Dodaj do ulubionych

Toksoplazmoza - śląsk

02.11.06, 10:51
Cześć wszystkim
Jestem w 8 tygodni ciązy i chciałabym zrobić badania tylko nie wiem gdzie
(jestem z czeladzi).
I w związku z tym ze moja ginekolog powiedziała ze teraz i tak nic mi nie da
robienia tych badań bo tego się nie leczy, czy mogłąbym liczyć na polecenie
dobrego ginekologa który by się mną zajął dobrze jeśli odpukac okazało się że
jednak jestem zarażona.
I najlepiej jeśli byłaby to kobieta.

Pozdrawiam ciepło
Tara
Obserwuj wątek
    • dorotka.k1 Re: Toksoplazmoza - śląsk 02.11.06, 10:57
      Poszukaj na forum Szpitale. Wyszukiwarka pożyteczna rzecz
    • efilo Re: Toksoplazmoza - śląsk 02.11.06, 11:05
      Rara
      Ja jestem z Sosnowca, ale wszystko załatwiam w Katowicach więc powiem jak jest w tym mieście. Może odezwie sie ktoś od Ciebie.
      Chodze do gina prywatnie (nie wiem czy Cię taki interesuje - jeśli tak to daj znać). Na pierwszej wizycie od razu dał mi skierowanie na toxo, ale wydaje mi się że i bez tego by Ci zrobili w laboratorium. Mnie pobierali krew w labo na Placu Wolności, bo tam miałam blisko. Profesjonalnie i szybko.
      Toxo faktycznie sie nie leczy w czasie ciąży (przynajmniej na mój stan wiedzy). Natomiast konieczna jest wiedza czy masz w sobie przeciwciała czy nie. Bo jeśli nie masz to będziesz musiała być bardziej ostrożna z kotami, surowym mięsem, warzywami owocacmi, sokami niepasteryzowanymi itd. Ale takich rad jak już wyszedł wynik negatywny to w sieci możesz znaleźć na pęczki więc się nie będę rozpisywać.
      Ja jeszcze nie wiem - może uda mi się dzisiaj odebrać wyniki.
      • efilo Re: Toksoplazmoza - śląsk 02.11.06, 11:07
        Sorki za to 'Rara'. Coś mi się źle wpisało.
        A Ty dziewczyno darowałabyś sobie takie komentarze. Przecież wszystko już było. Gdyby każdy z nas używałby wyłącznie wyszukiwarki to forum by umarło.
      • efilo Re: Toksoplazmoza - śląsk 02.11.06, 11:30
        Napisałam że na mój stan wiedzy toxo się w ciąży nie leczy. Mea culpa. Leczy się aczkolwiek ja o tym wcześniej nie słyszałam. Przeczytaj sobie wątek o toxo w ciąży.
    • majowa-panna Re: Toksoplazmoza - śląsk 03.11.06, 08:37
      toxo w ciąży akurat leczyć można więc zrób sobie badanie - ja zrobiłam. zobacz
      www.fryda.pl - wiem, że oni mają świeże odczynniki co jest ważne przy takim
      badaniu.
      • shemsi1 wojewódzki Tychy 06.11.06, 19:35
        nie wiem jak daleko tam masz, ale okoliczni lekarze wysyłają tam. Koszt, 46 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka