Dodaj do ulubionych

ujastek-lekarze

10.11.05, 17:22
mam zamiar prowadzic ciaze u lekarza z ujastka i tez tam rodzic.Dziewczyny
doradzcie mi ...co robic..na pewno chce oplacic polozna...ale zastanawiam sie
czy placic tez lekarzowi ktory prowadzi moja cize za odebranie porodu?
W sumie to najwiecej zalezy od poloznej...
Boje sie ze trafie na jakas wredna lekarke ( tak jak to juz dziewczyny
opisywaly...)Czy taka oplacona polozna bedzie ze mna caly czas ... od
przyjazdu do szpitala do zakonczenia porodu?
Obserwuj wątek
    • agxa1 Re: ujastek-lekarze 10.11.05, 18:07
      hej a na kogo mozna sie najczesciej natknac na dyzuze w ujastku??
    • lamia78 Re: ujastek-lekarze 16.11.05, 21:59
      podnoszę
    • ewa33a Re: ujastek-lekarze 16.11.05, 22:24
      Nie wiem czy chodzi o lekarza na dyżurze czy położną? Znam Ujastek, też będę
      tam rodzić ale znam go z innego powodu. Jeśli macie dużo kasy to można zapłacić
      położną ale jak kogoś nie stać to naprawdę szkoda kasy. To przecież mały
      szpitalik i nie ma 20 porodów jednoczesnie. O porodzie w wodzie czy
      znieczuleniu lepiej wczesniej porozmawiać z lekarzem prowadzącym. O tych
      nieprzyjemnych lekarkach krążą plotki ale ja wam mówię, że panowie także nie
      grzeszą delikatnością. A zresztą jak lekarz prowadzi ciążę to zwykle jest miły
      i uprzejmy także w szpitalu. Inna sprawa, że my czasem chciałybyśmy by
      traktowane jak księżniczki. Myślę, że ważniejsza jest chyba fachowość personelu
      niż " ciumkanie" pacjentkom. Pozdrawiam
      • lamia78 Re: ujastek-lekarze 16.11.05, 22:37
        a wiesz moze ile kosztuje "wynajecie" poloznej na ujastku??
        a co do lekarza...to nie zawsze ten ktory prowadzi ciaze bedzie na dyzurze...
      • martka64 Re: ujastek-lekarze 28.11.05, 10:53
        Jesli mozesz to podaj mi nazwiska tych "niedelikatnych " lekarek i lekarzy.
        Jestam na etapie wybierania lekarza współpracujacego ze szpitalem na Ujastek i
        nie chciałabym źle trafic juz na wstepie. Wielkie dzięki mar.tka@wp.pl
    • ewa33a Re: ujastek-lekarze 02.12.05, 17:48
      Ja polecam dr Tamarę Wilk. Słyszałam wiele różnych opinii na jej temat ale ja
      zawdzięczam jej wiele i tę ciążę także będzie mi rozwiązywać. Wiele miłego
      pacjentki także opowiadają o panach np. Leszczyński. Ale ja nie mam do mężczyzn
      ginekologów przekonania i nic na to nie poradzę smile. Na Ujastku wielu lekarzy
      przyjeżdża tylko na dyżury. Jeśli chodzi o przyjazd do porodu to wiem, że tak
      lekarz jak i położna mogą być przy Tobie podczas całego porodu. Ale o tym
      lepiej na pierwszej wizycie porozmawiać szczerze. Lekarz za prowadzenie porodu
      poza dyzurem z pewnościa będzie droższy o wiele niż położna. Pozdrawiam
      • aniutka11 Re: ujastek-lekarze 02.12.05, 20:35
        Czy z pania dr Wilk umawaisz się specjalnie na poród? Przyjedzie poza dyżurem?
        Też do niej chodzę i zastanawiam się, czy prosić ja o bycie przy moim porodzie.
        Pozdrawiam
        • ewa33a Re: ujastek-lekarze 04.12.05, 13:20
          Wiesz , obecnośc lekarza poza dyżurem dość dużo kosztuje. jesli stać Cie na to
          mozesz spokojnie z nią o tym porozmawiać. Ja chyba będę mieć cc więc i tak będę
          umawiac się na zabieg. Ja musze mieć lekarza nawet przy porodzie naturalnym bo
          jestem po operacji ginekologicznej i nigdy nie wiadomo co może sie stać. Ale
          gdybym była w innej sytuacji to chyba nie płaciłabym lekarzowi za poród. Myślę
          że możesz bez oporów porozmawiać z dr Wilk. Z pewnością nie jest zachłanna.
          Pozdrawiam
          • jezzmam Re: ujastek-lekarze 04.12.05, 18:33
            Ja też rodziłam na ujastku.Moją ciążę prowadził ordynator Leszek Juszczyk.To
            wspaniały fachowiec-uratował moje dziecko.
            Dr Leszczyński też jest super.
            Natomiast dr Tamara Wilk-szkoda pisać-minęła sie z powołaniem niestetysad((
            Leżałam po cc 17dni na Ujastku to wiem coś o personelu....
            Położne natomiast są SUPER przyjazne świeżo upieczonym mamusiom tak jak i
            pielęgniarki-tu nie mam zastrzeżeń-
            Polecam Ujastek szczerze.
    • ewka715 Re: ujastek-lekarze 03.12.05, 00:17
      Czesc! Ja rodzilam w Ujastku. Niestety mam niemile wspomnienia jesli chodzi o
      Pania Jadwige Masior, lekarza dyzurujacego w trakcie mojego porodu. Podczas
      badania byla niedelikatna, sprawiala mi duzy bol. Wielokrotnie bylam badana
      przez roznych lekarzy, nikt nigdy nie byl az tak niedelikatny, nie sprawial mi
      takiego bolu. Dodam, ze podczas porodu badala mnie rowniez niejednokrotnie
      polozna, ktora robila to bezbolesnie. A zatem dalo sie... Ale to jedyne moje
      przykre wspomnienie. Polecam Ujastek mimo to. Mysle, ze gdyby przyszlo mi
      rodzic kiedys raz jeszcze, chcialabym rodzic wlasnie tam. Tylko... nie
      chcialabym trafic na dyzur tej Pani... dodam, ze to bardzo mila osoba i nic nie
      mam jej do zarzucenia poza ta ogromna niedelikatnoscia... brak jej chyba
      wystarczajacej empatii w stosunku do rodzacych....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka