lela1 22.11.07, 18:22 Dziewczyny, czy któraś z Was w ostatnim czasie rodziła w Iatrosie – poród SN. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lela1 Re: IATROS - poród SN 23.11.07, 10:28 Dziękuję bardzo za radę, Z wyszukiwarki korzystałam , i jak zdążyłam się zorientować to większość opinii jest o CC. Ja pytam o „wrażenia” z porodu SN. Odpowiedz Link Zgłoś
varia_mw Re: IATROS - poród SN 03.12.07, 00:02 Ja też się chętnie czegoś nowego dowiem... Urodziłam córeczkę w Iatrosie SN ponad rok temu z panią doktor Tramś-Sujką, ale ona niestety już tam nie pracuje. Mój poród zaczął się niespodziewanie odejściem wód na jakiś tydzień przed terminem, wieczorem z soboty na niedzielę, i rodziłam z Panią dr, dr Ostaszewskim i położną p. Anią w pustej poza nami klinice od 11 wieczorem do 8 rano nastepnego dnia. Teraz mam termin porodu na 20 stycznia 2008. Pierwsza wizyta wypada mi tuż przed Świętami i już się niecierpliwię )) Nie spytałam, ale wyczytałam tu na forum że przyjmuje jakiś dr Dobrowolski? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: IATROS - poród SN 03.12.07, 20:23 Dr.Trams wciaz przyjmuje w Iatrosie. Rodzilam z nia w '03,teraz do niej chodze.W czerwcu znow ide do niej i do Iatrosa. Mysle,ze stanowczo ograniczyla ilosc pacjentek,ale nie oznacza to ze jej tam nie ma. ja mialam przy sobie polozna Monike,Ania byla pozniej . Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: IATROS - poród SN 07.12.07, 14:25 Co sądzicie o dzisiejszym artykule w gazecie na temat kliniki Iatros miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34887,4740223.html Odpowiedz Link Zgłoś
duzakotka Re: IATROS - poród SN 07.12.07, 17:59 barka01 napisała: > Co sądzicie o dzisiejszym artykule w gazecie na temat kliniki Iatros > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34887,4740223.html Witam! bardzo mnie zaniepokoił ten artykuł, niedługo mam tam rodzić i teraz nie wiem co robić?......Na tym forum jest bardzo duzo pozytywnych opinii o tej klinice jednakze ta sytuacja....Zastanawiam się czy nie zrezygnować, niestety nie stac mnie na Damniana. Ale tak sobie mysle ze rózne dziwne sytuacje zdarzaja się w państwowych szpitalach a ta sytuacja była dawno i chyba teraz nie moga sobie pozwolic na drugą "wpadkę".Więc może jednak zostanę, jak myslicie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: IATROS - poród SN 07.12.07, 20:29 przykra sprawa... ja tez tam rodzilam,mialam cc i jestem bardzo zadowolona pewnie dlatego ,ze wszystko bylo tak jak mialo byc... ale gdyby cos...byc moze ta kobieta po porodzie w panstwowym szpitalu tez by miala podobne problemy...tego nikt nie przewidzi. Czy w innym szpitalu szybciej by zareagowali?? A moze skonczylo by sie jeszcze bardziej tragicznie? Mysle,ze jezeli juz sie zdecydowalas to nie zmieniaj decyzji, tam tez trzeba byc asertywnym . Jezeli cos sie dzieje to mowic o tym , nie dac sie zbyc... Powodzenia, bedzie dobrze ja kolejny porod widze tylko w tej klinice Odpowiedz Link Zgłoś
bagnarola Re: IATROS - poród SN 09.12.07, 08:02 Witaj, ja tez zdecydowalam sie na klinike prywatna (nie Iatros) i jak czytalam gazete, tez nie bylo mi milo. Nie zmieniam jednak decyzji. DLaczego? Panstwowe szpitale maja duzo wiecej procesow, tylko nie sa one tak naglasniane. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: IATROS - poród SN 09.12.07, 17:12 Zeby bylo smieszniej,to 2 dni wczesniej ja tam rodzilam i pamietam jakas babke ktora jeczala na korytarzu.Z tego co wiem to nie bylo jej pierwsze dziecko.Nic nie wiedzialam o zadnych komplikacjach tej osoby,wiem od personelu(pozniejsie dowiedzialam),ze dr.Aneta S nie ma w tym swojej bezposredniej winy.Powiklania moga sie zdarzyc,jak wszedzie,ale jak piszecie prywatne kliniki zawsze beda bardziej napietnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: IATROS - poród SN 09.12.07, 18:51 ja po sobotniej wizycie zapoznawczej w Iatrosie i rozmowie z dr. Ostaszewskim nie zmieniłam zdania i nadal mam zamiar tam rodzić na początku lutego Odpowiedz Link Zgłoś
varia_mw Re: IATROS - poród SN 10.12.07, 19:14 To jest stara historia, jeszcze sprzed mojego poprzedniego porodu, który przyjmowała właśnie pani dr Aneta S. i który był ŚWIETNY. Bardzo żałuję, że tym razem to nie będzie ona. Zwłaszcza, że nigdy nie chodziłam do ginekologa-mężczyzny No ale może dr Jacek Maciejewski też się okaże fajny. Wybieram się na pierwszą wizytę w najbliższych dniach. Kasiupro, a tak z ciekawości, chodzisz do Pani dr do Iatrosu czy gdzieś indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: IATROS - poród SN 10.12.07, 19:56 Dr. przyjmuje w luxmedzie, tylko w czesci vipy-tam chodze,ale pracuje tez w enel-medzie i jest tam o wiele czesciej. Wydaje mi sie ze dr. nie przyjmuje juz sn tylko cc Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: IATROS - poród SN 12.12.07, 10:37 Dzisiaj pojawil sie kolejny artukuł w GW na temat kliniki Iatros miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4754263.html. Zaniepokoił mnie fragment dotyczący opieki poporodowej. -"Prokurator, sędzia i pełnomocnik oskarżycielki posiłkowej długo wypytywali oskarżonych lekarzy o skomplikowane zagadnienia medyczne, a także o zwyczaje panujące w klinice Iatros. Dr Andrzej O. wyjawił np., że dwie godziny po porodzie pacjentka nie miała zapewnionej opieki ginekologicznej." - Mam nadzieję, że zwyczaje w klinice po przykrym dla wszystkich uczestników incydencie, zmieniły się. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: IATROS - poród SN 12.12.07, 13:36 nie zauwaazylam razacego braku opieki poporodowej.,Jestem dosc wynagajaca osoba i gdyby cos sie dzilo monitowala bym od razu. oczywiascie pismaki musza napedzic balaganu,jak panstwowo takie rzevzy sie zdarzaja to nikt tego nie opisuje Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: IATROS - poród SN 12.12.07, 13:36 walsnie,podeslij prawidlowy watek,z checia poczytam dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: IATROS - poród SN 01.02.08, 19:47 to jak z tymi opiniami o SN w Iatrosie, jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: IATROS - poród SN 01.02.08, 20:07 mocpytan: tutaj trochę jest, ale niewiele bo z tego co czytałam na tym forum to rzadko kto się tam decyduje na poród sn: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=66145990&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
enceinte Re: IATROS - poród SN 01.02.08, 22:20 w Iatrosie nie można już rodzić siłami natury. Umawiają się tylko na cc. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: IATROS - poród SN 01.02.08, 22:51 ciekawe... czyżby to konsekwencja obecnie trwającego procesu? w każdym razie w grudniu 2007 jeszcze była mowa o porodach sn Odpowiedz Link Zgłoś
astanisz Re: IATROS - poród SN 07.02.08, 15:33 Może dlatego, że mój syn tam urodzony SN zmarł po porodzie (poród w 10.2007). Nie przesądzam o winie lekarzy, sprawę wyjaśnia prokuratura. Moją ciąża też była "bezproblemowa", a finał, szkoda gadać. Muszę jednak przyznać, że zarówno dr Ostaszewski, jak i dr Dobrowolski, który odbierał poród, jak też i położne, starali się nas traktować ze współczuciem i bardzo po ludzku. Ale mojemu synowi życia to nie wróci. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
cania12 Re: IATROS - poród SN 05.02.08, 10:04 A skąd to stwierdzenie? enceinte - skąd masz takie informacje? Będę rodzić w Iatrosie w marcu i jeszcze nie zdecydowałam jaki rodzaj porodu. Wiadomo, że dziecko będzie duże ale o ile da się urodzić SN to będę próbować SN. Z innej bajki, w normalnych szpitalach trzeba zabrać mnóstwo rzeczy ze sobą (łącznie z papierem toaletowym), co powinnam skapować do Iatrosa? Odpowiedz Link Zgłoś
beatad19 Re: IATROS - poród SN 05.02.08, 11:45 Tylko dla siebie: kapcie, ręcznik, szlafrok, koszule. Dla bobaska tylko ubranka na wyjście z kliniki. Poza tym wszystko jest na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
enceinte Re: IATROS - poród SN - do cania12 07.02.08, 16:57 Bylam na rozmowie z dr Ostaszewskim i powiedzial mi, że nie umawia juz porodów naturalnych. A więc informacje mam z pierwszej reki. Moze jak Ty sie umawialas to jeszcze takiej decyzji nie powzial bo to chyba nowa koncepcja. Ja tez bede rodzic w marcu, na 90% w Iatrosie. Odpowiedz Link Zgłoś
astanisz Re: IATROS - poród SN 09.02.08, 09:40 Ja na Twoim miejscu jeszcze raz bym to przemyślała. Mój syn nie przeżył porodu w Iatrosie. Prawdopodobnie dlatego zrezygnowali z porodów SN. Okazało się, że zupełnie nie są przygotowani na krytyczną sytuację. I chociaż widziałam wysiłek dr Ostaszewskiego i reszty zespołu, który usiłował reanimować moje dziecko, to więcej nie zaryzykuję porodu w prywatnej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1.0 Re: IATROS - poród SN 28.02.08, 14:10 astanisz, bardzo niepokojący jest twój post. zamierzam tam rodzic, co prawda cc. czy uważasz że wasze dziecko miałoby szanse przeżyć w państwowym szpitalu? czy zawinił brak odpowiedniego sprzętu w iatrosie? astanisz napisała: > Ja na Twoim miejscu jeszcze raz bym to przemyślała. Mój syn nie przeżył porodu > w > Iatrosie. Prawdopodobnie dlatego zrezygnowali z porodów SN. Okazało się, że > zupełnie nie są przygotowani na krytyczną sytuację. I chociaż widziałam wysiłek > dr Ostaszewskiego i reszty zespołu, który usiłował reanimować moje dziecko, to > więcej nie zaryzykuję porodu w prywatnej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś
astanisz Re: IATROS - poród SN 28.02.08, 14:37 Nie umiem Ci odpowiedzieć. Całą ciążę przechodziłam bezproblemowo, wszystkie wyniki miałam podręcznikowe. W Iatrosie podczas porodu byłam niby monitorowana na KTG, ale gdy po fakcie chciałam wydruki zapisów, okazało się, że padły im wtedy baterie w sprzęcie i daty/godz na zapisie są z kosmosu. Może podczas porodu też ten sprzęt pokazywał niewłaściwe informacje? Może powinni zdecydować się na CC, a nie czekać? Były sygnały, które niepokoiły dr Dobrowolskiego, ale po chwili twierdził, że wszystko wraca do normy. Nie wiem. Sprawę wyjasnia prokuratura, zresztą też robią to z prędkością światła - 25 lutego mój syn skończyłby 4 miesiące. Do tej pory postępowanie nie zostało zakończone. Odpowiedz Link Zgłoś
nemeth Re: IATROS - poród SN 29.02.08, 13:13 Myślę że cc niesie bez porównania mniejsze zagrożenie dla dziecka niż poród SN. Rodziłam przez cc w Iatrosie i w sumie gdybym miała jeszcze raz rodzić to rodziłabym właśnie tam. OD chwili rozpoczęcia operacji do momentu wyjęcia dziecka upływa 10 min. Poród SN trwa dużo dłużej i różne mogą wydarzyć się niespodzianki. Astanisz bardzo CI współczuję. Ale taka sytuacja mogłaby się również wydarzyć i w szpitalu państwowym. Nie wiem czy to było jakieś zaniedbanie ze strony Iatrosu. Rodziłam tam rok temu i pamiętam podczas wizyty gdy rozmawialiśmy o porodzie i o opiece nad noworodkiem dr Ostaszewski mówił że oni jako prywatna klinika muszą bardzo się pilnować żeby coś się nie wydarzyło. W państwowych szpitalach wszelkie zaniedbania są ładnie tuszowane a prywatne kliniki są na cenzurowanym. To są jego słowa więc nie wiem co się u Ciebie stało. Czyżby zgubiła ich rutyna? Nieszczęśliwy zbieg okoliczności? Mam nadzieję ze prokuratura to wyjaśni. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
cania12 Re: IATROS - poród SN - do cania12 09.02.08, 17:51 To niezbyt dobre wieści. Chciałam rodzić w Iatrosie ale jednak mieć możliwość wyboru. Nie wiem z czego wynika taka decyzja... i pytanie czy jest to czasowe czy permanentne. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia353 Re: IATROS - poród SN 15.03.08, 20:30 czy możecie mi napisać co stało się w Iatrosie? dwie dziewczyny przesłały jakieś linki z gazety ale one już nie działają..Jak się zdążyłam zorientować, jedno dziecko umarło przy porodzie SN ( bardzo, ale to bardzo współczuję matce) a pisałyście coś jeszcze o jakiejś matce która przez dwie godziny po porodzie została bez opieki i jęczała na korytarzu? Może coś przekręciłam ale napiszcie mi proszę o co chodziło bo bardzo mnie to zmartwiło. Ja urodziłam tam córeczkę przez CC na początku 2007 roku i miałam zamiar kolejne dziecko urodzić również tam, ale trochę się zaniepokoiłam tymi wieściami..napiszcie proszę o co chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: IATROS - poród SN 15.03.08, 21:15 Ta co "jeczala" rodzila dzien lub dwa po mnie./jej dziecko nie umarlo/nie byloz nia za ciekawie,z powodu utraty krwi czy cos takiego.Skoro urodzilas i bylo wporzadku to nie martw sie na zapas.ja tam wracam na cc w czerwcu/ktos tu pisal ze nie przyjmuja juz sn-dla mnie lepiej?.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: IATROS - poród SN 16.03.08, 23:10 kasiapro1 napisała: > Ta co "jeczala" rodzila dzien lub dwa po mnie./jej dziecko nie > umarlo/nie byloz nia za ciekawie,z powodu utraty krwi czy cos > takiego. dokładniej mówiąc straciła macicę na skutek krwotoku, o ile mnie pamięć nie myli to zarzutem w mającym miejsce procesie jest niezapewnienie wystarczającej opieki ginekologicznej po porodzie (pacjentka skarżyła się, że krwawi, ale podobno personel lekceważył jej skargi - przynajmniej tak zeznawała) jeśli dokładnie Cię interesuje ten niedziałający link, to jest on w archiwum Gazety i trzeba wykupić dostęp, żeby go przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
natalia353 Re: IATROS - poród SN 19.03.08, 16:40 a mogłabyś mi napisać jak to się dokładnie robi? tzn jak wejść w to archiwum i wykupić dostęp do tego linka? a swoją drogą czy po tych dwóch aferach coś się zmieniło? tzn może jednak lekarz jest całodobowo w klinice? chociażby ginekolog? na wypadek takich nieprzyjemnych przypadków? Kto rodził ostatnio i mógłby coś na ten temat powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: IATROS - poród SN 19.03.08, 21:45 Bylo tak,ze po porodzie lekarz zostaje jakis czas a pozniej jedzie do domu.Zostaja pielegniarki na dyzuze i jakby co to dzwonia po lekarza.W damianie tez lekarza nie ma.Chyba tylko panstwowo Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: IATROS - poród SN 19.03.08, 23:29 natalia353 napisała: > a mogłabyś mi napisać jak to się dokładnie robi? tzn jak wejść w > to archiwum i wykupić dostęp do tego linka? > a swoją drogą czy po tych dwóch aferach coś się zmieniło? tzn może > jednak lekarz jest całodobowo w klinice? chociażby ginekolog? na > wypadek takich nieprzyjemnych przypadków? Kto rodził ostatnio i > mógłby coś na ten temat powiedzieć? rodzilam 6 tyg. temu, lekarza w nocy zadnego nie ma, sa tylko polozne, zreszta fantastyczne porod mialam w niedziele, nastepny i ostatni raz ginekologa widzialam we wtorek przez kilkanascie minut wlasciciel kliniki dr Ostaszewski (anestezjolog) jest codziennie w klinice przez wiele godzin tu masz fragmenty dwoch artykulow a ponizej kazdego opis jak wykupic dostep do archiwum: tinylink.com/?U5mBgyy8Xg tinylink.com/?3kYct4E3eX Odpowiedz Link Zgłoś
frag-ila Re: IATROS - poród SN 20.03.08, 19:19 Jeśli mam strasznie ciężkie migreny kilka razy w miesiącu i jestem pod stała kontrolą neurologa to ciekawe czy będą mnie chcieli przyjąć do Iatrosa? Chciałabym cesarkę ale powiem że z powodu migreny??? Odpowiedz Link Zgłoś
beatad19 Re: IATROS - poród SN 21.03.08, 20:56 Ale w Iatrosie nie robią żadnego problemu z cesarką (chyba SN teraz nie robią wcale), nie pytają z jakiego powodu chcesz cesarkę. Migrena może być tylko przyczyną dla ktorej cię przyjmą lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś