Dodaj do ulubionych

damian: skad roznice w cenach?

29.05.06, 13:35
Dziewczyny, jak to w koncu jest z cennikiem damiana - jedne pisza, ze ich cc
kosztowala niecale 7 tys., inne - ze 10 tys. Skad taka roznica? Kiedy
poprzednio chcialam tam rodzic tuz przed podpisaniem umowy okazalo sie, ze
cena (porodu sn) bedzie wyzsza od tej z oficjalnego cennika. Czy to moze
zalezec od lekarza, z ktorym rodzisz? Znowu sie zastanawiam, jaki szpital
wybrac...
Obserwuj wątek
    • hiacynta07 Re: damian: skad roznice w cenach? 29.05.06, 14:02
      Różnica wynika z porównania cen standardowych z abonamentowymi.
      Przykładowo cena w abonamencie srebrnym wynosi z pobytem właśnie coś ok 7 tys,
      a np w złotym VIPy mają za 2800...

Niestety VIPem nie jestem, jade na srebrniaku, ale to i tak bardzo drogo.
    • aaga8 Re: damian: skad roznice w cenach? 29.05.06, 15:56
      a dla zwykłego smiertelnika?
      • hossa76 Re: damian: skad roznice w cenach? 29.05.06, 18:38
        Ja nie mając żadnego abonamentu płaciłam za cc ok 6.900 zł za wszystko. Ceny
        mogą się wahać w zależności od konieczności podawania leków lub robienia
        dodatkowych badań.
        Pozdrowionka.
        • hiacynta07 Re: damian: skad roznice w cenach? 30.05.06, 00:03
          Hossa - a kiedy miałas tam CC?
          Mnie kierowniczka wciska, że te 6900 to jest już z abonamentową 'srebrną'
          zniżką, a tu widzę, że bez abonamentu tyle zapłaciłaś. (wobec tego jaki sens ma
          abonament, no nie?!)
          Jezdem w Damianie jutro na kontroli to tez dopytam, jak tam ze 'zwykłymi
          śmiertelnikami" wink
          • hossa76 Re: damian: skad roznice w cenach? 30.05.06, 15:12
            CC miałam 2 miesiące temu.
            Na spotkaniu przed porodem położna powiedziała mi, że cena moze się wahać od
            6800 do 7200 mniej więcej. I tyle wyszło. Od abonamentu srebrnego jest chyba
            10% zniżki na poród. Zresztą sama napewno sprawdzisz najlepiej. Ale mi się
            wydaje że kobieta coś Ci nakręciła. Miłej "kontroli".
            Pozdrowionka.
    • mim288 Re: damian: skad roznice w cenach? 30.05.06, 14:06
      Róznica może sie wiązać z lekarzem. Ja nie mam abonamentu, ale miałam "swojego"
      lekarza, on wszystko załatwiał i on mi wystawiał odzielny rachunek (niezaleznie
      od rachunku wystawionego przez szpital). Moja koleżanka miała analogiczną
      sytuację - ceny porodów (w obu przypadkach planowane cc) były rózne.
    • bastet7 Re: damian: skad roznice w cenach? 30.05.06, 14:19
      Cena z cennika za cc - dla wszystkich: 7 000. Jeśli masz abonament, to masz
      zniżkę. Ja mam (ale nie wiem jaki) - daje mi zniżkę chyba 10%.
    • annab11 Re: damian: skad roznice w cenach? 30.05.06, 14:52
      Cena zależy:
      - od tego, czy masz abonament i jaki
      - ilosci badań
      - ile dni po porodzie zostajesz w szpitalu.
      Ja rodziałm nauralnie i zapłaciłam niecałe 4500 zł.
      • hiacynta07 już wiem dokładnie :-) 30.05.06, 19:03
        Dziewczynki,
        Właśnie wróciłam. Owa kierowniczka niezle wczesniej nakręciła... Podała mi cenę
        bez abonamentu, larwa jedna.

Srebrniak ma 30% zniżki na sam poród, czyli wychodzi tak:
        4190 koszt CC +350 za dzien
        sumka: 5600 zeta za cesarię & 4 dni standard pobytu

Śmiertelnik bez abonamentu - jak pisała któras z dziewczyn wyzej - 6900-7200.

Hossa u kogo rodziłaś? Mój lek. prowadzący to dr Kucharski.
        pozdrówka wszystkim
        • hossa76 Re: już wiem dokładnie :-) 30.05.06, 21:11
          Mój lekarz to dr Leszczyk ale przy porodzie był też dr Kucharski. Muszę
          przyznać, że nieźle śpiewa wink)) W ogóle atmosfera podczas porodu była lekko
          mówiąc luzacka - muzyczka, podśpiewywanie, żarty.

Hiacynta, a Ty już się zdecydowałaś na Damiana, czy nadal opcja Iatros? Jeśli
          Damian to jako położną polecam p. Wiolę Wichman. Kobieta - anioł po prostu.

A co do ceny, to tak mi się wydawało że Ci ktoś coś pokręciłwink
          Pozdr.
          • hiacynta07 Re: już wiem dokładnie :-) 31.05.06, 12:57
            Dzień doberek Hosso smile
            Już zdecydowałam się na Damiana i wstępny termin to 25 lipca w ymieniny Dr
            Krzysia, więc pewno rozszerzy repertuar podśpiewywania wink))
            Iatros odpadł z kretesem po moich ostatnich inwestygacjach nt tej kliniki (w
            nocy zostajesz sama z dzidzia i tylko z pielegniarka!!! co kto lubi, i co kto
            uważa - ja osobiście się boję)

Także spokój we mnie wstąpił błogosławiony wink rodzę z moim ulubionym od lat
            ginem. Dr Leszczyk - super facet, też znam - chadzałam awaryjnie, i to on
            potwierdził mi, że fasolka zakiełkowała smile))

Jak znajdziesz chwilkę, napisz proszę jakie miałaś znieczulenie: zzo,
            podpajęczynówkowe? i kiedy 'powstałaś' wink
            Dla dziecka jakieś ciuszki dają, czy trzeba mieć wszystko własne?

Z Violą umawiam sie na krótkie spotkanko 'co-i jak' w przyszłym tygodniu.

uffff, wreszcie koniec tej jazdy posz szpitalach...
            Pozdrowionka,
            H.
            • govanka Re: już wiem dokładnie :-) 31.05.06, 15:43
              Hej, właśnie zajrzałam do tego postu... rodziłam w Damianie 7 miesięcy temu -
              chciałam sn, ale musiała być cc (koszt bez abonamentu 7000 zł, ale to już
              wiecie smile).
              Chciałam tylko napisać, że gratuluję Hiacynto wyboru smile... na pewno będzie
              dobrze (już nie musisz się bać porodu smile), jak napisano tu wcześniej - Wiola
              Wichmann jest cudowną kobietą (też z nią rodziłam)i niemal Ci zazdroszczę, że
              poród jeszcze przed tobą... ech, to takie piękne przeżycie smile
              Szczęśliwego rozwiązania życzę i pięknego bobaska.
            • hossa76 do hiacynta07 31.05.06, 17:03
              Gratuluję wyboruwink
              Co do detali to:
              - miałam zzo - jedyny problem to wkłócie, bo trudno jest objąć kolana rękami
              gdy masz przed sobą 9-cio miesięczny brzuchaczwink Po aplikacji było już super -
              a dzięki jakiemuś cudownemu środkowi, który mi podano na "wyluzowanie" przez
              cały poród miałam taki chees, że aż mnie bolały policzki wink
              Acha, już po zero bólu głowy, zdrętwienia nóg czy innych przyjemności.
              - pionizacja była następnego ranka po porodzie - z początku wydawało mi się
              niemożliwe żeby usiąść i wstać bez przeraźliwego bólu - okazało się, że nie
              było tak źle. Rozruszałam się, wzięłam prysznic i było ok. Ten drugi dzień
              ponoć zawsze najtrudniejszy ale jakoś minął. Wieczorem już spacerowałam z małą
              po korytarzu.
              - Co do ciuszków to trzeba mieć swoje oraz kocyk i tylko tyle. Resztę rzeczy
              masz na miejscu - tzn. wszystkie pierdułki higieniczne zarówno dla malucha jak
              i siebie.
              W dzień wypisu byłam już zupełnie "na chodzie". Im więcej człowiek się rusza
              tym szybciej do siebie dochodzi.
              Co do samego pobytu i porodu to dla mnie była bajka. Opieka, że tak powiem
              zaje..sta.
              Nie będziesz żałować swojego wyboru na bank. Drogo, ale warto.
              Pozdrawiam
              • govanka Re: do hiacynta07 31.05.06, 22:49
                jeżeli mogę się wtrącić i tylko dodać z tym wkłóciem się z zzo...

hossa76 napisała:
                > - miałam zzo - jedyny problem to wkłócie, bo trudno jest objąć kolana rękami
                > gdy masz przed sobą 9-cio miesięczny brzuchaczwink

hihi wiem coś o tym... ja rozwiązałam ten problem tak:
                usiadłam na łóżku, spuściłam nogi, rękami chwyciłam mocno męża w pasie, a głową
                zaparłam się o jego brzuch, on natomiast złapał mnie za ramiona, nabrałam
                powietrza w płuca i zamarłam wink... udało się bez problemu (gdybym miała
                chwytać rękami kolan, to do dziś by mnie nie znieczulili wink)
                • chubus Re: do hiacynta07 01.06.06, 10:29
                  ja tez gratuluje wyboru!Viola Wichman jest naprawdę aniołem! urodziłam z nia
                  córeczkę(cc) a teraz 11 sierpnia planujemy kolejny poród z tym samym zespołem!
                  na pewno będzie wspaniale!!A co do wkłucia przy zzo to też miałam z tym
                  mały "problemik" ale wszytko było super!
                  Pozdrawiam
                  • hiacynta07 Dziewczyny - dziękuję! :-) 02.06.06, 23:18
                    Govanka, Hossa, Chubus - dzięki za odpowiedzi i za ciepłe słowa, no i za
                    wszelkie instrukcje smile Mam wreszcie spokój duszy i nie martwię się cc.
                    Govanka - super rada odnośnie tej pozycji do wkłucia przy zzo. Skorzystam!
                    Kolan nie obejmę, jestem niezgrabnym wielorybem, a przecież będzie jeszcze
                    gorzej...

Z innej bajki, bo dziś wyjatkowy dzień i mnóstwo: mialam dziś z brzuszkiem i z
                    mężem sesję foto w studiu. Nasza zaprzyjazniona ze ślubu pani fotograf niezle
                    nas przetrenowała, pozycji i pomysłów mnóstwo! jak macie jaks znajomą
                    ciężarówkę, co ma ochotę na takie foty - to dajcie znać na priva. Za kilkaset
                    zł jest super pamiątka.
                    pozdrawiam,
                    Wieloryb-top modell wink))
                    • gruuusia zdjecia 05.06.06, 16:08
                      Hiacynta, daj znac na priva, namiary tej pani fotograf, ewentualnie cene
                      przyblizona... marzy mi sie taka pamiatka, ale dopiero za kilka miesiecy, jak
                      brzuchol urosniesmile
                      • hiacynta07 Re: zdjecia 06.06.06, 18:54
                        agapluz@poczta.onet.pl

To e-mailik do Agi.
                        Z cenką musicie dogadac się same, bo nas z Agnieszką łączą już inne relacje,
                        więc tez i special price wink tak, czy siak dziewczyna jest bardzo
                        konkurencyjna, a foty klimaterskie. Wspaniała pamiatka brzuchola smile
                        Pozdrowionka x
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka