ewelinaa5 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 15:31 Witam jestem w 31 tyg ciąży,brałam fenoterol juz jakiś miesiąc moze półtora miesiąca temu przez 2tygodnie,odstawiłam bo kiepsko sie czulam, ale teraz znowu mambrzać, co prawda dawkajest niewielka 4x1/2 tabletki ale ja i tak czuję się po nim koszmarnie, poprostu bolimnie serducho.,trzęsenie siejakoś wytrzymuję bioręod dwóch tygodni.Wiecie moż czy odstawienie go teraz nie spowoduje wcześniejszego porodu, wdzięczna będę zaodpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 15:35 ja równiez biore fenoterol ale do tego obowiazkowo isoptin- nie mam po nim drgawek i szybkiego bicia serca Odpowiedz Link Zgłoś
ola9922 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 16:33 ja bralam fenoterol od 16 tyg do 30 tyg mialam rzekomo urodzic w tydzien po odstawieniu urodzilam w 36 Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda111 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 17:11 koniecznie w zestawie z fenoterolem potrzebny jest isoptin to ochrona dla serca ponieważ fenoterol jest dość szkodliwy na serce. tak zostałam poinformowana przez mojego lekarza.Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaa5 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 17:53 dzięki olu,pocieszylasmnie , naprawdę,a jezeli chodzi o isoptinto tak,brałam do kazdego fenoterolu a samopoczucie i tak kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 04.01.06, 08:23 Spowoduje (a przynajmniej jest spore prawdopodobieństwo ze...), a do bólu serca trzeba się przyzwyczaić, potem serce do leku się przyzwyczai (do m-ca zażywania), jeśli skacze ci cisnienie popros o lek regulujący je (najczęściej Isoptin sie podaje). w kazdym razie NIE ODSTAWIAJ- primo non noccere, szczególnie własnemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
viola33 Re: do ewelinaa5 04.01.06, 11:21 ja również jestem w 31 tyg, ciąży i biore dawką 12 razy pół tabletki, też miałam drgawki, ale każdy lekarz przy zapisywaniu fenoterolu powinien pouczyc pacjentke o objawach ubocznych tego leku i zapisac na wszelki wypadek izoptin, ja biore np. tylko połówki izoptinu, dlatego, ze jestem niskocisnieniowcem i po całej tabletce robi mi sie słabo, bo ten lek obniza ciśnienie, ale dzieki temu nie mam drgawek ani kołatania serduszka, oprócz tego biore 3 razy dziennie aspargin , który też jest osłonowo na serduszko, radzilabym jak najszybciej skonsultowac to ze swoim ginem aby przepisał odpowiednie leki osłonowe , po których napewno poczujesz ulgę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś