Dodaj do ulubionych

Maltretowane zwierzęta

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 01:12
Zawsze gdy czytam o krzywdzie wyrządzanej zwierzętom, nasuwa mi się pytanie
ktore winno nurtować każdego człowieka, który odczuwa w tym życiu cokolwiek:
mianowicie dlaczego ludziom tak uparcie wydaje się, że zwierzęta pojawiły sie
na tym padole dla jego uciechy i zaspokojeniu jego dewiacji. Przykro
stwierdzić, lecz świat zwierzęcy jest znacznie lepiej zorganizowany aniżeli
społeczność istot niby rozumnych.Zwierzęta zabijają gdy muszą ludzie zaś dla
przyjemności. Niby mamy ustawę o ochronie zwierząt, lecz tak naprawdę ile można
wyegzekwować od naruszających prawa zwierząt? Albo ilu zostało [pozbawionych
wolności za znęcanie się nad zwierzętami,ich maltretowanie i wykorzystywanie
dla własnych uciech. czy są kary za porzucanie swoich maskotek gdy się znudzą?
I jeszcze jedno, sam jestem kierowcą i wielokrotnie podczas jazdy , na drogę
nagle wtargnęło jakieś zwierzę. W przeważającej większości, obserwuję że
kierowcy nie tylko nie starają się zahamować, lecz wręcz przreciwnie, usiłują
tak wymanewrować pojazd aby przejechać. Nie słyszałem jeszcze aby ktoś z tego
powodu został ukarany!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kul Re: Maltretowane zwierzęta IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 12.08.01, 19:27
      Gość portalu: Zibi napisał(a):

> Zawsze gdy czytam o krzywdzie wyrządzanej zwierzętom, nasuwa mi się pytanie
      > ktore winno nurtować każdego człowieka, który odczuwa w tym życiu cokolwiek:
      > mianowicie dlaczego ludziom tak uparcie wydaje się, że zwierzęta pojawiły sie
      > na tym padole dla jego uciechy i zaspokojeniu jego dewiacji. Przykro
      > stwierdzić, lecz świat zwierzęcy jest znacznie lepiej zorganizowany aniżeli
      > społeczność istot niby rozumnych.Zwierzęta zabijają gdy muszą ludzie zaś dla
      > przyjemności. Niby mamy ustawę o ochronie zwierząt, lecz tak naprawdę ile można
      >
      > wyegzekwować od naruszających prawa zwierząt? Albo ilu zostało [pozbawionych
      > wolności za znęcanie się nad zwierzętami,ich maltretowanie i wykorzystywanie
      > dla własnych uciech. czy są kary za porzucanie swoich maskotek gdy się znudzą?
      > I jeszcze jedno, sam jestem kierowcą i wielokrotnie podczas jazdy , na drogę
      > nagle wtargnęło jakieś zwierzę. W przeważającej większości, obserwuję że
      > kierowcy nie tylko nie starają się zahamować, lecz wręcz przreciwnie, usiłują
      > tak wymanewrować pojazd aby przejechać. Nie słyszałem jeszcze aby ktoś z tego
      > powodu został ukarany!

popieram w 100%
      sam widzisz stary,ile osob Ci odpowiedzialo...
      wola debatowac o innych pierdolach...

--
      Kul
      • Gość: Hanys Re: Maltretowane zwierzęta IP: *.lit.hamburg.de 13.08.01, 09:01
        Hi Zibi!
        Nie powiem nic nowego, ale tak to juz jest, ze czlowiek to najgorsze ze
        wszystkich bydlat, bo sprawianie bolu czy zabijanie sprawia mu przyjemnosc...
        Takich s....li powinno sie zaraz tak samo potraktowac jak te zwierzeta, ktore
        maltretuja - moze to jest jedyna droga do tego, zeby cokolwiek zrozumieli...
        Pozdrawiam
        • Gość: Kul Re: Maltretowane zwierzęta IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 13.08.01, 21:42
          Gość portalu: Hanys napisał(a):

> Hi Zibi!
          > Nie powiem nic nowego, ale tak to juz jest, ze czlowiek to najgorsze ze
          > wszystkich bydlat, bo sprawianie bolu czy zabijanie sprawia mu przyjemnosc...
          > Takich s....li powinno sie zaraz tak samo potraktowac jak te zwierzeta, ktore
          > maltretuja - moze to jest jedyna droga do tego, zeby cokolwiek zrozumieli...
          > Pozdrawiam

calkowicie i absolutnie popieram.... kula w leb a przedtem niech sobie tak samo
          pocierpia!

• Gość: cytrynka Re: Maltretowane zwierzęta IP: 66.60.133.* 16.08.01, 08:01
      Calkowicie popieram.Zwierzeta to wspaniali przyjaciele.Sa lepsze od niejednego
      czlowieka.Za zneczanie sie proponuje kare smierci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka