Dodaj do ulubionych

dr Krzysztof Makuch

19.08.03, 23:33
opinie
Obserwuj wątek
    • sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 11:26
      Witaj!
      Dr Makuch jest moim ginekologiem, prowadził też obydwie moje ciąże, 8 i 2 lata
      temu. Miły, spokojny, ciepły człowiek. I cierpliwy, bez końca odpowiadał na
      tysiące naszych pytań, odnosiliśmy takie wrażenie, jakby nasza ciąża była
      niepowtarzalna i jedyna na świecie. Lubił, gdy do gabinetu wchodziliśmy razem z
      mężem (a przy drugiej ciąży także ze starszym synkiem), zawsze powtarzał, że
      bardzo sobie ceni wizyty rodzinne. Dla mnie ważne było też to, że miał u siebie
      w gabinecie USG i przy każdej wizycie "zaglądał", co tam słychać u dzidziusia
      (bezpłatnie, płatne były tylko dwa badania USG "formalnie" przewidziane).
      Moje obydwie ciąże były wręcz podręcznikowe, a jak prowadzi ciąże wysokiego
      ryzyka? - tego nie wiem. Mam kilka koleżanek, których ciąże prowadził i
      wszystkie były z jego opieki zadowolone.
      Jeśli masz jakieś pytania, pisz tutaj lub na priv.
      Pozdrawiam!
    • bziuk Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 17:19
      Prowadzi moją ciąże (aktualnie 8-my miesiąc) i jestem bardzo zadowolona. Żadne
      pytanie nie jest nie na miejscu, mam komfort kontaktu w dowolnym momencie
      jezeli coś mnie zaniepokoi, USG na miejscu. Jest lekarzem, który nie lekceważy
      Twoich problemów, fachowo i cierpliwie je wyjaśni (miałam na przykład przerost
      gruczołu na wardze wszystko zostało dokładnie obejrzane, zdiagnozowane a
      wątpliwości rozwiane. A ktoś mógłby sprawę zbagatelizować eee pryszcz).
      Przygotowania do ciązy też były istotne i miałam komfort, że wszystkie
      konieczne badania i szczepienia wykonałam odpowiednio wczesniej. Mąż jest
      zawsze mile widzany na wizycie.
      Jeden mały minus, z którym już sie pogodziłam. Nie jest mozliwe aby dr Makuch
      był przy Twoim porodzie jeżeli planowałaś taki scenariusz.

pozdrawiam
      Bziuk
      • ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 19:12
        dzieki dziewczyny za tak mila i ciepla opiniewink bo mysle ze wlasnie dr Makuch
        na taka zasluguje. Prowadzi moja ciaze od samego poczatku - zblizam sie juz do
        konca zostalo 9 dni - boje sie nielicho ale musze przez to przejscsmile co do dr
        Makucha tez sadze ze jest cieplym i b. milym czlowiekiem a przede wszystkim
        niezlym fachowcem w swej dziedzinie. Jest niezwykle skrupulatny niezwykle
        dokladny az nieraz wydaje mi sie ze do przesady ale mysle ze to jednak jest
        bardzo istotne ....odpowiada na kazde zadane przeze mnie pytanie, rozwiewa
        wszystkie moje watpliwosci, ciesze sie ze do niego trafilam a dostac sie do dr
        jest naprawde ciezko - mieszkam na Gorcach przy Jelonkach a lecze sie w
        przychodni na Czumy.
      • ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 19:13
        a wogole to z jakich przychodni korzystacie? u nas raczej nie ma USG narzadow
        rodnych bynajmniej dotad nie bylo ...pozdrawiam
        • sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 21:09
          Ja chodzę do niego prywatnie, ma gabinet przy Szlenkierów i tam właśnie jest
          USG. Z tego co wiem, przyjmuje także prywatnie w Babicach.
          W którym szpitalu zamierzacie rodzić?
          • ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 20.08.03, 22:15
            no prosze ja nawet nie wiedzialam ze on ma tam gabinet ? nic nie wspominal mchh
            no a jesli moge zapytac ile bierze za USG ? poza tem to mam zamiar rodzic w
            Bielanskim pozdrawiam
            • sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 07:36
              Wiesz co, dokładnie nie pamiętam ceny USG, ale na pewno nie było to więcej niż
              50-60 zł, wizyta kosztuje 90 zł. Jeśli jestes jego pacjentką w przychodni,
              zapytaj się, ile kosztowałoby USG u niego prywatnie. Ja miałam je robione przy
              okazji wizyty, więc razem zapłaciłam ok. 150 zł.
              Ja rodziłam na Starynkiewicza, osiem lat temu Makuch tam pracował (nie trafiłam
              oczywiście na jego dyżur, ale tak to często bywa). Byłam tak zadowolona, że
              drugie dziecko też zdecydowałam się tam urodzić, i znowu się nie zawiodłam.
              Pozdrawiam!
          • bziuk Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 10:51
            Tez jeżdżę na Szlenkierów.
            Będę rodziła na Inflanckiej
            jeden z trzech szpitali polecanych mi przez doktora
            na kiedy macie terminy?

pozdrawiam smile
            Bziuk
            • sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 11:32
              Ja mam już dwoje dzieci i uff - wystarczy! Nie wywołuj wilka z lasu!! wink
            • sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 11:38
              bziuk napisała:

> jeden z trzech szpitali polecanych mi przez doktora

Z ciekawości zapytam: które jeszcze doktor Ci polecał?

I też z ciekawości, bo Ty jesteś w temacie, a ja dawno u niego nie byłam: czy
              cena wizyty i USG nie zmieniła się?
              • bziuk Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 11:51
                Aaa rzeczywiście pisałaś o swojej gromadce - przepraszam to przez "roztrzepanie
                ciężarnych" wink
                Wszystkich jak najbardziej obecnych już na świecie serdecznie pozdrawiam smile

Polecana trójka to: Orłowskiego, Karowa i Inflancka.
                Ceny nie zmieniły się - masz aktualne wiadomości. Wizyta 90, wizyta z USG 150.
                Nie wiem ile kosztuje USG solo bo zawsze miałam łączone z wizytą. Wizyta w
                Babicach tak samo 90.

pozdrawiam
                Bziuk
                • sasha3 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 12:19
                  Dzięki za ciepłe pozdrowionka, całuski dla dużych Waszych brzusiów.

Jeszcze jedna moja refleksja odnośnie doktora: od momentu stwierdzenia ciąży
                  nie mówił o moich dzieciach zarodek, embrion, płód, tylko zawsze dzidziuś,
                  nawet jak na USG widac było tylko malutkie kółeczko..... To takie ludzkie...i
                  wzruszające...
    • ja275 Re: dr Krzysztof Makuch 21.08.03, 17:32
      Witam moje drogie Paniesmile jestem umowiona na wtorek tak wiec zapytam sie ile
      kosztuje USG i jak to wyglada. poza tem to wiem ze do niedawna dr Makuch
      pracowal w SZpitalu Bielanskim ale nigdy mi go nie polecal mysle ze to fer z
      jego strony, niczego nie narzucal i dawal wolna reke w wyborze SZpitala ...
      zdecydowalam sie na Bielanski bo tam mam znajoma polozna a raczej znajoma mojej
      znajomej, ktora notabene bardzo dobrze zna pana Doktora Makucha tak wiec mysle
      ze bede sie czula razniej...co do Orlowskiego ( tez mialam tam rodzic ) ze
      wzgledu na schorzenie ktore mam - szpital o dobrej specjalizacji neurologicznej
      ale jak doweidzialam sie o cenach porodu rodzinnego itd itp to powiedzialam
      sobie nie !!! Nie stac mnie na takie wydatki a i tak urodzic musze wiec po
      zasiegnieciu opinii kolezanek zdecydowalam sie na Bielanski. a termin mam na
      29.08 i boje sie przeokropnie smile pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka