gania76 24.01.06, 18:38 Bardzo proszę o informacje o położnych, lekarzach, którzy przyjmują w Poznaniu porody domowe. Pozdrawiam, Ania (30) mama Mikołaja (06.08.2003) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
earl.grey Re: Poród domowy w Poznaniu 25.01.06, 10:17 rozmawiałam na ten temat z NFZ. Porody domowe nie są kontraktowane, czyli trezba płacić. Na stronach Okręgowej Izby Pielęgniarek i Położnych: www.oipip-poznan.pl/ wśród rzeczy, którymi się zajmują wymienione są także porody domowe. Musisz więc skontaktować się z nimi. Albo zapytaj swoją położną środowiskową. Albo zapytaj w szkole rodzenia, ale najlepiej nie takiej związanej ze szpitalem. Może spróbuje tutaj: Stowarzyszenie na rzecz Naturalnego Rodzenia i Karmienia ul. Długosza 7/5 60 - 559 Poznań tel./fax 0 61 847 71 74 - naturalne planowanie rodziny, grupy wsparcia matek które odbywają się w każdy ostatni czwartek miesiąca o godz. 17.00 ul. Kramarska 2 (pierwsze piętro) Poza tym na poznańskich stronach Wyborczej, tam gdzie telefony zaufania itp. jest telefon komórkowy do doradczyni laktacyjnej. Zadzwoń do niej (bardzo sympatyczna kobieta) i zapytaj, ona działa w tym stowarzyszeniu, a nie mogę gwarantować, czy powyższy telefon (ten na Długosza) jest aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
gania76 Re: Poród domowy w Poznaniu 25.01.06, 12:21 Super, bardzo dziękuję. W sumie do rozwiązania jeszcze długa droga, ale myślę że trzeba się powoli rozglądać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey Re: Poród domowy w Poznaniu 25.01.06, 13:46 Na pewno już trzeba. Może potrwać, zanim znajdziesz. Obiawiam się, że siły medyczne w przeważającej większości sa raczej przeciwne porodom domowym, ale szczerze mówiąc nie rozmawiałam z położnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
3mama Re: Poród domowy w Poznaniu 13.02.06, 12:20 Zapraszam na forum poświęcone Porodom w domu www.femina.org.pl/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=26&task=listcat&catid=9 Odpowiedz Link Zgłoś