Dodaj do ulubionych

Do którego ginekologa - Torun??

25.01.06, 14:59
Witam, jestem na pocztku mojej drugiej ciazy. W trakcie pierwszej chodzilam
do Matopatu do doktora Wojtynka, bylam bardzo zadowolona, ale z doswiadczenia
wiem, ze chyba lepiej by troszke bylo gdyby lekarz prowdzacy mogl pojawic sie
w szpitalu. Mam namiary na p. Jackowskiego i Kocha. Warto?? Pomozcie prosze.
Z tego co wiem oni pracuja w szpitalu na Bielanach. Chyba, ze macie jeszcze
jakies inne propozycje. Za wszystkie bede wdzieczna.
Pozdrawiam
Marta
gg 743022
Obserwuj wątek
    • madame.chauchat Re: Do którego ginekologa - Torun?? 25.01.06, 20:56
      Moja znajoma miała takie same idee, całą ciążę chodziła specjalnie prywatnie do
      pewnego lekarza z Bielan, a potem w czasie porodu i tak go nie było, a
      poturbowali ją koszmarnie...
      Lepiej chyba chodzić do DOBREGO lekarza, a jeszcze lepiej chyba nie rodzić na
      Bielanach!
      • mama_marysi11 Re: Do którego ginekologa - Torun?? 26.01.06, 14:00
        Rodzilam pierwsze dziecko na Bielanach i nie wspominam tego jakos szczególnie
        koszmarnie. Polozne byly super, bardzo mi pomogly. Problem polegal tylko na
        tym, ze wyladowalam wczesniej na patologii bo mi odeszly wody a akcja poprdowa
        jako taka sie nie rozpoczela. Wtedy sobie wlasnie pomyslalam, ze dobrze by bylo
        miec tu kogos kto sie choc troszke bardziej przejmie moim losem.
        Co do tego, ze najlepiej chodzic do dobrego lekarza to oczywiscie nie mam
        watpliwosci, ale czy to, ze lekarz pracuje w szpitalu dyskwalifikuje go na
        wejscie.... czy nie moze byc dobry?? Slyszalam wlasnie, ze Jackowski i Koch sa
        ok (przyjmuja rowniez prywatnie)ale chciaBam zasiegnac jeszcze opinii innych
        dziewczyn.
        Pozdrawiam
        • ola_ziel Re: Do którego ginekologa - Torun?? 26.01.06, 14:14
          Dobry jest tylko jeden w Toruniu(wiem, bo mialam doczynienia z wieloma ginami) -
          Lukasiewicz.Nie przyjmuje w szpitalu niestety, ale przeciez nie musisz rodzic
          na Bielanach. Jest przemily,kompetenty,pamieta (zawsze), lekarz z powolania!
          • patssi Re: Do którego ginekologa - Torun?? 26.01.06, 14:19
            polecam panią obremską-zaleską -specajlistyczny gabinet
            ginekologiczno-położniczy na powstańców śląskich 10.chodziłam do niej przed
            ciążą-teraz mnie prowadzi-miła i konkretna smile)
            pati i balbina
            • misia2310 Re: Do którego ginekologa - Torun?? 26.01.06, 14:34
              JA chodzę do dwóch Marchwińskiej i Mizarewicza. Marchwińska pracuje
              na bielanach i chodzę do niej prywatnie. Ale Mizarewicz jest bardziej konkretny
              pozatym jest ordynatorem w Chełmży i tam będę rodzić
              bo bielany nie mają dobrej opinii w chełmży nowiutki szpital, szkoła rodzenia
              za free i w ogóle
              • kornelinka Re: Do którego ginekologa - Torun?? 26.01.06, 15:54
                O lekarzach słyszy się różne opinie. Jak jednym pomoże to jest najlepszy a jak
                drugim zaszkodzi lub nie pomoże prawidłowo to jest najgorszy. Każdy bedzie
                chwalił tego co mu pomoże.
                Ja osobiscie znam dużo opinii na temat dr Wojtynka. Niestety wszystkie złe.

Co do lekarza ze szpitala to masz w 100% racje aby było lepsze traktowanie.
                Moim lekarzem prowadzącym był dr. Maleńczyk-ordynator. Jeżeli martwiłam się np.
                ruchami płodu pojechałam do szpital na Bielay na ktg i połozna na izbie przyjęć
                była niezbyt miła i powiedziała, że teraz nie ma miejsc i że mam przyjechać za
                (dokładnie ) 7 godzin. Pod wieczór. Jak wspomniałam nazwisko mojego lekarza-
                Maleńczyka. Od razu znalozło się miejsce (na patologii) gdzie siostry były przy
                mnie i sprawdzały tetno. Leżałam tez 2 razy na patologii i również wszyscy byli
                bardzo mili dlatego, że jestem pacjentką szefa. Nie musi byc lekarz prowadzący
                przy porodzie ale jeżeli jest jego nazwisko znane w personaliach szpitala to
                jesteś również dobrze traktowana.
                Teraz mam 3 miesięczną córeczkę.
                Moja Kornelka
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31888504&a=35176537
                • valeria2 Re: Do którego ginekologa - Torun?? 26.01.06, 16:34
                  a ja chodze do DR.Wojtynka i jestem jak na razie baedzo zadowolona.
                  Powiem Wam jedno.Wkurza mnie to przedmiotowe podchodzenie do ciezarnej.Masz
                  lekarza na Bielanach to zaraz jestes noszona na rekach a jak nie to traktuja
                  Cie przeprzyjemnie.Od czego to zalezy??? oD kasy chyba.Jak chodzisz prywatnie
                  do pana doktora jednego czy drugiego ,ktory pracuje w szpilalu to jestes
                  lepsza????Nie sadze...to sie nazywa łapówkarstwo (w pewnym sensie) bo pan
                  doktor cie zapamieta ze chodzisz prywatnie,płacisz to trzeba lepiej cie
                  potraktowac.
                  Ja namowilam meza na porod rodzinny i niech tylko podsoczy jakas piguła albo
                  doktorek to popamietaja....
                  nie widza w nas kobiet,przestraszonych zestresowanych przed nieznanym.
              • krissia Re: Do misia2310 26.01.06, 16:57
                Misiu,czy mogłabyś coś więcej napisać o tym szpitalu w Chełmży?Mnie również
                przeraża wizja porodu na Bielanach.Chciałabym się dowiedzieć,czy są tam sale
                rodzinne-żeby po porodzie mógł być przez cały czas ktoś z rodziny,ile kosztuje
                tam poród rodzinny?Będę Ci wdzięczna za wszelkie informacje-krissia
                • madame.chauchat Re: Do misia2310 26.01.06, 20:57
                  Krissia, zajrzyj tu:

www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.html
                  Wszystkiego się dowiesz.
                  O ile wiem, to orynatorem w Chełmży nie jest Mizarewicz, a Szymański, który
                  podobno też przyjmuje w Toruniu. Może ktoś wie, gdzie?

Jak miło, że tyle tu dziewczyn z Torunia! smile
    • bzecia Re: Do którego ginekologa - Torun?? 26.01.06, 19:01
      czesc. ja jestem 28 tygodniu ciazy. na poczatuk chodzilam do doktora Szelcy
      taki sobie, potem do doktor Firczuk-Belcer ale to byla pomylka. to bylo przez
      kase chorych. teraz chodze prywatnie do doktora Dziewięckiego na Bielany i jest
      OK. rodzic tez bede na Bielanach. pa pa pozdrawiam smile)))))))))))
      • misia2310 ordynatorem 27.01.06, 10:06
        jest teraz Mizarewicz (już od 2 lat)
        są dwie sale do porodów rodzinnych
        i nic nie płacisz za taki poród. Ja jadę z mężem oglądać ten szpital we
        wtorek. Lekarz chce nas oprowadzić to miłe z jego strony. My z mężem rodzimy7
        razem.
        • aga.kotek Re: ordynatorem 27.01.06, 10:52
          czesc dziwczyny..jestem w 26 tyg. ciązy i miałam straszne przeżycia odnośnie
          wyboru ginekologa..ostatecznie zdecydowałam sie na doktora Paluszyńskiego który
          tez urzeduje na Bielanach..przyjmuje równiez prywatnie..jestem pod wielkim
          wrażeniem jak ten lekarz traktuje kazda pacjentke..naprawde polecam..nie chodzi
          chyba o to jak niektóre z dziwczyn pisza że lekarz jest sympatyczny czy
          przystojny (podobno Koch) ale o to by fachowo umiał wszytsko wyliczyć i
          stwierdzić..mój gin nawet co miesiąc robił usg i tłumaczył wszystko łącznie z
          symbolami, co który znaczy bo ja byłam w tym zielona..wykluczył zespół downa z
          czego byłam zadowolona bardzo..poswięca dużo uwagi pacjentce..od ręki wypisuje
          wywiad odnosnie ciązy do ZUS-u..tłumaczy jakie papiery i co trzeba
          dostarczyć..o cokolwiek się zapytałam..dostałam odpowiedz..jestem młoda mamą i
          jest to pierwsza ciąza więc jego porady miały dla mnie duże znaczenie..mój nr
          gg 4914912 chetnie porozmawiam z mamami z Torunia..nie wykluczam nawet spotkań
          towarzyskich i dzielenia się doświadczeniami..a może po porodzie spacerki?
          pozdrawiam cieplutko...Aga
          • mama_marysi11 Re: ordynatorem 27.01.06, 15:35
            Dziękuję za wszystkie opinie i sugestie smile
            Chętnie porozmawiam przez gg (743022) albo e-mail.
            Pozdrawiam
    • renia_1965 Re: Do którego ginekologa - Torun?? 27.01.06, 19:28
      Ja chodzę do Paluszyńskiego od lat, bardzo go chwalę. Ma chyba najlepszy sprzęt
      USG w Toruniu. Pierwsze dziecko rodziłam na Bielanach, nie wspominałam tam, że
      jestem pacjentką Paluszyńskiego. Rodziłam razem z mężem i byłam zachwycona z
      opieki i ogromnej pomocy położnych. Mam b. miłe wspomnienia. Mam nadzieję, że w
      lipcu (termin kolejnego porodu) też będzie wszystko OK.
      Pozdrawiam,
      Renata
      • izu7 Re: Do którego ginekologa - Torun?? 29.01.06, 22:24
        Dziewczyny! Przerażacie mnie tymi zachwytami nad Paluchem!!! Ja też chodziłam
        do niego calą ciążę i dostal ode mnie kupę forsy bo miałam ciążę zagrożoną i co
        chwilę chodziłam na wizyty. Mało tego, leżąłam na patologii 5 razy i liczyłam
        na większe zainteresowanie z jego strony. Sorry, ale w szpitalu zachowywał się
        tak jakby mnie nie znał,był oschły, odpowiadał zdawkowo ( nie to co w gabinecie
        za 100 zł) nie było możliwości,zeby z nim pogadac, połowa patologii to jego
        pacjentki (wszystkie zawiedzone jego brakiem zainteresowania). Same położne
        były zdziwone, bo potrafił mi przez cały dzień nie zrobić żadnego badania
        podczas swojego dyżuru, bo był ..zajęty ( a sam do szpitala mnie skierował
        twierdząc, ze jak ma dyżur to będzie miał dla mnie więcej czasu).Z łezką w oku
        patrzyłam jak swoje pacjentki traktował dr Koch czy Jackowski ( czasami maiałam
        wrażenie,ze ktoś im zapłacił odpowiednio za takie zainteresowanie i opiekę, ale
        jednak tak nie było). Nie twierdze ,ze J.P jest złym lekarzem, ale przez jego
        rutynowe zachowanie czuję niesmak i niedosyt. Na tym koniec mojej przygody z
        owym doktorem, zmieniam ginekologa. Uwierzcie mi, dobrych lekarzy ginekologów
        jest wielu...i nie za 100 zł..Pozdrawiam.
    • mama_marysi11 Re: Do którego ginekologa - Torun?? 31.01.06, 11:54
      do góry smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka