moni_6 15.04.09, 20:16 Cześć, Mam jedno pytanko. W którym warszawskim szpitalu nie płaci się za poród rodzinny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figa33 Re: darmowy poród rodzinny- warszawa 15.04.09, 20:22 Tu masz komplet informacji : www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: darmowy poród rodzinny- warszawa 16.04.09, 01:34 KArowa Starynkiewicza Żelazna Madalińskiego Bielański reszta nie wiem, ale pewnie też Odpowiedz Link Zgłoś
gizmag do artdesign84.... 17.04.09, 10:24 Od kiedy na żelaznej jest poród rodzinny za darmo,według cennika koszt 1000,800 gdy masz lekarza z stamtąd,600 gdy poród jest 3 twoim porodem.TAk jest napisane na ich stronie może masz świerzsze informacje???? Odpowiedz Link Zgłoś
ravyn Re: do artdesign84.... 17.04.09, 11:15 Opłaty, o których piszesz, to opłaty za salę jednoosobową do porodu. Możesz na Żelaznej rodzić w dwójce i nie wnosić tej opłaty, ale jeśli oprócz Ciebie rodzi tam ktoś jeszcze, to musi wyrazić zgodę na obecność Twojego partnera, tak samo, jak Ty wyrażasz zgodę na obecność jej partnera. Obecność osoby bliskiej przy porodzie jest darmowa i wynika z Karty Praw Pacjenta, co innego opłata za obecność przy CC. Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: do artdesign84.... 17.04.09, 11:57 Dokładnie tak. Poród rodzinny na Żelaznej jest bez opłat, podane w cenniku ceny dotyczą porodu sali jednoosobowej o podwyższonym standardzie. I nie jest to opłata za poród rodzinny lecz za samą salę. Jeśli chcesz jedynkę, opłatę musisz wnieść ale nie ma znaczenia czy będziesz rodzić z mężem, czy sama. Ale na dwójce również można rodzić rodzinnie, jedynym warunkiem jest wyrażenie zgody przez ewentualną współdzielącą salę. Podobno praktycznie zawsze jest taka zgoda, bo ta druga osoba też nie chce być na sali sama. Odpowiedz Link Zgłoś
aj-wonek Re: darmowy poród rodzinny- warszawa 16.04.09, 10:38 na bank na solcu, pieknie odnowiony odzial polozniczy i ginekologiczny, caly personel bardzo mily Odpowiedz Link Zgłoś
karina-04 Re: darmowy poród rodzinny- warszawa 16.04.09, 11:01 w bródnowskim też nie pobierają opłat Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: darmowy poród rodzinny- warszawa 16.04.09, 11:40 IMiD Kasprzaka, bezpłatny pr. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: darmowy poród rodzinny- warszawa 16.04.09, 19:40 ja rodzilam na inflanckiej i co prawda nie mialam sali dla siebie a normalna to jednak maz byl ze mna bez dodatkowych oplat Odpowiedz Link Zgłoś
sroka75 Re: darmowy poród rodzinny- warszawa (do hayet) 17.04.09, 16:32 moim zdaniem to na miano "normalnej" powinna zasługiwać właśnie pojedyncza sala porodowa a nie "sale do rodzenia zbiorowego" ale najwyraźniej na szpitale maja swoje tzw. normy Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: darmowy poród rodzinny- warszawa (do hayet) 21.04.09, 18:49 masz calkowita racje, niestety w naszym pieknym kraju jest inaczej normalne jest tez np nocowanie meza/partnera razem w jednympokoju, na wlasnym lozku BEz dodatkowych oplat...ale tez nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia11 Re: darmowy poród rodzinny- warszawa 17.04.09, 19:17 na pewno na Karowej poród rodzinny za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
k-k77 Re: MSWiA Wołoska 21.04.09, 15:44 Na Solcu porody rodzinne są darmowe. Rodzisz w pojedyńczej sali. W tym szpitalu nie ma ogólnych sal do porodu. Osoba towarzysząca może długo zostać. Mój mąż poleciał o 22 do domu po kanapki dla mnie po porodzie(nie jadłam ponad dobę i umierałam z głodu)i wpuścili go na oddział po 23h. Naprawde fajne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
magas1169 Re: MSWiA Wołoska 21.04.09, 20:39 Starynkiewicza.Trzy oddzielne sale,trzy rodzące kobiety z mężami.Bez opłat. Odpowiedz Link Zgłoś