kasia1641 15.02.06, 12:24 Czy ktos tam rodził lub zamierza? Mozecie polecić położnaą, proszę. Jak tam jest z opłatami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzena02 Re: Szpital na Kasprzaka 16.02.06, 10:49 Ja również jestem ciekawa opini o tym szpitalu. Rozważam poród na Starynkiewicza lub na Kasprzaka. Na forum znalazłam mało opini o tym ostatnim. Czy nikt tam nie rodzi, czy jest tam aż tak zle. Ja swoje pierwsze dziecko urodziłam na Madalisńkiego i drugi raz tego błędu nie popełnię. Tam dobrze traktują tylko za pieniądze. Niemiła położna zmieniła swoje nastawienie do mojej osoby dopiero kiedy zdecydowałam się na zzo. Ordynator już 3 dobę po porodzie pytał co ja jeszcze tu robie. Dziecko miało infekcje więc byliśmy w szpitalu "aż" 6 dni. Czułam się jak intruz. Będe wdzięczna za wszystkie opinie o szpitau Wołoskim. Odpowiedz Link Zgłoś
elwira125 Re: Szpital na Kasprzaka 16.02.06, 14:11 Moja młodsza córka urodziła się na Kasprzaka ,przez CC .Ja tam trafiłam bo lekarz ,który mnie prowadził jest tam ordynatorem.Jestem zadowolona bo mając na względzie bezpieczeństwo dziecka (podejrzenie owiinięcia pępowiną),zdecydowali się na CC i nie kazali mi rodzić naturalnie.Małej zrobili wszystkie badania,usg główki,słuchu i krew.W momencie gdy było wiadomo że wszystko jest ok dopiero opuściłyśmy szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
hankem do Elwiry 16.02.06, 14:27 Elwira, napisałam do Ciebie na priv, proszę odpisz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: Szpital na Kasprzaka 16.02.06, 21:58 Szpital na Wołowskiej to szpital MSWiA. Szpital Wolski- jest na Kasprzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaomar Re: Szpital na Kasprzaka 16.02.06, 23:29 ja tez myslalam o porodzie w tym szpitalu ale zrezygnowalam bo sa najczestsze zakazenia zoltaczka grupy c , moja kolezanka rodzila w wakacje w tym szpitalu i takze miala zakazenie musial miec od nowa szyte ja zdecyduje sie na Polana oplace polozna wszystko da sie przezyc Odpowiedz Link Zgłoś
marzena02 Re: Szpital na Kasprzaka 17.02.06, 19:34 Jakoś mało opini o tym szpitalu. Na forum znalazłam zaledwie pare. O większości szpitali pisze się dość dużo, raz dobrze, raz żle - ale pisze. Mam wrażenie, że na poród na Kasprzaka decyduje sie niewiele kobiet. Dlaczego. Dziwi mnie to, bo oni mają bardzo dobre zaplecze neonatologiczne. Pielęgniarka z którą rozmawiałam przez telefon była bardzo miła (w przeciwieństwie do kilku innych szpitali) i udzieliła wyczerpujących odpowiedzi na moje pytani, poród z mężem jest bezpłatny, dobry sprzęt - to same plusy. Do porodu mam 2 tygodnie i wciąż nie wiem czy ten szpital to dobry wybór. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: Szpital na Kasprzaka 17.02.06, 20:34 dziewczyny, chetnie sie z Wami podziele opinia.urodzilam we wrzesniu coreczke wlasnie w Wolskim.Z calego serca polecam polozna Krysie Baron, ktoras z Was o to pytala.Z porodu jestem zadowolona- bylo fajnie( o ile porod moze byc fajny).Porod z mezem bezplatny, sala pojedyncza 400zl, znieczulenie 500 zl.Rzeczywiscie neonatolodzy swietni, mialam poczucie ze moje dziecko jest pod doskonala opieka.Ale zeby nie bylo tak dobrze, na polznictwie bylo okropnie- bieda az piszcy( ale to juz nie wina personelu), polozne w wiekszosci naprawde nieprzyjemne.Jednak ze wzgledu na bezpieczenstwo dziecka i tak polecam.Jesli chcecie wiedziec cos jeszce -piszcie, odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek_26 Re: Szpital na Kasprzaka 23.02.06, 20:09 Efka42 ja mam pytanie odnośnie tej położnej, czy nazywa się Baron czy Bajor? Bo ja słyszałam też dobrą opinię na jej temat ale nie wiem czy to ta sama osoba...Domniemam, że tak...Jeśli możesz to napisz mi czy Ty zdecydowałaś się na indywidualną opiekę położnej (opcja za 1000zł) czy jakoś inaczej to załatwiałaś (chodzi mi o finanse) czy po prostu trafiłaś na jej zmianę??? Jak wyglądał z nią poród? Czy drugą fazę porodu spędziłaś w pozycji leżącej na łóżku? Ponoć na Kasprzaka to jest norma i napisz jak było z nacięciem krocza. Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: Szpital na Kasprzaka 01.03.06, 22:06 Asiulku-ta wlasnie o nia chodzi.Mi sie po prostu udalo, miala wtedy dyzur.Slyszalam ze kosztuje 1000zl.Wiesz trudna mi powiedziec o drugiej fazie porodu, bo ja urodzilam dziecko po 2 godzinach od przyjazdu do szpitala. To byl moj drugi porod, wiec pojechalam dopiero jak mialam regularne, czeste skurcze.Rodzilam na lozku, ale na siedzaco, tak bylo mi wygodnie.A polozna- kompetentna, bardzo spokojna, koila moje nerwy, zdecydowanym glosem podpowiadala, co robic, zeby bylo mi latwiej.Krocze mialam nacinane, nikt mnie o to nie pytal, ale i ja nie protestowalam.Nadal sluze informacjami, pytaj, jak chcesz, bede tu zagladac.Sama zaluje, ze odkrylam to forum dopiero po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agula39 Re: Szpital na Kasprzaka 07.03.06, 22:20 Instytut matki i Dziecka na Kasprzaka to nie jest to samo co Szpital Wolski, oni tylko wynajmuja tam jeden pawilon na terenie tego szpitala, Wolski to odrębna placówka, zresztą nie cieszaca się zbyt dobrą opinią Odpowiedz Link Zgłoś
smoczek5 Przeczytajcie 07.03.06, 22:35 Dziewczyny, poniżej link (mam nadzieję, że aktywny) do moich przeżyć na Kasprzaka. Leżałam na jednej sali z Efką42 I proszę jakie dwie różne opinie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=29494840&a=29671796 Odpowiedz Link Zgłoś