k.schneider 06.09.06, 19:31 bylam dzis na wizycie u dr marka strzyzewskiego, chcialabym poznac Wasze opinie na jego temat, moze ktoras prowadzila niego ciaze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 20:26 A jakie jest Twoje wrażenie? Prowadził moją ciążę i ciekawa jestem jak wrażenisa innych. Odpowiedz Link Zgłoś
k.schneider Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:03 mieszane uczucia, moja ciaze prowadzi inny dr, ale mialam niepokojace objawy i chcialam zrobic u niego usg w 18 tyg. , bo nigdzie indziej nie bylo miejsc. Byl bardzo nieprxyjemny, choc z drugiej strony wydal mi sie kompetentny, dlatego chcialam poznac Wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:16 Tez miałam podobne wrażenia, to znaczy myslałam, ze jest nieprzyjemny ale kompetentny. W 36 tygodniu zmieniłam lekarza i wiem, ze myliłam się. Pan Strzyżewski ma jedną podstawową wadę: kobiety traktuje jak przedmiot. Miałam trudną ciążę. Przez pierwszy trymest widywałam się z nim niemal co tydzień. Potem co 2 , 3 tygodnie. Kilka razy leżałam u niego w szpitalu i do końca nie zapamiętał mojego nazwiska. Nie zlecił wszystkich badań. Na dwa dni przed porodem wykonałam badanie, które było decydujące o sposobie porodu. Zlecił mi je już nowy lekarz. Z resztą okoliczności rozstania z p. doktorem też świadczą o jego klasie. Jednego nie mogę mu zarzucić, jak leżałam u niego na oddziale to sprawiał wrażenie zainteresowanego no i nadzorował leki, które mi podawano co w tym szpitalu wtedy miało niebagatelne znaczenie. Chociaż z perspektywy czasu i rozmów z aktualnym lekarzem wiem, ze nie koniecznie musiał mnie szpikować tymi wszystkimi lekami a szczególnie w pierwszym trymestrze w sytuacji kiedy nie zrobił badań. Dużo mogłabym o nim napisać bo spędziła z nim dłuuugie 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
k.schneider Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:21 a w jakim szpitalu on pracuje? wiem, ze ma brata, ktory jest tez ginekologiem- poloznikiem, chyba ma na imie wojciech... ja bylam u marka strzyzewskiego w gabinecie na grochowskiej moja ciaze prowadze u dr Zioło w Babka Medica, jest to lekarz z Zelaznej, ale bardzo cieply, wzbudzajacy zaufanie Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:23 Podczas mojej ciąży pracował na Madaliśkiego. Rzeczywiscie ma brata, który jest ordynatorem na SOlcu. A przyjmuje piętro niżej na Grochowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
k.schneider Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:26 dokladnie! masz racje... teraz mi sie przypomnialo, ze facet zapisujacy mnie do niego mowil cos, ze nawet jest ordynatorem na madalinskiego, ale jego brat jest chyba wieksza "szycha" w tym srodowisku.Dziwne, ze na forum nie ma zadnych postow o tym naszym lekarzu Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:29 Też się kiedyś nad tym zastanawiałam, może ludzie do niego nie chodzą . Chociaż w poczekalni zawze ktoś był. Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:31 A pan zapisujący to tatuś obu panów, też ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś
k.schneider Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:35 ale numer! cale pol godziny zastanawialam sie na tym "recepcjonista". jeszcze mnie powalilo to, ze kazal zdjac buty i do poczekalni isc musialam boso, w golych nogACH, malo elegancko... Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:40 Tak, później już się do tego przyzwyczaiłam, ale za pierwszysm razem byłam tak zaskoczona, że nie zrozumiałam i wpakowałam mu się w butach )). Ale miał minę! Odpowiedz Link Zgłoś
k.schneider Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:43 generlanie wrazenia kiepskie, zupelnie inaczej niz u mojego dr ziolo, gdzie zawsze wychodze podbudowana, wiec chyba nie bede zmieniac dr, jestem w 18 tyg, plci nie widac, czekam na to usg po 20 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:47 Pewnie znajdą się obrońcy tego pana. Może ma wiedzę, przy mnie się nia nie wykazał. Nie lubię też, chyba nikt nie lubi, jak się go traktuje jak idiotę. Zdarzało mu się mówić nieprawdę aby mnie uspokoić, co miało przeciwny skutek bo myslałam, że jest już tak źle, że musi kłamać. WIdomo kobieta w ciązy istota wrażliwa, ale nie koniecznie głupia... Ciekawe czy znajda sie inne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
k.schneider Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 06.09.06, 21:49 czekamy na inne opinie... mnie tak rozbolala glowa po spotkaniu z nim (wynik stresu), ze klade sie zaraz spac, pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
k.schneider Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 11.09.06, 21:52 nikt go nie zna? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 12.09.06, 11:16 Ja go znam. Był moim pierwszym lekarzem. Chodziłam do niego dosyć długo, ale jak byłam w wieku 22 lat to zaczął mnie usilnie namawiac na ciażę ( moja szwagierkę także przy każdej wizycie namawiał). Wg mnie jest dobrym fachowcem, ale straszny gbur. Prowadził obie bardzo trudne ciąże mojej siostry a dzieciaki maja juz 11 i 12 lat. Niedawno- podobno przez jego niedelikatność- poroniła moja znajoma. Wizyta kosztuje nie mało, a nawet jednorazowych kapci nie ma???? POza tym w lecie w takich okropnych klapkach, jak tam sie zakłada, moga się mnożyć rózne wirusy i bakterie. Jestem teraz w 24 tyg ciąży i na pewno nie dałabym się zbadac przez tego lekarza. Wydaje mi się, ze jest nasatwiony wyraźnie na zarobek a nie na dobro pacjentki. Nigdy nioe mógł mi wypisac recepty na więcej niż dwa opakowania tabletek antykoncepcyjnych, przy czym inni lekarze dają recepty z inną datą żeby nie trzebabyło do nich biegać. Pan Marek brał kiedyś 30 zł za wypisanie recepty jeśli przychodziło sie do niego tylko po to. Baaaaardzo odradzam tego lekarza. Jest mnóstwo o wiele lepszych specjalistów, poza tym on jest ordynatorem na oddziale ginekologicznym a nie połozniczym na Madalińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 12.09.06, 22:53 No i znów niestety zgadzam się. Chociaz za wizytę kiedyś nie brał duzo (50 PLN), ale może jak został ordynatorem jego wartość wzrozła . Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 13.09.06, 08:36 W tej chwili bierze 70. Nawet jak byłam u niego żaby zapytać o prowadzenie ciąży i ewentualne zwolnienie to za 5 min rozmowy wziął te 70 zł paranoja. Straciłam wszelkie zaufanie do tego lekarza. Wolę iść do innego, którego tak naparwde znalazłam przypadkiem za 100zł- ale mieć wizytę taką jakiej potrzebuję. Głupia sprawa, ale np kapicie jednorazowe i spódniczki do badania- drobnostka, a ile może w naszej sytuacji pomóc. Tam nawet parawanu nie ma żeby się rozebrać. Leżanka do USG naprzeciwko drzwi niczym nie chroniona- to dopiero głupota, maleńki parawan wystarczyłby.Byłam już u kilku lekarzy i tak naprawdę nawet w państwowej przychodni było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 13.09.06, 17:30 Ja u niego zaczynalam swoja ciaze, ale po jednej wizycie sie zniechecilam i zmienilam lekarza. Wedlug mnie jest niezbyt przyjemny, mialam wrazenie, ze mu przeszkadzam, nerwowo spogladal na zegraek nie chcial odpowiadac na pytania , tylko cos burczal. Czulam sie lekcewazona. Dodam , ze wczesniej mialam prblemy z zjasciem w ciaze, o ktore nawet nei spytal,nie obejrzal badan, ogolnie czulam sie u niego fatalnie. Zakladalam kiedys o nim watek na forum lista ginekologow. Ale jakos odzwe byl maly. Teraz mam super lekarza) I ciesze sie,ze nie zostalam na Grochowksiej u pana S. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 14.09.06, 11:36 Jeszcze 5 lat temu co dzień były u niego tłumy, czekało sie ponad półtorej godziny żeby sie dostac.. Niedawno jak poszłam to godzinę po otworzeniu przez niego gabinetu nikogo jeszcze nie było. Nawet sie nie spodziewał pacjentek. Także wydaje mi sie, ze coraz więcej traci pacjentek. Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 15.09.06, 22:07 Chodziło mi o podejście do pacjentki. Tutaj z tego co widzę to nic. Fakt, że jeszcze 3 lata temu zawsze w poczekalni ktoś był, a czasem wręcz czekało się 1,5h na wizytę. Sam fakt, że nie ma zapisów na określone godziny już wskazuje na podejście : posiedzi, poczeka... Nie często już teraz spotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 16.09.06, 17:25 i dlatego ten pan mnie więcej nie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
doris1981 Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 14.09.06, 13:54 Z dr Strzyżewskim miałam doczynienia w 39 tyg ciąży kiedy leżałam na patologi na madalińskiego (jak już ktoś słusznie napisał jest ordynatorem ginekologii a nie położnictwa). Miałam wrażenia ze był wręcz niezadowolony gdy zadawałam mu jakiekolwiek pytania. Odpowiadał od niechcenia, jeżeli wogole odpowiadał! Może jako lekarz jest dobry ale podejscie do pacjentek ma fatalne. Chyba się pomylił z powołaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 14.09.06, 15:04 Ale to ostatnio tak się zmienił, kiedyś był zupełnie inny (te 5 lat temu) i jak widać nie jest to jednorazowe złe zachowanie, ale nagminne. Odpowiedz Link Zgłoś
e.chianti Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 15.09.06, 16:36 Jak widzę nic się nie zmieniło oprócz ceny . Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: dr Marek STRZYŻewski Wasze opinie 15.09.06, 18:04 zależy od jakiego czasu , bo od pewnego baaaardzo wiele Odpowiedz Link Zgłoś