Dodaj do ulubionych

dr Kucharski

22.11.05, 08:30
Mam pytanie do kobiet, które prowadziły ciążę u dr. Kucharskiego. Jaki
wybrałyście poród: naturalny czy przez cc? Będę wdzięczna za wszystkie opinie
o dr. Kucharskim. Czy warto z nim rodzić czy może lepiej wybrać innego lekarza
z centrum Damiana?
Obserwuj wątek
    • anusia29 Re: dr Kucharski 22.11.05, 13:39
      jestem jego pacjentka od ok 10 lat. W piątek z nim rodzę, przez cc, bo są
      wskazania medyczne - więc nie mam wyboru. Nie zamieniłabym go na żadnego innego
      lekarza. Pomaga w trudnych momentach, jest zawsze dostepny. No i nie nakręca
      spirali starchu smile))
    • moni912 Re: dr Kucharski 22.11.05, 17:02
      A wg mnie Kucharski to nic nadzwyczajnego. Chodziłam do niego na usg- bo
      podobno dobry specjalista. Ale trochę nas rozczarował. Prawie nic nie mówił,
      ograniczał się do odpowiedzi na pytania... Gdy chcieliśmy posłuchać tętna
      dziecka to tez jakos sie wykręcił. I generalnie robił wszystko raczej szybko.
      (chodziłam prywatnie do kliniki Damiana).

Być może traktował mnie tak bo nie byłam jego pacjentką, robiłam tylko usg.
      • swicz Re: dr Kucharski 25.11.05, 16:58
        Mnie tez robi usg i zawsze szczegółowo opowiada o tym co widzi na monitorze.
        Chcialam tez usłyszeć bicie serduszka lecz powidział mi , że natezenie
        ultradzwięków jest wtedy większe bo musi włączyc doplera i lepiej w pierwszych
        miesiącach ciązy go nie uzywac. Jestem zdecydowana na porod w Damianie i to z
        dr Kucharskim, polecony przez moją kolezankę , która jest juz po porodzie i
        była zachwycona doktorem i jego zespołem ( położną ,anestezjologiem, pediatrą )
        • anusia29 Re: dr Kucharski 06.12.05, 21:50
          ja juz jestem po. Było super. Kucharski to fachowiec. Pediatra też. Ale
          anestezjolog jest męcząca. Dla mnie za bardzo - minus porodu w Damianie.
          • 0lga1001 Re: dr Kucharski 04.03.06, 07:37
            Dr Kucharski robił mi amniopunkcję. Wynik badania super zdrowa dziewczynka.
            Teraz czekam na poród a będe miała cięcie cesarskie . Znam kilka kolezanek ,
            ktore rodziły w Damianie , wszystkie zadowolone. Ciecie cesarskie bedzie robił
            mi dr Kucharski - poradzcie mi jakigo wybrac anestezjologe i polozną.
    • poch96 Re: dr Kucharski 29.11.05, 18:03
      Ja również polecam dr Kucharskiego.Rodziłam z nim 5 miesięcy temu . Poród dla
      mnie i mojego męża był niezapomnianym i radosnym przeżyciem . Fachowa i
      profesjonalna "obsługa" - mozna śmiało polecić doktora i jego zaspół.
      • xixx Re: dr Kucharski 08.12.05, 10:46
        Ja też chodzę do niego, bardzo mi odpowiada, zanim zdecydowałam się na niego
        byłam u trzech innych lekarzy, także polecanych ale za każdym razem coś mi nie
        pasowało. Będę też u niego rodzić, jeszcze jest czas ale dziś juz mi podał imię
        położnej - Pani Agnieszka, neistety nei zapamiętałam nazwiska, wiecie coś o
        niej? Czy zespół jest zawsze ten sam? I czy ktoś miał u dr Kucharskiego
        cesarkę? Słyszałam, że bardzo fachowo robi cesarskie cięcie.

pozdrawiam!
        • anusia29 Re: dr Kucharski 10.12.05, 17:45
          ja miałam cesarkę u dr. K. I jestem jego pacjentką od ok 9-10 lat. No niedawno
          u u niego rodziłam (w damianie). Doktorem jestem zachwycona. Z jego zespołu
          super jest pediatra P. marta balicka. REWELACJA!!! Będziemy małego leczyc u
          niej. Aha, dr. Balicka ma urlop w styczniu. Połozną - p. Agnieszkę - nie
          polecam - żadna rewelacja i strasznie 'nierówna' - raz b. miła, raz obojętna.
          Mnie to nie pasowało. Aha, no i mnie nie podobała się anestezjolog z jego
          zespołu. Za męcząca jak dla mnie/chociażby. Ew. uwagi na priv.
        • anusia29 Re: dr Kucharski -cc 10.12.05, 17:46
          Aha i cesarskie (ja miałam u niego) robi naprawdę bardzo bardzo fachowo. I
          pieknie zszywa. Polecam!
          • xixx Re: dr Kucharski -cc 12.12.05, 11:04
            Dziękismile Jestem już na niego zdecydowana, nnatomiast muszę ponegocjować z nim
            co do zespołu, czyli położnej i anestezjologa, kogo więc polecacie z jego zesp
            [ołu, znaczy z osób, które wogóle wchodzą w grę? Chciałabym na następnej
            wizycie juz poprosić go o konkretne osoby, co do pediatry , pani Marta.

Pozdrawiam!
            • justakoko Re: dr Kucharski -cc 12.12.05, 11:26
              ja miałam cięcie z innym ginekologiem, ale z zespołem takim jak u Kucharskiego
              (kolezanka rodziła z nim tydzien temu).
              Jak dla mnie: super położna Agnieszka, super pediatra dr Potocki i super
              anestezolog. zero zastrzeżeń co do zespołu, cięcia, lekarzy i Damiana. polecam.
              • xixx Re: dr Kucharski -cc 12.12.05, 11:50
                A pamietasz nazwisko anestezjologa?

Dzięki z góry!
                • justakoko Re: dr Kucharski -cc 13.12.05, 11:46
                  niestety nie pamiętam nazwiska, są dwie anestezjolożki - starsza i młodsa. Ja
                  miałam tą starszą - gdzieś tak przed 50-tką. super kobieta, świetny fachowiec,
                  bezbłednie się wkuła do znieczulenia a przy moim krzywym kręgosłupie to sztuka.
                  polecam.
                  • anusia29 Re: dr Kucharski -cc 13.12.05, 15:14
                    mnie, niestety starsza wkuwała się trzy razy - a kręgosłup mam prosty i nie
                    jestem gruba. Trochę traumatyczne doświadczenie
                    • justakoko Re: dr Kucharski -cc 13.12.05, 15:19
                      szkoda, bo to pewnie niezbyt przyjemne uczucie.
                      ja na szczescie nie musiałam tego doswiadczac - a panikarą jestem straszną smile
            • anusia29 Re: dr Kucharski -cc 12.12.05, 22:13
              nazwisko anestezjologa, którego nie polecam - pamiętam; ale skoro nie polecam
              to nie podam publicznie - jedynie na priv.
              Połozna - p. Agnieszka była super na rozmowie wstepnej - potem - mniej. Może
              miała gorszy dzień? Nie wiem.
              • xixx Re: dr Kucharski -cc 16.12.05, 16:18
                Poprosze o nazwisko anestezjologa ktorego nie polecasz na privi położną którą
                polecasz.

Z góry dziękuję.
            • anusia29 Re: dr Kucharski -cc 12.12.05, 22:16
              pediatrę - p. Balicką - raz jeszcze polecam. Warto - fachowo, super podejście
              do dziecka, przemiła. No i każdą swoją decyzje uzasadnia - logicznie i
              zrozumiale.
        • szcz321 Re: dr Kucharski 18.02.06, 07:55
          Rodzilam z nim w Damianie i goraco polecam. Teraz wszystkie moje kolezanki,
          ktore są w ciązy chodza do niego. W ciąży pzretestowalam kilku lekarzy i
          wybralam dr Kucharskiego.A połozna Agnieszka to oddziałowa poloznictwa.
      • mag321 Re: dr Kucharski 01.01.06, 09:22
        I ja też z nim rodziłam. Chciałam rodzic naturalnie , nie przyspieszac porodu i
        nie nacicnac krocza. Doktor wszystko zaakceptował i mój poród tak właśnie
        wyglądał. Miałam tylko znieczulenie epidural.Planuję jeszcze dwójkę a nestępne
        porody tylko z Krzysztofem kucharskim. Teraz czekam na wieści od koleżanki,
        która będzie z doktorem rodziła w lutym.
        • zzz321 Re: dr Kucharski 14.01.06, 07:39
          Rodze z doktorem i jego zespołem w marcu. Chce rodzic naturalnie. Po
          przeczytaniu opinii o doktorze , wszystkie ok niecierpliwie czekam na moj
          termin. Obiecuje podzielic sie z wami jak bylo - jesli bede miala czas bo
          wszyscy strosza o karmieniokupkopieluchoplaczu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka