Dodaj do ulubionych

Pyskowice - polecam

28.10.05, 13:16
Jestem miesiąc po porodzie i w końcu mam minutkę czasu, żeby polecic i
podziekowac za opiekę w szpitalu w Pyskowicach. Trafiłam na wspaniały zespól
(dr Bożena Drogoś, dr Janusz Śliwka, dr Andrzej Księżarek), ale oczywiście
najbardziej doceniam opiekę położnej P. Iwony Ledwoń, bo to z nią w czasie
porodu miałam największy kontakt. Dziewczyny ze Śląska, które nie mogą się
jeszcze zdecydować, który szpital wybrać - jedzcie, zobaczcie i
porozmawiajcie jak jest w szpitalu w Pyskowicach. Bardzo miło wspominam
pobyt, dużą życzliwość personelu, opiekę nade mną i dzieckiem. Dzieci na noc
bez problemu można byo zostawić pod opieką sióstr, przywożone były na
karmienie. O wszytskie sprawy można się szczegółowo wypytać, o karmienie o
opiekę - czyli wszystko co młoda mama powinna się dowiedzieć.
Jeszcze raz polecam
Edyta
Obserwuj wątek
    • grach Re: Pyskowice - polecam 31.10.05, 12:50
      Ja planuję również poród w Pyskowicach, chociaż mieszkam ok 1 km od polecanego tutaj szpitala w Tarnowskich Górach (starych Tarnowicach). W naszym szpitalu z powodu dużej ilości porodów często dochodzi do zakażeń noworodków oraz znam wiele przypadków jawnej niekompetencji lekarzy.
      Czy możecie mi polecić ginekologa pracującego w tamtym szpitalu? Czy można również umówić się z położną?
      Jakie są tam warunki lokalowe? Czy łazienki w salach? Ilu osobowe sale?
      Czy ktoś miał w tym szpitalu cesarkę?
      Ja jestem po cesarce i są duże szanse, że następny poród skończy się tak samo.
      • fika0 Re: Pyskowice - polecam 01.11.05, 16:51
        Mogę polecic obu lekarzy (dr Śliwka i Księżarek), Pani dr jest neonatologiem.
        Można umówić się z położną pracującą w szpitalu. Z wiadomych powodów polecam
        oczywiście położną z którą ja rodziłam - P Ledwoń. Warunki są jak w dobrej
        klasy hotelu. Pokoje 2-osobowe, ale pacjentki umieszczane sa raczej pojedynczo,
        w pokoju jest lazienka z prysznicem i umywalka, natomiast na korytarzu toalety
        z bidetem. Przy lozku jest telefon, na który z zewnatrz mozna bezposrednio
        dzwonic. Ze mna byLa w szpitalu dziewczyna po cesarce. najlepiej jedx tam i
        wszystkiego sie dowiedz na miejscu. Mozesz sie od razu umowic na dyzur
        poloznej, ktora wybierzesz, bedziesz miala okazje z nia porozmawiac. polecam i
        pozdrawiam
        • lucyn77 Re: Pyskowice - polecam 02.11.05, 12:46
          Witaj Fika0.
          Chciałam podziękować za Twoje info. Też zamierzam tam rodzić . Jedyny problem
          to wybór lekarza. Chciałam pójść do dr Kęckiej, ale różne są o niej opinie. A
          Ty do jakiego lekarza chodziłaś? Chętnie bym z Tobą porozmawiała przez jakiś
          komunikator (masz gg)? Pozdrawiam Ciebie i Twoje Maleństwo.
          L
          • fika0 Re: Pyskowice - polecam 02.11.05, 14:27
            Witaj
            Nie znam dr Kęckiej. I nie chodziałam w czasie ciąży do żadnego lekarza ze
            szpitala Pyskowickiego. Chociaz slyszalam bardzo duzo opinii (nie o Pyskowickim
            szpitalu), że to duzy błąd, bo pacjentki "od lekarza" sa inaczej traktowane. Po
            pobycie w Pyskowicach muszę powiedzieć, że to straszna bzdura. Na pewno się to
            zdarza, ale to już świadczy o klasie szpitala. Ja nie mam nic do zarzucenia.
            Pisz do mnie na adres gazetowy, nie mam niestety gg. Slużę wszelkimi
            informacjami, wszytsko oczywiście w ramach udzielonego mi przez Maluszka
            wolnego czasu. Pozdrawiam.
          • smeagoul Re: Pyskowice - polecam 07.11.05, 13:25
            hej! ja tez tam rodziłam i tez z panią Iqwoną Ledwon- super kobieta!! w ciąży
            chodziłam do lekarza który nie pracował w pyskowikim szpitalu, ale przy
            następnej ciąży napewno wybiorę któregoś z pyskowickich lekarzy! mój poród
            zakonczył się cesarką,i mimo że miałam powiklania po zabiegu i leżałam tam 22
            dni! z czystym sercem mogę polecić ten szpital!!! 22 dni to naprawde sporo
            czasu aby zauwazyć jak tam naprawdę jest- a jest cudownie- super opieka,
            lekarzy położnych pielęgniarek- naprawdę nie czuje się tam człowiek jak taki
            pozostawiony sam sobie! z lekarzy to polecam WSZYSTKICH- kobieta- dr Szumniak,
            z Panów- dr Księżarek, dr Giersz, dr Śliwka- ordynator. Wszyscy oni przyjmują
            też w Gliwicach. P-O-L-E-C-A-M!!!
            Ania
    • dorrotta77 Re: Pyskowice - polecam 02.11.05, 15:08
      Witaj,
      jak to miło, że masz takie wspomnienia i jestes zadowolona.
      A moge spytac do jakiego chodziłaś lekarza?
      Ja jestem z Gliwic i mam problem co do wyboru lekarza.
      pozdrawiam
      dorota
      • fika0 Re: Pyskowice - polecam 02.11.05, 15:21
        Chodzilam do dr Gałeckiej Małek, przyjmuje na NFZ w przychodni Meden. Z niej
        też byłam i jestem (bo cały czas jestem jej pacjentką) bardzo zadowolona. Taka
        siła spokoju. Jest gdzies biala i czarna lista ginekologów. Moze to pomoze Ci
        wybrac. pozdrawiam
    • x5jk12 Re: Pyskowice - polecam 24.11.05, 12:27
      witam, ja tez zamierza rodzic w pyakowicach, mam pytanie czy moze orientujesz
      sie ile trzeba zaplacic poloznej i kiedy? czy po porodzie czy zapytac sie jej?
      ja nie mam zielonego pojecia jak to rozwiazac. pozdrawiam
      • fika0 Re: Pyskowice - polecam 07.12.05, 13:16
        odpowiedzialam na priv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka