana 17.10.05, 23:48 Na Wałbrzyskiej też, chociaż w poniedziałki zwykle ma gabinet bez usg, ale w razie potrzeby można przejść do pokoju obok albo poczekać, po potem w innej już sali robi tylko usg. Odpowiedz Link Zgłoś
j07222 Re: lekarze z damiana 18.10.05, 11:01 Pierwszą ciążę prowadził mi dr. Piotr Hadas. Oprócz peanów dwie rzeczy kłopotliwe: mam w Damianie abonament ale on uporczywie zapraszał do swojego gabinetu. No i niestety trudno dostać się na wizytę bo jest bardzo oblegany. W zasadzie do niego są dwie kolejki - jedna odób normalnie zapisanych a droga kobiet w ciąży, które mogą wejść "z marszu". Ale bardzo dobrze go wspominam, jest serdeczny, do wszystkich pacjentek mówi na "ty" - może to przeszkadzać niektórym ale on jest w tym naturalny. No i drobiazgowy jeśli chodzi o USG, badania, porafi doradzić szpital, ma dostęp do informacji o położnych. Druga ciża to dr.Kucharski, też dość mocno oblegany. W zasadzie bez zastrzeżeń ale więcej uwagi czułam ze strony Hadasa. PRzenisłam się do Kucharskiego ze względu na łątwiejszy dostęp. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: lekarze z damiana 18.10.05, 11:38 Żeby nie było, że w Damianie jest tylko jeden czy dwóch lekarzy. Koleżanka chodzi do dr Korzyckiego i też bardzogo sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: lekarze z damiana 18.10.05, 11:39 Za wcześnie mi się kliknął enter... Z Korzyckim jest ten plus, że codziennie jest na Wałbrzyskiej, więc w razie czego, zawsze można do niego przyjść, nawet kiedy się nie było umówionym. Poza tym też od razu daje numer swojej komórki i można w każdej chwili zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
makufka Re: lekarze z damiana 18.10.05, 20:19 To ja Ci polecam dr Południewskiego. Też oblegany, ale dla pacjentek zawsze dostępny. Kiedy nie ma już miejsc w rejestracji, dzwoniłam do niego i zawsze mnie po wszystkich pacjentkach dodatkowo przyjmował. Dzięki niemu ciążę i poród zniosłam znakomicie. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka10 Re: lekarze z damiana 21.10.05, 15:43 Dr Kucharski , zdecydowanie dr Kucharski. Prowadził moje trzy ciąże. Wszystkie zakonczone sukcesem. Rodziłam z Doktorem w Instytucie Matki i Dziecka i w Damianie. Całkowicie mu ufam , wierze w Jego doświadczenie położnicze.Wiem tez, że ma bardzo dobrą opinnie wśród lekarzy i jest w tym środowisku znaną postacią .Wiele lekarek prowadziło u doktora swoje ciąże. Jest oblegany przez " ciężarówki" ale się temu nie dziwię, bo zawsze dla mnie miał czas i gdy pilnie potrzebowałam konsultacji zawsze mnie przyjął, a pewnie podobnie dokładnie opiekuje się i innymu pacjentkami.Jest też zawsze dotępny telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: lekarze z damiana 19.10.05, 21:52 Hej, Ja rodziłam w Damianie ale ciąże prowadził lekarz z LIMu (Dr Dworniak. Fantastyczny!). Dopiero pod koniec zaczęłam "bywać" w przychodni Damiana. Najpierw u dr Południewskiego potem u Hadasa. Zmieniłam bo ponoć Południewski z racji licznych obowiązków moze być niedostepny, zwłaszcza w godzinie zero, co chyba nie jest prawdą. Bardzo ciepły i dokładny człowiek, zawsze dużo czasu poświęca na rozmowę-ma bardzo duzo empatii. Polecam. Poród przyjmował dr Hadas-też złego słowa nie moge powiedziec, ale potwierdzam, to co pisały "przedmówczynie". Trudno się do niego dostać bo jest autentycznie oblegany, często się umawiał a trzeba było długo czekac (ale OK-rozumiem to, trudno zeby zostawił jakąś rodzącą kobitkę i leciał do mnie podgadać o organizacji porodu). Masz też tę manierę mówienia per ty, ale faktycznie robi to w sposób, który absolutnie nie uraża. I co najważniejsze: z jego pomocą mój synek urodził się zdrowy jak ryba, a i ja błyskawicznie zapomniałam o czymś takim jak poród. Natomiast sam poród w Damianie z czystym sumieniem moge polecić. Dla mnie to jest bardzo miłe wspomnienie, ale to już inny temat... Odpowiedz Link Zgłoś
emilia_g1 Re: lekarze z damiana 19.10.05, 23:14 Ja polecam dr Poludniewskiego. Prowadzil cala moja ciaze - teraz jestem w 40 tyg. Dokladny a przy tym bardzo sympatyczny. Mozna bez problemu dzwonic na jego komorke jak ma sie jakies pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
aglas Re: lekarze z damiana 20.10.05, 10:44 A czy któraś z Was miała ciążę prowadzoną przez dr. Rogowiecką? Jestem jej pacjentką, ale zastanawiam sie czy ciążę też u niej prowadzić. Jak do tej pory nie miałam żadnych kłopotów, więc mi wystarczała, ale ciąża to okres specjalnej troski. Co o niej sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
amolla Re: lekarze z damiana 20.10.05, 15:45 witaj plplp. nie wiem, czy dokonałaś juz wyboru lekarza - jeżeli nie, szczerze polecam dr Leszczyka. bardzo delikatny, cierpliwy i taktowny. prowadził moją ciążę i poród (cc). byłam bardzo zadowolona. zawsze w razie jakiegoś niepokoju mogłam zadzwonić na prywatną komórkę, nawet gdy wyjechał na urlop cierpliwie udzielił mi porady przez telefon. potrafił rozwiązać moje wątpliwości, uspokoić. synek urodził się w znakomitym stanie a ja szybciutko po cc wróciłam do formy. obecnie moja kuzynka jest pacjentką dr Leszczyka i jest zachwycona. powodzenia plplp i duzo zdrowia tobie i dzidziusiowi fasolce. amolla Odpowiedz Link Zgłoś
plplp Re: lekarze z damiana 21.10.05, 15:30 Dzięki za wszystkie informacje i za ciepłe słowa. Chyba wybiorę dr Pancześnika, bo nie jest aż tak oblegany, a sprawia wrażenie kompetentnego. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aldico1 Re: lekarze z damiana 21.10.05, 21:27 Gratuluję wyboru! gorąco polecam poród w Damianie. Niezapomniane przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnestic Re: lekarze z damiana 24.10.05, 19:33 W mojej obecnej ciąży byłam u kilku lekarzy z Damiana i wybrałam Dr Kucharskiego. Zrobił na mnie nalepsze wrażenie. Konkretny i kompetentny . Dokładnie wypytał o ciążę i moje zdrowie. Poczułam, ze bezpiecznie moge zawirzyć mu prowadzenie ciązy i porodu. Mój mąż również ocenił go najwyżej porównując do innych. Dlatego właśnie dr Kucharskiego polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kretka27 Re: lekarze z damiana 24.10.05, 21:10 moją ciążę prowadził dr Góźdź, jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
anusia29 Re: lekarze z damiana 25.10.05, 10:37 Kucharski - zdecydowanie. Jestem jego pacjentką już od 10 lat, za miesiąc rodzę - oczywiście z nim i w damianie. W razie potrzeby robi też cc i jest w tym bardzo dobry - z opinii znajomych, które miały u niego cc. acha, i jest gwarancja, ze przy konieczności nacięcia przy psn dobrze zszyje, bo robi tez plastykę pochwy po partaczach z innych szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
opaulina Re: lekarze z damiana 25.10.05, 11:43 Zdecydowanie dr Krzysztof Kucharski prowadzil moja ciaze i odbieral porod, super facet swietny lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: lekarze z damiana 03.11.05, 13:11 a ja polecam dra Kuźlika, przyjmuje w czwartki na walbrzyskiej i w soboty na modlinskiej prowadzi moją ciążę jestem b.zadowolona, jest miły i bardzo delikatny! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1234mag Re: lekarze z damiana 04.11.05, 08:34 Dr Kucharski robił mi cięcie cesarskie w Damianie. Był to moj najszczęśliwszy dzien kiedy urodziła sie moja córeczka. Profesjonalizm zespołu Doktora robi wrażenie. Od początku czułam sie bezpieczna. Równiez po porodzie zawsze mogłam liczyć na porade , nawet telefoniczna rozmowa o stanie zdrowie dziecka czy moim wystarczyła , abym przestała się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś