monia19722 09.10.06, 23:30 Były juz pytania o Kopernika ale moze jakies "świeże" informacje uzyskam. Co nalezy ze soba zabrać? . Jak wygląda sprawa zzo ? Które piętro lepsze? itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaaiuto Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 10.10.06, 10:22 ja tam dopiero bede rodzic, za okolo miesiac polozna mi powiedziala, zeby NIC nie zabierac do szpitala - tzn dla siebie koszule, recznik, szlafrok i przybory toaletowe, ale dla dziecka NIC, dopiero jak je wypisza ze szpitala to wtedy sie przynosi ubranka. kiedy rodzisz??? napisz ew. na maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
kocikk Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 10.10.06, 13:26 Podczepiam sie pod pytanie zwlaszcza interesuje mnie dostepność ZZO Odpowiedz Link Zgłoś
kontrix Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 10.10.06, 18:28 hej, ja rowniez podtrzymuje pytanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dvsl Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 10.10.06, 22:45 Podnoszę temat. Dzwniłam ostatnio i pytałam co zabrać, o proód rodzinny, sale etc. - usłyszałam, że poród rodzinny bezpłatny, zabrać rzeczy tylko dla siebie, ale w słynnej kwestii 1 i 2 piętra pani nie chciała sie wypowiedzieć. Moje koleżanki, które rodziły na Kopernika i miały lekarzy właśnie z kliniki były z biegu kierowane na 1 -wsze piętro, do sali jednoosobowej. Na 2 piętrze jest ponoć jedna duża z "przepierzeniami", co nie bardzo moge sobie wyobrazić. Zaniepokoiło mnie to, że kiedy pojechałam tam sprawdzić czy wszystko z ciążą ok, pierwsze pytanie jakie usłyszałam brzmiało: kto panią prowadzi? Ciągle nie wiem co wybrać - Kopernika, czy szpital na Siemiradzkiego... Dodam, że nie prowadzi mnie lekarz z Kopernika i dlatego mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 10.10.06, 23:20 dzwoniłam dziś do położnych i dowiedziałam się, że rzeczy nalezy zabrać dla siebie, a dla dziecka przywieżć przy wypisie; znieczulenia zzo NIE MOŻNA wykupić ( po tej informacji juz o nic więcej nie zapytałam ale chyba sie tam wybiorę i zobaczę "na zywo" Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaiuto ZZO Kopernika 11.10.06, 09:17 mi polozna powiedziala ze ZZO jest bezplatne, ale pewnie to oni decyduja czy ci je dac czy nie, maja tez inne znieczulenia, slabsze. tez bezplatne. Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 sala z przepierzeniami 11.10.06, 10:15 mialam mala przygode z kopernikiem. widzialam ta sale z przepierzeniami-tam sa bodajze trzy lozka porodowe,odgrodzone od siebie tylko zielonymi parawanami.calosc nie wyglada za ciekawie i nie wyobrazam sobie potrojnego porodu. na moje szczescie rodzilam na galla w sali do porodu rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś
megii77 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 12.10.06, 22:27 witam rodziłam w lipcu, to w prawdzie 3 miesiące temu ale dalej żyję emocjami porodowymi, również pamiętam jak szukałam szpitale itp. Pewniej nocy dostałm bóli, myślałam że to już poród i pojechałm do szpitala na Kopernika, pierwsze pytanie jaki mi zadała położna która miała mnie przyjąć było " A KTO PANIĄ PROWADZI" odpowiedziałm ze lekarz z innego szpitala, nie patrząc czy ja rodzę czy nie i w jakim jestem stanie usłyszałam z mężem odpowiedź, jeszcze na korytarzu NIESTETY MIEJSC NIE MA I MUSI PANI JECHAC DO INNEGO SZPITALA!!!! to było dla mnei straszne , był to mój pierwszy poród, cała podenerwowana, środek nocy koszmar!!! Trafiłam do Narutowicza, ale to już inna bajka! Pozdrawiam wszystkie mamusie z dzidziusiamy w brzuszku, i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
dvsl Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 13.10.06, 09:58 no właśnie... jednak bez lekarza z kliniki nie da rady Odpowiedz Link Zgłoś
fatale Do megii77 27.10.06, 16:22 hej! a jakie wrazenia z Narutowicza? Mam termin na grudzień i właśnie ten szpital wybrałam. Bede wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
mamamatiego2 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 25.10.06, 20:18 ja rodzilam w czerwcu i na kopernika trafilam z przymusu poniewaz odeszły mi wody w 34 tyg. i pogotowie własnie mnie tam zawiozło i oczywiscie tez pierwsze pytanie było o lekarza prowadzacego ale na opieke nie narzekam choc przez 2 dni lezałam na sali porodowej poniewaz nie było miejsc w przedporodowych sam porod przebiegl gładko bez studentow, rodzinny za darmo choc ze znieczuleniem był problem bo podobno od stycznia 2006 nie daja znieczulenia za zyczenie ale udało sie załatwic (za darmo) potem niestety trafiłam na sale 8 osobowa ale w gruncie rzeczy nie było tak zle bo mozna było sie czegos nauczyc od innych dziewczyn jedyne co to łazienki poprostu koszmarne ale i tak nastepne dziecko bede tam rodzic bo nie zalezy mi aby warunki były dobre tylko zeby dziecko miało najlepsza opieke.Pozdrawiam przyszłe mamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaiuto Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 25.10.06, 22:39 a na którym piętrze byłaś??? 1 czy 2 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamatiego2 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 26.10.06, 08:53 ja lezałam na 1 pietrze a rodziłas w tym samym czasie?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaiuto Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 26.10.06, 19:42 ja dopiero przed... za kilka dni, lub kilkanascie... ??? kto to wie??? podobno to 1 pietro jest lepsze, ale do końca nie wiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
mamamatiego2 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 27.10.06, 20:04 to zycze powodzenia!!! co do 2 pietra to tam nie bylam wiec nie moge nic powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
laur18 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 27.10.06, 21:14 na drugim piętrze leża kobiety bez badań. patologia. cyganki rumunki i wszystek syf.Ja rodzilam pierwsze dziecko na kopernika potem nie chcialam mieć więcej dzieci. PO urodzeniu polowy dziecka polozna skoczyla mi na brzuch a po wyjęciu dziecka nacięto mi krocze dla zasady.bylam po terminie 4 tygonie lezalam od wtorku pod kroplówką po lewatywie (uszkodzono mi jelito) do czwartku bez jedzenia i picia. ogolono mnie maszynką jaką mial mój dziadek nie byla jednorazowa.chcialam dac swoja wyśmiali mnie . Zszywal mnie student murzyn.co gorsze to jak po urodzeniu bylamprawie nieprzytomna polozna zamiast potrzymac mi glowe chwycila za wlosy z pretensja ze nawet jej nie podziękowalam. nie bylo szans aby ktoś mógl być ze mną bo bylam tyle po terminie.tak bylo 9 lat temu teraz napewno jest inaczej i napewno pracuja ci sami lekarze i polozni co 9 lat temu, ale jak slysze że ktoś tam idzie rodzić to mam dwie noce z glowy bo z nerwów spać nie moge.nikomu nie zycze takich wrazen. w krakowie jest tyle szpitali i klinik NORMALNYCH ze dziwie sie że tam chcecie rodzic,. A na temat toalet / bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
aneteez1 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 28.10.06, 10:44 w ciazy chodzilam do Dr Wojtysia prywatnie, ktory jest z Kopernika wiec planowalam tam porod, mimo watpliwosci po tym jak sie naczytalam opini o tym szpitalu. Ale nie o szpitalu chce tu pisac ale o tym, ze ten pan doktor niby taki dobry i w poczekalni siadza tlumy, a wizyta trwa u niego 10 sekund i nic sie nie dowie kobieta konkretnego,mimo iz placi sie jak za zloto. Powiedzial mi 1.10, ze moj bobas jeszcze nie jest gotowy do rodzenia a termin mialam na 18.10 i ze wazy ok 2500. Nie zwracal uwagi jak mu mowilam, ze mialam dysplazje lewego biodra i ze przy porodzie moze mi sie cos stac z ta noga. Chcialam urodzic sn ale balam sie ze przez ta noge nie dam rady, a cc to zorientowalam sie ze nawet jesli ktos ma wskazania to nie dostanie skierowania bo cc to towar tylko i wylacznie na sprzedaz!!! W rezultacie trafilam do szpitala w N Saczu 14.10 i okazala sie ze dziecko ma 4130, zmierzyli mi miednice(czego ww wymieniony nie raczyl zrobic)i okazalo sie,ze nie dam rady go urodzic sn i ze nawet stanowi to zagrozenie dla dziecka. Cala spuchnieta od razu wzieli mnie na stol! Dzieki Bogu wszystko skonczylo sie dobrze i dzidzius zdrowy, ale to juz byl najwyzszy czas na porod. A ww wymieniony twierdzil ze dziecko jeszcze nie gotowe! Jego teoria, ze 2500 wazy dziecko zostala od razu wysmiana w szpitalu, jak lekarze zobaczyli moj brzuch, ktory wygladal na blizniaki!! Kiedys jedna uzytkowniczka forum napisala mi, ze ww wymieniony kiedys byl dobry ale zniszczyla go pazernosc na pieniadze, na dzien dzisiejszy moge to potwierdzic na 100%. Szczegolow wole nie opisywac! Odpowiedz Link Zgłoś
fatale do aneteez1 28.10.06, 22:32 hej! to ja kiedyś na łamach forum pisałam o Wojtysiu, że zgubiła go pogoń za pieniądzem. Przykro mi, że musiałaś też tego doświadczyć, ale cieszę się, że już jesteś po i że wszystko się udało! Pozdrawiam ciepło Ciebie i Maleństwo kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kocikk Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 28.10.06, 19:19 laur18 napisał: > Zszywal mnie student murzyn. zwlaszcza ten fakt wola o pomste do nieba Odpowiedz Link Zgłoś
annais32 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 07.11.06, 16:55 ludzie! wy to powaznie piszecie? nie wierze ze tyle w was nienawisci rasowej no i co z tego ze murzyn? Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 laur18 29.10.06, 15:41 tak bylo 9 lat temu > teraz napewno jest inaczej i napewno pracuja ci sami lekarze i polozni co 9 lat > > temu, Kobieto piszesz to tym co była 9 lat temu na Miłść Boską zastanów sie po co to robisz! Żeby wystraszyc te dzieczyny które są zmuszone tam isć, bo ich ciaze są zagrożone. Albo te które decyduja sie rodzic na kopernika bo ważniejsza dla nich jest konkretna opieka neonatologiczna niż piękny szpital! Tytuł wątku brzmi "która ostatnio rodziła na kopernika" wiec nie siej zamentu i ne strasz, bo wiadomo że na kopernika idealnie nie jest ale to nie rzeźnia. Tysiace kobiet tam urodziło dzieci wiele z tych dzieciaczków miało sznase tylko tam przeżyć i chyba to jest najważniejsze. A na podstawie wąłsnych doswiadczeń i 90% znanych mi opini pobyt w tym szpitalu koszmarem nie jest! Więc zastanów sie zanim napiszez drugi raz podobnego posta! Anka Odpowiedz Link Zgłoś
laur18 Re: laur18 29.10.06, 16:58 to idz tam i zobacz a potem naskakuj bo ja tam bylam 9 lat temu a dużo kobiet niedawno i teraz żalują bo jak nie dasz w lape to pozwolą ci zdechnąć razem z dzieckiem tam są nadal warunki jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: laur18 29.10.06, 18:57 Byłam z własnego wyboru, i pomimo że nie było żadnych problemów uważam że wybrałam bardzo dobrze. Nikomu w łape nie dałam,a nie mam zastrzeżeń do opieki. Oczywiśćeie w szpitalu warunki są złe ale pared dni naprawde mozna przezyc, zwąłszcza mają na wzgledzie fakt ze to nalepiszy szpital w małoplsce! Ale widać każdy ma inne priorytery, dla mnie nawaznejsza fachowa opieka i zaplecze maedyczne- gdyby cos mnie albo dziecku sie stało- tego inny szpiltal mi nie mogł zapewnić! Napewno moje kolejne dzieci też sie tam urodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Kopernik 29.10.06, 19:22 Witam, Czy Kopernik to najlepszy szpital w małopolsce? Nie byłabym taka tego pewna. Zgodzę się, że oddział neonatologiczny mają najlepiej wyposażony w całym województwie, ale mówić tak o położnictwie to lekkie nadużycie. A jeśli idzie o neonatologię to Narutowicz też niczego sobie, no może nie ma co porównywać do Kopernika, ale jest tam też oddział wcześniaków. Ja pracuję w szpitalu Uniwersyteckim i nie rodziłam u nas tylko w Narutowiczu. Jeśli idzie o Narutowicza to ja sobie sam poród bardzo chwalę, miałam wspaniałą położną- poród rodzinny, akurat były studentki i bardzo pomagały. Studentki oczywiście najpierw się pytają czy mogą być przy porodzie i możesz odmówić. Mnie to nie sprawiało różnicy i zgodziłąm się i byłam z ich pomocy bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
annais32 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 07.11.06, 16:53 dziwi mnie ten post - pelen rasistowskich uwag to co z tego ze sa tam rumunki i cyganki, kazdy ma prawo do opieki medycznej i student murzyn, a co to wogole za uwaga, bynajmniej nie merytoryczna ja lezalam tam z powiklaniami ciazy i uwazam ze opieka byla bardzo dobra, jedzenie w porzadku, lekarze tez tyle ze trzeba sie upominac o informacje oczywiscie sanitariaty nie sa wymarzone ale tez mozna to przezyc najwazniejsze ze jest tam swietna opieka i bardzo dobry sprzet wiec jesli sie mysli przede wszystkim o zdrowiu dziecka to chyba warto tam wlasnie urodzic ja sie zdecydowalam na ten szpital wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
edyta08 Re: Która ostatnio rodziła na Kopernika w Krakowi 11.11.06, 18:18 witam dziewczyny ja rodziłam na kopernika 30 sierpnia i było w porzadku. faktycznie jeżeli chodzi o warunki to żadna rewelacja, toalety makabryczne!ale najważniejsze to-fachowość i sprzęt ratujący nasze dzieciaczki!!! sam poród wspominam wspaniale, trafiłam na rewelacyjne położne(zaliczyłam dwie zmiany)kobiety do rany przyłóż;miałam poród rodzinny i nic nie płaciłam,nie nacinali mnie bo nie było takiej konieczności;leżałam na 1 piętrze (bo na 2 nie było miejsca)ale szczerze mówiąc nie wiem nic na temat różnicy między tymi dwoma piętrami, leżałam w sali 8-osobowej i było O.K.jedzenie bardzo dobre a jeżeli chodzi o opieke, to bywało różnie, zależy na którą zmiane i na jakiego człowieka się trafiło.były super położne ,które pomagały i w ogóle były super no i zdarzyły się i takie, że z kijem nie podchodź! dziewczyny!!!nie bierzcie wszystkich opini złych tak dosłownie, wszystko zależy min.od nastawienia i podejścia do sprawy.ja nie zwracałam uwagi na brzydkie ściany,śmierdzące kible czy czasem niemiłą i lekarkę;bardzo pozytywnie nastawiłam się i myślałam tylko o moim cudownym synusiu i cała moja uwaga była na nim skupiona!!!prawda jest taka,że niema idealnego szpitala!!!każdy ma jakieś zalety i wady,i oczywiście co istotne, każda z nas ma inne oczekiwania...poza tym ja też robiłam wywiady wśród znajomych , które rodziły w różnych szpitalach i zdarzało się , że o jednym szpitalu były zupełnie rozbieżne opinie. przed wami najcudniejszy moment waszego życia-poród- w końcu zobaczycie swoje maleństwo, nastawcie się pozytywnie do tego wszystkiego i nie czytajcie już tych pierdół. ja napewno będe tam rodzić swoje drugie dzidzio. życzę wam powodzenia szczęśliwa mama Odpowiedz Link Zgłoś