asiulek_26 położna w IMiD na Kasprzaka 23.02.06, 17:46 Szukam dobrej położnej pracującej w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka w W-wie. Z tego co znalazłam na tym forum to dobre opinie ma P. Kolka - Osińska i P.Prymowycz ale są to opinie sprzed ponad roku i nie wiem czy te panie nadal tam pracują? A może jest inna położna którą moglibyście polecić, bardzo mi zależy, będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary. Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
misiu9919 położna-Knurów 24.02.06, 14:30 Witam! CZy któraś z Pań mogłaby polecić jakąś super-położną w szpitalu w Knurowie? Wogóle ciekawa jestem jak się rodzi w tym szpitalu, jakie macie wrażenia? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam ciepło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: SUPER-POŁOŻNE- PYSKOWICE!!! 24.02.06, 16:03 Najlepsze położne i wogóle najlepszy szpital pod słońcem!!! ja polecam pania Iwonę Ledwoń i panią Wiesię Odpowiedz Link Zgłoś
mbra8 Re: Super położna- Top Lista - Bielsko-Biała 27.02.06, 09:32 HEJ. Gorąco polecam położną ze Szpitala Wojewódzkiego w Bielsku- Białej- panią Karinę Grzybowską. Naprawdę super kobieta. Nie ma określonej stawki za poród- bierze tyle ile jesteś w stanie jej zaoferować. Słyszałam, że kobiety dawały jej od 200zł do 500zł. Ona sama nie chce rozmawiać o pieniądzach. Jest naprawdę rewelacyjna, przesympatyczna, młoda babka. Sama ma dwoje dzieci. Gdyby któraś z Was potrzebowała to mogę podać na nią namiary telefoniczne. Pozdrawiam gorąco Marta Odpowiedz Link Zgłoś
babeth Re: Super położna- Top Lista - Bielsko-Biała 08.03.06, 13:03 Czy mogłabym prosić o kontakt. Mój adres e-mail bozenabg@interia.pl Nasze dzidzi jest przewidziane na za 6 tygodni. Rozważam poród w BB w Szpitalu Wojewódzkim. Będę wdzieczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek7772 MAGDA Zdunicz-Skośkiewicz- Karowa 27.02.06, 22:35 Najlepsza- MAGDA!!! 2 razy rodziłam na Karowej i wszystkim polecam tę połozną!!! Ciepła, otwarta, delikatna.100% profesjonalizm!!! Mam namiary,jesli ktoś jest zaintresowany moje gg 4656918 Odpowiedz Link Zgłoś
wiolikp1 Re: MAGDA Zdunicz-Skośkiewicz- Karowa 02.07.09, 15:51 MAGDA ! ciepła przesympatyczna osoba, pod jej czujnym okiem przyszło na świat dwóch moich synów.Jestem pod wrażeniem jej profesjonalizmu i zarazem nietuzinkowego podejścia do pacjenta . Odpowiedz Link Zgłoś
drabon Re: MAGDA Zdunicz-Skośkiewicz- Karowa 06.10.09, 09:41 Czy mogłabyś podać mi jakieś namiary na tę położną? Ja mam do porodu jeszcze chwilę, ale już teraz chciałabym zebrać sobie taką listę fajnych położnych z Karowej. Dzięks Odpowiedz Link Zgłoś
isault Justyna Kaniewska szpital Orłowskiego 28.02.06, 16:07 Rodziłam tydzień temu z panią Justyną i bardzo bardzo chwalę. Poród był dość cięzki i "z figurami" z 5 pozycji do parcia zaliczyłam, pani Justyna była kochana, bardzo pomocna, ale wcale nie narzucajaca, jak miałą jakiekolwiek watpliwości czy z dzieckiem wszystko ok zaraz wołała lekarza, w końcu sciągnęła do konsultacji wszystkich obecnych na oddziale bo małelj spadało tętno na skurczach. Byłam nacieta ale po to by autentycznie pomóc małej wyjść. Zaklinowała się między kością łonową a ogonową i trzeba było jej pomóc. Potem przychodziła do mnie upewnić sie ze wszystko w porządku. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gio30 Re: Kto poleci Polozna z RASZEI w Poznaniu????? 03.03.06, 12:06 Kto zna dobra połozną z raszei w POZNANIU???? mam termin na 11.06.2006 Lekarza mam z tego szpitala- dr Cieślak - ktos moze cos wiecej napisze jesli zna!! czekam na odp. wszystkich dziewczyn ktore tam rodzily.. Co nalezy zabrac? Buziale ;* Odpowiedz Link Zgłoś
muchacz Re: Kto poleci Polozna z RASZEI w Poznaniu????? 20.05.06, 09:48 Hej. Napisałam do Ciebie maila.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetka7444 Łódź 08.03.06, 11:38 Czy któraś z Was mogłaby polecić dobrą położną w Łodzi ze szpitala Rydygiera lub z CZMP? Czy macie jakieś doświadczenia związane z tymi szpitalami? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka0106 Re: Łódź 16.03.06, 07:58 Ja tam rodziłam i byłam tam w szkole rodzenia. Jestem baaaardzo zadowolona-kilka moich koleżanek też. Znam tam bliżej 2 położne,które na zmianę prowadzą zajęcia w szkole rodzenia-ona kosztuje 200zł,ale nie żałuję wydanych pieniedzy. To może tak się wydawać,jakbyś płaciła za poród,ale wiedza ze szkoły zostaje,a do sali i położnej się przyzwyczaiłam. Mogę z czystym sumieniem polecić. Nie bez powodu jest to szpital przyjazny dziecku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anetka7444 Re: Łódź 16.03.06, 12:29 Aneczko, mam do Ciebie pytanie odnośnie Rydygiera. Czy warto płacić 500 zł za ten poród w oddzielnej sali (300 jeżeli chodzisz do szkoły rodzenia), i czy warto mieć swoją położną, która kosztuje jeszcze dodatkowo. Czy mogłabyś mi którąś polecić? Czy rodziłaś bez znieczulenia i czy miałaś swoją położną? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka0106 Re: Łódź 05.08.08, 10:39 Anetko, przepraszam że tak pózno odpowiadam ale zgubiłam wątek....ja tylko za szkołę rodzenia płaciłam, rodziłam normalnie z innymi na porodówce i poród akurat prowadziła mi połozna z zajęć w szkole rodzenia (niestety nie pamietam jak się nazywa)...dzięki temu, że sie juz znałysmy czułam sie jak w domu. Co do wykupywania sali do porodów rodzinnych, to nie wiem czy jest sens-zawsze może się okazać w trakcie porodu że jednak CC konieczne i tu maż i tak za drzwiami zostaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Łódź ICZMP II blok 03.05.07, 22:51 polecam cudowną panią Ewę Jatczak. nie wiem jak bym bez niej zniosła poród... zwłaszcza, że trwał 17h... Odpowiedz Link Zgłoś
eljan73 Re: Łódź ICZMP II blok 03.12.07, 21:36 Przyłączam się do tej opinii osobiscie poznałam panią Ewę z jak najlepszej strony i gdyby nie fakt,że termin porodu się przyspieszył a Pani Ewa przebywała w tym czasie w Niemczech to napewno przywitałaby na świecie moje maleństwo. A tak poleciła mi Panią Anię Olejarczyk i jest to osoba godna rekomendacji-spisała się rewelacyjnie.Dobrze mieć swoją położną na oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś
star19 Monika Byczek - Sw. Zofia - W-wa 13.03.06, 00:36 Jeśli rodzić to tylko z Moniką. Urodzilam Kubusia 5 marca - dzieki Monice - w miarę krótkim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
joannabury Inflancka Warszawa, pani Beata Szol 13.03.06, 08:47 Jestem zaraz po porodzie i jeśli ktoś chce rodzić na Inflanckiej to ZDECYDOWANIE polecam panią Beatę Szol. Dzięki niej mój długi poród będę wspominać z przyjemnoscią Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa5 położna Iza Wittbrodt szpital bielański 14.03.06, 23:23 Ja gorąco polecam położną IZĘ WITTBRODT ze szpitala BIELAŃSKIEGO. Rodziłam tam 8 marca 2006 właśnie z Panią Izą. To niezwykła i ciepła osoba. Ja miałam bardzo szybki poród i dzięki tej położnej nie zpanikowałam. Dokładnie mówiła nam (miałam poród rodzinny) co mamy robić, jak radzić sobie z bólem, jak oddychać, jak pomóc maluszkowi . Gdy leżeliśmy już na oddziale przyszła zobaczyć mojego synka, zapytać się co i jak. Gdy będę jeszcze raz rodzić to tylko z nią!!! Jeszcze raz gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 położna Kraków 14.03.06, 23:37 Jola Łaszczyk-Krakow Ujastek Mistrzyni genialna. Odpowiedz Link Zgłoś
ethuil Re: położna Kraków 09.05.06, 15:02 Poszukuje dobrej położnej z ŻEROMSKIEGO w Krakowie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Jola 16.03.06, 00:46 Jola Łaszczyk-Kraków Ujastek.Cudowna kobieta i profesjonalistka w każdym calu Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: a może by tak admin zrobił tu porządek? ... 17.03.06, 13:45 ... i jakoś powpisywał to miastami albo szpitalami, bo naprawdę nie sposób się połapać! ( a myślę, że to dla wielu osób b. cenne informacje! ja polecam b. serdecznie p. BEATĘ (nie pamiętam nazwiska!! buu!) ze SZPITALA ŚW. ZOFII, WARSZAWA, pani jest bardzo fajna, rzeczowa, znosiła moje fochy i płacze bez zająknięcia, dostałam ją "z urzędu", i jestem naprawdę zachwycona. Kompetentna, cierpliwa, interesująca się, miła. Aha, podjęła szybką decyzję o cesarce, dzięki czemu Kotek jest zdrowy ). Odpowiedz Link Zgłoś
elkacperro Super Położna Top Lista 18.03.06, 19:07 miasto: warszawa szpital: pl.starynkiewicza top położna zdecydowanie Nastula z szpitala przy starynkiewicza a dr. to zula zieniewicz, nie zastąpiony duet do pefekcyjnego i bezpiecznego porodu Pozdrawiamy Kama,Kacper i oczywiście JULIA Odpowiedz Link Zgłoś
sabana Położna ze Szpitala Bielańskiego w Warszawie 20.03.06, 11:47 Serdecznie polecam wspaniałą położną ze Szpitala Bielańskiego w Warszawie, Iwonkę Dąbrowską. Wspaniała, ciepła, dowcipna, odpowiedzialna osoba. Kompetentna, życzliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.bakura Re: Położna ze Szpitala Bielańskiego w Warszawie 03.04.08, 11:50 bardzo proszę o kontakt do pani Iwony i parę słów więcej o niej na e-maila monika.bakura@gmail.com z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kobieta! 21.03.06, 18:01 Porod mialam trudny, ale dzieki pani Marii byl piekny i magiczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filip869 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 24.04.06, 19:33 Racja! W ciemno mogę polecić Panią Szafrańską! Pełen profesjonalizm i oddanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tinuviel21 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 10.05.06, 20:23 a moglabym prosic jakis namiar na ta pania? z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
olakuciapska Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 18.03.08, 13:13 Czesc Potrzebuje namiar na Panią Położną Marię Szafrańską z Lutyckiej niedługo mam poród i nikogo tam nie znam prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
aten4444 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 25.07.08, 18:16 czesc czy masz namiar na Panią Położna Marię Szafrańska z Lutyckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ja1-9 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 03.02.10, 10:32 PILNIE PTRZEBUJĘ KONTAKTU NA PANIĄ MARIĘ SZAFRAŃSKĄ -TYLE DOBREG O NIEJ PRZECZYTAŁAM Z GÓRY DZIĘKUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
beta62d Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 20.04.10, 10:01 WItam, Dziewczyny szukam namiarów na p. MArię Szafrańską. Tyle o niej dobrego czytałam.... no i faktycznie szpital też ma duzo swoich plusów. Czy któraś mogłaby podac do niej namiary na priv.? beta62@o2.pl Dzieki ogromniaśne z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy70 Re: super położna -top lista) 22.03.06, 20:12 super położna szczecin zdroje.jak czytam powyższe opinie to wraca mi wiara w ludzi i położne...mam jednak wrażenie, że W Szczecinie albo nie ma dobrych położnych albo o nich zapomniano.ja swoją pierwszą córkę rodziłam wiele lat temu w szpitalu w zdrojach i do dzisiaj pamiętam imię położnej.Poł. TAMARA niestety już nie pracuje a ja w maju będę tam rodzi swoje drógie dziecko.Proszę o opinię o położnych ze szpitala w ZDROJACH. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga Re: super położna -top lista) szczecin-zdroje 30.03.06, 21:38 witaj, ja rodziłam w`zdrojach w grudniu 2005 swoja druga córeczkę i z przyjemnościa polecam połozna pania Kamile Marcinkowska - kompetentna, miła kobieta. Nie narzucala mi niczego w czasie porodu, ale potrafiła służyć radą i pomocą. Dzięki zasugerowanej przez nią pozycji II okres porodu trwał 2 min! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blue_momo12345 Re: super położna -top lista) Police 28.03.11, 17:03 Rodziłam w Policach 3 tygodnie temu. Porodówka to była makabra, bo w nocy było chyba z 5 porodów, a położne były... 2!!! Bardzo żałuję, że nie miał się mną kto zająć przez 3/4 porodu, bo te kobiety nie wyrabiały się z robotą! ale to chyba nie wina ich kompetencji, a raczej organizacji pracy gdzieś tam "wyżej". Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Moja córeczka miała zapalenie płuc, za czułą opiekę nad nią dziękuję położnej z oddziału noworodkowego- pani Malwinie (w kręconych włosach) i pani Monice (wysoka, ciemna blondynka). To zaszczyt móc spotkać tak miłe położne. Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 z ze szpiatala na jaczewskiego w Lublinie ? 23.03.06, 16:00 Kogo możecie polecić Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Magda Witkiewicz/ Szpital Sw. Zofii 27.03.06, 00:33 wspaniala, ciepla osoba. Dzieki niej porod jest dla mnie/dla nas wspanialym przezyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakura Re: Magda Witkiewicz/ Szpital Sw. Zofii 05.04.06, 22:52 Rodziłam z Panią Magdą w sierpniu 2004, także uważam, że była wspaniała, ciepła i pełna energii, bardzo mi pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
kikawro p. Frankowska z Wrocławia 27.03.06, 20:56 czy któraś z Was zna ta panią? Jej nazwisko pojawia sie tu kilkakrotnie, niestety bez dokładniejszych informacji. Proszę o informacje na jej temat i wrażenia z porodu ( co sądzi o nacinaniu krocza, czy ma rzeczywiście doświadczenie, ile kosztuje, ...) Bys może ktoś poleci mi inną położną Czekam na informacje Odpowiedz Link Zgłoś
mamamagda5 połozna z praskiego 28.03.06, 18:17 Kto może poradzić jak polożna w praskim? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
aga162 Agnieszka Korejwo-Inflancka 29.03.06, 14:35 Polecam z całego serca. Pani Agnieszka pracuje na oddziale porodów rodzinnych w szpitalu na Inflanckiej. Trafiłam na nią z dyżuru. Pełen profesjonalizm! Rzeczowa i zyczliwa. Czułam się przy niej bardzo bezpiecznie, widać było, że wszystko kontroluje. Moją prośbę o ochronę krocza potraktowała bardzo poważnie i mimo, że było trudno udało się bez nacinania. Zawsze byłam pytana o zgodę na każdy zabieg. Jeśli zdecyduję się na następne dziecko, to na pewno będę chciała rodzić z tą położną. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu9919 położna w Knurowie-prośba o info 30.03.06, 14:13 Witam serdecznie! Czy któraś z Pań mogłaby mi polecić jakąś dobrą położną z tego szpitala? Byłabym niezmiernie wdzięczna!!! Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś