kitty34 20.09.06, 11:15 cześć potrzebuje pilnie informacji na temat lekarzy ginekologów z racławiackiej i szernera w lux medziew Warszawie.kogo możecie polecić? czy jest wam znzny dr.Popławski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuska1973 Re: lux med w Warszawie 20.09.06, 11:26 Witaj, Jeśli chodzi o ginekologow w Lux medzie to przyznam Ci się, że średnio jestem z nich zadowolona, mam kartę w lux medzie z pracy, byłam już u kilku (planuję ciążę) i nie znalazłam jeszcze tego "jednego". Słyszałam o dr. Popławskim dobre rzeczy, polecały go pielęgniarki, zdobył zresztą tytuł "Twojego Stylu", jako "lekarz przyjazny kobiecie". Sama zastanawiam się, czy nie iść do niego. Ja osobiście byłam u dr Celińskiej, dr. Antepowiecz, dr. Guzińskiej, dr. Pawłowskiej, dr. Radosiewicz- sama widzisz, że troszkę już zwiedziłam. Oczywiście wszyscy są bardzo mili, ale ja szukam naprawdę dobrego specjalisty. w przypadku pytań pisz na adres e-mailowy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mileczka75 Re: lux med w Warszawie 20.09.06, 12:59 nie idź do Pawłowskiej. Traktuje kobietę jak mięso armatnie!! Byłam jej pacjentką... Odpowiedz Link Zgłoś
sansevieria Re: lux med w Warszawie 20.09.06, 16:26 u Pawłowskiej też byłam, dwa razy i o dwa za dużo, zbagatelizowała pewne objawy na początku ciąży i prawie poroniłam. Po wyjściu ze szpitala opiekowała się mną Radosiewicz-Marczewska. Nie jest zbyt wylewna i przejmująca się, ale poprowadziła moją ciążę do końca bez kolejnych komplikacji. Taka po prostu sympatyczna lekarka. Miałam natomiast dwa razy USG z Tomaszem Rokickim i bardzo mile to wspominam, to lekarz z intuicją, takie mam wrażenie. Bardzo cierpliwie odpowiadał na pytania męża, ale nie wiem czy zajmuje się on tylko usg czy normalnie też przyjmuje. Ale ta Pawłowska to faktycznie wspomnienie-koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
apdutkiewicz Re: lux med w Warszawie 20.09.06, 17:12 Ja chodziłam do Barbary Marek w Alejach Jerozolimskich. Niby wszystko ok, ale jak teraz na to patrzę, to trochę bagatelizowała sprawę - nie badała mnie przy każdej wizycie, nie zleciła usg połówkowego i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam teraz co. Odpowiedz Link Zgłoś
dowro Re: lux med w Warszawie 27.09.06, 16:10 sama mam problem - od 8 lat mam kartę (firmowa) do lux medu i coraz bardziej utwierdzam się, ze jest to beznadziejna placówka. Ginów zaliczyłam kilku, a moze i kilkunastu, juz nawet nazwisk nie pamiętam. 1 ciąże prowadził dr Głowacki - nie mam zastrzeżeń co do jego fachowości, ale ... Była i dr Koziara z obłędnie długimi terminami, i dr Popławski (cham) i Klimczak (wazniejsi dla niej przedstawiciele farmaceut. firm niz pacjentki) , teraz chodze do Makowskiego ( oschły, zapomionalski i trochę zbywalski) i Radosiewicz jednocześnie ( 2 ciąza) i tez mam zastzreżenia i nie wiem na kogo się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
0306a Re: lux med w Warszawie 27.09.06, 16:20 dr. Celińska, wydaje się profesjonalna, pracuje na Starynkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
1magnolia Re: lux med w Warszawie 20.09.06, 17:46 Polecam dr Medarda Lecha (Medard to imie ) Przyjmuje w Alejach Jerozol. (budynek Compensy). Prowadze u niego ciaze, w ktora pomogl nam zajsc ) Rodze za tydzien i jestem bardzo zadowolona. Lekarz starej daty, odnoszacy sie z szacunkiem do pacjentek, odpowiada na wszystkie pytania, zleca badania i do tego swiatowej klasy fachowiec bez zadecia - skromny ale bardzo rzeczowy - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
justi_x Re: lux med w Warszawie 29.09.06, 22:04 Ja chodziłam do dr Gadomskiej- prowadziła całą miją ciążę, poza tym jest bodajże adiunktem na AM i pracuje na Starynkiewicza. Widziałam, że na dźwięk jej nazwiska lekarze zaczynali się mną troskliwiej zajmować. Poza tym zleca dosyć dużo badań, jeśli masz jakieś wątpliwości, rozmawia. Nie jest wylewna, ale kompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.k1 Luxmedu nie polecam!!! 30.09.06, 10:53 Terminy wizyt odległe (u dr Celińskiej np. 2-3 miesiące), badania robią jak chcą (np. cytologia 3 tyg.!!!), doprosić się nie można o przesłanie karty lub badań z jednego do drugiego (nigdy nic nie wiedzą). Na dobrego lekarza ciężko trafić. Gadomska - starsza pani - na pierwszej wizycie zrobiła mi cytologię, a czemu nie zrobiła posiewu z pochwy? I nie zleciła wszystkich potrzebnych badań. To ja mam jej mówić co trzeba zrobić na początku ciąży? Dwa razy byłam u Pawłowskiej, wydawała się przemiła, a w końcu mnie olała. A dodam, że ja w Luxmedzie nie mam abonamentu, a wizyty i badania wcale nie są tanie. Chyba państwowo nie potraktowaliby mnie gorzej. Ostatnio zmieniłam na Babka Medica. Na razie byłam tam tylko na jednej wizycie i jednym USG, więc wiele nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi12344 Re: Luxmedu nie polecam!!! 05.10.06, 14:05 2 lata leczenia w luxmedzie doprowadziły mnie do depresji, myślałam , że jestem bezpłodna i lekarzde mnie w tym utwierdzali, nie robili podstawowych badań itd., co z tego , że ktoś jest miły jeżeli nie odznacza się ani odrobiną fachowości. Dodam , że mam abonament z pracy i że jestem w ciąży !! Moje koleżanki też zrezygnowały z leczenia w luxmed,wybrałyśmy invimed i jesteśmy bardzo zadowolone z leczenia. Udało mi się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań w invimedzie , okazało się , że wbrew temu co twierdzili lekarze z luxmed nie mam wady macicy i PCOS, tylko małe zaburzenia hprmonal. Jedynym lekarzem , którego polecam jest dr. Dworniak, który robił mi usg w 12 tyg. , pracuje też w invimed. W invimed nie ma problemu z badaniami z innych placówek lekarz poświęca ci tyle czasu ile chcesz,są mili i masz usg na każdej wizycie , wizyta nie jest tania 150 pln z usg ale warto!! Polecam dr. Karwacką Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.k1 Jeszcze jedno 30.09.06, 10:58 Wrzuć w wyszukiwarkę, dużo o tym było. Generalnie opinię mają kiepską i niechętnie prowadzą trudne ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
dzagudka Re: lux med w Warszawie 03.10.06, 15:21 Witam, Moją pierwszą ciążę prowadził Dr Aleksander Grześ z Racławickiej i prawdę mówiąc wspominam to jak koszmar. Jeśli chcecie w zdrowiu psychicznym doczekać do porodu, to omijajcie go z daleka. Teraz jestem na początku drugiej ciąży. Od 3,5 roku leczę się u Dr Krzysztofa Głowackiego i jestem z niego zadowolona. Ale chciałabym wiedzieć jak u niego z prowadzeniem ciąży. Dowro pisałaś, że Twoją prowadził i było ok, ale... - co to znaczy? Nie byłaś z niego zadowolona? Jeśli tak to dlaczego? Jak u niego np. ze zwolnieniem (dr Grześ uważał że ciąża to nie choroba i w 8 miesiącu jak chciałam tydzień bo byłam zmęczona, to mi nie dał, tylko nakrzyczał). Będę wdzięczna za odpowiedź, tym bardziej, że teraz się przeprowadziłam i bliżej mi na Puławską lub Racławicką niż Żerań. Więc jeśli coś jest nie tak z Dr Głowackim, to będę chciała zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
tatiw Re: lux med w Warszawie 03.10.06, 16:37 Popieram. Omijajcie z daleka GRZESIA. Byłam u niego tylko raz w pierwszej ciąży. Mój lekarz prowadzący się rozchorował i trafiłam do niego przypadkowo. Dopowadził mnie do łez. Byłam w 36 tc, ale dzidzia z USG wyglądała na 39 tc, więc Pan skierował mnie do szpitala. UWAGA NAWET MNIE NIE ZBADAŁ. Dodatkowo między innymi przepisał mi proszek na grzybicę stóp, chociaż nawet przez chwilę ich nie widział. Lekarz gin. z Żelaznej miał duży ubaw. Ale co ja się stersów przez GRZESIA najadałam to moje. NIGDY WIĘCEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: lux med w Warszawie 04.10.06, 08:54 Grześ to prawdziwa porazka Lux medu - czemu oni go tam trzymają? Trafiłam do niego w 7 tyg z plamieniami - niby wszystko oki poza jego podejściem do pacjentki - nieprzyjemny gbur. No i z powodu plamień dostałam aż 5 dni zwolnienia he he - poszłam poźniej z dalej trwajacymi plamieniami do innej lekarki i od razu do szpitala a potem 1,5 miesiaca zwolnienia. Grześ to jakiś koszmar! Pozytywnie odbieram dr Klimczak ale są do niej mega kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
elwira75 Re: lux med w Warszawie 04.10.06, 09:41 Dr Głowacki prowadził moją ciążę, i byłam z niego zadowolona. Moja ciąża przebiegała bez komplikacji, miałam zrobione wszystkie podstawowe badania i USG. Na każdej wizycie słuchałam bicia serduszka córeczki. Zależy czego oczekujesz pod doktorze. Jeśli nie skarżysz się na żadne dolegliwości to nie jest zbyt nadgorliwy. Co do zwolnienia to myślę że nie będzie większego problemu, chyba że coś się zmieniło, bo ja rodziłam 1,5 roku temu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzagudka Re: lux med w Warszawie 04.10.06, 10:19 Tatiw, uśmiałam się jak nie wiem jak przeczytałam o tym środku na grzybicę stóp. On ma chyba jakąs fobie z tym! Ja rodziłam 4,5 roku temu i całą ciążę prowadził mi Dr Grześ. Przy każdej wizycie wynajdywał mi kolejne schorzenia i wysyłał do różnych lekarzy, którzy na mnie patrzyli jak na kosmitę jak mówiłam z czym przychodzę. Właśnie jednym ze schorzeń były moje stopy. Chodziłam w ciąży zimą, ponieważ było ślisko zakładałam adidasy, bo tylko w nich się nie wywracałam, stopy mi się pociły no i efekt wiadomy. W rezultacie usłyszałam, że moje spocone i śmierdzące stopy zaszkodzą dziecku. Pani Dermatolog prawie się przewróciła ze śmiechu. Poza tym, był bardzo nieprzyjemny. W całej ciąży utyłam 15 kg, co nie jest jakimś strasznym wynikiem, ale na każdej wizycie dostawałam opier... że za dużo tyję, że grozi mi zatrucie ciążowe i mam za wysokie ciśnienie (skakało mi z nerwów jak tylko do niego szłam). No a w 8-mym miesiącu odmówił mi zwolnienia na tydzień dla odpoczynku. Gdyby nie to, że się dość późno zorientowałam co z niego za typ, to zmieniłabym lekarza. A do Głowackiego idę we wtorek. Zobaczymy. Moja ciąża nie będzie prosta, bo mam poważne problemy hormonalne, więc będzie miał możliwość się wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
tatiw Re: lux med w Warszawie 05.10.06, 13:23 Ja tez zebrałam od Grzesia za wagę. Jestem drobna i przed zajściem w ciąże ważyłam 47 kg, i w ciąży przytyłam 20 kg. Ale był nieprzyjemny. Moją pierwszą ciążę i teraz tą prowadzi Popławski. Dobrze się z nim dogadywałaa w pierwszej, bo generalnie nie było żadnych problemów. Boję się trochę, żeby nie patrzył na drugą przez pryzmat pierwszej. No i ta Jego choroba w ostatnim miesiącu mojej pierwszej ciąży? Teraz się pomylił i dał mi skierowanie na przeciwciała, bo źle przepisał moją grupę krwi z karty?! Odpowiedz Link Zgłoś
setlersik Re: Polecam dr Annę Celińską 08.11.06, 13:52 są już wątki na jej temat. Bardzo profesjonalna, miła i rzeczowa, zleca mnóstwo badań - a jak już prowadzi ciąże to zawsze znajduje termin dla swojej pacjentki. Odpowiedz Link Zgłoś