Dodaj do ulubionych

MSWiA warszawa

23.05.06, 15:19
Czy ktoraś z was rodziła tam ostatnio, ja mam termin na 2.06. i tam mam
zamiar rodzić. jestem też umówiona z polożną p. Piotrowska.
Obserwuj wątek
    • paulina233 Re: MSWiA warszawa 24.05.06, 13:47
      Nie wiem czy to jest prawda ale jeśli chodzi o MSWiA to porodówka ma być
      zlikwidowana albo już jest, w ten wekend tak powiedzieli mojej koleżance która
      jechała tam bo poród się zaczął
      • leszczynka_sz Re: MSWiA warszawa 24.05.06, 15:18
        Przepraszam, ale to jakaś bzdura. Chodzę tam do szkoły rodzenia i jeszcze
        wczoraj byliśmy na oddziale ginekologiczno-położniczym... nie wygląda, aby miał
        być likwidowany i nikt o niczym podobnym nie mówi. W każdym bądź razie
        porodówki cały czas sąsmile)
        • gosiek3331 Re: MSWiA warszawa 24.05.06, 15:25
          dzieki za info, ale czy ktoś tam ostatnio rodził i moze sie podzielic uwagami.
          dzieki
          • ania1203 Re: MSWiA warszawa 24.05.06, 18:00
            Ja rodziłam 8.03. juz pisałam na tym forum . Masz linka, zresztą wpisz w
            wyszukiwarkę mswia i ci wyjda pozostałe moje posty
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=39726229&a=39775550
            • kruszik Re: MSWiA warszawa 24.05.06, 20:29
              hej!
              Ja rodzilam w MSWiA 5go maja i jestem bardzo bardzo zadowolona. Praktycznie
              uratowali mojej corce zycie, bo miala wyciagnieta raczke do gory i wysunieta
              pepowine - potrzebna byla cesarka. Operacje przeprowadzili natychmiastowo,
              bardzo sprawnie i kompetentnie, corka dostala 10 pkt, a blizna (pomimo
              pospiechu) poprzeczna, bardzo ladna, praktycznie kosmetyczna. NIc nie slyszalam
              o likwidacji oddzialu - bardzo w to watpie. Jak mai9ce jakies pytania, to z
              checia odpowiem.
              Ania
              • mammutka Re: MSWiA warszawa 24.05.06, 21:59
                jaka likwidacja?? ja mam tam we wrzesniu rodzić na septycznym?? co za głupoty
                znów ktoś wymyśla.. mam nadzieję..
              • gosiek3331 Re: MSWiA warszawa 24.05.06, 23:16
                kruszik... a jak wyglada samo przyjecie na odział, czy od razu wiedzieli ze
                masz miec cc czy robili ci usg???? czy na sali zostajesz sama czy jest ktos z
                toba cały czas
                • kruszik Re: MSWiA warszawa 25.05.06, 13:51
                  nie mialam planowanej cesarki. Rano bylam w szpitalu na KTG, gdzie sie
                  dowiedzialam ze jeszcze nie rodze i odeslali mnie do domu. Zgodnie z ich
                  zasadami powinni mnie przyjac juz na patologie ciazy (4 dni po terminie), ale
                  nie mieli miejsc, wiec mnie nie zostawili. Po poludniu odeszly mi wody, wiec
                  pojechalismy jeszcze raz do szpitala. Tam podczas rutynowego badania na fotelu
                  lekarka wyczula, ze cos jest nie tak z glowka dziecka (raczka i pepowina na
                  glowce) i wtedy zrobila USG. No i okazalo sie, ze niezbedna jest bardzo szybka
                  cesarka. Od razu przyniesli mi koszule do przebrania, maz w tym czasie
                  zalatwial formalnosci,i juz jechalam na sale oper.
                  Wczoraj bylam na kontroli u mojego gin, i powiedzial, ze - w sytuacji gdy
                  wypada pepowina - dziecko ma bardzo male szanse na przezycie, a jesli to czesto
                  dochodzi do niedotlenienia dziecka. I fakt, ze dziecko urodzilo sie calkowicie
                  zdrowe, a do tego zrobili ciecie poprzeczne (a nie pionowe jak w naglych
                  wypadkach) swiadczy tylko o klasie operujacego lekarza. Dlatego jestem super
                  zadowolona ze szpitala.
                  Niestety nie pamietam nazwiska kobietki, ktora prowadzila operacje. Wg meza,
                  to byla Pani Chlebowska lub Chlebowicz. W kazdym razie taka w srednim wieku,
                  troche przy kosci, z ciemnymi wlosami i trwalą. Asystowala jej (i przyjmowala
                  mnie na oddzial) lek. Anna Fritz - mloda lekarka, bardzo sympatyczna i wg mnie
                  bardzo kompetentna. A anastezjologiem byla tez taka mloda, bardzo sympatyczna
                  lekarka. Blondynka z dlugimi wlosami i grzywka.
                  Maz przy operacji nie mogl uczestniczyc, ale caly czas stal w drzwiach i
                  stamtad sobie zerkal. Poszedl z dzieckiem na pierwsze badanie i mogl przyciac
                  pepowine. POtem po operacji zostal jeszcze ze mna z godzine, a potem juz go
                  wyprosili do domu. Mnie za to co jakis czas dogladala pielegniarka.
                  Dziecko dostalam dopiero nastepnego dnia rano. Ale z drugiej strony nie
                  wyobrazam sobie, jak mialabym nakarmic maluszka po tej operacji. Bo przez
                  jakies 6 godz odzyskiwalam czucie w dolnej czesci ciala i bylam na pewno zbyt
                  slaba, zeby utrzymac dziecko.
                  • gosiek3331 Re: MSWiA warszawa 25.05.06, 14:56
                    dzieki za wyczerpujace informacje, jestem spokojniejsza, pozdrowienia dla
                    Ciebie i maluszka
                    • bestia20 Re: MSWiA warszawa 25.05.06, 15:02
                      Również dziękuję Ci bardzo za info. Chce tam rodzić , mam termin na 29 maja (z
                      wcześniejszych usg wychodził też na 26 maja ), jestem umówiona na poniedziałek
                      29 na KTG i szczegółowe badania. Jak nic się nie będzie dział to max 4 doby po
                      tym terminie będą wywoływać. Bardzo się boję o dziecko ale mam nadzieję że jakoś
                      to będzie. Trzymajcie kciuki. Bardzo Was pozdrawiam.
                      • kruszik Re: MSWiA warszawa 25.05.06, 15:34
                        proszę bardzo smile
                        Życzę szczęśliwego rozwiązania
                        i duuużo zdrowia
                        Ania
                  • lovable8 Re: MSWiA warszawa 26.05.06, 16:16
                    A nie doktor Lenkiewicz przypadkiem?
                    • kruszik Re: MSWiA warszawa 27.05.06, 13:48
                      może i dr Lenkiewicz, jesli wlasnie tak wyglada jak pisalam. Ja w ogole nie
                      slyszalam jej nazwiska. Ale widze, ze Lenkiewicz jest dr n. med., a nie tylko
                      lek. med. wiec to moze byc ona. Mnie operowala jakas wyzszej rangi lekarka
                      (sadzac po stosunku do niej pozostalych pan). W akzdym razie polecam!!

• lovable8 Re: MSWiA warszawa 26.05.06, 16:17
          Straszą remontem, którego termin nie jest bliżej znany...
          • bee1979 Re: MSWiA warszawa 28.05.06, 20:19
            o remoncie slychac juz od 2 lat, nie wiadomo kiedy bedzie, ale ja juz go zrobia
            to porodowka bedzie super , maja oddzielic ginekologie od poloznictwa.Ja
            rodzilam w marcu, bardzo polecam szpital, placilismy tylko za znieczulenie zzo i
            jedynke, ale ze znizka bo chodzilismy tam do szkoly rodzenia. Jak juz bedziemy
            mieli rodzic drugie dziecko to tylko tam.
            • lovable8 Re: MSWiA warszawa 28.05.06, 20:57
              Ginekologia i położnictwo nie są razem (są na jednym piętrze, ale osobno).
              Połączony jest oddział patologii z położnictwem. Dobrze, jeśli je rozdzielą, bo
              porodówka na 3 osoby to jednak maleństwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka