masbasia 05.01.06, 18:26 Czy jest tu ktoś, kto rodził w żorskim lub mikołowskim szpitalu? Nie wiem na co się zdecydować. Czy tam można rodzić ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d0nia Re: Żory lub Mikołów 05.01.06, 19:25 rodziłam 23 grudnia 2005 w mikolowie. super polozna mi sie trafila i lekarz tez git nie narzekam wcale a wcale. caly pobyt w szpitalu wspominam baaaardzo milo (oprocz jednej pielegniarki z noworodków, ale no coz zdarza sie... wyjatek potwierdzajacy regułę, że wszystcy tam sa przemili) wiem ze w mikolowie jest mozliwosc zzo... ale musi byc lekarz na zmianie... wiem ze isnieje taka mozliwosc, ja z niej nie korzystałam. jak masz jakies konkretne pyt to mam nadzieje ze pomoge... powodzenia zycze i takiego zespolu jaki ja mialam dominika Odpowiedz Link Zgłoś
kcr2 Re: Żory lub Mikołów 05.01.06, 19:27 w Mikołowie ponoć robią zzo, tak poinformowała mnie moja pani ginekolog dr Sirko z Tychów. Jak wygląda to w Zorach - niestety nie wiem. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego, rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
bakoru Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 07:41 Rodziłam w Mikołowie w 2003 roku, personel super. Miałam cc. Wiem, że robią przy porodzie naturalnym zzo (na życzenie) tylko nie wiem ile ta przyjemność kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 08:19 Bardzo duzo moich koleżanek rodziło w Żorach i są zadowolone. Nektóre nawet specjalnie z Rybnika przyjeżdżały ( jedna nawet z bliźniakami) Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ela Mikołów 06.01.06, 10:43 szpitala w Żorach nie znam Mikołów - sama rodziłam, miałam lekarza z Mikołowa (chciaż to i tak bez znaczenia bo go nie było w szpitalu wtedy). Poród sobie b. chwale, trafiłam na świetna położną (p. Asia, młodziutka kobietka, baaaaardzo miła i baaaardzo mi pomogła ) ZZO jest mozliwe, tylko trzeba się umówic z lekarzem (jeśli nie ma wtedy dyzuru to przychodzi). Oczywiscie odpłatne - nie wiem ile bo nie skorzystałam. Jedyny problem - jeśli planujesz poród rodzinny - to fakt, że jest tylko jedna porodówka rodzinna. Ja zdążyłam, ale za nami przyszły 4 pary (!) na poród rodzinny, nie miały sie gdzie podziac, nie wiem jak to rozwiazali. Teraz jakos am byc oddany nowy oddział do uzytku - nie wiem kiedy dokąłdnie, wiec pewnie w tej kwetsii coś sie zmieni. Musisz sie dowiedziec w samym szpitalu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazia14 Re: Mikołów 06.08.06, 22:00 Ja też rodziłam w Mikołowie 2 razy,pierwszy poród 8 lat temu ,drugi w tym roku w marcu.Wspaniały personel,nowa porodówka jak by przyszło urodzić mi jeszcze raz na 100% wybrałabym szpital w Mikołowie Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 11:17 11 lat temu rodziłam w szpitalu w Mikołowie. Obecnie przygotowuję sie do drugiego porodu we Wrocławiu, ze względu na miejsce zamieszkania. Mówiąc szczerze, słysze wiele negatywnych opinii o wroclawskich szpitalach. Z tego co zdążyłam się zorientować Mikołów był bardziej "do przodu" 11 lat temu, anizeli dziś Wrocław. Bardzo chwalę sobie szpital w Mikołowie i poród tam. Wspaniała opieka, dyskretna, iła, fachowa obsługa. Życzliwi ludzie, swietne warunki. Nie wiem jak jest dziś, ponieważ od kilku lat mieszkam we Wrocławiu, nie sądzę jednak, zeby coś sie pogorszyło. Wówczas szpital ten w rankingu GW "Rodzić po ludzku" był na II lub III miejscu w Polsce. Nie wiem natomiast jak jest w Żorach Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 11:20 I jeszcze jedno. 11 lat temu w Mikołowie proponowano mi znieczulenie zewnątrzoponowe, pomimo iż sama nic o tym nie wspominałam. Ja jednak odmówiłam, potem troszkę załowałam, ale było juz za późno na aplikacje leku. Dziwi mnie jednak fakt, iż obecnie w szpitalach wrocławskich jest problem z w/w znieczuleniem, aplikują je niechętnie i jet bardzo drogie. W Mikołowie miało być bezpłatne Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ela Re: Żory lub Mikołów 06.01.06, 11:38 miało byc - może i tak, ale nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
losiowa78 Re: Żory lub Mikołów 15.01.06, 18:33 Dokładnie jak się tam rodzi to nie wiem, bo dopiero mnie to czeka za 5 miesięcy Mieszkam tu od niedawna, jednakże zdążyłam już zrobić wywiad o tym szpitalu i spotkałam się z samymi bardzo dobrymi opiniami. Dlategoteż zrezygnowałam z porodu w Katowicach Ligocie (gdzie do niedawna mieszkałam). Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek501 Re: Żory lub Mikołów 04.04.06, 21:19 rodziłam w Mikołowie w sierpniu 2005 polecam, bardzo polecam - porodówka ma WSPANIAŁY personel, położne (p. Zdzisława baaardzo mi pomogła, p.Ola), lekarzy (dr Kubacki - który jest tez anastezjologiem - mozna umówić się z nim wcześniej na zzo). Co do zzo to lepiej umowić się wcześniej, bo właśnie wspomniany dr Kubacki podaje znieczulenie i moze się zdarzyć że nie będzie go akurat w szpitalu. Jeśli się umówisz z nim przed porodem, to dostaniesz telefon do niego i w razie porzeby dzwonisz do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: Żory lub Mikołów 07.08.06, 00:51 Rodziłam w Mikołowie, w styczniu - jestem bardzo zadowolona, personel jest super, zarówno na oddziale położniczym jak i na noworodkach. Znam wiele osób, które tam rodziły i słyszałam same pozytywne opinie. O Żorach nic nie wiem, nie po drodze mi są Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka103 Re: Żory lub Mikołów 07.08.06, 13:57 Ja termin mam na pażdziernik z cała pewnościa bede rodziła w Mikołowie,ponieważ chodze do doktora Dyrdy.Jestem z Tychów.Leżałam w tym szpitalu w kwietniu na podtrzymaniu ciązy,opieka była bez zastrzeżen.Porodówka jest po remoncie, a oddział położniczy ma być oddany z początkiem września[obecnie trwa tam jeszcze remont]Pokoje maja być 2-3 osobowe z łazienkami.Wiem to od mojego lekarza.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś