Dodaj do ulubionych

lekarze z Damiana

IP: *.* 06.02.02, 12:14
Dziewczyny, w związku z tym, że powoli dojrzewam do podjęcia decyzji o urodzeniu dziecka, a chciałabym rodzić w klinice Damiana (Warszawa), proszę Was o radę, do którego lekarza tam się zwrócić. Nie mam "swojego" ginekologa, a chciałabym, żeby prowadził mnie jeden lekarz już od teraz – zanim jestem w ciąży. Czytałam już trochę postów na temat lekarzy z tej kliniki, ale chciałabym wiedzieć więcej. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Zależy mi zwłaszcza na informacjach o lekarzach, którzy nie mają nic przeciwko cesarce, a wręcz ją popierają, ponieważ absolutnie nie chcę rodzić naturalnie. (Stąd pomysł na poród w klinice prywatnej). Z góry dzięki za informacje.(Pytam o to samo na bajbusie, bo chyba odwiedzające te dwa serwisy nie pokrywają się w 100%)
Obserwuj wątek
    • Gość: Asieniek Re: lekarze z Damiana IP: *.* 06.02.02, 12:19
      Nie chcę wyjść na wścibską, ale dlaczego zależy Ci na cesarce?PS. Jeżeli twój nick to data urodzenia, to jesteśmy rówieśnicami!! Asia - ur. 23.03.71.:hello:
      • Gość: 250371 Re: lekarze z Damiana IP: *.* 06.02.02, 12:25
        No to jesteśmy rówieśnicami :)))Nie chciałabym, żeby ta dyskusja przerodziła się w dyskusję na temat wyższości porodu naturalnego nad cesarką bądź odwrotnie, dlatego krótko: Po prostu nie wyobrażam sobie i NIE CHCĘ rodzić naturalnie... i jest to naprawdę bardzo przemyślana decyzja.
        • Gość: Asieniek Re: lekarze z Damiana IP: *.* 06.02.02, 12:31
          jasne, OK:hello:
    • Gość: Słoneczko Re: lekarze z Damiana IP: *.* 06.02.02, 12:35
      Witaj,ja urodziłam 2 miesiące temu w Damianie, chętnie opowiem, napisz na priva ;-)Miałam cesarkę (wprawdzie nie na zyczenie), ale widziałam wiele kobiet przychodzących na umówiony termin na cesarkę.Madzia
      • Gość: madzia22 Re: lekarze z Damiana IP: *.* 07.02.02, 16:26
        Znam lekarza, który choć nie przyjmuje w Damianie, ma tam podpisaną umowę na porody. Przyjmuje prywatnie w swoim gabinecie i jeśli kobieta chce rodzić w tej Klinice to tak się dzieje. Nie ma on również nic przeciwko cesarkom, a wręcz przeciwnie (hihihi - ale mi się napiało).Pisz na priv.Madzia
    • Gość: wiosna Re: lekarze z Damiana IP: *.* 05.06.02, 16:54
      Cześć, mam wielką prośbę.Mam ten sam problem, za żadne skarby naturalny poród. Co prawda jeszcze trochę mam czasu do porodu, ale już nie mogę ze strachu spac. Jak byś coś się dowiedziała, jak to można ząłatwiać i przez kogo, wdzięczna bym był, jakbyś dała znać na prywatny mail.Pozdrawiam i życze powodzenia!
    • Gość: honia Re: lekarze z Damiana IP: *.* 05.06.02, 19:45
      Witam!Rok temu urodziłam w Damianie śliczną i zdrową córeczkę. Gorąco polecam Ci te klinikę oraz swojego lekarza (Dr Piotr Hadas), który jest zwolennikiem porodu cesarskiego. Ja przyznaje że mimo wielkiego strachu zdecydowałam się na poród naturalny (oczywiście ze znieczuleniem) i nie żałuje. Bardzo pomógł mi lekarz, położna oraz dzielny mąż!Mój pobyt w klinice trwał 4 dni. Zawsze mogłam liczyć na szybka i serdeczną pomoc położnej czy pielęgniarki. Chyba wystarczy tej reklamy Damiana, jeżeli chcesz wiedzieć więcej pisz na mój e-mail.Pozdrawiam!
      • Gość: Agata Re: lekarze z Damiana IP: *.* 06.06.02, 10:32
        Hej]ja też rodziłam w damianie z dr Hadasem. chciałabym coś sprostować: on ie jest zwolennikiem cc, tylko dopuszcza cc w szerszym zakresie, niż lekarze w państwowych szpitalach. Uznaje np. patologiczny lęk przed porodem naturalnym za wsazanie do cc. W moim przypadku np. nawet nie wspoamniał o cc, a mimo iż synek był b.duży (4.560) i poród się komplikował, zastosował vacuum. W trakcie porodu czynił już przygotowania do cc, ale jednak zdecydował się na vacuum, gdyż uważa, że poród drogami natury jest jednak właściwszym rozwiązaniem. Wiem jednak, że jeśli kobiecie bardzo zależy na cc, to on ją wykona.Ja polecam znieczulenie zewnątrzoponowe. Wbrew przypuszczeniom kobiet, które jeszcze nie rodziły, nie sam moment urodzenia dziecka (przejścia przez kanał rodny), ale cału okres rozwierania szyjki jest najbardziej bolesny, a to doskonale znieczula zo. Pomyślcie o tym. Naprawdę cc nie ma chyba żadnej przewagi nad porodem drogami natury (ze znieczuleniem).pozdrawiamagataP.S. dodam jeszcze, że drugie dziecko urodziłam taks zybko, że nawet nie zdążyłam pomysleć o zo ani o niczym innym. Jeśli któraś z was miałaby doświadczyć takiego porodu (a jest to możliwe), to naprawdę zamawianie cc byłoby bezsensem.
        • Gość: Mona30 Re: lekarze z Damiana IP: *.* 07.06.02, 11:06
          Agata, wiem, że Twój drugi poród był szybki i bezbolesny, bo czytałam już o nim w kilku miejscach. Problem polega na tym, że nigdy z góry nie wiadomo, jak będzie wyglądał poród danej kobiety. Ja boję się go tak potwornie, że m.in. przez to przez wiele lat nawet nie myślałam o dziecku. W końcu zapragnęłam dzidziusia, ale postanowiłam zrobić wszystko, żeby uniknąć porodu naturalnego. Na szczęście właśnie w Damianie nie mają nic przeciwko cc i tam będę rodzić.
    • Gość: King Re: lekarze z Damiana IP: *.* 10.06.02, 08:47
      nic nie wiem o cc w Damianie ale chciałam przestrzec przed dr Załucką, która przynajmniej 2 lata temu tam pracowała. Chodziłam do niej prywatanie-straszna naciągara wymyśląjąca wszelkie problemy żeby tylko jak najczęściej do niej przychodzić. Nie budziła zaufania.
      • Gość: AnnLu Re: lekarze z Damiana IP: *.* 10.06.02, 13:06
        Hej! Miałam nie pisac ale napisze bo moja poprzedniczka napisała to nazwisko i az mi sie adrenalina podniosła.Tez chodziłam do dr Załuskiej i szczerze ale to naprawde szczerze jej nie polecam!!!!!!!!!!!!!!Po pierwsze: wstrętne, niemiłe babsko, które jak sie pytałam o cokolwiek to mowiła zawsze że wszystko jest OK i koniec.A tak w ogóle to baaardzo mało mówi, ja miałam wrazenie ze jak juz musiała to sie odzywała,Po drugie:Nastraszyła mnie cholernie bo mniej wiecej 3 tyg przed porodem byłam na konsultacji i po badaniu mierzącym tętno i skurcze powiedziała mi ze ja rodze i dziecko ma dychotomie serca i zebym jak najszybciej jechała do szpitala (nie rodziłam w Damianie).A ja nic nie czułam!Zajechałam na Inflancką a tam nic: ani skurczów, ani żadnej dychotomii.I tylko lekarze sie pośmieli bo to były zwykłe skurcze przedporodowe (Braxtona).A na koniec kiedy juz urodziłam i po mniej wiecej mies czasu od porodu przytrafiło mi sie zapalenie piersi to powiedziała mi ze trzeba zatrzymac laktację!!!!!!A jak zapytałam sie czy nie wystarczy sciagac mleko to powiedziała : "dziecko nie dyskutuj ze mną" (młodo wygladam na swoje lata-podobno, no ale dziecko!!!!!!!).Juz po tym zdarzeniu wiecej sie nie pokazałam u tej Pani.Moje kolezanki z pracy ktore chodziły do niej tez porezygnowały bo stwierdziły ze jest wstretna a poza tym niemiła (o naciganiu nic nie moge powiedziec bo moja firma wykupiła abonament wiec nie płace) a ja moge dodac ze powinna sie doszkolic przynajmniej w zakresie laktacji.A mój Patyczek urodził sie zdrowiutki (10 pkt.)na Inflanckiej 8 mies. temu.Z tego co mówia moje kolezanki bardzo fajna i miłam jest pani Rogowiecka i Melaniuk a z Panow Hadas.A na cc mozna sie umowic bez problemu.
    • Gość: AgaPogo Re: lekarze z Damiana IP: *.* 13.06.02, 09:41
      Madla - przede wszystkim popieram Twój wybór jeśli chodzi o Klinikę Damiana. Jest rewelacyjna. Jestem z nią związana od prawie roku. 01.08.2001 o godz 15:45 urodził sie mój "mały Powstaniec" - Kubuś. Poród odbył sie przez cesarskie cięcie. Brak mi słów jeśli chodzi o zespół, który mną sie opiekował. Klinika położnictwa jest tak urządzona, że każdy lekarz ma tam swój zespół w skład, którego wchodzi anestezjolog, neonatolog, położna. Mój zespół składał się z: Dr Andrzeja Raczyńskiego - cudownegoy lekarza - ciepłego, mądrego, bardzo delikatnego, potrafiącego ukoić każdego "strachulca", anestezjologa - Dr Gralińskiej - stanowczej ale ciepłej jak Matka, neonatologa - Macieja Potockiego - świetnego fachowca, ale też niezłego zgrywusa no i przecudownej położnej Dzidzi - Zdzisławy Witwickiej. Dr Andrzeja Raczyńskiego znam już prawie osiem lat. Nigdy się na nim nie zawiodłam. Życzę abyśmy mieli więcej takich lekarzy a przedewszystkim ludzi w naszym kraju.
      • Gość: misiunia20 Re: lekarze z Damiana IP: *.* 17.06.02, 13:36
        Dolaczam sie do pozytywnych opinii na temat Damiana. blisko rok temu 23.07.2001 urodzilam przez cesarke synka i bardzo mile wspominam opieke i cieplo jakiego mi nie szczedzono w trudnych chwilach. Lekarz dr Gozdz jest super i serdecznie go polecam (tez nie ma nic przeciw cesarce).pozdrawiamagata
    • Gość: aston Re: lekarze z Damiana IP: *.* 17.06.02, 14:05
      Tez sie dolaczam do pozytywnych opinii na temat Damiana. 9 sierpnia 2001 urodzilam tam swoja coreczke - silami natury ze znieczuleniem zewnatrzoponowym . Mam same mile wspomnienia zwiazane z tym wydarzeniem, na pewno w duzej mierze dzieki przemilemu personelowi (sklad podobny jak u AgiPogo) - dr Hadas, dr Gralinska, dr Potocki i kochana polozna Witwicka.Goraco polecam :-)Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka