Dodaj do ulubionych

dr Hazar / dr Chazar

09.11.05, 11:02
Witam,

czy ktoś słyszał może o doktorze Hazar lub Chazar (przepraszam, nie wiem jak
to się pisze)?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • s79 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 11:12
      Słyszałam, ale o dr Chazan... To chyba nawet jest profesor.. Szpital na
      Madalińskiego, nie wiem, czy o to Ci chodziło..
    • j07222 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 11:30
      Jeśli chodzi Ci o Warszawę, to prawdopodobnie masz na myśli dra Chazana. Jest
      szefem na Madalińskiego. Słyszałam sporo ale raczej niefajnych rzeczy. Opinia
      publiczna zna go z przypadku kobiety z Łomży. Nie chciał zgodzić się na aborcję
      czy nawet badania prenatalne. Ona miała ciężko chorego synka i podejrzenie, że
      ddrugie dziecko też będzie chore - coś z z kończynami czy stawami. Dziecko o
      czywiście urodziło się chore i do dzisiaj kobieta walczy w sądach o
      odszkodowanie za "złe urodzenie".
    • visenna2 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 11:33
      He he, to Chazan. Znany z tego, że jest przeciwnikiem znieczuleń, sama
      słyszałam jak w jakimś wywiadzie stwierdził że poród musi boleć i kobieta musi
      to odcierpiećsmile
      • malgosiek2 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 11:39
        Oj to chyba nie był Chazan.
        Był to inny lekarz,ale w tym momencie wyleciało mi nazwisko.
        Jak przypomnę sobie to napiszę.
        Pzdr.Gosia
        • ruda73 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 12:46
          Dziękuję za szybkie odpowiedzi

Pozdrawiam
          Beata
        • visenna2 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 13:25
          Jestem pewna że to on się w tym duchu wypowiedział, bo właśnie dlatego
          zapamiętałam na wieki jego nazwiskosmile To było dość dawno, dopiero później
          usłyszałam o nim jako o przeciwniku badań prenatalnych, aborcji itp. i wtedy od
          razu go skojarzyłam bo już wiedziałam kto on jest.
      • nedith Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 13:42
        To jakaś bzdura. Prowadziłam pierwszą ciąże u prof. Chazana. Nie miał żadnego
        problemu ze znieczuleniem. Wszystko mi wytłumaczył a decyzja należała do mnie.
        Nie zauważyłam, aby był przeciwnikiem zzo. Z prowadzenia ciąży byłam
        zadowolona. Było to 2 lata temu, pracował jeszcze w IMM.
        • visenna2 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 13:49
          Jeśli nie zauważyłaś żeby był przeciwnikiem zzo, to ok, ja się nie będę
          spierać, bo nie ma o cosmile Piszę tylko to, co sama słyszałam i co kojarzę z jego
          nazwiskiem.
          Od dziś, po przeczytaniu jednego z postów na tym wątku będę kojarzyć z jego
          nazwiskiem dużo gorsze rzeczysmile
    • kotka.szrotka Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 12:43
      To prof. Dębski porównywał poród do wyrwania zęba, nie wiem czy wyrwanie zęba
      nie wydawałomu się większym cierpieniem, ale może już mu dokładam. W każdym
      razie kobieta powina rodzić na żywca.
      Chazan to przeciwnik badań prenatalnych, aborcji, ba, nawet kazał donosić ciążę
      martwego płodu (kilka miesięcy) bo nie widział wskazań do wcześniejszego
      skończenia ciąży. Jak pomyślę co musiała czuć matka wiedząc, że nosi martwe
      dziecko... Pielęgniarek znanych z sesji zdjęciowej z wcześniakami może nie
      pochwalał ale na pewno by ich nie zwalniał i dałby im szansę.
      • bonnie75 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 12:45
        ... a tak pieknie doradza we wszelkich "dzieciowych" gazetach ... hm....
        • kotka.szrotka Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 12:58
          Jako położnik jest może i bardzo dobry, tylko z różnych jego wypowiedzi
          (krajowy konsutant ds. ginekologii i położnictwa) wynika, że to już tylko
          specjalista, wyprany z ludzkiego podejścia do pacjentek, różnych tragedii
          życiowych.
      • visenna2 Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 13:27
        "kazał donosić ciążę
        >
        > martwego płodu (kilka miesięcy) bo nie widział wskazań do wcześniejszego
        > skończenia ciąży. "

Boże drogi... Przeraziłam się. Czy to nie jest niebezpieczne dla matki?
        Przecież taka ciąża nie rozwija się normalnie, nie można tu mówić o donoszeniu,
        to chyba grozi jakimś zakażeniem wewnątrzmacicznym?
        Straszne.
        • kotka.szrotka Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 15:00
          No właśnie, taka martwa ciąża może być przyczyną zakażenia, niepłodności.
          Chazan wsławił się paroma takimi decyzjami i określonymi pogladami i został
          usunięty ze stanowiska głównego krajowego konsultanta ds. ginekologii i
          położnictwa. Budził duży sprzeciw organizacji kobiecych, czasem samych lekarzy.
          Miał władzę i z niej korzystał. Tyle z prasy, z TV. To nie są zasłyszane od
          koleżanki, to już były duże afery. Ma po prostu określone poglądy, niektórym
          mogą nawet bardzo odpowiadać. Nie wyklucza to jednak, że jest dobrym
          położnikiem, ratuje dzieciaczki, jeżeli nie dochodzi do wątpliwych
          ideologicznie sytuacji prawdopodobnie trudo mu coś zarzucić.
    • nedith Re: dr Hazar / dr Chazar 09.11.05, 13:50
      Jeszcze jedno. Czy któraś z Was prowadzila ciążę u Prof. Chazana? Czy to tylko
      zasłyszane opinie? Jak już pisałam byłam zadowolona. Teraz prowadzę ciąże u
      kogoś innego, a tylko dlatego, że mieszkam w Belgii. Mam jednak sporo
      znajomych, które też prowadziły ciąże u niego i nie słyszałam żeby ktoś
      narzekał. Wręcz przeciwnie. Wiem, że moja bratowa tylko dzięki niemu donosiła i
      urodziła swoją córcię. Fakt, było to dość dawno, w czasach kiedy był szefem w
      IMM. jedyne co mi się nie spodobało to, to, że po tym jak został dyrektorem na
      Madalińskiego podniósł dość znacznie cenę wizyty. Ale pewnie takie prawa
      rynku...
      • jakw Re: dr Hazar / dr Chazar 02.12.05, 17:22
        Ja prowadziłam, i to całkiem niedawno. I nie mogę mu nic zarzucić.
    • madasia Re: dr Hazar / dr Chazar 02.12.05, 19:10
      Z tego co mi wiadomo, jest to jeden z nielicznych lekarzy, ktorzy próbują
      zmienic podejscie szpitala w przypadku, gdy ciąza sie konczy za duzo za
      wczesnie....Nie jest to dobre forum, aby o tym pisac tu wlasnie pisac, ale,
      wybaczcie, musze. świtnie jest, gdy kobieta rodzi zywe dziecko i kazdy lekarz
      poloznik chcialby tylko przyjmowac takie szczesliwe porody. Ale tak nie jest.
      Z tego co wiem, prof Chazan rozumie problem utraty przedwcześnie urodzonego
      dziecka poprzez odpowiednia reorganizacje oddzialu i poszanowanie godnosci
      takich mam.
    • aga10015 Re: dr Hazar / dr Chazar 02.12.05, 22:47
      A może pytasz o dr Hasana, który przyjmuje w Centru Damiana. Obaj podobnie się
      nazywają jeden to Bogdan Chadzan, a drugi chyba Piotr Hasan. O tym drugim nie
      znam opinii.
      • gugusiaczek Re: dr Hazar / dr Chazar 03.12.05, 10:42
        dr Chazan to byly ordynator w IMiD,dosc nie przyjemnu gosc.
        Teraz chyba jest na Madalinskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka