Dodaj do ulubionych

Żory lub Mikołów

05.01.06, 18:26
Czy jest tu ktoś, kto rodził w żorskim lub mikołowskim szpitalu? Nie wiem na
co się zdecydować. Czy tam można rodzić ze znieczuleniem zewnątrzoponowym?
Obserwuj wątek
    • d0nia Re: Żory lub Mikołów 05.01.06, 19:25
      rodziłam 23 grudnia 2005 w mikolowie. super polozna mi sie trafila i lekarz tez
      gitwink nie narzekam wcale a wcale. caly pobyt w szpitalu wspominam baaaardzo
      milo (oprocz jednej pielegniarki z noworodków, ale no coz zdarza sie... wyjatek
      potwierdzajacy regułę, że wszystcy tam sa przemili) wiem ze w mikolowie jest
      mozliwosc zzo... ale musi byc lekarz na zmianie... wiem ze isnieje taka
      mozliwosc, ja z niej nie korzystałam. jak masz jakies konkretne pyt to mam
      nadzieje ze pomoge...
      powodzenia zycze i takiego zespolu jaki ja mialamwink
      dominika
    • kcr2 Re: Żory lub Mikołów 05.01.06, 19:27
      w Mikołowie ponoć robią zzo, tak poinformowała mnie moja pani ginekolog dr
      Sirko z Tychów. Jak wygląda to w Zorach - niestety nie wiem.
      Pozdrawiam i życzę szczęśliwego, rozwiązania.
    • bakoru Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 07:41
      Rodziłam w Mikołowie w 2003 roku, personel super. Miałam cc. Wiem, że robią
      przy porodzie naturalnym zzo (na życzenie) tylko nie wiem ile ta przyjemność
      kosztuje.
      • anja.t Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 08:19
        Bardzo duzo moich koleżanek rodziło w Żorach i są zadowolone. Nektóre nawet
        specjalnie z Rybnika przyjeżdżały ( jedna nawet z bliźniakami)
    • mala.ela Mikołów 06.01.06, 10:43
      szpitala w Żorach nie znam

Mikołów - sama rodziłam, miałam lekarza z Mikołowa (chciaż to i tak bez
      znaczenia bo go nie było w szpitalu wtedy). Poród sobie b. chwale, trafiłam na
      świetna położną (p. Asia, młodziutka kobietka, baaaaardzo miła i baaaardzo mi
      pomogła smile)
      ZZO jest mozliwe, tylko trzeba się umówic z lekarzem (jeśli nie ma wtedy dyzuru
      to przychodzi). Oczywiscie odpłatne - nie wiem ile bo nie skorzystałam.
      Jedyny problem - jeśli planujesz poród rodzinny - to fakt, że jest tylko jedna
      porodówka rodzinna. Ja zdążyłam, ale za nami przyszły 4 pary (!) na poród
      rodzinny, nie miały sie gdzie podziac, nie wiem jak to rozwiazali.
      Teraz jakos am byc oddany nowy oddział do uzytku - nie wiem kiedy dokąłdnie,
      wiec pewnie w tej kwetsii coś sie zmieni. Musisz sie dowiedziec w samym
      szpitalu.
      Pozdrawiam
      • mazia14 Re: Mikołów 06.08.06, 22:00
        Ja też rodziłam w Mikołowie 2 razy,pierwszy poród 8 lat temu ,drugi w tym roku
        w marcu.Wspaniały personel,nowa porodówka jak by przyszło urodzić mi jeszcze
        raz na 100% wybrałabym szpital w Mikołowie
    • nati_28 Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 11:17
      11 lat temu rodziłam w szpitalu w Mikołowie. Obecnie przygotowuję sie do
      drugiego porodu we Wrocławiu, ze względu na miejsce zamieszkania. Mówiąc
      szczerze, słysze wiele negatywnych opinii o wroclawskich szpitalach. Z tego co
      zdążyłam się zorientować Mikołów był bardziej "do przodu" 11 lat temu, anizeli
      dziś Wrocław. Bardzo chwalę sobie szpital w Mikołowie i poród tam. Wspaniała
      opieka, dyskretna, iła, fachowa obsługa. Życzliwi ludzie, swietne warunki. Nie
      wiem jak jest dziś, ponieważ od kilku lat mieszkam we Wrocławiu, nie sądzę
      jednak, zeby coś sie pogorszyło. Wówczas szpital ten w rankingu GW "Rodzić po
      ludzku" był na II lub III miejscu w Polsce. Nie wiem natomiast jak jest w Żorach
    • nati_28 Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 11:20
      I jeszcze jedno. 11 lat temu w Mikołowie proponowano mi znieczulenie
      zewnątrzoponowe, pomimo iż sama nic o tym nie wspominałam. Ja jednak odmówiłam,
      potem troszkę załowałam, ale było juz za późno na aplikacje leku. Dziwi mnie
      jednak fakt, iż obecnie w szpitalach wrocławskich jest problem z w/w
      znieczuleniem, aplikują je niechętnie i jet bardzo drogie. W Mikołowie miało
      być bezpłatne
      • mala.ela Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 11:38
        miało byc - może i tak, ale nie jest smile
        • losiowa78 Re: Żory lub Mikołów 15.01.06, 18:33
          Dokładnie jak się tam rodzi to nie wiem, bo dopiero mnie to czeka za 5
          miesięcysmile Mieszkam tu od niedawna, jednakże zdążyłam już zrobić wywiad o tym
          szpitalu i spotkałam się z samymi bardzo dobrymi opiniami. Dlategoteż
          zrezygnowałam z porodu w Katowicach Ligocie (gdzie do niedawna mieszkałam).
          Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • asiek501 Re: Żory lub Mikołów 04.04.06, 21:19
      rodziłam w Mikołowie w sierpniu 2005
      polecam, bardzo polecam - porodówka ma WSPANIAŁY personel, położne (p.
      Zdzisława baaardzo mi pomogła, p.Ola), lekarzy (dr Kubacki - który jest tez
      anastezjologiem - mozna umówić się z nim wcześniej na zzo).
      Co do zzo to lepiej umowić się wcześniej, bo właśnie wspomniany dr Kubacki
      podaje znieczulenie i moze się zdarzyć że nie będzie go akurat w szpitalu.
      Jeśli się umówisz z nim przed porodem, to dostaniesz telefon do niego i w razie
      porzeby dzwonisz do niego.
    • malamadre Re: Żory lub Mikołów 07.08.06, 00:51
      Rodziłam w Mikołowie, w styczniu - jestem bardzo zadowolona, personel jest super, zarówno na oddziale położniczym jak i na noworodkach.
      Znam wiele osób, które tam rodziły i słyszałam same pozytywne opinie.
      O Żorach nic nie wiem, nie po drodze mi są sad
    • iskierka103 Re: Żory lub Mikołów 07.08.06, 13:57
      Ja termin mam na pażdziernik z cała pewnościa bede rodziła w Mikołowie,ponieważ
      chodze do doktora Dyrdy.Jestem z Tychów.Leżałam w tym szpitalu w kwietniu na
      podtrzymaniu ciązy,opieka była bez zastrzeżen.Porodówka jest po remoncie, a
      oddział położniczy ma być oddany z początkiem września[obecnie trwa tam jeszcze
      remont]Pokoje maja być 2-3 osobowe z łazienkami.Wiem to od mojego
      lekarza.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka