Dodaj do ulubionych

szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - pomóżcie

08.03.06, 21:52
wszak mam termin na początek maja, to jednak już mocno sie zastanawiam nad
szpitalem, mój lekarz jest z Solca i najbardziej chciałabym tam rodzić, ale
planują remont od początku maja, wiec musze sobie znaleźć sobie jakieś
wyjście awaryjne, siedem lat temu rodziłam na Madalińskiego i mam fatalne
wspomnienia i wiem ze tam rodzić nie będę, wiec bardzo prosze Dziewczyny
które rodziły właśnie na Czerniakowskiej o wszelkie możliwe informacje bo
niewiele ich znalazłam na forum. z góry dziekuje za wszelkie informacje!
Obserwuj wątek
    • mw144 Re: szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - pomó 08.03.06, 22:22
      Ja mam tę samą sytuację: prowadziłam ciążę na Solcu i tam chciałam rodzić, ale
      ze względu na wspomniany remont przeniosłam się do lekarza z Orłowskiego. Ten
      szpital polecił mi mój lekarz z Solca, na forum też ma raczej pozytywne opinie.

Co do remontu to upewnij się jeszcze, bo gdzieś na tym forum czytałam ostatnio,
      że remont ma być odwołany.
      • markiza.24 Re: szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - pomó 08.03.06, 22:31
        ja w tym szpitalu będę rodziła w kwietniu... mam dużo wiadomości o nim więc
        piszcie co chciałybyście wiedzieć. Wczoraj wyszłam z tamtejszego szpitala a
        dokładnie z patologii ciąży więc mam swieże doznania...
        • mw144 Re: szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - pomó 08.03.06, 22:41
          Nie wiesz po ilu dniach wypuszczają po cc?
          • an282 Re: szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - pomó 08.03.06, 22:46
            nie mam pojęcia ale na ogół chyba po 7, a u ciebie planuja cc?
            • mw144 Re: szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - pomó 08.03.06, 22:55
              tak,chyba że udowodnię,że się nie kwalifikujęsmile
              Tj.miałam kiedyś operację w innym szpitalu i jak przyniosę stamtąd
              zaświadczenie,że mogę rodzić sn, to tak będzie, a jeśli nie,to lekarka nie chce
              ryzykować i zrobi planowane cc.
    • an282 do mw144 08.03.06, 22:38
      oj to widzę ze nie jestem sama, a kto cię prowadził na Solcu, mnie prowadzi dr.
      Wawrzyniak, on też mówi że nie wiadomo jeszcze co bedzie z tym remontem, ale na
      forum nie znalazłam nic o odwołaniu. a teraz do kogo chodzisz na Czerniakowską?
      masz moze już wybraną położną? a powiedz mi trzeba chodzić tam koniecznie do
      lekarza czy wystarczy tylko wybrana położna?
      • markiza.24 Re: do mw144 08.03.06, 22:50
        na czerniakowskiej chodzę do dr. słabik-leduchowskiej. ona jest kierownikiem
        przychodni... trochę skryta babka i wszystko trzeba z niej wyciągać... ale
        kilka lat temu bardzo pomogła mojoj koleżance donosić ciążę. naprawdę babka
        jest ok.
        • mw144 Re: do mw144 08.03.06, 23:01
          To chodzimy do tej samej lekarkismile Babka naprawdę w porządku, ostatnio byłam u
          niej z krwawieniem w 5 m-cu, tak prosto z ulicy bez zapisu i naprawdę zajęła
          się mną jak należy,bez żadnych wymówek, że nieplanowana wizyta itp.
          • markiza.24 Re: do mw144 08.03.06, 23:05
            jest to naprawdę niezła lekarka... i bardzo dobrze o niej mówią na patoligii
            ciąży. a tam sa pacjentki z całej polski które przyjeżdzają do dr.
            Roszkowskiego.
      • mw144 Re: do mw144 08.03.06, 22:52
        Na Solcu chodziłam do dra Grodka, teraz na Czerniakowskiej do dr Słabik-
        Ledóchowskiej. Trzeba się do niej przywyczaić, bo na pierwszy rzut oka straszna
        formalistka, ale jest dobrym lekarzem, a w końcu o to przede wszystkim chodzi.
        Położnej raczej nie będę wybierać, chociaż być może jeszcze zmienię zdanie.
        Z tego co wiem nie trzeba chodzić do nich do lekarza.
    • an282 do markizy24 08.03.06, 22:40
      oj z nieba mi spadłaś, pisz wszystko co mozesz, jakie tam są warunki jaka
      opieka, czy prowadzi cię lekarz z tego szpitala, czy masz wybraną położną, jaka
      jest tam atmosfera, czy często robią cesarki itp....
      a czemu leżałaś na patologii? ja wiem duóż pytań ale odpowiedz ile mozesz!
      • markiza.24 Re: do markizy24 08.03.06, 22:48
        szpital jest ok... mam tam lekarza prowadzącego i tam tez chodzę do szkoły
        rodzenia... a na patologii pojawiłam się przez własna głupotę... czyms się
        zatrułam i mocno się odwodniłam wiec musieli mi wyrównac poziom płynów... tam
        dopiero zobaczyłam jak bardzo się troszczą o nasze maleństwa.na patologii
        przyjmują bardzo dobrzy lekarze którym widać że naprawdę zależy. połoznej chyba
        nie będę brała bo jak leżałam na patologii to i tak zobaczyłam jaj one
        wszystkie skaczą wokół nas. opieka na 5, gorzej z warunkami ubikacje itp.. ale
        na porodówce jest napewno inaczej..
        • an282 Re: do markizy24 08.03.06, 22:51
          a na kiedy masz termin? mówisz ze wszytskie położne są ok? a są tam sale do
          porodów rodzinnych? nie wiesz czy można obejrzeć ten szpital przed porodem?
          • markiza.24 Re: do markizy24 08.03.06, 22:57
            są dwie sale do porodów rodzinnych.obie z kanapą i z fotelem oraz jedna z
            prysznicem a następna z wanną... całkiem miłe są te salki.jezeli jesteś z
            warszawy to możesz chodzić na darmową szkołę rodzenia w tym szpitalu...
            bardzopolecam... tam wszystko opowiadają i oprowadzaja po oddziale. za salę do
            porodów rodzinnych płaci się 500 zł.
            • an282 Re: do markizy24 08.03.06, 23:03
              oj szkoda wielka ale już jestem po szkole rodzenia, też darmowej tylko ze na
              Ursynowie. w sobotę z mężem wybieram się na oględziny, mam nadzieje że nam się
              uda
              • markiza.24 Re: do markizy24 08.03.06, 23:05
                nie sądę zeby był jakiś problem. porodówka jest na 4 piętrze....
        • mw144 Re: do markizy24 08.03.06, 23:04
          Która lekarka zajmowała się Tobą na patologii?
          • markiza.24 Re: do markizy24 08.03.06, 23:07
            dr. Napiórkowski i dr.Roszkowski..bardzo polecam Dr Roszkowskiego super
            ginekolog i świetny specjalista od usg. szkoda tylko że nie robi usg w
            przychodni...
            • mw144 Re: do markizy24 08.03.06, 23:10
              Dziwne... ostatnio robiłam USG w przychodni właśnie u niegosurprised Może kogoś
              zastępował.
              • markiza.24 Re: do markizy24 08.03.06, 23:13
                może akurat zastępował dr.Garwolińskiego.Bo Roszkowski robi tylko usg w
                przychodni pacjentkom z patologii.. miałąś szczęście że na niego trafiłaś bo to
                bardzo dobry specjalista...
    • mw144 Re: szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - pomó 08.03.06, 23:11
      Dziewczyny,dlaczego Wy o 23:10 jeszcze nie śpicie???!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka