aisza6 07.08.06, 13:28 czy moze ktoras z Was rodzila ostatnio na klinikach i moze polecic jakas polozna, bede bardzo wdzieczna za pomoc i podpowiedz kogo warto sobie umowic na porod, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nat.wroclaw Re: szukam poloznej z klinik Wrocław 07.08.06, 13:48 hej Aisza, a sprawdziłaś, czy na Klinikach jest taka możliwość umówienia położnej? Orientowałam się u Korzeniowskiego - ordynatora i powiedział mi, że szpital nie oferuje w usłudze możliwości podpisania umowy z położną czy szpitalem i zamowienia położnej do ind. opieki podczas porodu. Ale - to było w lutym, od tego czasu już nie sprawdzałam, wiec mogę się mylić i dlatego pytam, czy wiesz na pewno, że mozna to zrobic na Klinichach legalnie i oficjalnie. Z polecanych połoznych wymieniana jest. P Jolanta Frankowska. Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
aisza6 Re: szukam poloznej z klinik Wrocław 07.08.06, 14:00 slyszalam od znajomych i ze zamowili sobie taka polozna kosztowalo to jakies 600pln i byla caly czas do dyspozycji podczas porodu - tylko teraz akurat ta osoba jest na urlopie Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Kurcze, przedwczesny enter 07.08.06, 14:03 Otóż, pytam jeszcze raz: czy znajomi podpisali umowę ze szpitalem i wpłacili te 600 pln do kasy szpitala, zaś położna podjęła opiekę nad rodzącą już na 2 tyg przed terminem spotykając się z nią i badając oraz mając ofucjalnie ułożony grafik pod tęże umowę? Czy znajomi po prostu dali jakiejs pani w tak zwaną "łapę"? Odpowiedz Link Zgłoś
aisza6 Re: Kurcze, przedwczesny enter 07.08.06, 14:29 szczegolow nie znam i w sumie nie wiem na jakiej to zasadzie sie odbywało, ups chyba ta sprawa jest bardziej skomplikowana -myslalam ze umawiasz sie z polozna ona jest niezaleznie od innych pan poloznych na dyzurze a kase wplacasz na szpital jako cegielke albo tej osobie - ale chyba tegio chcialam sie dowiedziec od innych no coz sprobuje zadzwonic do klinik i dowiedziec sie od kogos jak to sie odbywa,,, Odpowiedz Link Zgłoś