Dodaj do ulubionych

3 stycznia

07.01.04, 09:01
Tak sie zylo pod "pruskim jarzmem":)
Obserwuj wątek
    • arnold7 Re: 3 stycznia 07.01.04, 09:04
      up
      • aqua Re: 3 stycznia 07.01.04, 09:53
        ot! pruskie rozpasanie.
        • arnold7 Re: 3 stycznia 07.01.04, 09:58
          aqua napisał:

> ot! pruskie rozpasanie.

Ciekawie to wyglada na tle nedzy po drugiej stronie Brynicy opisanej
          w "Ludziach bezdomnych".
          • aqua Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:16
            Przez to pruskie rozpasanie doszło do hekatomby dwóch światowych wojen.
            • arnold7 Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:22
              aqua napisał:

> Przez to pruskie rozpasanie doszło do hekatomby dwóch światowych wojen.

No to zacznijmy od tej pierwszej. Kto ja wywolal?
              • aqua Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:35
                To już było, pewno Piłsudski ze swoimi legionami.
                • arnold7 Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:37
                  Nie, zadam Ci konkretne pytanie - jakie panstwo rozpoczelo I W.S.?
                  • aqua Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:40
                    Czyż moja odpowiedź nie jest w duchu schloonskim.
                    • arnold7 Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:42
                      No to jak to bylo z ta I W.S.?
                      • aqua Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:46
                        pruskie rozpasanie, tylko tyle i aż tyle.
                        • arnold7 Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:51
                          Hehhe, chyba sie nie dowiem.
                          • aqua Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:55
                            Faktem jest, że wypędziliście z forum tych co wiedzieli, więc teraz musisz żyć
                            w niewiedzy.
                            • arnold7 Re: 3 stycznia 07.01.04, 10:58
                              Jestes z tych, ktorzy nie wiedza jakie panstwo rozpoczelo I W.S.?
                              • aqua Re: 3 stycznia 07.01.04, 11:08
                                Nie, ja wiem. Jednakże wiedzieć i dzielić się swoją wiedzą, to dwie różne
                                sprawy. Chcąc poszerzyć swój zakres wiedzy musisz płacić, bądź hołubiąc tych co
                                wiedzą i chcą się swą wiedzą dzielić, bądź zapylać do księgarni kupując
                                odpowiednie pozycje.
                              • ballast Re: 3 stycznia 07.01.04, 11:24
                                Ja wiem.
                                "Na tej podstawie Austro – Węgry oskarżyły Serbię o popieranie “Czarnej Ręki” i
                                o przeprowadzenie zamachu, i najechały na nią 28 lipca. "
                              • ballast Re: 3 stycznia 07.01.04, 11:26
                                A to, by było pełniej.

Po zamachu na Arcyksięcia Ferdynanda:

"Sytuacja wymknęła się spod kontroli. Na tej podstawie Austro – Węgry oskarżyły
                                Serbię o popieranie “Czarnej Ręki” i o przeprowadzenie zamachu, i najechały na
                                nią 28 lipca. Z pomocą Serbom przyszła Rosja (1,2 mln żołnierzy). Gdy do
                                Berlina dotarła wiadomość o mobilizacji w Rosji, czym prędzej wprowadzono w
                                życie plany opracowane z myślą o wojnie. Niemcy zaostrzyły konflikt, żądając od
                                Rosji wycofania się w ciągu 24 godzin, w przeciwnym wypadku grożąc wojną. Rosja
                                odrzuciła ultimatum. 1 sierpnia 1914 r. Niemcy wypowiedziały jej wojnę (6
                                sierpnia uczyniły to także Austro – Węgry). Jako, że Francja była
                                sprzymierzeńcem Rosji, 3 sierpnia Niemcy także jej wypowiedziały wojnę."

• wilym a za tym wszsytkim stala... 07.01.04, 11:31
                                  No a ja mysle, ze za wybuchem I WS stala Florentyna Zimna z Krolewskiej Huty.
                                  Sami poczytajcie jakie to fakty ja obciazaja:

"Florentyna Zimna z Królewskiej Huty miała tak gorące serce, że zapraszała do
                                  siebie kawalerów z ulicy."
                                  • aqua Re: a za tym wszsytkim stala... 07.01.04, 11:53
                                    Było jej zimno więc paliła w kotle miłości. Biedna nie wiedziała do czego to
                                    doprowadzi.

Widzisz Wilym, Ballest wie i się dzieli wiedzą, taki intrnacjonalista.
                                    • wilym Re: a za tym wszsytkim stala... 07.01.04, 11:56
                                      Tyle, ze mu sie literka przestawila ;-)
                                      • aqua Re: a za tym wszsytkim stala... 07.01.04, 12:02
                                        Ty to masz sokole oko. Potwierdza to powiedzenie, że nie wszysto co napisane
                                        jest godne przeczytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka