vonjakob 15.02.10, 17:43 dobrze niech sie sami truja wzajemnie, a nam niech dadza spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shroeder1970 Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 15.02.10, 18:17 No i stoją takie dwie, pewnie szalenie dumne, że puszczają dyma w tak ekskluzywnym miejscu i wydaje im się, że są strasznie swiatowe, inteligentne i dorosłe... a wyraz twarzy osoby, rządzonej papierosem, nie intelektem, mówi wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 94.75.67.* 15.02.10, 20:12 Łał, aleś napisał. Podziwiam też twą przenikliwość. Skąd wiesz, co tym paniom się wydaje? Słyszysz głosy? W dalszej części komentarza mylisz papierosa z księdzem. A przecież tak się różnią - jeden jest wąski i biały a drugi z reguły gruby i czarny. Spierać się można, który truje bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 15.02.10, 20:28 Ach... o obu mam na szczęście identyczne zdanie, więc schizy nie dostanę :P Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Ko nie pal, nie awansuje 16.02.10, 07:59 Spędziłem parę lat, pracując w firmie z taką kabiną i mogę stwierdzić jedno: nie chodząc palić człowiek ogranicza sobie dostęp do strategicznych, korytarzowych informacji ;) --- Mignęły dwie blade plamy olbrzymich oczu. Obie nagle wystrzeliły z zarośli w kierunku Tasznika. Potworne slepia osadzone były na pokrytym miedzianymi łuskami łbie gniewosza królewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.acn.waw.pl 16.02.10, 08:29 > Ach... o obu mam na szczęście identyczne zdanie, więc schizy nie > dostanę :P Nie? A mi się wydaje, że to już spóźnione życzenie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatagek Bardzo dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 17:28 Niech się przyzwyczajają do bycia w trumnie, niedługo będą tylko w ciaśniejszej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 10:53 Nie jest ważne, co im się wydaje. Najważniejsze, że trują się same, odizolowane od świata. Pozostaje ostatni już problem palaczy: oszukiwanie pracodawcy(znam osobę, której "przerwy na papierosa" trwają ponad 50% czasu pracy) oraz zwiększone wykorzystanie funduszy z NFZ, głównie z powodu chemioterapii nowotworów. Jest więc jeszcze o co walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:03 A ja znam osoby, których przerwy trwają równie długo, mimo że nie palą. To nie jest problem palaczy, a nierobów. Jeśli chodzi o koszty leczenia, to trafiłeś kulą w płot. Akcyza za papierosy pokrywa je wielokrotnie. Starczy jeszcze na dopłacanie do Twojego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:20 Pieniądze z akcyzy nie trafiają do budżetu NFZ. Co do lenistwa oczywiście masz rację, jednak mając w zanadrzu taki pretekst łatwo się z niego korzysta. W tym czasie inni popracują (także oparte na obserwacjach). Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:32 Mam koleżankę, która po rzuceniu palenia zaczęła się objadać (częsta przypadłość). Jej przerwy na jedzenie trwały po pół godziny - były celebrowane. Sumarycznie te przerwy zabierały jej kilkukrotnie więcej czasu, niż mnie palenie. A pieniądze z akcyzy trafiają do budżetu państwa, w którym zawiera się budżet NFZ. I są wielokrotnie wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:34 Zdaje się, że dotacja budżetu państwa do NFZ wynosiła w 2009 r. ok. 7 mln zł. Wpływy z akcyzy w tym czasie wyniosły ok. 15 mld zł. Ponieważ pieniądze w budżecie nie są znakowane, można powiedzieć, że dotacja dla NFZ pochodziła także z akcyzy... To raz. A dwa: ja płacę państwu podatek. W tym wypadku akcyzę. Na to, co państwo robi z tym nie mam już wpływu. Państwo może to przeznaczyć na dofinansowanie wiecznie niedofinansowanej w Polsce onkologii, ale jeśli woli wydać tę forsę np. na dotacje do ZUSu (z którego, jako palacz, pewnie nie skorzystam takim wymiarze, jak niepalący, o ile w ogóle) to cóż ja mogę na to... Żale i pretensje proszę kierować do parlamentu, rządu i państwa opiekuńczego, które zaczyna powoli przekształcać się w państwo terapeutyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Errata 16.02.10, 11:36 Dotacja z budżetu dla NFZ wynosiła ok 7 MLD zł. Sorki za literówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:41 Wydaje mi się, że trafiłeś w sedno - pieniądze z akcyzy powinny trafiać na leczenie, w gruncie rzeczy na onkologii się oszczędza. Podobnie jak było z podatkiem "drogowym", który zasilał różne budżety, ale nie szedł na naprawę dróg. Zresztą teraz jest w cenie paliwa i nie wiadomo, gdzie się podziewa. A palenia nie brońcie. Ani obżarstwo, ani palenie nie służą niczemu dobremu (samopoczucie można poprawiać w inny sposób). Z nałogiem tym, jak z każdym innym można zerwać. Wystarczy silna wola. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:50 Ale już to, że my wcale nie chcemy zerwać, bo jest nam z paleniem dobrze, nie przyszło Ci do głowy? Nikt nie twierdzi, że palenie nie jest szkodliwe, a papierosy pachną lawendą. Ale my chcemy i mamy prawo palić. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:59 Pod warunkiem, że nie zakłóca to życia tych, którzy nie chcą wdychać dymu. Przecież to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 12:00 "A palenia nie brońcie. Ani obżarstwo, ani palenie nie służą niczemu dobremu (samopoczucie można poprawiać w inny sposób). Z nałogiem tym, jak z każdym innym można zerwać. Wystarczy silna wola." Oczywiście, że palenie to nałóg, że można z nim zerwać itp. I co z tego? Jedną z irytujących (?) cech natury ludzkiej jest i to, że ludzie nie zachowują się wg ustalonego przez kogoś-tam jednego wzorca. To, co dla Ciebie nie jest ani racjonalne, ani dobre, ani przyjemne, dla innego może być zupełnie inne. Dlatego wszelkie krucjaty przeciwko ludzkim ułomnościom, grzechom, niedoskonałościom a także i nałogom, czy to w imię czystości moralnej, czy społecznego zdrowia, kończą się zwykle totalną porażką. Jak choćby prohibicja (chyba, że jest wsparta nakazami religii, jak u muzułmanów)... Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 15.02.10, 23:09 shroeder1970 napisał: > No i stoją takie dwie, pewnie szalenie dumne, że puszczają dyma w tak ekskluzyw > nym miejscu i wydaje im się, że są strasznie swiatowe, inteligentne i dorosłe.. > . a wyraz twarzy osoby, rządzonej papierosem, nie intelektem, mówi wszystko... no i chu cię to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 10:11 wypaluj sie idioto jakis,moralista sie znalazl shroeder1970 napisał: > No i stoją takie dwie, pewnie szalenie dumne, że puszczają dyma w tak ekskluzyw > nym miejscu i wydaje im się, że są strasznie swiatowe, inteligentne i dorosłe.. > . a wyraz twarzy osoby, rządzonej papierosem, nie intelektem, mówi wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 18:45 w tych kabinach powinni zamykać debilów co wymyślają takie kabiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsc Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 19:37 Takimi debilami mogą być tylko palący...Niepalący by takiego debilizmu nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.cable.smsnet.pl 16.02.10, 13:53 Gość portalu: rsc napisał(a): > Takimi debilami mogą być tylko palący...Niepalący by takiego debilizmu nie wymy > ślił. Dobry żart. To niepalący zbijają na monopolu tytoniowym i palaczach miliardy, nie inni palacze. Ja nie piję wódki, a mimo to jestem przeciwny wysokim akcyzom z zasady. Dziury budżetowej to nie łata, tylko nabija kabzę przemytnikom. Każdy ma swój rozum i sam decyduje za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tommydaho Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 15.02.10, 19:57 Jak czytam komentarze niepalących to mi się kosa w kieszeni otwiera. Ciągle jazgot, że palacze zatruwają, że śmierdzi, ze to czy tamto. Ale jak postawili kabiny żeby nikomu nie przeszkadzał dym to też źle. Debile i tak dalej, debilizm, kabinę to tylko palacz mogł wymyślić, takie kretyństwo i tak dalej. Żenada, po prostu wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 15.02.10, 20:19 A jeden wiejski, zakompleksiony idiota potrafil nawet wykoncypowac, ze ludzie stojac w takiej kabinie zadzieraja nosa. Co za intelektualne dno. Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tofik "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku obok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:14 Twojego stolika, to na pewno by Ci to nie przeszkadzało ? Intensywność smrodu podobna, jednak woń kupy przynajmniej nie jest tak rakotwórcza jak dym z papierosa. Zapominasz o podstawowej różnicy pomiędzy palącymi a niepalącymi: niepalący, (przez to że nie pali) w żaden sposób nie szkodzi zdrowiu osoby siedzącej obok, palący szkodzi i smrodzi. Niewiele jest chyba osób, które by narzekały na to, że ktoś obok nie ma peta w gębie i przez to "atmosfera" jest zbyt przjrzysta a powietrze zbyt świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 01:12 Gość portalu: Tofik napisał(a): > Twojego stolika, to na pewno by Ci to nie przeszkadzało ? > > Intensywność smrodu podobna, jednak woń kupy przynajmniej nie jest tak rakotwór > cza jak dym z papierosa. > > Zapominasz o podstawowej różnicy pomiędzy palącymi a niepalącymi: niepalący, (p > rzez to że nie pali) w żaden sposób nie szkodzi zdrowiu osoby siedzącej obok, p > alący szkodzi i smrodzi. > > Niewiele jest chyba osób, które by narzekały na to, że ktoś obok nie ma peta w > gębie i przez to "atmosfera" jest zbyt przjrzysta a powietrze zbyt świeże. Powyższa wypowiedź ilustruje dwie rzeczy. Tyle, że jedną beznadziejnie, a drugą doskonale. Beznadziejnie ilustruje temat dyskusji, którym są kabiny dla palaczy odcinające dym od otoczenia. Słów szkoda. Świetnie za to ilustruje debilizm autora, który z tematem sobie nie poradził. Odpowiedz Link Zgłoś
tommydaho Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 05:41 jeżeli dla Ciebie widok palacej osoby jest porównywalny do osoby oddającej kał to pozostaje mi tylko współczuć. Ewentualnie proponuje wizytę u specjalisty, to może być jakaś nerwica, czy paranoja. mimo wszystko pozdrawiam i zdrowia życzę, głównie psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 07:15 Tak, dla mnie jest to rownoznaczny widok. Jesli nie dociera to mozgownicy to tylko sam sobie wspolczuj. Na przyklad tego ze inni ludzie widza cie jako "srajacego" chama w przestrzeni publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 10:59 wwredny napisał: > Tak, dla mnie jest to rownoznaczny widok. Jesli nie dociera to mozgownicy to > tylko sam sobie wspolczuj. Ależ dociera. I właśnie dlatego zalecono Ci wizytę u psychiatry. To zboczenie ma nawet swoją nazwę. Kopro- coś tam. Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku IP: 194.156.48.* 16.02.10, 07:32 Jest jeden warunek : niepalący musi być myjący ( się ! ), a szczególnie myjący zęby ( ten zapach też potrafi zabić ). A niepalący , jeżdżący starym złomem tzw. autem ,jest równie zabójczy dla innych jak 10 palaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 09:26 Rozumiem ze palacy nie jezdza starymi zlomami i zawsze myja zeby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyth0n Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 195.116.31.* 16.02.10, 07:36 U mnie w pracy jest taka kabina. Na 4 osoby, co nie przeszkadza sterczeć tam 6-8 osobom. I takim sposobem i firma płaci za kabinę i na korytarzu śmierdzi. Że tak powiem i wilk głodny i owca zjedzona. A rozwiązanie jest banalnie proste - dać przed kabiną czytnik Rejestracji Czasu Pracy. 10 minut dymka, 10 minut dłużej w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamta Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 83.238.13.* 16.02.10, 08:32 fyi - na godzinę czasu pracy przy komputerze każdemu pracownikowi przysługuje 5 minut przerwy. Jeśli palacz wyskoczy na 10 minut dymka raz na dwie godziny (a np ja mam taką częstotliwość) to bilans wychodzi na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 28.02.10, 22:33 O! Bardzo dobre rozwiązanie. Skoro na wyjściu, nawet na chwilę, muszę się wypisywac, to dlaczego palacz na cigaret-pauzie ma tego nie robić? Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 07:55 tommydaho napisał: > Jak czytam komentarze niepalących to mi się kosa w kieszeni otwiera. > Ciągle jazgot, że palacze zatruwają, że śmierdzi, ze to czy tamto. Ale > jak postawili kabiny żeby nikomu nie przeszkadzał dym to też źle. > Debile i tak dalej, debilizm, kabinę to tylko palacz mogł wymyślić, > takie kretyństwo i tak dalej. Żenada, po prostu wstyd! Bo śmierdzi!!!Żenada to palenie papierochów,żenada to smród jaki za sobą ciągną... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:02 Postawili kabinę, z której nie śmierdzi, a Ciebie to denerwuje, bo... śmierdzi! Odezwij się, jak Ci się okres skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Bo tu nie o dym chodzi, a o to, by... IP: 188.33.136.* 16.02.10, 08:08 ... można było kogoś bezkarnie obrażać, nayzwać śmierdzielem. O to i tylko o to. Żyda - nie wolno. Murzyna - też nie. Pederasty - również. A że natura nie znosi próżni i jest typ ludzi, którym obrażanie innych poprawia samopoczucie - padło na palących. Do których NIE zaliczam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Palacy Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: 86.43.76.* 15.02.10, 20:25 Moze mi ktos wytlumaczyc co nakazuje dymowi pozostanie w kabinie skoro nie ma drzwi? Widialem podobne kabiny na lotnisku w Monachium mialy drzwi a mimo to jak wchodzili i wychodzili z nich palacze to dym wychodzil za nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miągwa Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.chello.pl 15.02.10, 23:47 na górze takiej kabiny jest specjalny wentylator w kierunku którego nalezy wydmuchiwać dym. dzięki temu jest on od razu zasysany do kanału wentylacyjnego, czy czegoś w tym stylu. teoretycznie dym nie wydostaje się poza kabinę, w praktyce czuć secyficzny smrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
samktos Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:17 Gość portalu: Nie Palacy napisał(a): > Moze mi ktos wytlumaczyc co nakazuje dymowi pozostanie w kabinie skoro nie ma > drzwi? Widialem podobne kabiny na lotnisku w Monachium mialy drzwi a mimo to > jak wchodzili i wychodzili z nich palacze to dym wychodzil za nimi. rozwiazanie jest banalnie proste (nie wiem czemu na to nie wpadles) wyciag albo inaczej mowiac wentylator ...Mieszkalem 1,5 roku w Sztokholmie zakaz ten panuje tam od jakiegos juz czasu sa kabiny lub ludzie zwyczajnie wychodza na zewnatrz , uwazam to za dobre rozwiazanie palacze nadal zyja ciuchy po powrocie z nocnego wypadu nie smierdza i kac tez mniejszy ...czyli ogolnie same plusy... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 14:31 Widocznie akurat tam nie powiesili tabliczek dla dymu "zakaz opuszczania kabiny". Nie obawiaj sie, u nas beda. DzierżżŻ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
one-joanna Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 15.02.10, 20:30 Bardzo fajne getto dla palaczy niech się trują będzie spokój i czyste powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGULATOR Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.evc.net 15.02.10, 21:02 to sobie zamów komorę tlenową i nie wychodz z niej już nigdy bedziesz miała droga komentatorko luksus czystego powietrza tylko dla siebie chyba że bąka sobie puścisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie palacz Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.dolsat.pl 15.02.10, 20:39 Ktoś napisał cytuje: "dobrze niech się sami trują wzajemnie, a nam niech dadzą spokój...". Wszystko jest OK tylko osobniku nie zauważasz że nie paląc bardziej trujesz jadąc samochodem niż ci palacze. Jestem niepalący a powiem tak :) Podły gnoju czemu mnie trujesz, chcę żyć w zdrowym świecie a ty chamie dajesz mi to co najgorsze. Sam się możesz truć a ode mnie wara. Przestańcie nalatywać na palaczy bo to brzydko, sami bądźcie OK, a dopiero wtedy wymagajcie. Nie palę ale uważam, że to co robicie jest podłe. Palacze nie dajcie się !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamta Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 83.238.13.* 16.02.10, 08:34 Głos rozsądku. Niepalącego. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: persefona Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: 217.17.33.* 15.02.10, 21:14 na lotnisku w Stokholm Skavsta tez taka kabinka jest, lotnisko chyba mniejsze niz te w Gdansku, naprawde fajna sprawa i zaden chyba wysiłek dla danej placówki, a u nas jak zwykle wszystko z opóźnieniem komentarzy niepalących nie skomentuje chyba, nie sądze zeby ktokolwiek jarał dla wyglądu, czy to swiatowego czy inteligentnego, mądrale który to napisał odsyłam do badań socjologicznych i psychologicznych które dosc wyraźnie obalają taki mit. Ja pale od roku, głownie przez sytuacje stresujące, lubie to nawet, ale ze wzgledu na zdrowie mocno ograniczyłam, z 2 paczek dziennie do 3+5 petów jedni z nerwa palą inni zażerają słonine i kanapki ze smalcem, wole byc w tej I grupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemna blondynka Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:42 Gość portalu: persefona napisał(a): "jedni z nerwa palą inni zażerają słonine i kanapki ze smalcem" A jeszcze inni biorą magnez albo idą pobiegać, żeby stres spalić bez dymu. A nałóg nikotynowy to NAŁÓG, czy palisz całą paczkę czy pięć papierochów, i szkodzisz nim nie tylko sobie, ale i INNYM. Ja mam nadzieję, że takie kabiny dla palących pojawią się wszędzie gdzie zdarza mi się być narażoną na wdychanie tego smrodu. I mam nadzieję, że koszt instalacji tych kabin zostanie dodany do ceny papierosów, żeby sobie palacze sami za nie płacili. I w ogóle mnie nie wzrusza, że oni tacy biedni, bo nałogowcy. Niech płacą, może im się zrobi kasy żal i zrobią coś by się od nałogu uwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 01:15 Póki co leczysz się w znacznym stopniu za nasze pieniądze. To my wnosimy ogromne kwoty do budżetu płacąc za nasz nałóg, więc nie wysilaj się na tak "błyskotliwe" komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:33 pereiro napisał: > To my wnosimy ogromn > e > kwoty do budżetu płacąc za nasz nałóg, więc nie wysilaj się na tak "błyskotliwe > " > komentarze. Ogromne pieniądze to kosztują te kabiny. I co firmy/urzędy mają je fundować palaczom za darmo?!?!?! Nawet gdyby na to szła akcyza (na te kabin w urzędach pośrednio idzie) to policzcie ile paczek fajek musi być zjaranych by zarobić na wynajem kabiny. A swoją drogą to dyskryminacja - czemu nie ma kabin dla onanistów, seksoholików, alkoholików i innych słabych psychicznie uzależnionych, są tylko dla uprzywilejowanych palaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 Podzielmy pieniądze 16.02.10, 10:07 Niepalący weźcie sobie składki na NFZ, palacze będą leczeni z pieniędzy z akcyzy, tych pieniędzy starczy także na kabiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sidian Re: Podzielmy pieniądze IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:07 > Niepalący weźcie sobie składki na NFZ, palacze będą leczeni z pieniędzy z akcyz > y, tych pieniędzy starczy także na kabiny. /signed. Biorac pod uwage, ze przecietny koszt kabiny to 1500 (850-2xxx, zaokraglam), ze do budzetu NFZ Polska doplacila 7mld zl i ze niepalacym wara od moich skladek, to: 1. Budzet NFZP (narodowy fundusz zdrowia palacych) bedzie mial: 16,5mld zlotych budzetu + 14mld zlotych z akcyzy. Razem: 30,5mld zlotych na leczenie 30% spoleczenstwa. 2. Budzet NFZ bedzie mial: 38,5mld zlotych na leczenie 70% spoleczenstwa. Bawcie sie wtedy dobrze, niepalacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sidian Re: Podzielmy pieniądze IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:15 Zapomnialem dopisac. Liczac 1500/miesiecznie za przecietna kabine i zakladajac, ze obaj ubezpieczyciele beda zapewniac identyczna opieke obu grupom - palacym i niepalacym (za takie same pieniadze), to pieniedzy w budzecie NFZ dla palaczy starczy na postawienie prawie 800.000 takich kabin i ich roczne utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sidian Re: Podzielmy pieniądze IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:32 Jeszcze troche zabawy liczbami: 800.000 kabin po 6 osob moze pomiescic 2.400.000 osob, czyli 8% spoleczenstwa. Palacych jest ok. 30%, co oznacza, ze przecietny palacz bedzie mogl w niej spedzac 6h (tak, zeby nie bylo w nich tloku), co oznacza, ze bedzie mogl w niej wypalic 3.5 paczki papierosow palac jeden od drugiego i palac papierosa w piec minut. Przecietny palacz pali zapewne ok. paczki (dla uproszczenia), co oznacza (zakladajac, ze wcale nie pali w domu, a tylko i wylacznie w "przestrzeni publicznej"), ze bedzie w niej spedzal "tylko" 100 minut. Pozostale 260 minut jego miejsce bedzie wolne, co oznacza (znow upraszczajac liczbe ludnosci Polski do ~30mln), ze kazdy niepalacy bedzie mogl w niej jeszcze spedzic 130 minut. Zapraszamy do zwiedzania :P. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:06 Gość portalu: . napisał(a): > Ogromne pieniądze to kosztują te kabiny. I co firmy/urzędy mają je fundować pal > aczom za darmo?!?!?! Nawet gdyby na to szła akcyza (na te kabin w urzędach pośr > ednio idzie) to policzcie ile paczek fajek musi być zjaranych by zarobić na wyn > ajem kabiny. > > A swoją drogą to dyskryminacja - czemu nie ma kabin dla onanistów, seksoholików > , alkoholików i innych słabych psychicznie uzależnionych, są tylko dla uprzywil > ejowanych palaczy... Masz zupełną rację. Niech za kabiny zapłacą niepalący, którym przeszkadza rzekomy smród. Odpowiedz Link Zgłoś
zaquadnik Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 10:23 Otóż mylisz się, pieniądze z akcyzy z całego życia palenia (licząc bodajże paczkę dziennie) starczą zaledwie na jedną czy dwie dawki chemioterapii dla chorego na raka płuc, więc kończ waść, wstydu oszczędź (sobie). Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:07 Nie masz racji, starczą na wiele więcej. Nie wspominając o tym, że nie każdy palacz choruje na raka. To duża sztuka - nie mieć nic sensownego do powiedzenia, a wydusić z siebie aż trzy zdania. Tobie się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamta Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 83.238.13.* 16.02.10, 08:37 "A jeszcze inni biorą magnez albo idą pobiegać, żeby stres spalić bez dymu." Tak, zwłaszcza w mieście, takiej Warszawie na przykład. Bieganie to samo zdrowie, bez dymka. Ale za to ze spalinami, które są zdecydowanie bardziej trujące! Pozbawiłam złudzeń? So sorry.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enika Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.interpc.pl 16.02.10, 14:13 Proponuję Ci, zamów sobie coś w rodzaju kapsuły he he , bo w końcu spaliny samochodowe też trują i śmierdzą , poza tym jest jeszcze dym z kominów, zwłaszcza zimową porą, gdzie ludzie palą nie tylko węgiel ale i plastikowe flaszencje , tudzież śmieci.I jak tu "zdrowo" ten stres "wybiegać"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato28 Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.chello.pl 15.02.10, 23:35 Niby dlaczego z moich podatków miałoby być kupowane coś takiego? Prywatne firmy proszę bardzo ale budżetówka? Wychodzenie na fajkę to też strata czasu. W urzędach powinni być zatrudniani wyłącznie niepalący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ami Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.promax.media.pl 16.02.10, 06:35 Ponieważ palacze wnoszą z akcyzy takie kwoty do budzetu, że mają do tego prawo. A właśnie dlaczego płacąc takie podatki nie mają prawa z nich korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.chello.pl 16.02.10, 08:21 Ich podatki idą później na ich i nie tylko ich kosztowne leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
samktos Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:30 Gość portalu: ami napisał(a): > Ponieważ palacze wnoszą z akcyzy takie kwoty do budzetu, że mają do tego prawo. > A właśnie dlaczego płacąc takie podatki nie mają prawa z nich korzystać? koszty leczenia palacych oraz biernych palaczy sa tez ogromne wiec chyba sie w tej kwestii wyrowna ...czyli argument finansowy jest dosc malo trafny... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:09 Dobrze, że napisałeś "chyba". Otóż na pewno się nie wyrówna, więc argument jest jak najbardziej słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.cable.smsnet.pl 16.02.10, 14:04 Gość portalu: kato28 napisał(a): > Niby dlaczego z moich podatków miałoby być kupowane coś takiego? Prywatne > firmy proszę bardzo ale budżetówka? Wychodzenie na fajkę to też strata czasu. > W urzędach powinni być zatrudniani wyłącznie niepalący... Zapomniałeś dodać, że rasy białej i wyznania katolickiego bez domieszki krwi semickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.chello.pl 16.02.10, 00:40 tak jest, trujcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goszcz przecież to dyskryminowanie niepalących ;) IP: *.aon.edu.pl 16.02.10, 00:40 takie ładne pomieszczenie specjalnie dla palaczy jak to możliwie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filtron Re: IP: 77.255.114.* 16.02.10, 00:54 tylko po co tam te filtry przecież nie o to chodzi palaczom :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: negi Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.10, 01:20 Ja nie mogę się tylko doczekać kiedy wejdzie w życie ustawa o zakazie palenia w miejscach publicznych tj. restauracje, dyskoteki, kluby itd. Wchodzi się tam i nie idzie dosłownie oddychać. Po wyjściu z klubu czy dyskoteki to wszystko tak strasznie śmierdzi dymem że idzie aż zwymiotować! Włosy, ubranie, skóra - wszystko przesiąka. Dlaczego jeżeli ktoś zatruwa swój organizm, hoduje raka ma zatruwać również innych ludzi?! Czemu na zachodzie takie ustawy mogły wejść w życie a u nas nikt nie może pomyśleć o czymś takim. Wstyd, dosłownie wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniu Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 06:33 zapraszamy do komory gazowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakers Drodzy niepalacze IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.10, 06:42 Jak czytam komentarze tych niepalących to mam wrażenie że bardziej denerwuje i truje mnie to ich trucie i dogryzanie, niż samo palenie papierosów. Ludzie opamiętajcie się choć trochę. Im bardziej będziemy ze sobą skłóceni tym łatwiej będzie nami rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Niedrogi palaczu 16.02.10, 09:24 Gość portalu: Krakers napisał(a): > Jak czytam komentarze tych niepalących to mam wrażenie że bardziej denerwuje i > truje mnie to ich trucie i dogryzanie, niż samo palenie papierosów. Masz tylko wrażenie. Samo palenie truje. > Ludzie opamiętajcie się choć trochę. Palacze - opamiętajcie się więcej, niż trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: 77.252.18.* 16.02.10, 07:18 palacze to trędowaci XXI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:05 Niezupełnie. Palacze to Murzyni, Czarnuchy, ew. Żydzi ery politycznej poprawności... Taki dyżurny chłopiec do bicia przez Porządnych i Praworządnych Obywateli, coby mogli poprawić sobie samopoczucie :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
2nomad Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 16.02.10, 07:32 A po co z filtrem? Niech się śmierdziele inhalują ulubionym dymem tytoniowym. Jestem również za wprowadzeniem masek o stałym obiegu dymu tytoniowego takiej przeróbki masek przeciw gazowych tylko bardziej szczelnych przez tyle lat nas truli gnoje to teraz trzeba się im odpłacić niech palacze zdychaja i podnieść im podatki i składki ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropa ot zwykły polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 07:52 Taki oto właśnie zwykły polak, byle tylko komuś dowalić, kogoś ugryźć, z kimś się pokłócić, bo takie bez konfliktowe życie jest kurcze takie nudne. Często dzwonisz na policję bo u sąsiadów za głośno telewizja po 22:00 leci? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik11 Re: ot zwykły polak 16.02.10, 09:34 > Taki oto właśnie zwykły polak, byle tylko komuś dowalić, kogoś ugryźć, z kimś > się pokłócić, bo takie bez konfliktowe życie jest kurcze takie nudne. Często > dzwonisz na policję bo u sąsiadów za głośno telewizja po 22:00 leci? Hmm, myślisz ze to Polacy dzwonią na policje bo jest głośno? Jedz sobie do Niemiec, Austrii lub jakiegokolwiek zachodniego kraju i spróbuj puścić głośno telewizor po 22, zobaczysz jak szybko przyjedzie policja. BTW puszczanie głośno telewizora po 22 to dopiero buractwo, które powinno się tępić Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:07 Wyluzuj, bo ci pompa siądzie i znowu będzie na palaczy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 Ty nazistowska gnido! 16.02.10, 10:09 Jakim prawem hitlerowska świnio obrażasz innych ludzi, powiem, ci że Hitler też nie palił i gdyby żył teraz w Polsce miałby całe zastępy wiernych pojebańców, którzy najchętniej ludzi o odmiennych upodobaniach wpakowaliby do komór gazowych. Szkoda, że nie nazwiesz mnie tak stojąc ze mną twarzą w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 07:45 tolerancja dla wszelakich zboczeń fizycznych i psychicznych ,zachowań nie przystających do miana człowieczeństwa a największym problemem w Polsce są palacze . Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 16.02.10, 07:45 Jeżeli dym z kabin nie wydostaje się na zewnątrz to niech się trują.Druga sprawa to koszt kabiny i utrzymania jej,powinni go ponosić palacze. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:13 mus-zek0 napisał: > Jeżeli dym z kabin nie wydostaje się na zewnątrz to niech się trują.Druga > sprawa to koszt kabiny i utrzymania jej,powinni go ponosić palacze. Mylisz się, palaczom taka kabina nie jest potrzebna. Równie dobrze mogliby palić na korytarzu. Niech zapłacą Ci, którym ona naprawdę służy - niepalący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topo wolność... IP: 217.153.56.* 16.02.10, 07:56 ... dla niepalących. dość smrodu! Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 koszty 16.02.10, 07:59 A dlaczego niepalący mają dopłacać do palaczy???Bo leasing kosztuje! Może wprowadzić kabiny na żetony lub monety? Np.10gr wejscie.Przy 1000 wejść dziennie byłoby 100 zł czyli miesięcznie prawie 3 tys zł. Palcili by palacze i nie byłoby gadania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Re: koszty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:16 może pomyśl najpierw że to palacze płacą najwięcej w akcyzie żebyś ty miał na leczenie swoich dzieci buraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:53 > może pomyśl najpierw że to palacze płacą najwięcej w akcyzie żebyś ty miał na > leczenie swoich dzieci buraku A pienądze na leczenie rakowców to z neba spadaja, debilu? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: koszty 16.02.10, 11:15 Gość portalu: malkontent napisał(a): > A pienądze na leczenie rakowców to z neba spadaja, debilu? Wpływy z tytułu akcyzy za papierosy przekraczają wielokrotnie roczny budżet na onkologię. Różnice są tak wielkie, że trudno w ogóle te kwoty porównywać. Ośmieszasz się chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: koszty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 09:14 Chyba na leczenie swoich chorób odnikotynowych/oddymowych :) Jestem za kabinami,lepsza kabina, niż zatruwanie wszystkich dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
jockerkjs Re: koszty 16.02.10, 08:52 Tak jak juz Ci ktos napisal ze to wlasnie palacze utrzymuja w duzej czesci NFZ, nie bede podawal szczgolow ale wynosi to ponad 30% (o ile dobrze pamietam). Pogoogluj. Odpowiedz Link Zgłoś
uberlol Re: koszty 16.02.10, 12:58 A zdajesz sobie sprawe ile palacze dokladaja do budzetu panstwa? Wplywy z akcyzy na same papierosy w roku 2009 to ok 15 mld zlotych. Wydatki na swiadczenia zdrowotne w 2009 ogolem finansowane ze skladek zdrowotnych (ktore palacze placa tez) - 55 mld. Nie sadze zeby koszty leczenia raka pluc co roku siegaly 15 mld. Palacze krocej zyja, krocej biora emerytury. Generalnie to palacz doklada do ciebie, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:03 Wszystko bardzo fajnie... tylko kto za to zaplaci... oczywiscie nie nieudolne biurwy z urzedow, ktore spedzaja czas w pracy na paleniu, tylko podatnicy. Gratulacje!!! Wspanialy pomysl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.chello.pl 16.02.10, 08:03 Dobry pomysl. Nie znosze dymu papierosowego i szlag mnie trafia ze musze go wdychac przez to ze ktos sobie chce zapalic dla wlasnej przyjemnosci. Palacze to egoisci!!! Nie zwracaja uwagi na ludzi dookola ani nawet na dzieci w poblizu tylko wyciagaja faje i kopca. Ile razy musialam sie wrecz poklocic z takim palacym bo dym lecial na moje dziecko a on mial to gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:28 Gość portalu: Marta napisał(a): > Dobry pomysl. Nie znosze dymu papierosowego i szlag mnie trafia ze > musze go wdychac przez to ze ktos sobie chce zapalic dla wlasnej > przyjemnosci. Palacze to egoisci!!! Nie zwracaja uwagi na ludzi > dookola ani nawet na dzieci w poblizu tylko wyciagaja faje i kopca. > Ile razy musialam sie wrecz poklocic z takim palacym bo dym lecial > na moje dziecko a on mial to gdzies. A może tak maseczka pgaz dla Ciebie i dziecięcia? Samochody Ci nie przeszkadzają, wyziewy z fabryk też nie, zanieczyszczone wody pewnie też? To zamknij się w bunkrze hipokrytko i nie kłóć się z tymi, którzy swoim zdrowiem ratują budżet tego chorego kraju. Mógłbym Ci przytoczyć jeszcze parę innych argumentów do przemyślenia, ale jesteś pod wpływem mediów i za głupia by myśleć samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkon Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:57 > A może tak maseczka pgaz dla Ciebie i dziecięcia? Samochody Ci nie > przeszkadzają, wyziewy z fabryk też nie, zanieczyszczone wody pewnie też? Przeszkadzają, ale trudniej sie ich pozbyć niż palaczy. > To > zamknij się w bunkrze hipokrytko i nie kłóć się z tymi, którzy swoim zdrowiem > ratują budżet tego chorego kraju. Wiesz ile kosztuje leczenie raka płuc? Zapłacisz z własnej kieszeni? >Mógłbym Ci przytoczyć jeszcze parę innych > argumentów do przemyślenia, ale jesteś pod wpływem mediów i za głupia by myśleć > samodzielnie. Dawaj - "mysląca samodzielnie" debilko :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:14 Chętnie bym się leczył sam - gdyby nie było przymusu ubezpieczeń zdrowotnych i emerytalnych, gdybym sam mógł wybierać gdzie i jak mam się ubezpieczać. I wtedy ponosiłbym pełną odpowiedzialność - także finansową - za styl swojego życia... Niestety, za każdym razem gdy pojawia się propozycja zniesienia przymusu najgłośniej protestują rozmaite lewackie gnojki, zazwyczaj te same, które potem krzyczą o kosztach leczenia palaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sidian Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:00 > Przeszkadzają, ale trudniej sie ich pozbyć niż palaczy. Nie, wcale nie jest trudniej sie pozbyc niz palaczy. Ot, wyprowadz sie w dzicz i masz spokoj i od palaczy i od smrodu, dymu z kominow czy rur wydechowych. W deche, nie? Tylko tam nie ma supermarketow... > Wiesz ile kosztuje leczenie raka płuc? Zapłacisz z własnej kieszeni? Ha, to dobre. Jasne, ze place z wlasnej kieszeni. Jeszcze za twoje place i za wielu innych. Odsylam do badan przeprowadzonych w Holandii. Palacze to najwiekszy zysk dla budzetu panstwa, bo zyja krocej, nie pobieraja emerytur, ich leczenie jest tansze, bo z reguly krotsze, w dodatku wplacaja miliardy (14mld w 2009r) z akcyzy, ktora w teorii powinna isc na leczenie raka pluc. Godze sie akcyze placic, nie kupuje fajek z przemytu (chociaz moglbym, co za problem). Paczka dziennie przez 20 lat daje ~43.800zl z samej akcyzy. Dolicz do tego skladki do NFZ, ktore placimy jak kazdy inny Polak. Tak, za raka pluc placimy z wlasnej kieszeni. Za raka pluc niepalacych rowniez. Zakladam, ze skoro myslisz sama i wypowiadasz sie w takiej dyskusji, to wiesz wszystko to, co dalej napisze. Odsylam do badan nad rakiem pluc, ktore jednoznacznie wskazuja, ze papierosy wywoluja go tylko u osob z genetyczna sklonnoscia do tego raka. Mozliwe, ze i tak by zachorowali z powodu innych czynnikow (np. smogu z rur wydechowych). Oczywiscie zwiekszaja ryzyko, ale nie kazdy palacz skonczy z rakiem pluc i nie zaden nie-palacz z nim nie skonczy. Palaczy wykancza rak trzustki, ktorego sie leczyc praktycznie nie da (10-20% pacjentow z wykrytym rakiem kwalifikuje sie do operacji, po ktorej smiertelnosc i tak wynosi 98% po pieciu latach od operacji), wiec jego leczenie raczej nie jest drogie. Szczegolnie w porownaniu do leczenia przewleklych, zwyklych chorob ukladu krazenia albo innych podobnych wystepujacych u ludzi w podeszlym wieku. Palac place za twoje leczenie. Odprowadzam o wiele wiecej forsy do budzetu panstwa. Z tych pieniedzy bedziesz dostawac emeryture i z tych pieniedzy zaplaca lekarzowi za twoja wizyte. Piss off. Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:28 Mamy nosic maski bo takim chamom jak ty chce sie smrodzic? To raczej w druga strone powinno dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:19 wwredny napisał: > Mamy nosic maski bo takim chamom jak ty chce sie smrodzic? > To raczej w druga strone powinno dzialac. Po pierwsze, w drugą stronę może i powinno, ale nie zadziała. Jeśli palacze założą maski, w niczym to nie pomoże niepalącym. Po drugie, z przykrością należy stwierdzić, że nie rozumiesz prostych zdań (a będąc w gimnazjum już powinieneś). Kwestia masek wiązała się bowiem w treści ze spalinami samochodów. A teraz wracaj do lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manager dobry pomysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:09 bardzo dobry pomysł z kabinami. niektórym to przeszakdza wszystko co nowe i nieznane. a skandalizujacy tytuł newsa "zamkną w szafach" jest opbliczony tylko na klikanie. bo to i taki klikowy poziom pisaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Za kupno i utrzymanie powinni płacić palący 16.02.10, 08:20 I już będzie ok. Nie kupuję palaczom papierosów to i dlaczego mam dokładać do ICH luksusu? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Za kupno i utrzymanie powinni płacić palący 16.02.10, 14:37 Strasznie wiesniackie jest myslec, ze to taki luksus. Ja w urzedzie nie mam zwyczaju siadac, byc moze ty czasem przysiadziesz na jakims krzesle. Dlaczego ja mam placic za ten twoj wyjatkowy luksus? Myslisz czasami? Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
little-bad-wolf Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 16.02.10, 08:21 To czekam na specjalne kabiny dla pijących, szczególnie tych, co pili wczoraj, przedwczoraj i cały zeszły tydzień. Mnie ten zapach przeszkadza.... Odpowiedz Link Zgłoś
samktos Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:45 little-bad-wolf napisała: > To czekam na specjalne kabiny dla pijących, szczególnie tych, co > pili wczoraj, przedwczoraj i cały zeszły tydzień. Mnie ten zapach > przeszkadza.... zabawne sa tego typu "argumenty" rowniez o spalinach samochodow...jak ktos jest przepity i nawet panuje wokol nigo odur wczorajszej imprezy to jesli sie oddali to juz zapachu niema, z fajkami nie wiem czy zauwazyles jest inaczej , druga sprawa ze, to nie szkodzi w zaden sposob (odor kacowy) zdrowiu tego co go wyczuwa .spaliny? niestety w naszym swiecie zlo konieczne dla wszystkich na papierosy to decyzja palacego i nikt oprucz niego nie ma obowiazku tego znosic... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Gdybyś tak jeszcze nie robiła błędów... 16.02.10, 09:46 samktos napisał: > little-bad-wolf napisała: > > > To czekam na specjalne kabiny dla pijących, szczególnie tych, co > > pili wczoraj, przedwczoraj i cały zeszły tydzień. Mnie ten zapach > > przeszkadza.... > > zabawne sa tego typu "argumenty" rowniez o spalinach samochodow...jak ktos jest > przepity i nawet panuje wokol nigo odur wczorajszej imprezy to jesli sie oddali > to juz zapachu niema, z fajkami nie wiem czy zauwazyles jest inaczej , druga > sprawa ze, to nie szkodzi w zaden sposob (odor kacowy) zdrowiu tego co go > wyczuwa .spaliny? niestety w naszym swiecie zlo konieczne dla wszystkich na > papierosy to decyzja palacego i nikt oprucz niego nie ma obowiazku tego znosic. > .. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes I kabiny dla pierdzących też trzeba by... :) 16.02.10, 09:49 little-bad-wolf napisała: > To czekam na specjalne kabiny dla pijących, szczególnie tych, co > pili wczoraj, przedwczoraj i cały zeszły tydzień. Mnie ten zapach > przeszkadza.... Odpowiedz Link Zgłoś