Dodaj do ulubionych

Lublin - zzo

31.12.05, 15:44
proszę o kontakt dziewczyny, które rodziły lub niedługo mają zamiar rodzić w
lubelskich szpitalach.
ja właściwie jestem zdecydowana na Jaczewskiego - mój gin tam pracuje i mam
tam kontakt do anestezjologa. jednak ciągle się waham czy to dobry pomysł,
tym bardziej, że zanosi się tam na remont i może być problem z przyjęciami.
czy w innych szpitalach też można sobie zamówić znieczulenie? proszę o
kontakt!
Obserwuj wątek
    • ulcia03 Re: Lublin - zzo 02.01.06, 12:35
      Hej! Ja będę rodziła w Lublinie pod koniec kwietnia. Mam zamiar rodzić na
      Kraśnickiej,bo tam też przyjmuje mój lekarz, ale ostatnio doszły mnie słuchy że
      nie robią tam zzo. Trochę mi się w to nie chce wierzyć, ale jeśli któraś z Was
      wie to też proszę o odpowiedź.
      Ulka
      • kasiako6 Re: Lublin - zzo 02.01.06, 14:29
        Z tego co się orientuję na Kraśnickiej nie masz co liczyc na zzo.Wiesz tam
        wychodzą z założenia,że wszystko ma się odbywać naturalnie.Ja rodziłam tam 2
        lata temu (naturalnie) teraz mam termin na kwiecień i mam dylemat bo moja
        lekarka przyjmuje właśnie tam,a jestem w ciąży blizniaczej iliczyłam na cc ale
        słyszałam,że nawet cc robią tam w ostateczności. Myślałam o porodzie właśnie na
        Jaczewskiego ze względu na to cc ale czytam o tym remoncie i nie wiem co
        teraz.A kiedy ten remont przewidują?
        • agap24 Re: Lublin - zzo 02.01.06, 14:44
          Remont na Jaczewskiego jest przewidziany na 2 tygodnie od zaraz praktycznie ale
          może się przeciągnąć do miesiąca. A jak jest na Staszica? Napiszcie proszę bo
          chyba będę tam rodzić!!!
          • nicol.lublin Re: Lublin - zzo 02.01.06, 15:03
            kurcze sad ja rozważałam tylko Jaczewskiego lub Kraśnickie, ale co zrobię jak
            mnie nie będą chcieli przyjąć z braku miejsc na Jaczewskiego (z powodu remontu)
            a na Kraśnickich odmówią znieczulenia?
            • nicol.lublin Re: Lublin - zzo 03.01.06, 21:30
              podbijam, może jeszcze ktoś się wpisze?
              • lolinka2 Re: Lublin - zzo 04.01.06, 08:20
                ...jak w jednym cię nie znieczulą a z drugiego odeślą, to pojedziesz na
                Lubartowską- przypadków odsyłania mają tam na pęczki, stąd wysokie obroty na
                jakich pracują.
                Ja się w czerwcu wybieram albo na Solec w W-wie (najbliżej domu i na to mnie mój
                dr naciaga) albo na Lubartowską do Lublina (do tegoż dr właśnie) i nie ukrywam
                że po tygodniu na Solcu w trakcie ciąży tęsknię do opieki swojego lekarza (choć
                nie znaczy to ze było wszystko źle itp, po prostu było inaczej...).
        • mamba_zet Re: Lublin - zzo 10.01.06, 17:18
          ja rodziłam na krasnickich 30 pażdziernika. Poród byl szybki mimo ze moj
          pierwszy, trwal ok 3 i pol godziny parcia. ale znieczulania zadnego nie
          dostalam. nic. mimo tego porod byl ok tyle ze cholernie bolalo i ponoc nie bylo
          juz czasu na znieczulanie. osobiscie polecem opieke w tym szpitalu ale jezeli
          chodzi o zzo na krasnickich to faktycznie nie ma co sie spodziewac. wszystko
          jest naturalne i fizjologiczne....
    • setia Re: Lublin - zzo 04.01.06, 18:20
      nicol please daj mi na priv namiary na tego anastezjologa, bede ogromnie
      wdzięcznasmile
      • nicol.lublin Re: Lublin - zzo 04.01.06, 21:59
        nic z tego nie rozumiem sad to na lubartowskiej jest możliwość zzo?

p.s. setia - może jutro, teraz nie chce mi się szukać
        • lolinka2 Re: Lublin - zzo 06.01.06, 10:41
          na takiej zasadzie jak w większości szpitali na lubelszczyźnie- masz swojego
          operatywnego lekarza tamże, jestes znieczulana a jak nie to nie...
          Lubartowska jest mocno pro-natura, nie lubią przeszkadzać rodzacej uznając ze
          sama 'załatwi' co trzeba. Ja byłam nie zzo znieczulana przy pierwszym porodzie i
          uznałam ze teraz chcę poczuć zew natury w 100% czyli bez przyspieszania, bez
          znieczulania i bez nacinania. Zobaczymy jak wyjdzie, bo zycie lubi weryfikować
          takie plany...
          • nicol.lublin Re: Lublin - zzo 08.01.06, 00:00
            kto wie na jakim etapie jest remont na Jaczewskiego?
    • monias3 do nicol 05.01.06, 20:15
      ja tez wybrałam jaczewskiego i to dlatego że wg mojego rozeznania jest tam
      największa szansa na poród z zzo, dlatego mam tez prośbę do Ciebie Nicol-
      przeslij mi jasli mozesz namiary na tego anastezjologa i ew napisz jak to
      wyglada to "załałtwianie" czy tez umawianie się z nim na zzo, np czy można ot
      tak sobie do niego zadzwonić samemu czy terzeb anp z "polecenia" któregos gina
      z jaczewskiego...itp...
      bęzdę bardzo wdzięczna
      • one9 Re: do nicol 08.01.06, 17:09
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33035
        Wpadnij do nas na forum. Tu Masz odpowiedzi..
        • nicol.lublin Re: do nicol 09.01.06, 06:41
          dziękuję za zaproszenie, już skorzystałam i czytam zaległe wątki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka