madzik751 08.10.07, 15:33 a zastanawialyscie sie moze co w przypadku jesli porod wypadnie w dniu w ktorym wasza polozna bedzie miala panstwowy dyzur czy wtedy bierzecie kogos innego czy wogule rezygnujecie czy jest jeszcze inne rozwiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga785 Re: oplacona polozna- pytanie 08.10.07, 16:08 To zalezy od szpitala i od umowy! Ja rodziłam na żelaznej i w przypadku gdy poród wypadła podczas dyżuru położnej schodziła ona z "państwowego dyżuru "i nie dostawała za to wynagrodzenia.Gdyby zdarzyła sie inna nieprzewidziana okoliczność w umowie było zapisane nazwisko i kontakt do położnej zastępczej którą też poznałam przed porodem. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: oplacona polozna- pytanie 09.10.07, 21:02 Położne dogadują się między sobą wówczas, na dyżurze jest 1 na 5 porodów, a ta druga "państwowa" w czasie swojej państwowej pracy obsługuje poród za kasę, takie polskie realia. I sama też się do tego przyłożyłam, opłacając położną. Odpowiedz Link Zgłoś
elizabethh1 Re: oplacona polozna- pytanie 10.10.07, 14:21 Moja byla na dyżurze na patologii ale rodziłam tak długo (18 godzin) że przyszła do mnie po skończonym dyżurze.Jeśli rodziłabym krócej to nie przyszłaby mimo że byłyśmy umówione. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: oplacona polozna- pytanie 11.10.07, 11:24 ale czy to jest istotne? jak sie umawiaja miedzy soba i tak sie umawiam jestem nastawiona na placenie jakiejs tam kwoty i tak naprawde nie interesuje mnie to czy w tym dniu ma dyzur czy przyszla specjalnie dla mnie ja akurat rodzilam podczas dyzuru, mialam porod wywylywany Odpowiedz Link Zgłoś