Dodaj do ulubionych

cc we Wrocławiu,polećcie lekarza

12.02.06, 12:17
właśnie się dowiedziałam, że dla zdrowia dzidziusia najlepiej by było gdybym
poddała się cięciu cesarskiemu,zostały mi tylko 2 tygodnie. Jeżeli macie tego
radzaju doświadczenie to poradzcie mi jakiegoś dobrego lekarza we Wrocławiu,
mój ginekolog oczywiście podał mi numer telefonu do swojego kolegi po fachu
(1500 zł), ale jeszcze chciałabym to z kimś skonsutować przed tym zabiegiem,
z kimś kto może to potwierdzić.Proszę o pomoc. Pilne
Obserwuj wątek
    • aroska Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 12.02.06, 13:25
      A mogłabyś powiedzieć co to za lekarz i w jakim szpitalu zamierzasz rodzić????
      • joasia33 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 12.02.06, 15:40
        Zaraz, zaraz, ja tu czegoś nie rozumiem. Skoro dla zdrowia dziecka wskazana
        byłaby cesarka, to dlaczego odpłatnie???? Ja miałam cc ze wskazań, bo mała była
        ułożona pośladkowo. Ciął mnie mój ginekolog ZA DARMO!!! Na Chałubińskiego
        notabene. I - po raz drugi notabenewink-bardzo polecamsmile))
        • sliwunia1 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 12.02.06, 19:10
          mój lekarz opisał w karcie ciąży i na usg,że dziecko jest 2 razy owinięte
          pępowiną, pępowina jest brzeżna i przy porodzie normalnym jest duże ryzyko że
          dziecko będzie niedotlenione i mogą być poważne problemy, ale uznał,że jeżeli
          pojadę do szpitala na poród z bólami to lekarz który będzie przyjmował poród
          (mój ginekolog nie ma praktyki w szpiatlu)może tego nie uznać za wskazanie do
          cc i każe mi rodzić normalnie, a to jest duże ryzyko, którego lepiej uniknąć i
          lepiej zapłacić i umówić się wcześniej na zabieg, co robić?
          • hankem Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 12.02.06, 21:26
            jeżeli masz wskazanie do cięcia to może lepiej, żebys poszła z tym na papierze
            do szpitala i dowiedziała się o szczególy. Niech Cię wciągną w swój plam
            cesaeskich cięć i wtedy będziesz znała dokładny termin porodu. I nie trzeba
            nikomu płacić. tak sądzę.
            Moje dziecko urodziło się niestey z niedotlenieniem i nię życzę Ci tego stresu
            i biegania po neurologach i ciągłego strachu, czy nie ma porażenia mózgowego.
            Sądzę, że da się to wszystko załatwić. Nie przejmuj się niczym i działaj ze
            spokojem. Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki. Napisz potem, co udało Ci się
            załatwić i jak poszedł poród! Powodzenia!
            • joasia33 Sliwunia! 12.02.06, 21:59
              Dostałaś mojego maila? Bo mi odbija z serwera!
              • sliwunia1 Re: Sliwunia! 13.02.06, 10:30
                Ja też wysłałam Ci meila na skrzynkę,mam nadzieję że go dostałaś, ja od Ciebie
                nie mam jeszcze nic. We wtorek idę do przychodni (umowa z NFZ,mają usg)w celu
                zbadania a na czwartek umówiłam się do innego lekarza (juz prywatnie z
                polecenia) na badania, chciałabym to wszystko potwierdzić i ewentualnie juz się
                umówić na zabieg. W książkach owinięcie pępowiną nie jest wskazaniem do cc i
                chyba stąd mój ginekolog zaproponował mi zapłacić,żeby uniknąć porodu siłami
                natury i narażenia dziecka na niedotlenienie. Nie wiem, szukam kogoś
                mądrzejszego od siebie.Wątpię aby w szpitalu lekarz sam z siebie zgodził się na
                wykonanie cc za darmo.
                • joasia33 Re: Sliwunia! 13.02.06, 10:35
                  Wysłałam ponownie. Zobaczsmile
                  • sliwunia1 Re: Sliwunia! 13.02.06, 10:58
                    Ja też już odpowiedziałam, dziękuję
        • aroska Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 12.02.06, 22:10
          Joasiu 33 a napisz proszę kto Ci robił cięcie na Chałubińskiego, bo też jestem
          zainteresowana tą Kliniką i co sądzisz tam o lekarzach i opiece?Proszę o szybką
          odpowiedź.Dziekismile
          • joasia33 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 00:22
            Dr Łątkowski. Było supersmile)) Mimo niezbyt komfortowych warunków (chciałam pokój
            VIP, a było WSZYSTKO zajęte), bo wiadomo, to nie jest nowy szpital. Nie wiem,
            jak inni lekarze, bo mnie akurat ciął mój, a potem też miał dyzury, więc
            zaglądał codziennie. Położne były sympatyczne i pomocne. Na noworodkach tez ok.
            Naprawdę my nie narzekamy i kolejne dziecko też tam urodzę.
            Pozdrawiam
            A.
            • miuk Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 14:48
              Miło przeczytać, że na Chałubińskiego coś się zmieniło. Ja miałam tam cc 3,5
              roku temu i wspominam jak najgorzej. Też chodziłam do Łątkowskiego i jak mnie
              połozył do szpitala to wszyscy byli b. mili. Ale jak potem poszłam rodzic, a on
              był na wakacjhach to sie ledwie z małym nie przekręciliśmy. Cesarkę miałam w
              ostatniej chwili (a były do niej wskazania - dziecko miało przeszło 4,5 kg i
              było ułożone odgięciowo). Dwa lata lataliśmy po neurologach i rehabilitantach.
              Na szczęśie teraz wszystko jest w porzadku.
              Moje wrażenie - jak się tam nie ma swojego lekarza, to lepiej się z kimś umówić
              albo rodzić gdzie indziej. Ale jak mówię: coś sie mogło zmienić, ja mogłam mieć
              pecha, więc się nie stresuj.
              Teraz znów jestem w ciąży, a po 1. porodzie PANICZNIE boje się rodzić. W
              miejscu, gdzie teraz mieszkam nie ma możliwości umówienia się z lekarzem.
              Gdybym nadal była we Wrocku, to bym dała każdą kase za cesarkę...
              Nota bene - na Chałubińskiego jest świetny neonatolog: dr Lilianna Baran. Ma
              gabinet na Biskupinie (adresu nie pamietam). Niewielu jest lekarzy, którzy
              zdobyli moje bezgraniczne zaufanie, a ja mogę polecić z czystym sumieniem.
    • black_currant Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 12:08
      Jak dla mnie to to jest już bandytyzm.
      Jak można powiedzieć pacjentce, że ma wskazania do cięcia i jednocześnie dać jej
      namiar na kolegę, który zrobi to odpłatnie? Dlaczego lekarz nie dał Ci po prostu
      skierowania na cesarkę do szpitala?

Kurcze, dziewczyny - nie dajcie się robić w trąbę. Właśnie przez to, że lekarzom
      płaci się za cesarkę pomimo wskazań są potem takie problemy, żeby ją zrobić za
      darmo.
      • sliwunia1 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 15:08
        W żadnej książce - owinięcie dziecka pępowiną nie jest wskazaniem do cc,kobiety
        tak rodzą (to jest potwierdzone,tylko ogą być potem problemy),lekarz
        powiedział,że najlepiej dla dziecka i dla mojego spokoju najlepsza byłaby
        cesarka, ale skierowania nie dał. Tylko odpłatnie.
        • miuk Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 15:19
          Koleżanka dała mi kiedyś dobrą radę: żebym na poród koniecznie umówiła się z
          lekarzem. Nie posłuchałam i potem wielokrotnie żałowałam. Dwa lata
          rehabilitacji dziecka kosztowały mnie wielokrotność 1500 zł. Wiem, że teraz
          bardzo piętnuje się wszelkie formy łapówkarstwa, ale osobiście wolałabym kupić
          sobie bezpieczeństwo, niż zdawać się na przypadek. Dobrze, jeśli wszystko
          będzie jak trzeba. A jeśli nie?
          • sliwunia1 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 15:22
            Zdrowia dziecka i naszego spokoju nie da się kupić za żadne pieniądze. Mi
            chodzi tylko o to, że jeżeli dawać to przynajmniej mieć pewność,że zrobi to
            profesjonalny lekarz, i takiego właśnie szukam.
            • miuk Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 15:32
              Mylisz się. Na Chałubińskiego większość lekarzy jest dobra, ale nie oczekuj że
              ktoś na formu poda Ci konkretne nazwisko.
              • sliwunia1 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 15:34
                Są osoby które miały skierownie na cc i zrobioną bezpłatnie, liczę na takie
                osoby.
                • miuk Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 15:37
                  Jasne, ale (jeżeli dobrze rozumiem) w Twoim przypadku nie ma wskazań?
                  • sliwunia1 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 13.02.06, 15:57
                    Ponoć nie, ale czy możliwość uduszenia się dziecka przy porodzie nie jest
                    wystarczającym powodem, aby zrobić cesarkę? To jest jakieś głupie!!!!! Dlatego
                    chcę to jeszcze sprawdzić u kogoś innego.
                    • basiaberg Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 14.02.06, 10:06
                      Witam, jak byś chciała namiary na konkretnego lekarza z którym warto
                      porozmawiać na Chałbińskiego to wyślij do mnie email a ja dam na niego namiar,
                      co prawda ja do niego chodzę prywatnie, nie jestem w ciąży, ale jestem pod jego
                      stałą kontrolą z innych względów, ale moja koleżanka miała u niego cc na
                      życzenie (najpierw nie mogła zajść w ciążę a potem jak on jej pomógł poprzez
                      insyminację, potem ze wględu na wiek bała sie rodzić naturalne swoje pierwsze
                      dziecko)a inna miała u niego cc ze wskazań i obie są zadowolone, Pozdrawiam
                      • sliwunia1 Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 14.02.06, 12:04
                        Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Wiadomość wysłałam.
                        • aroska Re: cc we Wrocławiu,polećcie lekarza 14.02.06, 15:27
                          basiuberg czy mogłąbyś mi też przesłać namiary na tego lekarza, a przynajmniej
                          napisać jego nazwisko!!!Bardzo proszę o szybką odpowiedź.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka