Dodaj do ulubionych

KAROWA-Wasze opinie

14.07.07, 08:18
Witam,
jestem ciekawa Waszych opinii na temat Karowej. Mam zamiar tam rodzić (za trzy
tygodnie-zresztą dzidzia zadecyduje, kiedy).
Wczoraj (tj. 13-go byłam na IP z powodu podwyższonego ciśnienia i zostałam
przebadana niemal z każdej strony zanim podjęły (doc+położna) decyzję o
pozostaniu bądź puszczeniu mnie do domu (dom-po 3 godz badań+ktg). Jestem mile
zaskoczona bardzo troskliwą opieką.
Obserwuj wątek
    • anamel Re: KAROWA-Wasze opinie 14.07.07, 11:27
      w historii znajdziesz co najmiej 2 bardzo opasłe w wypowiedzi wątki na ten temat
      - wystarczy poszukać smile
    • nikas10 Re: KAROWA-Wasze opinie 14.07.07, 13:30
      Ja też tam byłam z podwyższonym ciśnieniem, mając skierowania do szpitala.
      I niestety brak miejsc... Więc nie mam tak pozytywnych wrażeń...
      • edzia.79 Re: KAROWA-Wasze opinie 14.07.07, 20:24
        Rodzilam ta 5 lat temu,porod wspominam ok,komfortowe warunki itd.
        Pozniej fabryka,nikt nie ma czasu,nie chcieli mi pomoc przystawic malego do piersi przez co nakarmilam go bardzo pozno co wiazalo sie z pozniejszymi problemami.
        wypuscili nas z zoltaczka,do ksiazeczki nie wpisali poziomu bilirubiny i pediatra nie mogla sie odniesc do wynikow.
        dzieki Bogu skonczylo sie na dopajaniu a nie na szpitalu.
        • elizabethh1 Re: KAROWA-Wasze opinie 15.07.07, 13:08
          Rodziłam 11.06.Wspaniały szpital, swietna opieka.Mimo dużego przepełnienia na
          salach poporodowych opieka bardzo dobra.Położne pomocne na każde zawołanie,
          położna laktacyjna spędziła ze mną kilka godzić pomagając mi karmić.Polecam
          zdecydowanie
        • irka15 Re: KAROWA-Wasze opinie 15.07.07, 16:18
          hehe, Edzia, dokladnie taka sama historie przezylam wink))
          Niby 5 lat temu to bylo, ale z tego co kolezanki opowiadaja, nie wiele sie
          zmienilo sad
          Porod w pozycji pollezacej, obowiazkowe naciecie, kladzenie sie na brzuchu
          podczas porodu, nie przystawienie dziecka po porodzie, niemila polozna i wiele
          wiele innych. Jedyna rzecza jaka dobrze wspominam to polozna laktacyjna.
          Rzeczywiscie dobrze spelnila swoje zadanie.
          Jednym slowem: Fabryka.

A tak na marginesie, to ordynator z innego szpitala, ktory zajmuje sie plastyka
          "tych miejsc" mowi, ze najwiecej pacjentek maja po Karowej i Zelaznej. Bo tam
          najwiekszy natlok i najbardziej sie spiesza sad

Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru wink))
          • edzia.79 Re;irka 15.07.07, 17:31
            kurde no zapomnialam jeszcze o tym kladzeniu sie na brzuch-masz racje.
            dluzszy czas chwalilam Karowa,dopiero teraz bedac w drugiej ciazy zauwazam jej wiele minusow.
          • artjoasia irka15 15.07.07, 18:01
            To mnie pocieszyłaś, dzięki. Po ośmiu miesiącach nadal coś mi przeszkadza w
            miejscu szycia i w ogóle wszystko jest jakoś inaczej. Myślałam, że po prostu
            szajby jakiejś dostałam. Ale może niekoniecznie...
    • artjoasia Re: KAROWA-Wasze opinie 15.07.07, 14:04
      Rodziłam na Karowej w listopadzie. Już o tym pisałam na tym forum i nie chce mi
      się powtarzać tych okropności - ogólnie warunki sanitarne i socjalne super, ale
      sam poród był dla mnie bardzo upokarzającym przeżyciem, podobnie jak leżenie na
      porodówce (patologia i położniczy OK). Tłum ludzi, zbyt młody i arogancki
      lekarz, darli się na mnie, nie dostałam znieczulenia, chociaż wielokrotnie
      prosiłam itp. Został mi taki uraz, że nawet na kontrolę po porodzie nie poszłam
      do tej pory (że nie wspomnę o innych konsekwencjach, takich raczej prywatnych...)
      Wpisz "Karowa" w wyszukiwarkę - wiele razy przewijał się ten wątek, a opinie są
      podzielone - z przewagą pozytywnych.
      • kmkk1 Re: KAROWA-Wasze opinie 15.07.07, 19:34
        No to dałyście mi do myślenia (mimo wszystko dziękuję). Co raz bliżej porodu i
        naprawdę nie wiem gdzie rodzić?!? Zdania są tak podzielone, że można zwątpić w
        to wszystko. A ja chcę tylko zdrową dzidzię a o siebie się nie martwię.
        Co radzicie? Nie mam swojego lekarza ani położnej, idę z "ulicy" i mam nadzieję,
        ze się jakoś mną zajmą...gdzieś... Jestem totalnie zielona i chyba zaczynam
        panikować.
        A teraz te strajki i braki zzop.
        • artjoasia Re: KAROWA-Wasze opinie 15.07.07, 20:47
          Jeżeli spodziewasz się jakichś komplikacji, to jednak Karowa. Ja do opieki nad
          dzieckiem nie mam żadnych zastrzeżeń. Urodziłam córkę 1530g, leżała tam jeszcze
          przez trzy tygodnie i poza odparzeniem pupki wszystko było OK. Do wypełnienia
          książeczki ani do zaleceń przy wypisie też nie mogę się przyczepić.
    • libretka Re: KAROWA-Wasze opinie 15.07.07, 22:10
      O każdym szpitalu można znaleźć na forum dobre i złe opinie. Ja drugie dziecko
      urodziłam rok temu na Karowej i jestem zadowolona. Plusem są świetni fachowcy i
      sprzęt - dla mnie po tarumatycznych doświadczeniach z 1 porodu w Praskim to
      był kluczowy argument. Minusem - ogromne obłożenie, niepewność do ostatniego
      momentu czy będzie miejsce, tłum na poporodowym.
      Jeśli Twoja ciąża zalicza się do tych wysokiego ryzyka - polecam Karową.
      • magdagl Re: KAROWA-Wasze opinie 16.07.07, 17:08
        aja na tak i to zdecydowanie. Nie wiem czy to dlatego,ze wszystko z ciaza bylo
        oki. Porod srednio latwy,z oxy,ale opieka na bloku kapitalna. szycie
        praktycznie po 2 tygodniach bylo juz zagojone,teraz szew jest prawie
        niewyczuwalny,a zaznaczam,ze mnie akurat po 40 minutach bezskutecznego parcia
        polozna pytala czy zgadzam sie na naciecie.Opieka na poloznictwie tez ok,ale
        bez pieszczot,akurat taka jak potrzeba,jesli sie o cos poprosilo to bez zadnego
        problemu z usmiechem ta prosba byla spelniana. Lezalam 6 dni,Zuzia miala
        żółtaczke i neonatolog i pediatra postanowili nas potrzymac,az bilirubina
        zacznie spadac. Ja mam bardzo dobre wspomnienia,Dziecko ma 8 mcy i jest
        zdrowe.Pozdr.
        • jojo9918 Re: KAROWA-Wasze opinie 27.07.07, 14:57
          ja również jestem bardzo zadowolona, rodziłam 15 miesięcy temu i wszystko było
          super, poród, opieka.. muszę zaznaczyc że też byłam nacinana i po dwóch
          tygodniach wszystko pięknie się zagoiło, miałam również łyżeczkowanie, po
          którym nie ma żadnych nieprzyjemnych konsekwencji. warunki są rewelancyjne a w
          razie jakiś kłopotów z dzidzią wszystko jest na miejscu a to chyba
          najważniejsze.

pozdrawiam i życzę powodzenia smile
          • jojo9918 Re: KAROWA-Wasze opinie 27.07.07, 15:00
            p.s.nikt mi się na brzuchu niekładł!!!
    • anetakm1 Re: KAROWA-Wasze opinie 30.07.07, 09:56
      Rodziłam na Karowej w marcu, serdecznie polecam, poród bez opłaconej położnej,z
      mężem. Opieka podczas porodu super, położne i lekarka potwornie miłe. Na
      oddziale noworodkowym, też opieka bez zarzutów, wprawdzie trzeba robić wszystko
      samej przy dziecku, ale jeśli są problemy to położne pomogą - trzeba tylko
      poprosić. Super położna laktacyjna, balsam na duszę dla mam walczących z
      pierwszymi próbami karmienia. Problem stanowi jedynie przyjęcie do tego
      szpitala, gdyż jest wiele, zbyt wiele chętnych. I dlatego odsyłają do innych
      szpitali. Moją ciążę prowadziła lekarka z tego szpitala i z przyjęciem nie było
      problemów. POzdrawiam i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
      • lolita27 Re: KAROWA-Wasze opinie 31.07.07, 14:25
        Kiedys sie też już wypowiadałam... raczej negatywnie. Tearz mam znowu problem,
        początek ciąży i trzeba podjąć decyzje bo wole chodizc do lekarza gineklologa z
        określonego szpitala. No i co chyba ze względ na dziecko (to najważneijsze)
        znowu bedzie Karowa. Przy pierwszym porodzie też sie czułam jak w FABRYCE!!! A
        położna laktacyjna przyszła po 3 dnich, a moje dizecko wciaż głodne przez 3 dni
        płakało, a ja po cesarce! Nie wspominam tego dobrze, wiem ze opeika jest
        fachowa, wykształcona, tylko tam czasu na nic nei ma! Ale właśnei o każdym
        szpitalu są różne opinie!
        Tyzmam kciuki, jezeli faktycznie masz problemy to idz an Karową. Może ejszcze
        odwiedz soebi prywatnie któregoś z lekarzy z Karowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka