last_tara 23.01.09, 17:47 Czesc, mam pytanie, jak to jest z opieka poloznej w trakcie ciazy i/lub w trakcie porodu? Czy placilyscie za taka usluge? co Wam dala? I gdzie znalezc dobra polozna? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agataks Re: opieka poloznej 27.01.09, 00:22 rodzilam we wrzesniu i mialam oplacona polozna. Uwazam, ze jest to super sprawa. O szpitalu na Solcu w ktorym rodzilam juz sie wypowiedzialam na forum (negatywnie) ale polozna mialam super. Gdyby nie ona to byloby tragicznie. U mnie byl szczegolny przypadek bo lekarze (na Solcu) zle ocenili wage dziecka, ale dobra polozna i jak oczywiscie dziecko nie jest wielkoludem (tak jak moje prawie 5 kg) jest w stanie tak poprowadzic porod zeby nie nacinac krocza. Ja mialam same bole krzyzowe polozna pokazala mi rozne techniki aby go zmniejszyc. Pomagala mi sie skupic na oddychaniu bo wszystko czego sie nauczylam w szkole rodzenia przy tak wielkim bolu gdzies ulecialo. Polozne znaja rozne techniki przyspieszania akcji porodowej wiec szybciej urodzisz (choc na sali i tak sie wszystko dluzy). Zanim moja polozna do mnie dojechala to ta z dyzuru byla tylko 2 razy u mnie zrobic ktg reszta ja nie obchodzila a dodam ze tylko ja rodzilam. Mi polozna zasugerowal lekarz prowadzacy ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
suso Re: opieka poloznej 28.01.09, 19:27 rodziłam w grudniu na żelaznej. Miałam opłaconą super położną. Po podpisaniu umowy byłyśmy w stałym kontakcie i jeśli coś mnie niepokoiło mogłam dzwonić. Gdy zaczeły się skórcze położna zarezerwowała dla mnie salę (jedynkę)do porodu. Jak już byłam w szpitalu wszystkie dokumenty były już przygotowane. Zrobiono mi tylko ktg i przeszłam na salę. Ponieważ nie udało mi się urodzić naturalnie, tylko dzięki doświadczeniu położnej szybko zrobiono mi cc. Oczywiśnie była również podczas operacji i dowiedzała mnie na położnictwie. Plecam taką opiekę, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek0404 Re: opieka poloznej 29.01.09, 14:10 Ja najpierw dowiadywałam sie w ktorym szpitalu jest naprawde dobra połozna (nie mieszkałam w stolicy ale tutaj chcialam rodzic)wiec przestudiowalam opinie wszystkich najlepszych Pan Poloznych. Zdecydowałam sie na Pania Krystyne Komose,pracuje w Szpitalu na Solcu.Z całego serca POLECAM!! Naprawde swietna i doswiadczona jest w swoim zawodzie. Bałam sie okropnie a ona mi tak doradzala jak zaczela sie akcja porodowa ze urodziłam bez znieczulenia i nie byłam nacinana. Polecam bardzo!! jej strona www.rodzimy.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś