vika1001 16.09.06, 16:14 Czy któraś z was miała robione przez niego CC? Czy jest to człowiek godny zaufania i kompetentny? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.ivona Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 16.09.06, 18:17 osobiscie go nie znam ale kolezanka chodzila do niego w ciazy, rodzila przy nim (porod naturalny). z cala pewnoscia jest to swietny lekarz, nie slyszalam o nim niczego zlego. bedziesz rodzila w spesie? ja tez. chodze do Krzewinskiego. termin mam na za 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
latouche Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 17.09.06, 21:02 prowadzil obie moje ciaze, od lat do niego chodze. Mam dwoch pieknych, zdrowych synkow i dobrze wspominam porody w Spesie. Ja nie mialam cesarki tylko sn. Odpowiedz Link Zgłoś
vika1001 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 18.09.06, 18:28 No właśnie zamierzam tam rodzić, ale jestem dopiero w 21 tygodniu i szukam kogoś sprawdzonego bo mam mieć CC. Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 19.09.06, 09:50 Hej, ja tez zastanawiam sie nad porodem w Spesie. Byłam na 2 wizytach u dr Balasza. Mam mieszane uczucia. Troche przeraziła mnie lista badan jakie mam wykonać przed porodem, jest ona standardowa dla wszsystkich chcących tam rodzić. Jak to podsumowałam to wyszło około 400,00 PLN Szok! Mysle o zmianie na MSWiA na ul. galla. -wyremontowali tam sale noworodków a sam oddział jest w starym stalu ale kameralny, mały. majah1 Odpowiedz Link Zgłoś
saljut Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 14:20 witaj! ja miałam ciąże prowadzoną przez dra bałasza która zakończyła się cc. CC było ze wskazań okulistycznych. Po 13 mcach od operacji blizna jest ledwo ledwo widoczna ja byłam bardzo zadowolona, naprawdę! Jesli masz jakies pytania pisz Odpowiedz Link Zgłoś
vika1001 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 17:55 Dzięki Saljut 1-wsze pytanko jast apropos badań... podobno są drogie. Czy jak jest się ubezpieczonym to są za darmo? 2- Jak dr. Bałasz wyznacza termin CC, przez USG czy jakoś inaczej? 3- Mieszkam poza Krakowem, czy jedna wizyta przed porodem wystarczy? 4- Kiedy musiałaby się ona odbyć? W 30tc? Czy wcześniej, czy może później? Pozdrowionka V. Odpowiedz Link Zgłoś
saljut Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 21:26 1-wsze pytanko jast apropos badań... podobno są drogie. Czy jak jest się ubezpieczonym to są za darmo? NIestety nie. To sa badnia nie refundowane przez NFZ, z tego co pamietam miłam zrobić: toxo, listerioze, HIV, , badania w kierunku żółtaczki typu B i C, wymaz w kierunku ureaplasma i chlamydia, cytologie, cukier, morfologia i mocz (nie wiem, czy wszystkie badania pamiętam. Większość z nich robisz tylko raz, pod koniec ciązy powtarzasz zółtaczke i wymazy...No troche te badania kosztuja (na stronie SPES-u jest cennik badań, bo oni tam pobieraja od razu jak chcesz, i z tego co wiem tam są tansze te badania, nmiż w laboratoriach w których ja robiłam. ) 2- Jak dr. Bałasz wyznacza termin CC, przez USG czy jakoś inaczej? ja miałam robione USG i termin mi wyznaczył na 2 tygodnie przed terminem z miesiączki... Jednak za kilka godzin wylądowałam na stole, bo moja córa sama zadecydowała o terminie 3- Mieszkam poza Krakowem, czy jedna wizyta przed porodem wystarczy? 4- Kiedy musiałaby się ona odbyć? W 30tc? Czy wcześniej, czy może później? hmm, tu mi cięzko cokolwiek powiedzieć, bo jak pisałam, ja prowadziłam tam ciąże od 12 tygodnia... Ja pewnie bym wolała sie wcześniej zgłosić, zobaczyc wszystko na własne oczy ale to moja opinia W każdym razie jak dla mnie doktor Bałasz jest bardzo miłym człowiekiem, fachowym i z poczuciem humoru Odpowiedz Link Zgłoś
vika1001 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 23.09.06, 10:49 Dzięki bardzo Mam jeszcze jedno pytanko, a mianowicie czy jest tam jakaś noclegownia dla mężów? Jakiś motelik przy klinice, a może sama klinika dysponuje czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś
saljut Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 24.09.06, 11:36 No niestety, Spes nie ma miejsc noclegowych dla tatusiów... ale moze jakieś tanie miejsce noclegowe w okolicy można znaleźć... niedaleko (jakiś 15 minut piechota jest akdaemik Żaczek, może tam? wiem też, że na ul. Ks. Józefa jest taki mały zajazd, tylko nie wiem czy pamiętam dobze nazwe - KOsynier... nie wiem jaki tam jest standard, ale może warto spróbować... ten zajazd jest chyba w sumie najblizej.. całkiem blisko jest hotel Niebieski ale tam ceny raczej wysokie) Odpowiedz Link Zgłoś
saljut nie Kosynier, a Grenadier :-) 24.09.06, 11:49 no właśnie, wiedziałam, ze coś pomyliłam www.grenadier.arsangelica.com/ jest też pensjonat Relax w pobliżu www.pensjonatrelax.emeteor.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
vika1001 Saljut Uratowałaś Mi Życie:) 25.09.06, 13:38 Dzięki bardzo za pomoc, mam nadzieję, że się jakoś odwdzięczę. Do usłyszenia (tzn.napisania ) Odpowiedz Link Zgłoś
saljut Re: Saljut Uratowałaś Mi Życie:) 25.09.06, 15:23 Vika, powodzenia zyczę Jesli sie zdecydujesz na SPES, to życzę Ci/Wam, żebyście byli tak zadowoleni jak my PO cc dziecka nie kłada wprawdzie na piersi, pokazuja jedynie i żartują, ze np chłopak, a miała być dziewczynka , ale właścwie od poczatku wolno tatusiowi być przy ubieraniu dzieciątka, stąd mamy np filmik naszej córci od 3 minuty zycia no i dr B na pewno Cie na stole operacyjnym uściska i pogratuluje... to duzo daje, bo chociaz wiadomo, ze jest sie kolejna pacjentka, to jednak czujesz sie wtedy jakbys to tylko TY rodziła Potem dr idzie sciskac tatę Odpowiedz Link Zgłoś
marta1901 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 22:31 ja tez rodzilam w spesie przez cc ale nie z dr Balaszem ale badal mnie ze 4 razy przed porodem super lekarz z poczuciem chumoru dziewczyny na sali go chwalily Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 27.09.06, 20:51 Jutro ide odwiedzić "starą" znajomą która miała CC w Spes'ie. Jak się uda to z nią porozmawiam co i jak. Mam nadzieję że ja poznam i ona mnie Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 02.10.06, 18:45 Byłam, rozmawialam. Okazało się że moja koleżanka wcale tam nie chodziła, nie miała lekarza ze spesu i jest zadowolona. Miala skierowanie na CC ale w jednym z krakowskich szpitali coś tam ściemniali, że niby na innym druku ma być... Zadzwoniła do spesu i tu OK. Szybko zabieg, dziecko zdrowe, ona zadowolona. najgorzej jest po CC, wstać z łózka kiedy nie ch..esz nic od pasa w dół, na 2 dzień prysznic i spacer na 2 piętro po schodach na sale. Personel miły, tylko 1 połozna na fochy, ale zapomnialam zapytać o jej imię, qrka. Nie ma tam jakiejś wylewności w uczuciach ,ale pomagają. Badaja słuch dziecku, nie robia USG bioderek. Aha nie smaruja pępuszka fioletem, więc można ubrać w ładne ciuszki dla rodzinki) nie poniszcza się. Mają tam rożki i pieluchy tetrowe. Widziałam jak się suszyły na sznurkach przed kliniką. Ogólnie koleżanka zadowolona, zarowno z porodu jak i z pobytu. Te wrażenia sa bardzo indywidualne, bo obok leżała dziewczyna co jej nic nie pasowało. uff Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarinki Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 04.10.06, 16:15 Ja rodziłam w Spesie - poród naturalny, później dwa razy roniłam. Nie miałam żadnych "znajomości", żadnych zapłaconych położnych i za każdym razem razem zajęto się mną profesjonalnie i z życzliwością. Do dr Bałasza mam absolutne zaufanie i kolejny poród planuję właśnie tam. Nie dlatego, że są pokoiki dwuosobowe, jest czysto miło i pachnąco, ale dlatego,że ludzie pracujący tam nie są zgorzkniali,znękani życiem i nie traktują pacjentek jako dopust Boży.Aha, trzeba tam mieć swoje pampersy dla dziecka, terowe pieluszki służą raczej jako podkłady. Odpowiedz Link Zgłoś