Dodaj do ulubionych

dr Piotr Sołowiej, Medicover

22.04.08, 10:14
Dziewczyny, czy możecie podzielić się ze mną opiniami na temat dr
Sołowieja z Medicover'u? Czy warto się do niego zapisać? Chodzi mi o
prowadzenie ciąży. W pierwszej ciąży moim lekarzem prowadzącym był
dr. Lańczyk, ale teraz, NIESTETY, wykonuje tylko badania USG -
szukam zatem innego lekarza-profesjonalisty.
Obserwuj wątek
    • sugarbox Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 22.04.08, 10:18
      Ja polecam bardzo, prowadził moją pierwszą ciążę. Może się wydawać czasem
      mrukliwy i pobieżny, ale bardzo zwraca uwagę na nieprawidłowości, poza tym nie
      zawraca głowy pacjentce pierdołami, jeśli są takowe. Konkret i spokój. Poza tym
      bardzo dobrze czyta USG i wychwytuje anomalie oraz prognozuje wagę noworodkasmile -
      moją córkę "wyważył" co do grama - prorok jakiśsmile Niestety - w obecnej ciąży nie
      mogłam się do niego dopchać, ciążę prowadzi mi wybrana na chybił trafił lekarka
      - jestem średnio zadowolona; ale za to robiłam u niego USG.
      • majadk_ja Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 22.04.08, 10:34
        Bardzo dziękuję za info! Nie znam w ogóle lekarzy-ginekologów z
        Medicoveru, oprócz właśnie dr Lańczyka.
        • 2grabka Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 22.04.08, 12:25
          Mialam u niego raz USG - bylam bardzo zadowolona. Bardzo sympatyczny facet z
          poczuciem humoru, przede wszystkim dokladny.
          Wizyte u niego wspominam bardzo pozytywnie.
        • justapa Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 23.04.08, 13:20
          Ja polecam Ci dr Wypycha. pracuje w Atrium, bardzo spokojny, miły,
          dokładny. Ja chodzę i jestem bardzo zadowolona. Pracuje w
          Sz.Bródnowskim.
          • maga785 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 23.04.08, 16:31
            Ja miałam u niego usg.Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.Konkretny facetsmile
            Pozdrawiam
            Marta
            • majadk_ja Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 12.05.08, 12:15
              Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi na moje zapytanie!
              Pozdrawiam!
              • sylwiabn Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 13.05.08, 09:53
                Prowadził moją pierwszą ciążę a teraz prowadzi drugą. Nie miałam
                wątpliwości co do wyboru lekarza.
      • aneta6i Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 13.06.08, 10:02
        Orientujesz się, gdzie poza medicover przyjmuje? Chodzi mi w sumie o szpital.
        Z góry dzięki za wiadomość
        • sylwiabn Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 13.06.08, 21:18
          On nie pracuje w żadnym szpitalu a oprócz medicoveru, przyjmuje też
          w centrum medycznym bemowo, ale ciężko się tam do niego dostać
          lepiej w medicoverze w atrium i na ursynowie.
      • mamuska96 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 07.06.13, 04:39
        Zdecydowanie nie polecam tego lekarza. Nie wiem kiedy u niego byłaś ale mamy 2013r. i w tej epoce lekarz za wizytę płatną prywatnie powinien zapewnić pacjentce a właściwie przyszłej mamusi komfortowe warunki badania. Pod tym pojęciem rozumiem pełną informację o maluszku, plus badanie bez stukania ultrasonografem po brzuchu. Całe badanie przebiegało w niemiłej atmosferze i było bardzo bolesne. Było to moje pierwsze usg a jestem w 11 tygodniu. Chyba jest coś nie tak gdy tylko matka pyta się lekarza czy wszystko ok a lekarz tylko sobie notuje i ledwo coś bąknie?? I to prywatnie. Nie dość że zapłaciłam to jeszcze takie niemiłe przeżycie. Żałuję i nie polecam!!
      • mamuska96 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 07.06.13, 04:39
        Zdecydowanie nie polecam tego lekarza. Nie wiem kiedy u niego byłaś ale mamy 2013r. i w tej epoce lekarz za wizytę płatną prywatnie powinien zapewnić pacjentce a właściwie przyszłej mamusi komfortowe warunki badania. Pod tym pojęciem rozumiem pełną informację o maluszku, plus badanie bez stukania ultrasonografem po brzuchu. Całe badanie przebiegało w niemiłej atmosferze i było bardzo bolesne. Było to moje pierwsze usg a jestem w 11 tygodniu. Chyba jest coś nie tak gdy tylko matka pyta się lekarza czy wszystko ok a lekarz tylko sobie notuje i ledwo coś bąknie?? I to prywatnie. Nie dość że zapłaciłam to jeszcze takie niemiłe przeżycie. Żałuję i nie polecam!!
    • lolonek1 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 15.05.08, 11:33
      Ja chodzę do niego tylko na usg a do prowadzenia ciaży polecam dr
      Olgę Wodowską, prowadzę u niej już drugą ciążę i mogę tylko
      powiedzieć REWELACJA!!!
      • huczusia Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 15.05.08, 13:13
        To ja identycznie smile)) Ciążę prowadzi dr Olga Wodowska (polecam), USG dr Piotr
        Sołowiej - byłam u niego na USG w 12 tygodniu, jest super dokładny i konkretny,
        więc na "połówkowe" też idę do niego smile)
        • madzikb81 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 14.06.08, 21:57
          Ja robiłam u niego 2 razy usg i wydał mi się bardzo konkretny,
          dokładny i rzeczowy. W przyszły piątek mamy kolejne usg u niego-
          polecam.
          • aneta6i Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 06.09.08, 13:48
            Ja chodzę do niego na normalne wizyty i na usg, w sumie zawdzięczam
            mu to, że w ogole jestem w ciążysmile)))
            Zastanawiam się jednak co będzie dalej, obawiam się, że jak nie
            przyjmuje w żadnym szpitalu to będę miała problem z porodem (będą
            mnie odsyłać, aż urodzę w windzie). To bardzo, moim zdaniem, dobry
            lekarz, ale naprawdę zastanawiam się co dalej...Czy któraś z Was
            miała podobną sytuację, co doradzacie, może wysyła gdzieś
            konkretnie...????Bardzo proszę o odpowiedź - z góry dzięki!
            • madzikb81 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 07.09.08, 20:41
              Polecam dr Ewę Filipp tez z Medicoveru. Prowadziła moja ciążę (do dr
              Sołowieja chodziłam tylko na usg). Dr Filipp pracuje w Instytucie
              Matki i Dziecka.
    • forumania Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 06.10.08, 16:39
      Chodzę do niego na USG w Medicoverze.
      Własciwie nie mam większych zastrzeżeń. No może poza tym, że podczas
      badania USG nie jest zbyt chętny do opowiadania, co widzi na
      ekranie. Wiem, że dla niego to chleb powszedni, ale dla mnie to w
      dalszym ciągu stan niezwykły, zatem oczekiwałabym większego
      entuzjazmu.
      Moją ciążę prowadzi dr Kubik - z niego jestem bardzo zadowolona.
      Cierpliwy, odpowiada na wszystkie pytania, pracuje w Instytucie
      matki i Dziecka na ul. Kasprzaka.
      • gwenhywar76 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 07.10.08, 00:00
        Ja do dr Sołowieja chodziłam na usg całą ciążę. Trafiłam własnie do niego na
        pierwsze usg przypadkiem, ale zrobił zarówno na mnie jak i mężu bardzo poztywne
        wrażenie że nie chcieliśmy zmieniać. Bardzo przyjemny człowiek, konkretny,
        dokładny. Rzeczywiście nie opowiada zbyt wiele podczas samego badania, ale to
        moim zdaniem nie jest wada jest skupiony na tym co robi, później wszystko
        bardzo chętnie wyjaśnia. Bardzo polecam i żałuję że nie był moim prowadzącym
    • mamuska96 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 07.06.13, 04:34
      Opinia jest świeża bo z 2013r. Nie polecam lekarza, gdyż jest mało delikatny. Badanie usg w 11 tygodniu było bardzo bolesne. Lekarz mocno uciskał brzuch i na koniec badania dziecku zafundował uderzenia w brzuch tłumacząc się możliwością zmiany jego pozycji. Błagam jak już musicie iść do tego lekarza to nie dajcie się tak potraktować jak ja. Moja pierwsza tak ważna wizyta i nie wiedziałam czego się spodziewać. Oglądając nagranie na cd płaczę jak widzę gdy moje dziecko się wije i odwraca po tych uderzeniach w brzuch. Żałuję że poszłam do tego lekarza i podkreślę była to wizyta prywatna płatna. Poczucia humoru u tego lekarza nie zaobserwowałam. Informacji udziela szczątkowych. Więcej do niego nie pójdę z pewnością i odradzam Wam w 100%
    • mamuska96 Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 07.06.13, 04:40
      majadk_ja napisała:

> Dziewczyny, czy możecie podzielić się ze mną opiniami na temat dr
      > Sołowieja z Medicover'u? Czy warto się do niego zapisać?

NIE WARTO!
      • k_katka Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 17.06.13, 18:01
        ale obecnie on robi w Medicover tylko usg, nie prowadzi ciąży
        byłam u niego na usg w pierwszej ciazy w 2011 i w obecnej w 2013 na usg w 11-14 tc i 18-22tc i moge go z czystym sumieniem polecic
        w porównaniu z poprzednia ciaza obecnie jest bardziej przystepny i rozmowny
        owszem jest specyficzny, ale specjalista jest super - wszystko dokładnie sprawdza
        co do mocnego naciskania na brzuch głowica od usg zdarza się, ale mnie za to przepraszał, że może mocno ale musi dziecko dobrze obejrzeć - dlatego nie robi tego bo ma taką ochotę
        co do potrząsania to też się zdarzyło, ale po to żeby dziecko się odwróciło, żeby można wszystko sprawdzić
        jeżeli jesteś osobą przewraźliwioną na swoim punkcie to wybierz innego lekarza smile
        JA OSOBIŚCIE POLECAM !
        • bluex Re: dr Piotr Sołowiej, Medicover 19.06.13, 12:35
          Ja też polecam! Ale jako specjalistę od USG, bo ciąż nie prowadzi w Medicover.

Chodziłam do niego na USG w pierwszej ciąży a teraz w drugiej wybrałam też jego.
          Bardzo skupiony podczas samego badania, dokładny, ale potem wszystko spokojnie tłumaczy, chętnie odpowiada na pytania. Na pewno nie jest to typ lekarza ciepłe-kluchy-cukiereczek tylko fachowiec. I taki ma być lekarz!

Zauważył bardzo rzadką anomalię u naszego dziecka na USG połówkowym, którą ciężko jest zobaczyć i skierował do jednego z najlepszych specjalistów w kraju. Dzięki temu jesteśmy pod najlepszą opieką.

Polecam z czystym sumieniem.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka