Dodaj do ulubionych

pytania jakie zadałybyście przy wyborze szpitala

18.07.07, 19:27
zamierzam przejść sie do szpitala(kliniki) gdzie potencjalnie będe rodzic.nie
jestem jeszcze ostatecznie zdecydowana więc stwierdziłam ze poprostu musze
zasięgnąc "informacji" i podjąc decyzję. mam wobec tego prośbę: o co wy
byście sie wypytały mając taką mozliwosc lekarza czy położnej? co było by dla
was ważne? na pewno zapytam sie o lewatywę i koszt porodu (czyli jakieś
cegiełki, opłaty, itp) no i o co jeszcze????
Obserwuj wątek
    • blueberry77 Re: pytania jakie zadałybyście przy wyborze szpit 18.07.07, 20:25
      Czy jest dostępne bez problemu ZZO i czy są wymagane dodatkowe badania do
      znieczulenia, jaki jest koszt znieczulenia, czy są wymagane jakieś badania męża
      (jeżeli ma być przy porodzie), co trzeba zabrać dla siebie i dla dziecka, czy
      dzieci są w nocy z mamami, czy też są zabierane i opiekują się nimi pielęgniarki
      (ewentualnie czy jest taka opcja, bo jeżeli będziesz rodzić całą noc jak ja, to
      możesz po prostu potrzebować snu), jakie są sale porodowe i przedporodowe (czy
      pojedyncze), czy można w czasie I fazy swobodnie się poruszać, korzystać z
      prysznica, jakie są godziny odwiedzin... więcej mi nie przychodzi do głowy smile
    • eyes69 Eeeeeeeee 18.07.07, 21:26
      Ja bym sie Ciebe zapytala o co Ci chodzi? tongue_out

Koszt porodu jest zerowy, chyba ze chcesz rodzic w prywatnym szpitalu.

Reszta sie nie liczy, bo bedziesz tam rodzic, a to juz wszystko jedno gdzie,
      byle miec to za soba.
      Lewatywe zawsze moga Ci zrobic albo podac czopki glicerynowe (w koncu to
      szpital, oddzial polozniczy wiec napewno sa we wszytsko uzbrojeni).

Ja bym sobie wybrala jedynie szpital jak najblizej domu - dla komfortu.
      • anet_29 Re: Eeeeeeeee 19.07.07, 11:19
        ano właśnie jest to klinika prywatna która ma kontrakt z nfz. więc koszt porodu
        jest dla mnie ważny: tzn chodzi o to by wiedzieć czy wkoncu będe ponosić jakieś
        koszty czy całość pokrywa nfz. a w zwykłym szpitalu też różnie bywa bo np w
        jednym połozne powiedziały ze powinno sie zostawic tzw "cegiełke". w drugim
        wiem ze cegiełek nie ściagają ale za to każa wykupić tatusiowi fartuszek do
        porodu za 50 zł. wiec jak widzisz róznie bywa. a co bliskości szpitala to
        mieszkam w duzym mieście i mam poprostu kilka do wyboru, gdzie odległosć nie
        jest jakaś zastraszająca. wiec zeby wybrać szpitak musze brać inne czynniki pod
        uwage.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka