Dodaj do ulubionych

Fenotrol możejesteście w stanie pomóc??

03.01.06, 15:27
ita
Obserwuj wątek
    • ewelinaa5 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 15:31
      Witam jestem w 31 tyg ciąży,brałam fenoterol juz jakiś miesiąc moze półtora
      miesiąca temu przez 2tygodnie,odstawiłam bo kiepsko sie czulam, ale teraz znowu
      mambrzać, co prawda dawkajest niewielka 4x1/2 tabletki ale ja i tak czuję się
      po nim koszmarnie, poprostu bolimnie serducho.sad,trzęsenie siejakoś wytrzymuję
      bioręod dwóch tygodni.Wiecie moż czy odstawienie go teraz nie spowoduje
      wcześniejszego porodu, wdzięczna będę zaodpowiedz
      • jaonna1 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 15:35
        ja równiez biore fenoterol ale do tego obowiazkowo isoptin- nie mam po nim
        drgawek i szybkiego bicia serca
        • ola9922 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 16:33
          ja bralam fenoterol od 16 tyg do 30 tyg mialam rzekomo urodzic w tydzien po
          odstawieniu urodzilam w 36
          • gwiazda111 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 17:11
            koniecznie w zestawie z fenoterolem potrzebny jest isoptin to ochrona dla serca
            ponieważ fenoterol jest dość szkodliwy na serce. tak zostałam poinformowana
            przez mojego lekarza.Trzymaj się
            • ewelinaa5 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 03.01.06, 17:53
              dzięki olu,pocieszylasmnie , naprawdę,a jezeli chodzi o isoptinto tak,brałam
              do kazdego fenoterolu a samopoczucie i tak kiepskie.
      • lolinka2 Re: Fenotrol możejesteście w stanie pomóc?? 04.01.06, 08:23
        Spowoduje (a przynajmniej jest spore prawdopodobieństwo ze...), a do bólu serca
        trzeba się przyzwyczaić, potem serce do leku się przyzwyczai (do m-ca
        zażywania), jeśli skacze ci cisnienie popros o lek regulujący je (najczęściej
        Isoptin sie podaje).
        w kazdym razie NIE ODSTAWIAJ- primo non noccere, szczególnie własnemu dziecku.
    • viola33 Re: do ewelinaa5 04.01.06, 11:21
      ja również jestem w 31 tyg, ciąży i biore dawką 12 razy pół tabletki, też
      miałam drgawki, ale każdy lekarz przy zapisywaniu fenoterolu powinien pouczyc
      pacjentke o objawach ubocznych tego leku i zapisac na wszelki wypadek izoptin,
      ja biore np. tylko połówki izoptinu, dlatego, ze jestem niskocisnieniowcem i po
      całej tabletce robi mi sie słabo, bo ten lek obniza ciśnienie, ale dzieki temu
      nie mam drgawek ani kołatania serduszka,
      oprócz tego biore 3 razy dziennie aspargin , który też jest osłonowo na
      serduszko,
      radzilabym jak najszybciej skonsultowac to ze swoim ginem aby przepisał
      odpowiednie leki osłonowe , po których napewno poczujesz ulgę
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka