Dodaj do ulubionych

Dr Pazio z Warszawy

24.11.06, 12:43
Dziewczyny znacie tego lekarza? Słyszałam ze jest bardzo dobry... Czy któraś
z Was prowadziła swoją ciążę u niego?
Obserwuj wątek
    • cocolinka Re: Dr Pazio z Warszawy 24.11.06, 13:26
      czesc.
      zaczęlam chodzic na początku ciąży do tego doktora z polecenia. Niestety szybko
      zmienilam decyzje jest roztargniony ,trzeba mu przypominac o badaniach a tak
      naprawde zrezygnowalam gdy w 12 tyg ciązy zmierzył mi przeziernosc karkowa i
      wyszla 2,7 mm nastraszyl mnie bardzo dzien wyjęty z zyciorysu. Pojechałam i
      skonsultowalam ten wynik u bardzo cenionego specjalicty i usłyszalam ze tak zle
      wykonanego pomiaru to nigdy nie widzial nie tam gdzie trzeba nie w tym przekroju
      co trzeba ogólnie dramat. A jesli bys chciala chodzic do niego na sobieskiego to
      ma tam tak stary sprzęt ,ze szkoda tam robic usg. Jak bedziesz zainteresowana to
      dam ci namiar na bardzo dobrego lekarza, który mnie prowadzi jestem juz w 36 tyg
      ciązy . Jest dosc drogi ale ma usg 3d i na kazdej wizycie robi usg. Pozdrawiam
      • ms32 Re: Dr Pazio z Warszawy 24.11.06, 13:49
        A ja mam zupełnie inne doświadczenia z drem Pazio. Prowadziłam u niego ciążę od 8 tygodnia, jest świewtny, nie straszy niepotrzebnie, jest rzeczowy, a przy tym sympatyczny i miły. Nie jest nadmiernie przewrażliwiony (moja poprzdnia lekarka była) i np. nie każe co miesiąc robić badanie na toxo albo coś w tym stylu. Przy każdej wizycie robi usg i wszystko dokładnie sprawdza. Nam uratował nerkę dziecka - w ok. 6 miesiącu odkrył nieprawidłowy cień, który okazal się być poszerzeniem miedniczki nerkowej spowodowanej refluksem. Gdyby nie to, do dziś byśmy prawdopodobnie nic nie wiedzieli (Zuzia nie miała zakażeń, które są sygnałem ,że coś jest nie tak) a refluks zniszczyłby nerkę.
        • marinas Re: Dr Pazio z Warszawy 24.11.06, 15:13
          ms32 czy nie miałaś problemu ze znalezieniem szpitala? wiem że ten lekarz
          przyjmuje prywatnie i zastanawiam się czy nie będzie problemu z przyjęciem do
          szpitala czy on gdzieś przyjmuje porody oprócz damiana?
          • ms32 Re: Dr Pazio z Warszawy 24.11.06, 15:16
            Tak, ma dyżury na Solcu i w Praskim. Ja akurat rodziłam w Iatrosie, ale moja koleżanka trafiła za Paziem do Praskiego i była bardzo zadowolona z opieki i warunków.
            • marinas Re: Dr Pazio z Warszawy 24.11.06, 17:58
              rozwiałaś moje wszystkie wątpliwości, dzięki!
        • andzia7926 Re: Dr Pazio z Warszawy 24.11.06, 22:48
          Zgadzam się, dr Pazio-jest świetnym człowiekiem, widać że zna się na tym co
          robi.Ja jestem bardzo zadowolona-nie zamieniłabym go na innego gina.polecam.

ms32 napisała:

> A ja mam zupełnie inne doświadczenia z drem Pazio. Prowadziłam u niego ciążę
          od
          > 8 tygodnia, jest świewtny, nie straszy niepotrzebnie, jest rzeczowy, a przy
          ty
          > m sympatyczny i miły. Nie jest nadmiernie przewrażliwiony (moja poprzdnia
          lekar
          > ka była) i np. nie każe co miesiąc robić badanie na toxo albo coś w tym
          stylu.
          > Przy każdej wizycie robi usg i wszystko dokładnie sprawdza. Nam uratował
          nerkę
          > dziecka - w ok. 6 miesiącu odkrył nieprawidłowy cień, który okazal się być
          posz
          > erzeniem miedniczki nerkowej spowodowanej refluksem. Gdyby nie to, do dziś
          byśm
          > y prawdopodobnie nic nie wiedzieli (Zuzia nie miała zakażeń, które są
          sygnałem
          > ,że coś jest nie tak) a refluks zniszczyłby nerkę.
          • stefaa80 Re: Dr Pazio z Warszawy 01.12.06, 16:15
            Moją ciążę prowadzi dr. Pazio (Jestem w 32 tc). Moim zdaniem jest rewelacyjnym
            specjalistą i bardzo rzeczowym i miłym człowiekiem. Przed ciążą zawsze chodziłam
            do kobiet lekarzy bo się mężczyzn krępowałam a On nie krępuje w ogóle. Z całego
            serca mogę go polecić!!!
            Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
    • mleja Re: Dr Pazio z Warszawy 09.12.06, 16:47
      Ja rowniez polecam Ci doktora Pazio!!! Prowadzilam u niego dwie ciaze- mam
      dwoch zdrowych synkow- jest bezbledny w okreslaniu plci smile))), nie straszy-
      wrecz przeciwnie dziala kojaco i uspokaja ( ja jestem straszna panikara- mialam
      jedna ciaze martwa- i tu rowniez sie sprawdzil). Jesli ma jakies watpliwosci
      wysyla do sprawdzonego gabinetu na 3 D. Pierwsze dziecko rodzilam na Solcu tam
      tez mialam usuwana druga ciaze- na nazwisko Pazio lekarze reaguja bardzo
      pozytywnie- zajeto sie mna naprawde dobrze. Drugie dziecko teraz w sierpniu
      rodzilam w Praskim- on tam pracuje i tu rowniez nazwisko zrobilo swoje. Ja go
      polecam chociaz musze przyznac kolezance racje, ze zrobil sie troszecze
      roztargniony, czasami trzeba mu przypominac o tym co mowil na poprzedniej
      wizycie smile)) Ale jest chyba godny polecenia w koncu u niego rodzila sama
      Mandaryna smile)) i pewnie druga zona Wisniewskiego tez- ale to pisze w ramach
      ciekawostki. Pozdrawiam. W razie pytan pisz.
      • irena73 Re: Dr Pazio z Warszawy 16.12.06, 12:23
        DR PAZIO ZA DALEKO MA SWÓJ GABINET A JA MIESZKA W ZĄBKACH ALE SKORZYSTAM Z DR
        A. SARNOCKIEJ, DZIEKUJE ZA POMOC
    • ewitak25 Re: Dr Pazio z Warszawy 11.12.06, 13:14
      Pierwszą ciążę prowadziłam u dr Pazio i byłam bardzo zadowolona, niestety,
      ostatnio jest strasznie zakręcony a poza tym wizyty u niego przeważnie się
      opóźniają, zdarzyło się, że czekałam ponad 2 godziny dlatego zrezygnowałam z
      jego usług. A co do porodu to przecież nie ma się pewności, że gdy zacznie się
      akcja porodowa akurat lekarz prowadzący będzie na dyżurze w szpitalu, więc i
      tak rodzi się z kim innym.
    • irena73 Re: Dr Pazio z Warszawy 12.12.06, 18:32
      Bardzo proszę o informacje gdzie przyjmuje dr Pazio, nr.tel.
      Jestem w 24 tyg. ciaży byłam dzisiaj na wizycie u mojej Pani dr. świetnej
      kobiety i dowiedzialam się że juz nie będzie pracować zostałam
      "w kropce" chciałabym rodzić w Szpitalu Praskim, bardzo Was kobitki proszę o
      pomoc!
      • mleja Re: Dr Pazio z Warszawy 12.12.06, 19:00
        pazio.com.pl/index.html tu masz wszystkie namiary- Pozdrawiam.
      • gloria_ma do Ireny73 12.12.06, 19:43
        Do jakiej lekarki chodziłaś z Praskiego? Która nie będzie już pracować?
        • irena73 Re: do Ireny73 13.12.06, 15:46
          Chodziłam na wizyty do przychodni Beta Med w której pracowała dr Anna
          Sobolewska Dacewicz teraz tylko będzie pracować na odziale w Szpitalu Praskim .
          Dziekuję za info. o ktorą wcześniej prosiła.Mam jeszcze jedną prośbę może
          dziewczyny poradźcie mi dobrego zaufanego ginekologa-polożnikado u którego
          mogłabym nadal kontynuować wizyty żeby jednoczesnie pracował w szpitalu
          Praskim. Pozdrawiam
          • mleja Re: do Ireny73 14.12.06, 11:33
            Jak nie chcesz chodzic do Pazio to polecam Ci Pania doktor Anna Sarnocka- tel-
            602 423 345 ul. Walecznych 40 m 1 a Warszawa- jest to co prawda przyjaciolka
            Pazio ale bardzo konkretna kobieta- jest chyba zastepca ordynatora w Praskim.
            • agnieszkaa22 pazio 17.12.06, 14:39
              Jestem pacjęntką dr Pazio już od 2 lat. Na początku byłam baaardzo zadowolona
              bo wydawał mi się bardzo konkretny. Ostatnio jest jednak baardzo zakręcony,
              zmienia temat, mówi o rzeczach mało ważnych lub nawet nie związanych z tematem.
              Czasem boję się że przez swoje roztargnienie coś zaniedba, czegoś nie sprawdzi
              lub o czymś mnie nie poinformuje. Słyszałam wiele dobrych opinii na jego temat
              i mam nadzieję,że jestem tylko przewrażliwiona.
              Pozdrawiam
    • diora5 Re: Dr Pazio z Warszawy 08.01.07, 11:45
      Prowadzę u dr. Pazio drugą ciążę, a jestem jego pacjentką już ponad 10 lat. I
      złego słowa nie dam powiedzieć wink Roztargniony bywał zawsze, ale nigdy nie
      przeoczył niczego ważnego, nigdy nie straszył i wielokrotnie zapobiegł atakom
      paniki (szczególnie w pierwszej ciąży) wink Opóźnienia w wizytach też były zawsze,
      po prostu biorę na to poprawkę, bo wiem, że jeśli ja będę potrzebowała nagłej
      wizyty, czy pomocy to zawsze ją dostanę (właśnie stąd opóźnienia). Nie wszystko
      da się zaplanować. Dodam, że wysłałam do niego całkiem sporą grupę koleżanek i
      też są zadowolone.
      Także gorąco polecam.
    • sylwianna Re: Dr Pazio z Warszawy 12.01.07, 10:23
      Rzeczywiscie pan doktor jest przemily i przesympatyczny, ale to wszystko co moge
      dobrego powiedziec na jego temat. Podczas jednej z moich ostatnich wizyt u
      niego, wykonal usg, ktore dalo niezbyt ciekawe wyniki. Pan doktor mam wrazenie
      wrecz spanikowal, poinformowal, ze czeka mnie operacja i zaczal wypisywac
      skierowania na badania. Nie potrafil przeprowadzic ze mna rzeczowej, konkretnej
      rozmowy, przedstawic opcji i mozliwosci. Na moje pytanie, ale co to moze byc
      odpowiedzial, ze "Panem Bogiem nie jest". Efekt wizyty u niego byl taki, ze
      czekalam na najgorsze. Skierowal mnie rowniez do swojego kolegi na
      specjalistyczne usg z komentarzem "Tylko niech Pani sie nie przejmuje tym co on
      gada". A tak naprawde dopiero wizyta w tamtym gabinecie mnie uspokoila i
      przestalam sie niepotrzebnie denerwowac. Jego kolega bardzo rzeczowo wyjasnil mi
      o co chodzi. Operacja i tak mnie czeka, ale nie ide juz z przeswiadczeniem, ze
      jej wynik moze byc dla mnie fatalny. Ryzyko ciagle jest, mam tego swiadomosc,
      ale juz nie panikuje (zanaczam: nie jestem typem panikary, juz raz mialam
      doczynienia z podobna sytuacja i lekarz na tyle rzeczowo ze man porozmawial, ze
      przez moment sie nie denerwowalam, no moze tylko w chwili, gdy czekalam na
      finalny wynik wszystkich badan). Nie jestem po medycynie, nie mam tej calej
      wiedzy, a mam wrazenie, ze Pan doktor o tym totalnie zapomnial. Nigdy wiecej do
      niego sie nie zglosze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka