amelka.1 23.01.08, 16:37 Witam! Będe rodzić w lutym, wstępnie w szpitalu w Międzylesiu.Chciałabym opłacić sobie położną. Którą Wy mi polecacie? Proszę o radę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaanieli Re: która położna w Międzylesiu 23.01.08, 16:57 słyszałam rewelacje o niejakiej położnej Celinie. nazwiska nie pamiętam, ale imię jest dośc charakterystyczne) zadzwoń do dużurki na stacjonarny, to ci dadzą komórke. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: która położna w Międzylesiu 23.01.08, 17:03 p.Celina Grygo przemiła, ciepła kobieta bardzo się stara i dba o pacjentkę ja poród z nią wspominam miło ALE ostatnia faza porodu z nią tylko na łóżku porodowym i niestety mało się angażuje w to, żeby nie naciąć krocza w każdym razie kochana bardzo i bezinteresownie życzliwa Odpowiedz Link Zgłoś
figowa.9 Re: która położna w Międzylesiu 24.01.08, 18:35 Polecam panią Celinę Grygo!!!Rodziłam z Nią dwoje dzieci.Jedno mi uratowała,bo poród był trudny. Jest wyjątkowo miła,serdeczna,ciepła,BARDZO KOMPETENTNA.Ma prawdziwe powołanie.Wszystko to robi z wielką pasją.Jest wytjątkowym człowiekiem i super POŁOŻNĄ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annika32 Re: która położna w Międzylesiu 24.01.08, 20:39 pani Małgosia Jankowska! Mimo że się z nią nie umawiałam - rodziłam z nią obie córki - tylko dzięki niej urodziłam obie zdrowe. Starszą praktycznie tylko jej zawdzięczam - poród trudny (parcie bez rozwarcia i ogromne dziecko) tylko pod jej okiem - lekarz nawet się nie pojawił. Dziękuję jej za oba porody Odpowiedz Link Zgłoś
alexa28a Re: która położna w Międzylesiu 25.01.08, 12:08 Pani Celina ZDECYDOWANIE GODNA POLECENIA cierpliwa, życzliwa, fachowa Rodziłam przypadkowo pod jej opieką , bez opłaty, pięć dni temu moją córeczkę Serdecznie dziękuję jeszcze raz Pani Celino Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli do alexa 25.01.08, 13:12 a czy mogłbyś napisać coś więcej o samym szpitalu? o opiece poporodowej, warunkach, czy szpital jest mocno przepełniony itd? czy rzeczywiście szykują się do remontu? Odpowiedz Link Zgłoś
ishtar Szkoła Rodzenia 25.01.08, 15:01 A czy ktoś wie, czy w Międzylesiu mają szkołę rodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
annika32 Re: do alexa 25.01.08, 21:27 położne - na porodówce, opiekujące się położnicami i te od opieki nad maleństwami są rewelacyjne. Lekarze różni, ale tak naprawdę najważniejsze są właśnie położne. Obie córki rodziłam w Międzylesiu i na opiekę nie mogę narzekać! Do szpitala zabierz rzeczy dla siebie, a dla dziecka kosmetyki i pieluszki. Ubranka obowiązują tzw. "firmowe". Musisz mieć ubranko na wyjście. Jeśli się uprzesz na swoje to przy każdej kąpieli będziesz musiała pilnować i zabierać. Maluszki są dwa razy dziennie zabierane od matki na badania, ważenie i kąpiel. Jeśli będziesz zmęczona po porodzie - zaopiekują się Twoim maleństwem. Jeśli będzieasz chciała pokażą Ci jak kąpać (ale musisz o to poprosić) przystawią do piersi, pocieszą itp. Oczywiście jak wszędzie jest kilka osób, których zachowanie pozostawia wiele do życzenia, ale to już inna bajka (ja w Międzylesiu byłam kilka razy, z patologią włącznie, ale ogólnie polecam) Odpowiedz Link Zgłoś