sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 11:26 Witaj! Dr Makuch jest moim ginekologiem, prowadził też obydwie moje ciąże, 8 i 2 lata temu. Miły, spokojny, ciepły człowiek. I cierpliwy, bez końca odpowiadał na tysiące naszych pytań, odnosiliśmy takie wrażenie, jakby nasza ciąża była niepowtarzalna i jedyna na świecie. Lubił, gdy do gabinetu wchodziliśmy razem z mężem (a przy drugiej ciąży także ze starszym synkiem), zawsze powtarzał, że bardzo sobie ceni wizyty rodzinne. Dla mnie ważne było też to, że miał u siebie w gabinecie USG i przy każdej wizycie "zaglądał", co tam słychać u dzidziusia (bezpłatnie, płatne były tylko dwa badania USG "formalnie" przewidziane). Moje obydwie ciąże były wręcz podręcznikowe, a jak prowadzi ciąże wysokiego ryzyka? - tego nie wiem. Mam kilka koleżanek, których ciąże prowadził i wszystkie były z jego opieki zadowolone. Jeśli masz jakieś pytania, pisz tutaj lub na priv. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 17:19 Prowadzi moją ciąże (aktualnie 8-my miesiąc) i jestem bardzo zadowolona. Żadne pytanie nie jest nie na miejscu, mam komfort kontaktu w dowolnym momencie jezeli coś mnie zaniepokoi, USG na miejscu. Jest lekarzem, który nie lekceważy Twoich problemów, fachowo i cierpliwie je wyjaśni (miałam na przykład przerost gruczołu na wardze wszystko zostało dokładnie obejrzane, zdiagnozowane a wątpliwości rozwiane. A ktoś mógłby sprawę zbagatelizować eee pryszcz). Przygotowania do ciązy też były istotne i miałam komfort, że wszystkie konieczne badania i szczepienia wykonałam odpowiednio wczesniej. Mąż jest zawsze mile widzany na wizycie. Jeden mały minus, z którym już sie pogodziłam. Nie jest mozliwe aby dr Makuch był przy Twoim porodzie jeżeli planowałaś taki scenariusz. pozdrawiam Bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 19:12 dzieki dziewczyny za tak mila i ciepla opinie bo mysle ze wlasnie dr Makuch na taka zasluguje. Prowadzi moja ciaze od samego poczatku - zblizam sie juz do konca zostalo 9 dni - boje sie nielicho ale musze przez to przejsc co do dr Makucha tez sadze ze jest cieplym i b. milym czlowiekiem a przede wszystkim niezlym fachowcem w swej dziedzinie. Jest niezwykle skrupulatny niezwykle dokladny az nieraz wydaje mi sie ze do przesady ale mysle ze to jednak jest bardzo istotne ....odpowiada na kazde zadane przeze mnie pytanie, rozwiewa wszystkie moje watpliwosci, ciesze sie ze do niego trafilam a dostac sie do dr jest naprawde ciezko - mieszkam na Gorcach przy Jelonkach a lecze sie w przychodni na Czumy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 19:13 a wogole to z jakich przychodni korzystacie? u nas raczej nie ma USG narzadow rodnych bynajmniej dotad nie bylo ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 21:09 Ja chodzę do niego prywatnie, ma gabinet przy Szlenkierów i tam właśnie jest USG. Z tego co wiem, przyjmuje także prywatnie w Babicach. W którym szpitalu zamierzacie rodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 22:15 no prosze ja nawet nie wiedzialam ze on ma tam gabinet ? nic nie wspominal mchh no a jesli moge zapytac ile bierze za USG ? poza tem to mam zamiar rodzic w Bielanskim pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 07:36 Wiesz co, dokładnie nie pamiętam ceny USG, ale na pewno nie było to więcej niż 50-60 zł, wizyta kosztuje 90 zł. Jeśli jestes jego pacjentką w przychodni, zapytaj się, ile kosztowałoby USG u niego prywatnie. Ja miałam je robione przy okazji wizyty, więc razem zapłaciłam ok. 150 zł. Ja rodziłam na Starynkiewicza, osiem lat temu Makuch tam pracował (nie trafiłam oczywiście na jego dyżur, ale tak to często bywa). Byłam tak zadowolona, że drugie dziecko też zdecydowałam się tam urodzić, i znowu się nie zawiodłam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 10:51 Tez jeżdżę na Szlenkierów. Będę rodziła na Inflanckiej jeden z trzech szpitali polecanych mi przez doktora na kiedy macie terminy? pozdrawiam Bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 11:32 Ja mam już dwoje dzieci i uff - wystarczy! Nie wywołuj wilka z lasu!! Odpowiedz Link Zgłoś
sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 11:38 bziuk napisała: > jeden z trzech szpitali polecanych mi przez doktora Z ciekawości zapytam: które jeszcze doktor Ci polecał? I też z ciekawości, bo Ty jesteś w temacie, a ja dawno u niego nie byłam: czy cena wizyty i USG nie zmieniła się? Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 11:51 Aaa rzeczywiście pisałaś o swojej gromadce - przepraszam to przez "roztrzepanie ciężarnych" Wszystkich jak najbardziej obecnych już na świecie serdecznie pozdrawiam Polecana trójka to: Orłowskiego, Karowa i Inflancka. Ceny nie zmieniły się - masz aktualne wiadomości. Wizyta 90, wizyta z USG 150. Nie wiem ile kosztuje USG solo bo zawsze miałam łączone z wizytą. Wizyta w Babicach tak samo 90. pozdrawiam Bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 12:19 Dzięki za ciepłe pozdrowionka, całuski dla dużych Waszych brzusiów. Jeszcze jedna moja refleksja odnośnie doktora: od momentu stwierdzenia ciąży nie mówił o moich dzieciach zarodek, embrion, płód, tylko zawsze dzidziuś, nawet jak na USG widac było tylko malutkie kółeczko..... To takie ludzkie...i wzruszające... Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 17:32 Witam moje drogie Panie jestem umowiona na wtorek tak wiec zapytam sie ile kosztuje USG i jak to wyglada. poza tem to wiem ze do niedawna dr Makuch pracowal w SZpitalu Bielanskim ale nigdy mi go nie polecal mysle ze to fer z jego strony, niczego nie narzucal i dawal wolna reke w wyborze SZpitala ... zdecydowalam sie na Bielanski bo tam mam znajoma polozna a raczej znajoma mojej znajomej, ktora notabene bardzo dobrze zna pana Doktora Makucha tak wiec mysle ze bede sie czula razniej...co do Orlowskiego ( tez mialam tam rodzic ) ze wzgledu na schorzenie ktore mam - szpital o dobrej specjalizacji neurologicznej ale jak doweidzialam sie o cenach porodu rodzinnego itd itp to powiedzialam sobie nie !!! Nie stac mnie na takie wydatki a i tak urodzic musze wiec po zasiegnieciu opinii kolezanek zdecydowalam sie na Bielanski. a termin mam na 29.08 i boje sie przeokropnie pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś