kachna0 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 31.07.03, 17:28 Jeśli chodzi o Poznań, to polecam Grażynę Szurkowską ze św. Rodziny - usposobienie ciepła, dyskrecji i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
erika3 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 03.11.03, 21:44 Hej Mysle o porodzie w sw.Rodzinie, moglabys napisac cos wiecej o p. Grazynie Szurkowskiej? Moze jakis kontakt, cos o niej Umieram ze strachu, atu jeszcze 2 miesiace... Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Dziewczyny a co we Wrocławiu??? 01.08.03, 09:07 No właśnie, dziewczyny z Wrocławia dajcie znać o super położnych. Jestem bardzo ciekawa. Mam jeszcze przed sobą jakies 5 m-cy, ale już myślę jak to bedzie. Pozdrawiam wszystkie mamy. Ania i ktoś (3.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
reniac Re: Dziewczyny a co we Wrocławiu??? 20.08.03, 11:26 Równiesz szukam położnej z Brochowa.Mam wstępne typy ale nie całkiem sprawdzone.Myślę tu o Heni.Powiedzcie coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
z_magda Re: Dziewczyny a co we Wrocławiu??? 07.01.04, 22:23 Rodziłam na Brochowie 2,5 roku temu. Miałam szczęście bo wspaniałą koleżankę -położną Monikę P. Aktualnie już tam nie pracuję ku rozpaczy wielu przyszłych matek. Ale pamietam położną Dorotę która prowadziła wtedy szkołę rodzenia i dziewczyny z którymi uczęszczałam do szkoły a które rodziły z Dorotą chwaliły ją sobie, nie pamiętam niestety w tej chwili nazwiska ale postaram sie dowiedziec i dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Dziewczyny a co we Wrocławiu??? 10.12.04, 10:16 Dorota Fortunko prowadzi Szkołę Rodzenia przy Brochowie, gdzie pracuje. Koszt - 340 zł (cena z lipca 2004). Gorąco polecam Ewę Lebiedzińską z Brochowa - potrafi też wysłuchać pacjenta. Poza tym od razu powiedziała, że co prawda nie jest pediatrą ale podejrzewa infekcję u mojej córci. Dzieciaczek od razu trafił na intensywną terapię i leczenie trwało krócej (szybko zauważono chorobę). Wielkie dzięki i pokłon do samej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
iwona273 WROCŁAW-POŁOŻNA 08.02.05, 15:18 We Wrocławiu, polecam położną pracującą w MEDICONCEPT panią Marynię.Naprawdę rodząc pierwszy raz wystarczyły mi te spotkania z panią Marynią raz w miesiącu, po każdej wizycie u lekarza prowadzącego ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: WROCŁAW-POŁOŻNA 25.02.05, 14:16 Zgadzam się to była moja jedyna szkoła rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
baba33 Re:A położne z Wałbrzycha to co??? 18.04.05, 22:57 Ja polecam p. Marzenę Dryja-konkretna, rzeczowa.Na pierwszy rzut oka- baba diabeł[ mnie ujarzmić ciężko, ale poród to najwspanialsza rzecz jak mnie w życiu spotkała]. Jest taka, jak ktoś do Niej z sercem - Ona również!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta_mamamaciunia Re: Dziewczyny a co we Wrocławiu??? 14.01.04, 15:16 ania175 napisała: > No właśnie, dziewczyny z Wrocławia dajcie znać o super położnych. Jestem bardzo > > ciekawa. Mam jeszcze przed sobą jakies 5 m-cy, ale już myślę jak to bedzie. > Pozdrawiam wszystkie mamy. > Ania i ktoś (3.01.2004) Witaj, chodziliśmy do szkoły rodzenia na ul.Zielińskiego(autob.144)właścicielka p.Joanna Rawiak (pracują tam położne z Kamieńskiego). Rewelacja, poczucie humoru, tak rodzić mogłabym co tydzieńJak masz pytania, to moje gg1171975 Odpowiedz Link Zgłoś
martuniam Re: Dziewczyny a co we Wrocławiu??? 12.01.05, 13:41 czesc mamusie. szukam dobrej poloznej z dyrekcyjnej. czy ktos moze mi pomoc? plis))))))))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angie77 Re: Dziewczyny a co we Wrocławiu??? 09.07.04, 00:13 Hej - co tak mało na temat Wrocławia?? Ja już w przyszłym miesiącu i nadal nie wiem jaka położna Jak dotrzeć i jak się dogadać??? Czekam na więcej ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
anawu Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 03.08.03, 18:38 Nawiązując do posta Senie - moje drogie, czy możecie również napisać, czy polecane przez Was położne były opłacone, czy trafiły się wam z urzędu? Czy np. wspominana Pani Ela Jakubowska - przez jedną z Was wspaniale a przez inną jako koszmar - w obu przypadkach była "z urzędu"? A może tajemnica tej wyrozumiałości i dobroci położnych tkwi właśnie w pieniążkach jakie od Was dostały? Trudno sobie wyobrazić, że ten sam człowiek może być mniej lub bardziej uprzejmy w zależności od tego jaką sumę pieniędzy dostanie, ale taka niestety jest dziś rzeczywistość. Dlatego jeśli możecie, polecając jakąś położną napiszcie czy była opłacona czy nie - bardzo nam to ułatwi późniejszy wybór ) pozdrawiam ciepluchno, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 30.09.03, 14:18 Pani Urszula Tataj Puzyna, miła, kompetentna, nie narzucająca się, z odpwiednia dawką dystansu i zangazowania, bardzo delikatna i szalenie sprawna i skuteczna. Szpital na żelaznej polecam, zawsze pod telefonem i baaaaaaaaaaaaaardzo cierpliwa Odpowiedz Link Zgłoś
zocha72 Re: Urszula Tataj Puzyna z Żelaznej 10.12.03, 19:17 Czy któraś z was rodziła z Urszulą tataj z Żelaznej? Jakie macie opinie? Będę chodziła do szkoły rodzenia prowadzonej właśnie przez nią i być może będę chciała z nią rodzi. Czy wiecie ile kosztuje poród z nią? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi Zocha Odpowiedz Link Zgłoś
julanna Re: Urszula Tataj Puzyna z Żelaznej 13.12.04, 17:24 Ja rodzilam z Ula w maju, chodzilam tez do jej szkoly rodzenia. Jest fantastyczna osoba, bardzo ciepla, fachowa, konkretna - naprawde polecam!!! Zreszta sama zobaczysz na zajeciach. Porod z nia kosztowal 1000 zl Pozdrawiam Ula i Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
majmar1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 05.08.03, 13:32 A czy ktoś może napisać coś miłego o położnych z Inflanckiej????? Ewentualnie ile to kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
adria1977 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 13.08.03, 03:51 Na Inflanckiej rodzilam z pania Agnieszka Korejwo. Polecil mi Ja moj lekarz, rowniez z Inflanckiej. Zaplacilismy Jej 700 zl. Porod wspominam jako wspaniale przezycie, a p. Agnieszke jako przemila i kompetentna osobe. Gdybym po raz drugi rodzila w W-wie (niestety mieszkam juz na drugim koncu Polski), rowniez wybralibysmy ta polozna. Jedyne, co troche boli, to fakt, ze porod w normalnych warunkach to takie ogromne koszty (placilismy tez za sale do porodow rodzinnych 500 zl (chyba drozej niz doba w luksusowym hotelu ) i znieczulenie z.o. 500 zl). Wiem, ze tak jest wszedzie, ale mysle, ze to nie w porzadku, ze o warunkach porodu decyduja mozliwosci finansowe rodzacej. Odpowiedz Link Zgłoś
karusia031 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 12.08.03, 18:49 Ponawiam prośbę senie i anawu o informację czy położne o których piszecie były przez Was opłacane czy trafiłyście do nich na dyżur. Mnie osobiście interesuje szpital św. Żofii na Żelaznej gdyż tam zamierzam rodzić. Indywidualna opieka położnej podczas porodu kosztuje tam 1500 zł. Jeżeli rzeczywiście te położne, które Wy polecacie nie były opłacane to może nie warto wydawać pieniędzy. Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 14.08.03, 08:54 To ja odpowiem. Rodzilam na Zelaznej z oplacona polozna- 1250 zl. Ale tak samo jest jak trafi sie na Gosie z dyzuru (2 znajome trafily). Dostala nawet nagrode Rodzic po ludzku dla najlepszej poloznej- a tam oceniaja tylko pacjentki, ktore trafily na Nia wlasnie na Jej dyzuze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa237 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 06.03.04, 22:42 Jeśli chodzi o położne z Żelaznej to mam wrażenie że pracują tak samo czy są opłacane czy nie. Ja też trafiłam na Gosie z dyżuru no i jestem bardzo zadowolona. Ten poród wspominam bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betticzek Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.06.04, 23:28 Ja też rodziłam na Żelaznej - niestety w tym "szoku" nie zapamiętałam nazwiska położnej - wiem tylko że ma na imię Kasia (młoda dziewczyna).. akurat była na dyżurze - nic nie płaciliśmy, a zajęła się nami cudownie!!! Naprawdę gorąco polecam ten szpital i chybanie warto wydawać pieniędzy - mam wrażenie, że tam wszystkie położne są "z powołania" poród tam to "pestka"(mówię tak mimo, że my przeciągnęliśmy do 7 godzin!)... Odwagi!! (to dla przyszłych mamuś) Beti Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 16.08.03, 23:37 no to teraz ja. Rodziłam 8,5 mies. temu. Okoliczności były dramatyczne. Było nad ranem, 36-37 tydzień ciąży. Dziecko rodziłam 0,5 godz. - od pierwszych lekkich skurczów 1 godz. Polecam mojego meża. Był spokojny, opanowany, przemawiał łagodnie do dziecka, które wychodziło na świat.Wziął je fachowo do ręki, połozył na moim brzuchu, uśmiechał się i panował nad sytuacją. Nie musiaałam mieć ani jednego szwu - nigdzie śladu rozerwania. Polecam go gorąco, choć nie ma uprawnień. Gdyby nie on, nie wiem, co by było. Uroczyście pogratulowała mu p. Krysia Komosa, gdy już zajechaliśmy karetka na Solec z maleństwem.Zawdzieczamy mu życie. marzena Odpowiedz Link Zgłoś
wlekliczka BRAWO FACECI!!!!! :)))))) 30.08.03, 15:33 Gratuluję męża! Pozdrowienia dla niego. Ja też mam się kim pochwalić Mój odebrał poród pewnej kobiety, a miał wtedy 21 lat. Potem dwa moje, przy skromnej pomocy położnych Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: BRAWO FACECI!!!!! :)))))) 02.09.03, 19:35 O !!! Tez gratuluje. A w jakich okolicznosciach? Odpowiedz Link Zgłoś
wlekliczka Re: BRAWO FACECI!!!!! :)))))) 06.09.03, 20:11 Witaj, otóż pracował jako sanitariusz na pogotowiu. Ledwo wnieśli kobietę do karetki, musieli się zatrzymać w drodze do szpitala, bo ona już parła. Młoda lekarka na pierwszym w życiu dyżurze spanikowała i mój MĘSKI mąż odebrał poród, opatrzył pępowinę i jakoś dojechali do szpitala. Maluch i mama mieli się świetnie. Nie uczą młodych sanitariuszy, że po dziecku kobieta rodzi też łożysko. Mąż myślał, że kobiecie wątroba wyleciała ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: BRAWO FACECI!!!!! :)))))) 24.09.03, 17:57 co do tego lozyska, to tez mam wrazenie, ze nie ucza jak urodzilam synka, przyjechalo pogotowie, a ja zaczelam rodzic lozysko. sanitariusz byl mlody i byl...przerazony )) Odpowiedz Link Zgłoś
greenee Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 19.08.03, 19:43 Polecam MONIKĘ DROZDZIEL ze szpitala Sw. Zofii. Przesympatyczna, bardzo kompetentna, pomocna i troskliwa. Kieruje porodem w taki sposób, że nie potrzebna jest żadna wiedza ze szkoły rodzenia (to był nasz pierwszy poród). Do tego pomaga także po porodzie. Meżowi tak się spodobało, że umówił się z Moniką na następny poród. Jej podejście jest takie same niezależnie od tego czy jest się z nią umówionym (jak w moim przypadku) czy tez trafia się na nią w trakcie dyżuru (koleżanka miała szczęście trafić na Monikę 2 lata temu) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.g1 Re: Monika Droździel z Żelaznej 31.03.08, 21:44 Cudowna wspaniała kobieta. Kompetentna, symatyczna Kolejny poród na pewno bedzie z Monika!! Monika! Dziekuje Ci seredcznie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wlekliczka Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 23.08.03, 19:12 Hanna Wroniewicz w szpitalu MSWiA w Warszawie. To był mój drugi poród, więc niby łatwiejszy. Po poprzednim porodzie na Solcu byłam wystraszona. Okropna położna tam była! Sprawiała mi duży ból (mam porównanie z badaniem lekarzy - nic nie bolało) Pani Hania została po swoim dyżurze specjalnie dla mnie. Kończyła pracę o 7 rano, ja urodziłam o 8.50, a ona została do 11.00. Miała na mnie oko. Nie robiła tego dla pieniędzy, tylko z dobrego serca! Zasłoniła parawanem stolik, na którym szykowała dla mnie zastrzyk, potem nożyce do nacięcia krocza. Nie narażała mnie na dodatkowy strach. Bardzo kulturalna osoba. Rozmawiała ze mną w trakcie skurczy, rozładowywała napięcie. Ponieważ największych skurczy dostawałam zaraz po wejściu do łazienki (synkowi tam się podobało ), chciała tam doprowadzić do wejścia główki w szyjkę. Ja kucałam, ona położyła się na podłodze i masowała szyjkę. Urodziłam dzięki niej w 7 godzin. Była bardzo miła dla mojego męża! Potem jeszcze zadzwoniła, pytając się o moje samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
alislawa Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) Tarnowskie Góry 26.08.03, 15:14 Minęło juz 18 miesięcy kiedy przyszedł na świat mój syn, ale nigdy nie zapomnę mojej położnej - pani Beaty Małoty z Wielospecjalistycznego Szpitala w Tarn. Górach na Pyskowickiej. To był najpiękniejszy dzień mojego życia. pani Beata była cierpliwa, spokojna, mój mąż nie poczuł się ani razu jak ktoś mniej ważny. Otaczała opieką pacjentki w czasie porodu jak i po porodzie. Razem z nami cieszyła sie z narodzin Jacka. Cud kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiahn Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) Tarnowskie Góry 27.08.03, 13:49 Moja Misia ma juz 1 miesiac. I urodzila sie rowniez w tarn gorach na pyskowickiej. Szczerze polecam polozna pania Jolantę Furman. Osoba do rany przyloz. Same zalety. Dzieki niej bede wspominac moj porod jako najpiekniejszy dzien mojego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka.w Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) Tarnowskie Góry 31.08.03, 01:13 Dużo dobrego można tu przeczytać na temat p.Edyty Dzierżak z św.Zofii i chyba słusznie.Ja rodziłam z nią prawie 3 lata temu zupełnie z przypadku, gdyż miałam urodzić w domu z Irenką Chołuj , ale niestety pojechała w tym dniu do innego porodu.Edyta była konkretna , czułam ,że wie ,co robi.Bardzo cieszę się też z tego,że zgodziła się na różne moje prośby , np.o nie nacinanie mnie bez 100% konieczności,o nie przebijanie pęcherza i nie przecinanie jeszcze tętniącej pępowiny,itp. Nie roztkliwiała się nade mną ,ale chyba panowałam nad sytuacją i rzeczywiście tego nie potrzebowałam.Sądzę jednak i umacniają mnie w tym wypowiedzi na forum ,że chyba wszystkie położne na Żelaznej są takie i nie wydawałabym takiej sumy na poród z konkretną panią.Przecież do udzielania wsparcia jest tez tatuś... Odpowiedz Link Zgłoś
szpekla Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) Tarnowskie Góry 27.02.05, 20:45 Ja serdecznie polecam szpital na Pyskowickiej w Tarnowskich Górach i połozną pania Halinę Webs. Nigdy nie przypuszczałam że pobyt w szpitalu może byc tak przyjemny a opieka Pani Haliny przy porodzie była nieoceniona. Cudowna położna z prawdziwego powołania. Odpowiedz Link Zgłoś
certuska Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 27.08.03, 15:20 Ja też polecam Panią Beatę Małotę z Wielospecjalistycznego Szpitala w Tarn. Górach na Pyskowickiej. To ona m.innymi przyczyniła się do tego, że pobyt w szpitalu zapamiętałam jako jedne z najpiękniejszych dni w życiu. Była bardzo bezpośrednia i sympatyczna. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
nitkanitka Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 27.08.03, 15:34 A czy Któraś z Pań rodziłą z p. Edytą Dzierżak-Postek? Jakie wrażenia? Nitka Odpowiedz Link Zgłoś
belciam Do Nitki!!! 02.09.03, 11:44 Ja rodziłam w tamtym roku z Edytą Dzierżak. Dla mnie jest SUPER! Jest to fachowa, kompetentna i przesympatyczna osoba. Belcia Odpowiedz Link Zgłoś
pablito32 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 03.09.03, 13:44 A może kóraś z Was zna "super-położną ze Starynkiewicza"? Szukam takiej Pozdrawiam Aga z terminem na styczeń Odpowiedz Link Zgłoś
motylek113 ZIELONA GÓRA -S.POŁOŻNA 14.11.04, 13:14 Pani MAŁGOSIA WIECZOREK - cóż mogę o niej napisać - jak podeszła kiedy rodziłam i zwróciła się do mnie to pomyslałam sobie,że to ANIOŁ!!! To wspaniała kompetentna , ciepła osoba na właściwym miejscu.Dzięki niej mam wspaniałe wspomnienia z sali porodowej w Zielonej Górze.Naprawdę wszystkim gorąco ja polecam!!!!! mama 12-miesiecznej ALICJI Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 12.09.03, 13:45 A położne z Łodzi? Zna ktoś miła, dobrą położną? medunia Odpowiedz Link Zgłoś
allga Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 15.09.03, 22:41 W Warszawie w Damianie - TYLKO VILOLETTA WICHMAN!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 16.09.03, 21:59 Pani Basia Szustak-Aleksandrowicz - szpital Bielanski godna polecenia naprawde recze slowem !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eper Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 06.10.03, 12:39 ja275 napisała: > Pani Basia Szustak-Aleksandrowicz - szpital Bielanski godna polecenia naprawde > recze slowem !!!!! CZy rodziłaś może w spitalu Bielańskim? Jeśli tak to, czy mogłabyś coś więcej o nim napisać. Rozważam właśnie możliwość rodzenia w tamtejszym szpitalu. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida133 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 29.12.04, 12:53 A ja polecam Mirkę Michalak z Bielańskiego - miałam z nią rodzić, ale akurat był remont i musiałam zmienić szpital na Inflancką - podobno jest świetna, potem ratowała moje cycki, jak się robiły zastoje, gdyby nie ona to nie wiem, co by było. Mirka jest stanowcza i nie lubi użalania się nad sobą i jak jesteś osobą, którą czasami " trzeba postawić to pionu " to na pewno Ci pomoże. I można się z nią spotkać w szpitalu, oprowadzi Cię, wszystko opowie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma75 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 02.07.04, 18:28 Kiedy rodziłaś z p.Basią? Ja też mam na nią namiary, mam termin na koniec sierpnie. Napiszesz mi kilka szczegóów na prv. enigma@gazeta.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
enigma75 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 02.07.04, 18:33 Witaj, kiedy rodziłaś z p.Basią w Bielańskim? Ja sie niebawem do niej wybieramMożesz mi napisać kilka szczegółow. Będę wdzięczna pozdraiwam I. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka771 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.12.04, 16:35 podpisuje sie obiema rekami pod tym by umiescic tutaj p Basie Aleksandrowicz Szóstak. Rodzilam z nia pol roku temu i chyba rodzona matka lepiej by sie mna nie zajela. dziekuje jej z calego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
ellii REWELACYJNA POlO 17.09.03, 10:13 Witam wszystkie przyszłe mamy Chciałabym się z Wami podzielić moimi odczuciami co do położnej, która towarzyszyła mi 2 tygodnie temu przy porodzie. Rodziłam w szpitalu na Żelaznej a przy porodzie towarzyszyła mi wspaniała położna, którą z całego serca polecam - Marzena Obsowska. Jest to osoba bardzo miła, życzliwa i co najważniejsze fachowa, pomogła mi przejść przez najcięższe chwile porodu mobilizowala kiedy trzeba, dodawała otuchy i spowodowała, że pomimo ogromnego wysiłku i bólu poród bedę wspominała z wielką radością i na pewno jeśli kiedykolwiek zdecyduje się na kolejne dziecko, to bedę własnie rodziła z Marzeną. Jeśli chciałybyście uzyskac jakieś dodatkowe informacje to dajcie znać, z chęcią odpowiem na Wasze pytania i wątpliwości. Serdecznie pozdrawiam Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
ellii REWELACYJNA POŁOŻNA - POECAM !!! 17.09.03, 10:14 Witam wszystkie przyszłe mamy Chciałabym się z Wami podzielić moimi odczuciami co do położnej, która towarzyszyła mi 2 tygodnie temu przy porodzie. Rodziłam w szpitalu na Żelaznej a przy porodzie towarzyszyła mi wspaniała położna, którą z całego serca polecam - Marzena Obsowska. Jest to osoba bardzo miła, życzliwa i co najważniejsze fachowa, pomogła mi przejść przez najcięższe chwile porodu mobilizowala kiedy trzeba, dodawała otuchy i spowodowała, że pomimo ogromnego wysiłku i bólu poród bedę wspominała z wielką radością i na pewno jeśli kiedykolwiek zdecyduje się na kolejne dziecko, to bedę własnie rodziła z Marzeną. Jeśli chciałybyście uzyskac jakieś dodatkowe informacje to dajcie znać, z chęcią odpowiem na Wasze pytania i wątpliwości. Serdecznie pozdrawiam Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
kama007 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 20.09.03, 20:59 w wielospecjalistycznym w tarnowskich gorach mozna rowniez rodzic przy poloznej P. KASZUBA; doradzam szczegolnie tym co zmeczone i niedowierzajace w efekt koncowy; trzyma krotko ale znajdzie cieple slowo, pochwali, pocieszy )) i moze gdyby nie to, ze az 23 godziny to zycze Kazdej z Was takiego porodu !! Odpowiedz Link Zgłoś
luna1000 Re: SUPER-POŁOŻNE- ewa Szwarc- Inflancka Wa-wa 25.07.04, 00:34 Gorąco polecam Ewę. cudownie motywuje do wysiłku, b. profesjonalna(-młoda lekarka wykonywała praktycznie jej polecenia), ciepła, dyskretnie kontroluje a kiedy trzeba to fantastycznie zagrzewa do boju. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa77 Szpital Bielański- Barbara Szustak- Aleksandrowicz 08.08.04, 15:59 Bardzo gorąco polecam Panią Basie Aleksandrowicz ze szpitala Bielańskiego. Jest to wspaniała kobieta o wielkim sercu i z olbrzymim doświadczeniem zawodowym. jej opieka nie sprowadza się do 2 godzin przed i do 2 godzin po porodzie ale trwała przez cały czas zanim jeszcze trafiłam do szpitala i trwa nadal kiedy z niego wyszłam. Dziękujemy Pani Basiu. Ania i Ola 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
anna_purna Re: SUPER-POŁOŻNE- W PRUSZKOWIE??? 30.09.03, 09:36 Dziewczyny, a co z położną w szpitalu w Pruszkowie? Może macie jakieś doświadczenia. Napiszcie, proszę. A. Odpowiedz Link Zgłoś
eper Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 06.10.03, 12:34 Poszukuję superpołożnej w szpitalu Bielańskim. Może wiecie coś o takowej? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida133 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 29.12.04, 12:55 Oczywiście Mirka Michalak. Szczerze polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcena29 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 06.10.03, 16:04 A ja rodziłam 5 miesięcy temu na Karowej z siostrą Małgorzatą Muchą. Wspaniała kobieta. PANI MAŁGOSIU DZIĘKUJE Z CAŁEGO SERCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(bo nie miałam okazji gdyż poszła pani na urlop). Odpowiedz Link Zgłoś
marcena29 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 07.10.03, 10:06 Najmocniej przepraszam p.Agnieszka Mucha. Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.11.03, 13:02 Serdecznie polecam świetną położną p.Bożenę ze Szpitala Wojewódzkiego w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsii Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.11.03, 13:48 Ja gorąco polecam położną Małgorzatę Pietruszkę - Szpital Uniwersytecki na ul. Kopernika 23 w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkaj24 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.05.04, 13:11 Mam prośbę do "pepsii" czy mogłabym dostać jakieś namiary na tą panią. Mój mail jolkaj@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
jusyna79 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 06.11.03, 18:17 Czesc A ja chcialam goraco polecic polozna z Solca - Krystyne KOmose. Dzieki niej moj porod zakonczyl sie szczesliwie i trwal niedlugo mimo lekkich komplikacji. P. Krysia KOmosa to fachowa osoba i naprawde potrafila zapanowac nade mna podczas porodu. Jesli zalezy Wam na fachowosci i swietnej opiece i naprawde ludzkiemu podejsciu to nie wyobrazam sobie lepszej osoby )) Pozdrowienia Justyna i Malgosia (21.10.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka7 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 13.05.04, 22:29 A czy któaś z Was ma jakieś przykre doświadczenia z położnymi w Sw. Zofii ? Muszę się zdecydować na kogoś z tego szpitala, ale chciałabym wiedzieć kogo unikać na 100%. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monami9 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 13.11.03, 01:46 Ja z całego serca polecam panią Anie Chrzanowską ze Szpitala w Lublinie to jest ulica chyba Jarczewskiego albo Janczarskiego, przepraszam ale to było rok temu i nie mieszkam w Lublinie. Cudowna kobieta, kiedy o 8 rano w niedzielę zeszłam na porodówkę powiedziano mi że zejdzie do poniedziałku!!!!! Ale pani Ania tak się mną zajęła że o 13.50 w niedzielę trzymałam w ramionach swoją córkę. Przemiła i przesympatyczna, podpowiadała co robić żeby mniej bolało a nawet przytulała mnie w najgorszych chwilach. Jestem jej bardzo wdzięczna. To prawdziwa położna z powołania. Z drugim rodzę tylko z nią!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj40 Położna z Gdańska 13.11.03, 07:27 MOze któraś z Was poleci dobrą ołożną ze szpitala na Zaspie Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Ewa Filipska-Zaspa 08.01.07, 10:28 jestem jej dozgonnie wdzieczna, za olbrzymia pomoc przy porodzie i jeszcze wieksza po. Pani Ewo, dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
did_i_81 Re: Położna z Gdańska 23.11.07, 20:28 Witam dziewczyny i przylaczam sie do zapytania dotyczacego godnej polecenia połoznej z Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzior1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 13.05.04, 19:29 Polecam Agnieszkę Muchę z Karowej, malutka milutka i sprytniutka. A przede wszystkim bardzo oddana temu co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 A Z OLSZTYNA POŁOŻNE? 12.12.03, 14:37 Cyz mozecie kogos polecic w miejskim szpitalu w Olsztynie? a mzoe w wojewodzkim? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: A Z OLSZTYNA POŁOŻNE? 12.12.03, 16:31 Ja akurat trafiłam na p. Małgosię z Kasprzaka w wawie, była bardzo profesjonalna, i duuuuuuuużo pomogła mi psychicznie przy parciu Odpowiedz Link Zgłoś
guerra Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 14.12.03, 13:39 Polecam Monikę Dróździel z Żelaznej. Urodziłam Helenkę 2 tygodnie temu i było cudownie. Miło, spokojnie i rodzinnie. Nie ma porównania ze wspomnieniami sprzed 4 lat, gdy rodziłam synka. Teraz bez strachu myślę o trzecim dziecku i na pewno także będzie ze mną Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
zervakos Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 25.12.03, 17:16 From the moment we met Ela Jakubowska at Karowa during the short course we took on giving birth, we decided that we wanted her to deliver our baby when the time came to give birth. It was her strong personality, professionalism, and warmth that contributed to our decision. Ela arrived at the hospital before we did which was reassuring and made my wife feel comfortable which was important since was her first time giving birth. We can only imagine how things may have looked without Ela's help; we are very grateful for all she has done. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz.78 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 28.12.03, 17:04 Najwspanialsza położna to AGNIESZKA PILASZEK ze szpitala św. Zofii przy ul. żelaznej w warszawie.Bardzo mi pomogła.To fachowa i kompetentna położna.Stworzyła bardzo miłą i rodzinną atmosferę.Drugie dziecko też będę rodziła z nią.Jestem po prostu zachwycona i bardzo serdecznie polecam Agnieszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka1313 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.03.04, 13:42 A może jednak ktoś poleci jakąś dobra położna z Polnej w Poznaniu ??????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???? Odpowiedz Link Zgłoś
matkamatka Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.05.04, 17:19 Hej ! Bardzo Was proszę o polecenie położnej ze szpitala NARUTOWICZA (KRAKÓW) Odpowiedz Link Zgłoś
moni773 Czerniakowska- dobra położna??? 06.03.05, 19:23 Szukam położnej z tego szpitala czy ktoś może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
izapema Re: Czerniakowska- dobra położna??? 24.08.05, 21:16 rewelacyjna, ciepla, wesola, profesjonalistka p.Ania Tarnowska Odpowiedz Link Zgłoś
wdodan Re: Czerniakowska- dobra położna??? 10.05.06, 10:53 Witam Mogą Panie jeszcze kogoś polecić na Czerniakowskiej w Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś