anna.kulik1 03.04.08, 14:27 Czy któraś z Was miała cesarkę w szpitalu św. Zofii. Proszę o ocenę zabiegu i opieki po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taby Re: Cesarka- Szpital SW. Zofii 05.04.08, 14:09 Witam! Ja miałam cesarkę na Żelaznej w zeszłą niedzielę. Nie bardzo rozumiem pytanie o koszt - nie można tu zrobić cesarki na życzenie, więc nic to nie kosztuje, chyba, że pytasz o kwotę za obecność ojca dziecka przy cesarce - to kosztuje 200 zł. Nam się niestety z tą obcenością nie udało, bo moja cesarka była bez zapowiedzi; po prostu zgarnęli mnie z patologii ciąży w niedzielę o świcie i po 40 minutach od wyjścia z łóżka córeczka była już na świecie. Co do opieki po porodzie to jestem w szoku, że tak dobrze może być w państwowym szpitalu; miałam szczęśćie trafić do sali dwuosobowej z łazienką (ale tam na położniczym chyba wszystkie są z łazienkami); położne super się nami zajmowały, chociaż były i takie, które miały gorsze dni; jak miałam problem z karmieniem to zawsze przychodziły i pokazywały jak przystawiać; poza tym przychodzi też babka z poradni laktacyjnej i pokazuje każdej nowej mamie jak to robić. Generalnie jestem bardziej niż zadowolona. To naprawdę szpital z pewnymi zasadami; do tego jest czysto i schludnie; gdyby tylko zmienili firmę cateringową, bo jedzenie jest naprawdę paskudne... Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_fi Re: Cesarka- Szpital SW. Zofii 05.04.08, 14:34 A kto cię kroił i szył? Miałaś lekarza prowadzącego z tego szpitala? Jak oceniasz "pokrojenie" i zszycie? Jak goi ci się rana, jak sobie radzisz z poruszaniem się, obsługą siebie i dziecka? Pytam bo przeszłam operację, w ktorej cięcie było w tym samym miejscu co przy cesarce, wiec wiem że było mi trudno samej sie poruszać i zrobić coś wokół siebie, bolało kasłanie,kichanie,śmianie się. Minął około miesiąc nim mogłam naprawdę swobodnie się poruszać. Cesarkę miałaś mieć planowaną? -chodzi mi o to czy wiedziałaś wcześniej już w trakcie ciąży,że będziesz mieć cc? Wypytuję się bo czeka mnie właśnie cc i zastanawiam się nad wyborem szpitala. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla twojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_fi Re: Cesarka- Szpital SW. Zofii 10.04.08, 13:37 Podbijam wątek. Może ktoś jeszcze miał tam niedawno planowe cc? Proszę podzielcie się wrażeniami i odpowiedzcie na moje pytania jakie zadałam taby. Taby -wejdź proszę na swoją pocztę gazetową, wysłałam ci maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś