Dodaj do ulubionych

SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)

• asiulek_26 położna w IMiD na Kasprzaka 23.02.06, 17:46
      Szukam dobrej położnej pracującej w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka w
      W-wie. Z tego co znalazłam na tym forum to dobre opinie ma P. Kolka - Osińska i
      P.Prymowycz ale są to opinie sprzed ponad roku i nie wiem czy te panie nadal tam
      pracują? A może jest inna położna którą moglibyście polecić, bardzo mi zależy,
      będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary. Pozdrawiam, Asia
    • misiu9919 położna-Knurów 24.02.06, 14:30
      Witam! CZy któraś z Pań mogłaby polecić jakąś super-położną w szpitalu w
      Knurowie? Wogóle ciekawa jestem jak się rodzi w tym szpitalu, jakie macie
      wrażenia? Będę wdzięczna za informacje.
      Pozdrawiam ciepło!!!
    • smeagoul Re: SUPER-POŁOŻNE- PYSKOWICE!!! 24.02.06, 16:03
      Najlepsze położne i wogóle najlepszy szpital pod słońcem!!! ja polecam pania
      Iwonę Ledwoń i panią Wiesięsmile
    • mbra8 Re: Super położna- Top Lista - Bielsko-Biała 27.02.06, 09:32
      HEJ.
      Gorąco polecam położną ze Szpitala Wojewódzkiego w Bielsku- Białej- panią Karinę
      Grzybowską. Naprawdę super kobieta. Nie ma określonej stawki za poród- bierze
      tyle ile jesteś w stanie jej zaoferować. Słyszałam, że kobiety dawały jej od
      200zł do 500zł. Ona sama nie chce rozmawiać o pieniądzach. Jest naprawdę
      rewelacyjna, przesympatyczna, młoda babka. Sama ma dwoje dzieci. Gdyby któraś z
      Was potrzebowała to mogę podać na nią namiary telefoniczne.
      Pozdrawiam gorąco smile
      Marta
      • babeth Re: Super położna- Top Lista - Bielsko-Biała 08.03.06, 13:03
        Czy mogłabym prosić o kontakt.
        Mój adres e-mail bozenabg@interia.pl
        Nasze dzidzi jest przewidziane na za 6 tygodni. Rozważam poród w BB w Szpitalu
        Wojewódzkim.
        Będę wdzieczna za wszelkie informacje.
    • gosiaczek7772 MAGDA Zdunicz-Skośkiewicz- Karowa 27.02.06, 22:35
      Najlepsza- MAGDA!!! 2 razy rodziłam na Karowej i wszystkim polecam tę połozną!!!
      Ciepła, otwarta, delikatna.100% profesjonalizm!!! Mam namiary,jesli ktoś jest
      zaintresowany moje gg 4656918
      • wiolikp1 Re: MAGDA Zdunicz-Skośkiewicz- Karowa 02.07.09, 15:51
        MAGDA ! ciepła przesympatyczna osoba, pod jej czujnym okiem przyszło na świat
        dwóch moich synów.Jestem pod wrażeniem jej profesjonalizmu i zarazem
        nietuzinkowego podejścia do pacjenta .
        • drabon Re: MAGDA Zdunicz-Skośkiewicz- Karowa 06.10.09, 09:41
          Czy mogłabyś podać mi jakieś namiary na tę położną?
          Ja mam do porodu jeszcze chwilę, ale już teraz chciałabym zebrać sobie taką listę fajnych położnych z Karowej.
          Dzięks
    • isault Justyna Kaniewska szpital Orłowskiego 28.02.06, 16:07
      Rodziłam tydzień temu z panią Justyną i bardzo bardzo chwalę. Poród był dość
      cięzki i "z figurami" z 5 pozycji do parcia zaliczyłam, pani Justyna była
      kochana, bardzo pomocna, ale wcale nie narzucajaca, jak miałą jakiekolwiek
      watpliwości czy z dzieckiem wszystko ok zaraz wołała lekarza, w końcu sciągnęła
      do konsultacji wszystkich obecnych na oddziale smile bo małelj spadało tętno na
      skurczach. Byłam nacieta ale po to by autentycznie pomóc małej wyjść.
      Zaklinowała się między kością łonową a ogonową i trzeba było jej pomóc. Potem
      przychodziła do mnie upewnić sie ze wszystko w porządku. Bardzo polecam.
    • gio30 Re: Kto poleci Polozna z RASZEI w Poznaniu????? 03.03.06, 12:06
      Kto zna dobra połozną z raszei w POZNANIU???? mam termin na 11.06.2006 Lekarza
      mam z tego szpitala- dr Cieślak - ktos moze cos wiecej napisze jesli zna!!
      czekam na odp. wszystkich dziewczyn ktore tam rodzily.. Co nalezy zabrac?
      Buziale ;*
      • muchacz Re: Kto poleci Polozna z RASZEI w Poznaniu????? 20.05.06, 09:48
        Hej. Napisałam do Ciebie maila.Pozdrawiam
    • anetka7444 Łódź 08.03.06, 11:38
      Czy któraś z Was mogłaby polecić dobrą położną w Łodzi ze szpitala Rydygiera lub
      z CZMP? Czy macie jakieś doświadczenia związane z tymi szpitalami?
      • aneczka0106 Re: Łódź 16.03.06, 07:58
        Ja tam rodziłam i byłam tam w szkole rodzenia.
        Jestem baaaardzo zadowolona-kilka moich koleżanek też.
        Znam tam bliżej 2 położne,które na zmianę prowadzą zajęcia w szkole rodzenia-ona
        kosztuje 200zł,ale nie żałuję wydanych pieniedzy.
        To może tak się wydawać,jakbyś płaciła za poród,ale wiedza ze szkoły zostaje,a
        do sali i położnej się przyzwyczaiłam.
        Mogę z czystym sumieniem polecić.
        Nie bez powodu jest to szpital przyjazny dziecku!!!
        • anetka7444 Re: Łódź 16.03.06, 12:29
          Aneczko, mam do Ciebie pytanie odnośnie Rydygiera. Czy warto płacić 500 zł za
          ten poród w oddzielnej sali (300 jeżeli chodzisz do szkoły rodzenia), i czy
          warto mieć swoją położną, która kosztuje jeszcze dodatkowo. Czy mogłabyś mi
          którąś polecić? Czy rodziłaś bez znieczulenia i czy miałaś swoją położną?
          • aneczka0106 Re: Łódź 05.08.08, 10:39
            Anetko, przepraszam że tak pózno odpowiadam ale zgubiłam wątek....ja tylko za
            szkołę rodzenia płaciłam, rodziłam normalnie z innymi na porodówce i poród
            akurat prowadziła mi połozna z zajęć w szkole rodzenia (niestety nie pamietam
            jak się nazywasad)...dzięki temu, że sie juz znałysmy czułam sie jak w domu. Co
            do wykupywania sali do porodów rodzinnych, to nie wiem czy jest sens-zawsze może
            się okazać w trakcie porodu że jednak CC konieczne i tu maż i tak za drzwiami
            zostaje....
      • mammajowa Łódź ICZMP II blok 03.05.07, 22:51
        polecam cudowną panią Ewę Jatczak. nie wiem jak bym bez niej zniosła poród...
        zwłaszcza, że trwał 17h...
        • eljan73 Re: Łódź ICZMP II blok 03.12.07, 21:36
          Przyłączam się do tej opinii osobiscie poznałam panią Ewę z jak
          najlepszej strony i gdyby nie fakt,że termin porodu się przyspieszył
          a Pani Ewa przebywała w tym czasie w Niemczech to napewno
          przywitałaby na świecie moje maleństwo. A tak poleciła mi Panią Anię
          Olejarczyk i jest to osoba godna rekomendacji-spisała się
          rewelacyjnie.Dobrze mieć swoją położną na oddziale.
    • ewik01 poszukuje położnej z Bydgoszczy 09.03.06, 15:37
    • star19 Monika Byczek - Sw. Zofia - W-wa 13.03.06, 00:36
      Jeśli rodzić to tylko z Moniką. Urodzilam Kubusia 5 marca - dzieki Monice - w
      miarę krótkim czasiesmile
    • joannabury Inflancka Warszawa, pani Beata Szol 13.03.06, 08:47
      Jestem zaraz po porodzie i jeśli ktoś chce rodzić na Inflanckiej to
      ZDECYDOWANIE polecam panią Beatę Szol.
      Dzięki niej mój długi poród będę wspominać z przyjemnoscią
    • inkaa5 położna Iza Wittbrodt szpital bielański 14.03.06, 23:23
      Ja gorąco polecam położną IZĘ WITTBRODT ze szpitala BIELAŃSKIEGO. Rodziłam tam 8
      marca 2006 właśnie z Panią Izą. To niezwykła i ciepła osoba. Ja miałam bardzo
      szybki poród i dzięki tej położnej nie zpanikowałam. Dokładnie mówiła nam
      (miałam poród rodzinny) co mamy robić, jak radzić sobie z bólem, jak oddychać,
      jak pomóc maluszkowi . Gdy leżeliśmy już na oddziale przyszła zobaczyć mojego
      synka, zapytać się co i jak. Gdy będę jeszcze raz rodzić to tylko z nią!!!
      Jeszcze raz gorąco polecam
    • weronka77 położna Kraków 14.03.06, 23:37
      Jola Łaszczyk-Krakow Ujastekwink Mistrzyni genialna.
      • ethuil Re: położna Kraków 09.05.06, 15:02
        Poszukuje dobrej położnej z ŻEROMSKIEGO w Krakowie!!!!!
    • weronka77 Jola 16.03.06, 00:46
      Jola Łaszczyk-Kraków Ujastek.Cudowna kobieta i profesjonalistka w każdym caluwink
    • lenka_style Re: a może by tak admin zrobił tu porządek? ... 17.03.06, 13:45
      ... i jakoś powpisywał to miastami albo szpitalami, bo naprawdę nie sposób się
      połapać! sad(
      a myślę, że to dla wielu osób b. cenne informacje!
      ja polecam b. serdecznie p. BEATĘ (nie pamiętam nazwiska!! buu!) ze SZPITALA
      ŚW. ZOFII, WARSZAWA, pani jest bardzo fajna, rzeczowa, znosiła moje fochy i
      płacze bez zająknięcia, dostałam ją "z urzędu", i jestem naprawdę zachwycona.
      Kompetentna, cierpliwa, interesująca się, miła. Aha, podjęła szybką decyzję o
      cesarce, dzięki czemu Kotek jest zdrowy smile).
    • elkacperro Super Położna Top Lista 18.03.06, 19:07
      miasto: warszawa
      szpital: pl.starynkiewicza
      top położna zdecydowanie Nastula z szpitala przy starynkiewicza a dr. to zula
      zieniewicz, nie zastąpiony duet do pefekcyjnego i bezpiecznego porodu
      Pozdrawiamy
      Kama,Kacper i oczywiście JULIA
    • sabana Położna ze Szpitala Bielańskiego w Warszawie 20.03.06, 11:47
      Serdecznie polecam wspaniałą położną ze Szpitala Bielańskiego w Warszawie,
      Iwonkę Dąbrowską. Wspaniała, ciepła, dowcipna, odpowiedzialna osoba.
      Kompetentna, życzliwa.
      • monika.bakura Re: Położna ze Szpitala Bielańskiego w Warszawie 03.04.08, 11:50
        bardzo proszę o kontakt do pani Iwony i parę słów więcej o niej na e-maila
        monika.bakura@gmail.com
        z góry dziękuję smile
    • leni_wa Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kobieta! 21.03.06, 18:01
      Porod mialam trudny, ale dzieki pani Marii byl piekny i magiczny!!!
      • filip869 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 24.04.06, 19:33
        Racja! W ciemno mogę polecić Panią Szafrańską! Pełen profesjonalizm i oddanie!!!
        • tinuviel21 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 10.05.06, 20:23
          a moglabym prosic jakis namiar na ta pania? z gory dziekujewink
      • olakuciapska Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 18.03.08, 13:13
        Czesc
        Potrzebuje namiar na Panią Położną Marię Szafrańską z Lutyckiej
        niedługo mam poród i nikogo tam nie znam prosze o pomoc.
        • aten4444 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 25.07.08, 18:16
          czesc czy masz namiar na Panią Położna Marię Szafrańska z Lutyckiej?
      • ja1-9 Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 03.02.10, 10:32
        PILNIE PTRZEBUJĘ KONTAKTU NA PANIĄ MARIĘ SZAFRAŃSKĄ -TYLE DOBREG O
        NIEJ PRZECZYTAŁAM Z GÓRY DZIĘKUJĘ
        • beta62d Re: Maria Szafranska!!! Lutycka-Poznan! Aniol kob 20.04.10, 10:01
          WItam,
          Dziewczyny szukam namiarów na p. MArię Szafrańską. Tyle o niej dobrego
          czytałam.... no i faktycznie szpital też ma duzo swoich plusów. Czy któraś
          mogłaby podac do niej namiary na priv.? beta62@o2.pl
          Dzieki ogromniaśne z góry.
    • lucy70 Re: super położna -top lista) 22.03.06, 20:12
      super położna szczecin zdroje.jak czytam powyższe opinie to wraca mi wiara w
      ludzi i położne...mam jednak wrażenie, że W Szczecinie albo nie ma dobrych
      położnych albo o nich zapomniano.ja swoją pierwszą córkę rodziłam wiele lat temu
      w szpitalu w zdrojach i do dzisiaj pamiętam imię położnej.Poł. TAMARA niestety
      już nie pracuje a ja w maju będę tam rodzi swoje drógie dziecko.Proszę o opinię
      o położnych ze szpitala w ZDROJACH.
      • tigga Re: super położna -top lista) szczecin-zdroje 30.03.06, 21:38
        witaj, ja rodziłam w`zdrojach w grudniu 2005 swoja druga córeczkę i z przyjemnościa polecam połozna pania Kamile Marcinkowska - kompetentna, miła kobieta. Nie narzucala mi niczego w czasie porodu, ale potrafiła służyć radą i pomocą. Dzięki zasugerowanej przez nią pozycji II okres porodu trwał 2 min!
        pozdrawiam
        • blue_momo12345 Re: super położna -top lista) Police 28.03.11, 17:03
          Rodziłam w Policach 3 tygodnie temu. Porodówka to była makabra, bo w nocy było chyba z 5 porodów, a położne były... 2!!! Bardzo żałuję, że nie miał się mną kto zająć przez 3/4 porodu, bo te kobiety nie wyrabiały się z robotą! ale to chyba nie wina ich kompetencji, a raczej organizacji pracy gdzieś tam "wyżej". Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
          Moja córeczka miała zapalenie płuc, za czułą opiekę nad nią dziękuję położnej z oddziału noworodkowego- pani Malwinie (w kręconych włosach) i pani Monice (wysoka, ciemna blondynka). To zaszczyt móc spotkać tak miłe położne.
    • monias3 z ze szpiatala na jaczewskiego w Lublinie ? 23.03.06, 16:00
      Kogo możecie polecić
    • onion75 Magda Witkiewicz/ Szpital Sw. Zofii 27.03.06, 00:33
      wspaniala, ciepla osoba. Dzieki niej porod jest dla mnie/dla nas wspanialym
      przezyciem.
      • mamakura Re: Magda Witkiewicz/ Szpital Sw. Zofii 05.04.06, 22:52
        Rodziłam z Panią Magdą w sierpniu 2004, także uważam, że była wspaniała, ciepła
        i pełna energii, bardzo mi pomogła.
    • kikawro p. Frankowska z Wrocławia 27.03.06, 20:56
      czy któraś z Was zna ta panią? Jej nazwisko pojawia sie tu kilkakrotnie,
      niestety bez dokładniejszych informacji. Proszę o informacje na jej temat i
      wrażenia z porodu ( co sądzi o nacinaniu krocza, czy ma rzeczywiście
      doświadczenie, ile kosztuje, ...)
      Bys może ktoś poleci mi inną położną

Czekam na informacje
    • mamamagda5 połozna z praskiego 28.03.06, 18:17
      Kto może poradzić jak polożna w praskim? Z góry dziękuję
    • aga162 Agnieszka Korejwo-Inflancka 29.03.06, 14:35
      Polecam z całego serca. Pani Agnieszka pracuje na oddziale porodów rodzinnych w
      szpitalu na Inflanckiej. Trafiłam na nią z dyżuru. Pełen profesjonalizm!
      Rzeczowa i zyczliwa. Czułam się przy niej bardzo bezpiecznie, widać było, że
      wszystko kontroluje. Moją prośbę o ochronę krocza potraktowała bardzo poważnie
      i mimo, że było trudno udało się bez nacinania. Zawsze byłam pytana o zgodę na
      każdy zabieg. Jeśli zdecyduję się na następne dziecko, to na pewno będę chciała
      rodzić z tą położną.
    • misiu9919 położna w Knurowie-prośba o info 30.03.06, 14:13
      Witam serdecznie! Czy któraś z Pań mogłaby mi polecić jakąś dobrą położną z tego
      szpitala? Byłabym niezmiernie wdzięczna!!! Pozdrawiam, Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka