asia249 23.01.06, 18:02 czy ktos ostatnio rodził na raciborskiej jak tak to jakie są plusy i minusy rodzenia w tym szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indra2 Re: raciborska 23.01.06, 21:12 Jeśli chodzi Ci o szpital na raciborskiej w katowicach to ja rodziłam w marcu 2005. Miałam swoją położną więc od tej strony było ok, ale położne z dyżuru, na które trafiłam, zanim dojechała moja położna nie były zbyt miłe. Minusem było też to, że nie mogłam rodzić (przeć) w pozycji jaką sobie wybrałam tylko na fotelu. Na położnictwie jest większość małych sal (dwu, trzyosobowych), część z łazienkami to plus. Pielęgniarki na położnictwie ok (oprócz 2).No i ogromny "-" za pielęgniarki z noworodków. Okropne, niemiłe babsztyle, niechętne do pomocy, robiące wszystko z łaską, wiecznie zmierzłe i niemiłe. aga Odpowiedz Link Zgłoś
asia249 Re: raciborska 23.01.06, 21:51 dzieki indra ja mam termin na czerwiec ale zbieram informacje. a nie wiesz jak tam z porodami rodzinnymi? czy są platne? Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: raciborska 23.01.06, 21:55 Niedawno był wątek o opłatach za poród rodzinny na raciborskiej. Z tego co sobie przypominam to jest bezpłatny ale trzeba mieć ukończoną tamtejszą szkołę rodzenia (nie wiem jaki teraz jest jej koszt). Ja nie mogłam chodzić do szkoły rodzenia, bo miałam zagrożenie przedwczesnym porodem ale w ciąży chodziłam do ordynatora więc nie miałam problemów, żeby rodzić z mężem i nic za to nie płaciłam. Teraz spodziewam się 2 dziecka, mam termin na sierpień i chyba też tam będę rodzić, nie jestem do końca zadowolona z tego szpitala ale nie widzę alternatwy w katowicach. aga Odpowiedz Link Zgłoś
zukov Re: raciborska 24.01.06, 15:45 Ja mam termin na 5 maja i tez chciałbym rodzic na Raciborskiej. Z tego co znalazłam na forum dziewczyny dokładnie potwierdzaja Twoja opinie. Ja musze zmienić prowadzacego i też chciałabym chodzić do dr Świtały. Wiem tylko że przyjmuje codziennie od 15 w superjednostce. No ale jak to jest z położną bo tez chciałabym sobie jakąś "swoja " zaklepać brzydko mówiąc??? - czy mozesz mi powiedzieć jak to sie załatwia.??? Do szkoły rodzenia raczej sie tam nie wybieram.Choć może powinnam Odpowiedz Link Zgłoś
asia249 Re: raciborska 23.01.06, 21:53 dzieki indra ja mam termin na czerwiec ale zbieram informacje.nie wiesz jak tam jest z porodami rodzinnymi? czy są płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: raciborska 23.01.06, 21:59 Tu znajdziesz więcej opinii o tym szpitalu www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.html aga Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Z wyszukiwarki na forum Szpitale: 23.01.06, 22:04 miniurl.pl/5720 miniurl.pl/5721 Pozdrawiam i proszę o pilnowanie tematyki forum Odpowiedz Link Zgłoś
laurka112 Re: raciborska 23.01.06, 22:07 mam termin na kwietnia i bardzo biorę ten szpital pod uwagę, bo jaworzno jakoś do mnie nie przemawia. słyszałam wiele dobrego nt. raciborsiej i bardzo niewiele złego(myślę o tym by umówić się z położną=zapłacić i zastosować ZZO) jestem na etapie szukania kontaktów- bo oprócz tego, że chce zdrowej dzidzi, chcę rodzić w miłej atmosferze, "po ludzku". pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: raciborska 24.01.06, 00:01 Ja polecam CSK na Ligocie - opieka fachowa, pomocna, miła - wszystko super! Odpowiedz Link Zgłoś
asia249 Re: raciborska 24.01.06, 15:47 dzieki indra wiesz ja tez mam problemy z ciążą i tez nie moge chodzic do szkoły rodzenia ciekawe czy bede płacic za ten poród rodzinny.Z góry dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
zeusy Re: raciborska 26.01.06, 19:09 Ordynator to super Gość - nazywa się Światała. Jak podpisze Ci w karcie ciąży, że możesz mieć poród rodzinny to nikt już od Ciebie nic nie będzie chciał - a poród jest za darmo.O rdynator podpisuje każdemu kto go poprosi - nie ma się czym martwić. Ale nie należy niczego załatwiać z jego zastępcą - niejakim dr Łachem. To obleśny typ co chodzi jak by miał kij między nogami i jest bardzo złośliwy.W dodatku podobno konował. Ale przy porodzie rzadko kto go widział. Tak więc tylko z Ordynatorem i nie będzie problemu. Co do opłat to płatne jest znieczulenie Z.O do porodu - chyba 300zł. I trzeba uważać na wciskające co chwilę jakieś ciuchy, kubeczki, książeczki pielęgniarki z noworodków - chyba, że za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
asia249 Re: raciborska 27.01.06, 14:25 Do Zeusy o co chodzi z tymi ciuszkami i kubeczkami ksiązeczkami ktoś tam coś probóje sprzedawac? prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
zeusy1 Re: raciborska 28.01.06, 17:18 Niestety pracujące tam pielęgniarki z noworodków chcą wcisnąc nowej mamie a to kubeczek do karmienia noworodka - bo jak by tak nie jadł to one muszą nim dokarmić, albo jakąs książkę o karmieniu piersia, albo ciuchy dla dizeciaka. Nie mówię czasem ciuchy są ok, ale są tak natrętne, że można z nimi oszaleć. Odpowiedz Link Zgłoś