Dodaj do ulubionych

Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz

16.09.06, 16:14
Czy któraś z was miała robione przez niego CC? Czy jest to człowiek godny
zaufania i kompetentny? Z góry dziękismile
Obserwuj wątek
    • s.ivona Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 16.09.06, 18:17
      osobiscie go nie znam ale kolezanka chodzila do niego w ciazy, rodzila przy nim
      (porod naturalny). z cala pewnoscia jest to swietny lekarz, nie slyszalam o nim
      niczego zlego.
      bedziesz rodzila w spesie? ja tez. chodze do Krzewinskiego. termin mam na za 2
      tyg.
      • latouche Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 17.09.06, 21:02
        prowadzil obie moje ciaze, od lat do niego chodze.
        Mam dwoch pieknych, zdrowych synkow i dobrze wspominam porody w Spesie.
        Ja nie mialam cesarki tylko sn.
      • vika1001 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 18.09.06, 18:28
        No właśnie zamierzam tam rodzić, ale jestem dopiero w 21 tygodniu i szukam
        kogoś sprawdzonego bo mam mieć CC.
    • majah1 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 19.09.06, 09:50
      Hej, ja tez zastanawiam sie nad porodem w Spesie. Byłam na 2 wizytach u dr
      Balasza. Mam mieszane uczucia. Troche przeraziła mnie lista badan jakie mam
      wykonać przed porodem, jest ona standardowa dla wszsystkich chcących tam rodzić.
      Jak to podsumowałam to wyszło około 400,00 PLN Szok!
      Mysle o zmianie na MSWiA na ul. galla. -wyremontowali tam sale noworodków a sam
      oddział jest w starym stalu wink ale kameralny, mały.

majah1
      • saljut Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 14:20
        witaj! ja miałam ciąże prowadzoną przez dra bałasza która zakończyła się cc. CC
        było ze wskazań okulistycznych. Po 13 mcach od operacji blizna jest ledwo ledwo
        widoczna smile ja byłam bardzo zadowolona, naprawdę! Jesli masz jakies pytania
        pisz smile
        • vika1001 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 17:55
          Dzięki Saljutsmile 1-wsze pytanko jast apropos badań... podobno są drogie. Czy jak
          jest się ubezpieczonym to są za darmo? 2- Jak dr. Bałasz wyznacza termin CC,
          przez USG czy jakoś inaczej? 3- Mieszkam poza Krakowem, czy jedna wizyta przed
          porodem wystarczy? 4- Kiedy musiałaby się ona odbyć? W 30tc? Czy wcześniej, czy
          może później?
          Pozdrowionka V. smile
          • saljut Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 21:26
            1-wsze pytanko jast apropos badań... podobno są drogie. Czy jak jest się
            ubezpieczonym to są za darmo?

NIestety nie. To sa badnia nie refundowane przez NFZ, z tego co pamietam miłam
            zrobić: toxo, listerioze, HIV, , badania w kierunku żółtaczki typu B i C, wymaz
            w kierunku ureaplasma i chlamydia, cytologie, cukier, morfologia i mocz (nie
            wiem, czy wszystkie badania pamiętam. Większość z nich robisz tylko raz, pod
            koniec ciązy powtarzasz zółtaczke i wymazy...No troche te badania kosztuja (na
            stronie SPES-u jest cennik badań, bo oni tam pobieraja od razu jak chcesz, i z
            tego co wiem tam są tansze te badania, nmiż w laboratoriach w których ja
            robiłam. )

2- Jak dr. Bałasz wyznacza termin CC, przez USG czy jakoś inaczej?
            ja miałam robione USG i termin mi wyznaczył na 2 tygodnie przed terminem z
            miesiączki... Jednak za kilka godzin wylądowałam na stole, bo moja córa sama
            zadecydowała o terminie smile

3- Mieszkam poza Krakowem, czy jedna wizyta przed porodem wystarczy? 4- Kiedy
            musiałaby się ona odbyć? W 30tc? Czy wcześniej, czy może później?

hmm, tu mi cięzko cokolwiek powiedzieć, bo jak pisałam, ja prowadziłam tam
            ciąże od 12 tygodnia... Ja pewnie bym wolała sie wcześniej zgłosić, zobaczyc
            wszystko na własne oczy smile ale to moja opinia smile

W każdym razie jak dla mnie doktor Bałasz jest bardzo miłym człowiekiem,
            fachowym i z poczuciem humoru smile
            • vika1001 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 23.09.06, 10:49
              Dzięki bardzosmile Mam jeszcze jedno pytanko, a mianowicie czy jest tam jakaś
              noclegownia dla mężów? smile Jakiś motelik przy klinice, a może sama klinika
              dysponuje czymś takim?
              • saljut Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 24.09.06, 11:36
                No niestety, Spes nie ma miejsc noclegowych dla tatusiów... ale moze jakieś
                tanie miejsce noclegowe w okolicy można znaleźć... niedaleko (jakiś 15 minut
                piechota jest akdaemik Żaczek, może tam? wiem też, że na ul. Ks. Józefa jest
                taki mały zajazd, tylko nie wiem czy pamiętam dobze nazwe - KOsynier... nie
                wiem jaki tam jest standard, ale może warto spróbować... ten zajazd jest chyba
                w sumie najblizej.. całkiem blisko jest hotel Niebieski ale tam ceny raczej
                wysokie)
                • saljut nie Kosynier, a Grenadier :-) 24.09.06, 11:49
                  no właśnie, wiedziałam, ze coś pomyliłam smile
                  www.grenadier.arsangelica.com/
                  jest też pensjonat Relax w pobliżu www.pensjonatrelax.emeteor.pl/

• vika1001 Saljut Uratowałaś Mi Życie:) 25.09.06, 13:38
                    Dzięki bardzo za pomoc, mam nadzieję, że się jakoś odwdzięczę. Do usłyszenia
                    (tzn.napisaniawink )
                    • saljut Re: Saljut Uratowałaś Mi Życie:) 25.09.06, 15:23
                      Vika, powodzenia zyczę smile Jesli sie zdecydujesz na SPES, to życzę Ci/Wam,
                      żebyście byli tak zadowoleni jak my smile PO cc dziecka nie kłada wprawdzie na
                      piersi, pokazuja jedynie i żartują, ze np chłopak, a miała być dziewczynka wink,
                      ale właścwie od poczatku wolno tatusiowi być przy ubieraniu dzieciątka, stąd
                      mamy np filmik naszej córci od 3 minuty zycia smile no i dr B na pewno Cie na
                      stole operacyjnym uściska i pogratuluje... to duzo daje, bo chociaz wiadomo, ze
                      jest sie kolejna pacjentka, to jednak czujesz sie wtedy jakbys to tylko TY
                      rodziła smile Potem dr idzie sciskac tatę smile
    • marta1901 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 21.09.06, 22:31
      ja tez rodzilam w spesie przez cc ale nie z dr Balaszem ale badal mnie ze 4 razy
      przed porodem super lekarz z poczuciem chumoru dziewczyny na sali go chwalily
      • majah1 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 27.09.06, 20:51
        Jutro ide odwiedzić "starą" znajomą która miała CC w Spes'ie. Jak się uda to z
        nią porozmawiam co i jak. Mam nadzieję że ja poznam i ona mnie wink
        • majah1 Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 02.10.06, 18:45
          Byłam, rozmawialam. Okazało się że moja koleżanka wcale tam nie chodziła, nie
          miała lekarza ze spesu i jest zadowolona.
          Miala skierowanie na CC ale w jednym z krakowskich szpitali coś tam ściemniali,
          że niby na innym druku ma być... Zadzwoniła do spesu i tu OK.
          Szybko zabieg, dziecko zdrowe, ona zadowolona. najgorzej jest po CC, wstać z
          łózka kiedy nie ch..esz nic od pasa w dół, na 2 dzień prysznic i spacer na 2
          piętro po schodach na sale. Personel miły, tylko 1 połozna na fochy, ale
          zapomnialam zapytać o jej imię, qrka. Nie ma tam jakiejś wylewności w
          uczuciach ,ale pomagają. Badaja słuch dziecku, nie robia USG bioderek. Aha nie
          smaruja pępuszka fioletem, więc można ubrać w ładne ciuszki dla rodzinki) nie
          poniszcza się. Mają tam rożki i pieluchy tetrowe. Widziałam jak się suszyły na
          sznurkach przed kliniką.
          Ogólnie koleżanka zadowolona, zarowno z porodu jak i z pobytu.
          Te wrażenia sa bardzo indywidualne, bo obok leżała dziewczyna co jej nic nie
          pasowało.

uff
    • mamakarinki Re: Klinika SPES, dr.Andrzej Bałasz 04.10.06, 16:15
      Ja rodziłam w Spesie - poród naturalny, później dwa razy roniłam. Nie miałam
      żadnych "znajomości", żadnych zapłaconych położnych i za każdym razem razem
      zajęto się mną profesjonalnie i z życzliwością. Do dr Bałasza mam absolutne
      zaufanie i kolejny poród planuję właśnie tam. Nie dlatego, że są pokoiki
      dwuosobowe, jest czysto miło i pachnąco, ale dlatego,że ludzie pracujący tam
      nie są zgorzkniali,znękani życiem i nie traktują pacjentek jako dopust
      Boży.Aha, trzeba tam mieć swoje pampersy dla dziecka, terowe pieluszki służą
      raczej jako podkłady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka