Dodaj do ulubionych

Krakow, bardzo pilne, prosze o rade!

09.12.05, 16:01
Witam. Zaczne od tego ze obecnie jestem w 30 tc, moja ciaze prowadzi dr.
Hejnar, ktory jest zastepca ordynatora ze szptala Zeromskiego i do tej pory
bylam przekonana ze tam wlasnie bede rodzic. Mam wskazania okulistyczne i
hematologiczne na cc, jestem juz wstepnie umowiona na cc z doktorem miedzy 7
a 10 lutym (termin mam na 12.02). Niestety wszystko sie pogmatwalo sad Od
kilku lat jestem chora na chorobe krwi i jestem pod stala opieka hematologa.
W tej chwili chodze do Kliniki Hematologicznej na Kopernika. Moja ciaza nie
jest zagrozona, coreczka rozwija sie prawidlowo, ale ze wzgledu NA MNIE i
moja chorobe lekarz ginekolog poprosil o opinie hematologa czy moge miec cc w
takim szpitalu jak Zeromski (nie maja oddzialu hematologicznego) czy tez
musze rodzic w szpitalu klinicznym z hematologia np. takim jaki jest ten na
Kopernika. Bylam u mojej hematolog i zapytana o to powiedziala ze musi to
jeszcze skonsultowac z innymi lekarzami, ale prawdopodobnie bede musiala
rodzic na Kopernika. Powiedzialam jej o tym ze wolalabym w Zeromskim i jesli
nie ma jakis wiekszych podstaw (moja choroba jest w tym momencie dosc
unormowana, nic mi nie jest, nic sie nie pogarsza) a ona na to ze "nie bedzie
tak jak ja wole tylko tak jak bedzie lepiej". No i kompletnie mnie to
zalamalo sad( Slyszalam bardzoo duzo opinii negatywnych o tym szpitalu.
Jedynym plusem jest to ze maja dobry specjalistyczny sprzet, ale przeciez
jesli moja ciaza nie jest zagrozona to nie powinno dziac sie nic zlego. To
bedzie moj pierwszy porod, znam siebie - nie jestem taka "twarda"
psychicznie, mam duzo obaw czy sobie poradze z dzieckiem, wiec jesli bedzie
tam niemily personel, ktory w niczym mi nie pomoze tylko za kazdy blad bedzie
mnie ochrzanial to ja bede sie bardzo tym przejmowac sad Ide teraz do
hematologa w srode i jesli okaze sie ze jednak musze rodzic w szpitalu gdzie
jest hematologia to moze lepiej powinnam wybrac szpital Rydgiera? Niestety o
tym szpitalu prawie nie slyszalam zadnych opinii, nie znam tam tez zadnego z
lekarzy, wiec jak mam sie z ktoryms umowic na date planowanej cesarki?
Prosze poradzcie mi. Nie chce rodzic na Kopernika - napiszcie prosze jakies
opinie na temat szpitala Rydgiera i poleccie jakis dobrych lekarzy stamtad.
Jestem tym wszystkim przerazona i mam metlik w glowie sad(
Obserwuj wątek
    • ese1 Re: Krakow, bardzo pilne, prosze o rade! 09.12.05, 16:22
      no wiesz, rodzilam na Kopernika w kwietniu i do tej pory jedyne zle opinie
      jakie slyszalam o jakimkolwiek szpitalu to o Zeromskiego. Nie rozumiem za
      bardzo dlaczego az tak sie boisz tego szpitala, zapewniam cie ze bezpodstawnie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=23056245&a=23131944
    • marzena_ruczaj Re: Krakow, bardzo pilne, prosze o rade! 09.12.05, 16:25
      Wiesz, moja kolezanka, tez miala dylemat czy rodzic na Kopernika, bo slyszalysmy
      rozne opinie o tym szpitalu. Ale dobrze ze sie zdecydowala na ten szpital, bo
      uratowali jej dziecko wink Zycze powodzenia, bedzie dobrze.
      • mirabilandia Re: Krakow, bardzo pilne, prosze o rade! 09.12.05, 18:33
        Chodzi o to, ze ja mam planowana cc. Nie boje sie samego porodu - nie mam
        takich dylematow czy natna mi krocze, czy podadza zneczulenie jak bede bardzo
        chciala i jak sie mna zajmna w czasie kilkunastogodzinnego porodu. Wiem ze
        opinie na temat Kopernika, fachowosci lekarzy podczas porodu sa jak najbardziej
        pozytywne, tylko ze mnie to nie dotyczy. Ja przyjade konkretnego dnia, o
        konkretnej godzinie i pewnie cesarka bedzie trwala do godziny. Ja sie boje o te
        dalsza czesc, czyli o opieke po porodzie. Przerazaja mnie bardzo negatywne
        opinie na temat personelu, zwlaszcza pielegniarek, o ktorych czytalam ze nie
        lubia pomagac, nie ucza karmienia piersia i wogole wszystko robia z wielka
        łaska. Przerazaja mnie 10 czy 14 osobowe sale poporodowe oraz okropny stan
        sanitarny. Wiem, ze lekarze z tej Kilniki sa dobrymi fachowcami i ze jest tam
        specjalistyczny sprzet, ale ja bede zmuszona tam rodzic nie ze wzgledu na
        dziecko, ktore jak pisalam jest zdrowe i dobrze sie rozwija, tylko ze wzgledu
        na moja chorobe. Ze gdyby sie cos dzialo ze mna to przyszedlby do mnie
        hematolog, ale przeciez w takim Rydgierze tez jest hematolog to czy tam zajma
        sie mna gorzej niz na Kopernika? A mi chodzi przede wszystkim o mila i
        fachowa POMOC przy dziecku po porodzie.

PS. Dolanczam link gdzie jest bardzo wiele negatywnych opinii o Koperniku, dla
        mnie niektore wrecz przerazajace...
        baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowka/bz_sz_krakow_klinika_ginekologii_i_poloznictwa_collegium_medicum_uj_przy_psk__kopernika_23
        • dzidzia_ch Re: Krakow, bardzo pilne, prosze o rade! 09.12.05, 19:42
          od mojego lekarza wiem ze sale sa 2,3 i 4 osobowe!
          a zreszta problem moze Ci sam rozwiazac bo od stycznia na porodowce rozpoczyna
          sie generalny remont...
          ja wybieram sie na Kopernika za jakies 2 tygodnie wiec bede na biezaco smile!
        • ese1 sluchaj mirabilandia 09.12.05, 19:55
          wszystko co opowiadasz nijak sie ma do tego czego ja doswiadczylam bedac tam po
          porodzie. Jedyna rzecz na ktora moglabym narzekac to jedna lazienka na cale
          pietro i to wszystko. Panie od noworodkow sa bardzo mile i jak najbardziej
          pomocne jezeli chodzi o pomoc w przystawianiu noworodka do piersi. Polozne,
          ktore zajmuja sie toba, to pielegniarki z patologii, a dodatkowo przychodza
          dziewczyny ze studium pielegniarskiego - swietne dziewczyny, ktore codziennie
          zajmuja sie glownie dziewczynami po cc, pomagala im wstac z lozka, umyc sie a
          takze pomagaja przystawic maluchy do piersi. To wszystko doswiadczylam tam sama
          bedac w kwietniu i lezalam na 4-ro osobowej sali. Lepiej nie sluchaj mitow
          jakie ktos opowiada bo uslyszal od kogos z kolei. Chcesz sie przekonac -
          wybierz sie na Kopernika, obejrzyj sale, zadaj pytania bezposrednio
          pielegniarkom i moze czegos sama sie dowiesz. (zaznaczam, ze moj opis pasuje do
          I pietra, na drugim nie lezalam, wiec sie nie wypowiadam)
          • jana111 Re: sluchaj mirabilandia 09.12.05, 21:54
            Koleżanka też rodziła w kwietniu, miała cc, po którym dziecko próbowała karmić
            następnego dnia, jak przyjechał mąż i ją zwiózł na dół (leżała na innym piętrze
            niż noworodki, czyli chyba na 2.)Na sali były 4 osoby. Z własnej obserwacji
            mogę powiedzieć jedno (byłam ją odwiedzić) pielęgniarka od noworodków zamiast
            jej pomóc nakarmić dziecko wydarła się, że dziecko płacze a ona nie umie go
            nakarmić, przystwiła jej małego do piersi przez pół minuty i zajęła się swoimi
            sprawami. Nie nazwałabym tego pomocą, dla mnie było to mocno nieprzyjemne, a co
            dopiero dla niej. Więcej się nie wypowiadam, bo koleżanka ma duże skłonności do
            przesady, ale mocno się zniechęciłam i się do Kopernika nie wybieram-ja na
            szczęście nie muszę.
            • mirabilandia Re: sluchaj mirabilandia 10.12.05, 16:09
              Prosze o polecenie dobrego ginekologa z Rydgiera, musze nagle zmienic lekarza w
              30 tc i nie chce zeby to byl ktos przypadkowy. BARDZO PROSZE!
              • kubanka_77 Re: sluchaj mirabilandia 12.12.05, 14:04
                Ja chodzę do swietnej ginekolozki dr Małgorzaty Radeckiej, któa pracuje i w
                Rydygiera i w Żeromskiem. I zamierzam rodzię w jednym z tych szpitali, który
                poleci mi własnei moja lekarka.
                • mirabilandia Re: sluchaj mirabilandia 12.12.05, 15:46
                  Czy moglabys mi napisac gdzie ta pani przyjmuje prywatnie (adres) i ile bierze
                  za wizyte? Napisz mi moze cos wiecej o tej pani doktor, jaka jest itd. Z gory
                  dziekuje.
                  • ingga Re: sluchaj mirabilandia 12.12.05, 17:07
                    Rydygier to super szpital.
                    Dobre warunki - sale dwuosobowe z łazienkami. Plastikowe okna rolety.
                    Bardzo miła i fachowa opieka

Z polecanych lekarzy:

dr Bartłomiej Golański
                    przyjmuje w Podgórskiej Poradni Lekarskiej w okolicach Rynku
                    Podgórskiego we środy i piątki od 15-19
                    www.ppl-przychodnia.com/

dr Leszczyńska:
                    www.med-all.krakow.pl/lekarz.php/11.

dr Anniuk:
                    www.cm-lim.com.pl/new/cm-lim/index.php?
                    p=16&ma=I003&ms=M007&sid=7e9c39cf87fb6bd6e1656e502a76ddf6&specj=20

wszyscy zachwycają się dr Bogutyn - ona kiedyś przyjmowała raz w
                    tygodniu prywatnie na al. Pokoju 29 a, ale teraz nie wiem, jak
                    jest - zadzwoń na jej komórę 600-306-338
                    • joan_na1 Re: sluchaj mirabilandia 12.12.05, 19:07
                      Myślę, że lektura tego forum:
                      www.noworodek.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=10010&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
                      udzieli odpowiedzi na wiele pytań smile))
                  • kubanka_77 Re: sluchaj mirabilandia 13.12.05, 11:27
                    Dr Małgorzata Radecka przyjmuje w Lekarskiej Poradni Specjalistycznej
                    Towarzystwa Rozwoju Rodzin ul. Bronowicka 73, tel. 638 34 34
                    Nie wiem ile tam kosztuje wizyta, ale chyba coś ok. 60-80zł.
                    Ja chodze do niej do Państwsowej Przychodni na ul. Kutrzeby, bo tam mam za
                    darmo i blisko domu.
                    Jest to bardzo rzeczowa i konkretna lekarka. Spokojnie i wszytsko ci wyjaśnia i
                    tłumaczy, nie straszy niepotrzebnie. Dokładnie wysłucha cię i zbada. Naprawdę
                    gorąco ja polecam.
    • pyrtek3 Re: Krakow, bardzo pilne, prosze o rade! 13.12.05, 14:35
      Ja bym spytala wprost swojego lekarza czy ma tam znajomego lekarza ktory moglby
      zrbic cc,w koncu chodzilas do niego cala ciaze to powinien ci pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka