Dodaj do ulubionych

Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le...

15.02.10, 17:43
dobrze
niech sie sami truja wzajemnie, a nam niech dadza spokoj...
Obserwuj wątek
    • shroeder1970 Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 15.02.10, 18:17
      No i stoją takie dwie, pewnie szalenie dumne, że puszczają dyma w tak ekskluzywnym miejscu i wydaje im się, że są strasznie swiatowe, inteligentne i dorosłe... a wyraz twarzy osoby, rządzonej papierosem, nie intelektem, mówi wszystko...
      • Gość: :))) Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 94.75.67.* 15.02.10, 20:12
        Łał, aleś napisał. Podziwiam też twą przenikliwość. Skąd wiesz, co tym
        paniom się wydaje? Słyszysz głosy? W dalszej części komentarza mylisz
        papierosa z księdzem. A przecież tak się różnią - jeden jest wąski i
        biały a drugi z reguły gruby i czarny. Spierać się można, który truje
        bardziej.
        • shroeder1970 Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 15.02.10, 20:28
          Ach... o obu mam na szczęście identyczne zdanie, więc schizy nie dostanę :P
          • szarak_44 Ko nie pal, nie awansuje 16.02.10, 07:59

Spędziłem parę lat, pracując w firmie z taką kabiną i mogę stwierdzić
            jedno: nie chodząc palić człowiek ogranicza sobie dostęp do
            strategicznych, korytarzowych informacji ;)

---
            Mignęły dwie blade plamy
            olbrzymich oczu. Obie nagle wystrzeliły z zarośli w kierunku
            Tasznika. Potworne slepia osadzone były na pokrytym miedzianymi
            łuskami łbie gniewosza królewskiego.

• Gość: Gość Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.acn.waw.pl 16.02.10, 08:29
            > Ach... o obu mam na szczęście identyczne zdanie, więc schizy nie
            > dostanę :P

Nie? A mi się wydaje, że to już spóźnione życzenie ....
            • Gość: gatagek Bardzo dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 17:28
              Niech się przyzwyczajają do bycia w trumnie, niedługo będą tylko w ciaśniejszej :)
        • wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 10:53
          Nie jest ważne, co im się wydaje. Najważniejsze, że trują się same, odizolowane
          od świata. Pozostaje ostatni już problem palaczy: oszukiwanie pracodawcy(znam
          osobę, której "przerwy na papierosa" trwają ponad 50% czasu pracy) oraz
          zwiększone wykorzystanie funduszy z NFZ, głównie z powodu chemioterapii
          nowotworów. Jest więc jeszcze o co walczyć.
          • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:03
            A ja znam osoby, których przerwy trwają równie długo, mimo że nie palą. To nie
            jest problem palaczy, a nierobów. Jeśli chodzi o koszty leczenia, to trafiłeś
            kulą w płot. Akcyza za papierosy pokrywa je wielokrotnie. Starczy jeszcze na
            dopłacanie do Twojego leczenia.
            • wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:20
              Pieniądze z akcyzy nie trafiają do budżetu NFZ. Co do lenistwa oczywiście masz
              rację, jednak mając w zanadrzu taki pretekst łatwo się z niego korzysta. W tym
              czasie inni popracują (także oparte na obserwacjach).
              • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:32
                Mam koleżankę, która po rzuceniu palenia zaczęła się objadać (częsta
                przypadłość). Jej przerwy na jedzenie trwały po pół godziny - były celebrowane.
                Sumarycznie te przerwy zabierały jej kilkukrotnie więcej czasu, niż mnie palenie.

A pieniądze z akcyzy trafiają do budżetu państwa, w którym zawiera się budżet
                NFZ. I są wielokrotnie wyższe.
              • zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:34
                Zdaje się, że dotacja budżetu państwa do NFZ wynosiła w 2009 r. ok. 7 mln zł.
                Wpływy z akcyzy w tym czasie wyniosły ok. 15 mld zł. Ponieważ pieniądze w
                budżecie nie są znakowane, można powiedzieć, że dotacja dla NFZ pochodziła także
                z akcyzy... To raz.

A dwa: ja płacę państwu podatek. W tym wypadku akcyzę. Na to, co państwo robi z
                tym nie mam już wpływu. Państwo może to przeznaczyć na dofinansowanie wiecznie
                niedofinansowanej w Polsce onkologii, ale jeśli woli wydać tę forsę np. na
                dotacje do ZUSu (z którego, jako palacz, pewnie nie skorzystam takim wymiarze,
                jak niepalący, o ile w ogóle) to cóż ja mogę na to... Żale i pretensje proszę
                kierować do parlamentu, rządu i państwa opiekuńczego, które zaczyna powoli
                przekształcać się w państwo terapeutyczne...
                • zdzicho_waciak Errata 16.02.10, 11:36
                  Dotacja z budżetu dla NFZ wynosiła ok 7 MLD zł. Sorki za literówkę...
                • wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:41
                  Wydaje mi się, że trafiłeś w sedno - pieniądze z akcyzy powinny trafiać na
                  leczenie, w gruncie rzeczy na onkologii się oszczędza. Podobnie jak było z
                  podatkiem "drogowym", który zasilał różne budżety, ale nie szedł na naprawę
                  dróg. Zresztą teraz jest w cenie paliwa i nie wiadomo, gdzie się podziewa.
                  A palenia nie brońcie. Ani obżarstwo, ani palenie nie służą niczemu dobremu
                  (samopoczucie można poprawiać w inny sposób). Z nałogiem tym, jak z każdym innym
                  można zerwać. Wystarczy silna wola.
                  • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:50
                    Ale już to, że my wcale nie chcemy zerwać, bo jest nam z paleniem dobrze, nie
                    przyszło Ci do głowy? Nikt nie twierdzi, że palenie nie jest szkodliwe, a
                    papierosy pachną lawendą. Ale my chcemy i mamy prawo palić.
                    • wyksztalciuch.jeden Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:59
                      Pod warunkiem, że nie zakłóca to życia tych, którzy nie chcą wdychać dymu.
                      Przecież to proste.
                  • zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 12:00
                    "A palenia nie brońcie. Ani obżarstwo, ani palenie nie służą niczemu dobremu
                    (samopoczucie można poprawiać w inny sposób). Z nałogiem tym, jak z każdym innym
                    można zerwać. Wystarczy silna wola.
                    "

Oczywiście, że palenie to nałóg, że można z nim zerwać itp. I co z tego? Jedną z
                    irytujących (?) cech natury ludzkiej jest i to, że ludzie nie zachowują się wg
                    ustalonego przez kogoś-tam jednego wzorca. To, co dla Ciebie nie jest ani
                    racjonalne, ani dobre, ani przyjemne, dla innego może być zupełnie inne. Dlatego
                    wszelkie krucjaty przeciwko ludzkim ułomnościom, grzechom, niedoskonałościom a
                    także i nałogom, czy to w imię czystości moralnej, czy społecznego zdrowia,
                    kończą się zwykle totalną porażką. Jak choćby prohibicja (chyba, że jest wsparta
                    nakazami religii, jak u muzułmanów)...
      • te_rence Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 15.02.10, 23:09
        shroeder1970 napisał:

> No i stoją takie dwie, pewnie szalenie dumne, że puszczają dyma w tak ekskluzyw
        > nym miejscu i wydaje im się, że są strasznie swiatowe, inteligentne i dorosłe..
        > . a wyraz twarzy osoby, rządzonej papierosem, nie intelektem, mówi wszystko...

no i chu cię to obchodzi
      • wicur Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 10:11
        wypaluj sie idioto jakis,moralista sie znalazl
        shroeder1970 napisał:

> No i stoją takie dwie, pewnie szalenie dumne, że puszczają dyma w tak ekskluzyw
        > nym miejscu i wydaje im się, że są strasznie swiatowe, inteligentne i dorosłe..
        > . a wyraz twarzy osoby, rządzonej papierosem, nie intelektem, mówi wszystko...
    • Gość: palacz Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 18:45
      w tych kabinach powinni zamykać debilów co wymyślają takie kabiny.
      • Gość: rsc Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 19:37
        Takimi debilami mogą być tylko palący...Niepalący by takiego debilizmu nie wymyślił.
        • Gość: . Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.cable.smsnet.pl 16.02.10, 13:53
          Gość portalu: rsc napisał(a):

> Takimi debilami mogą być tylko palący...Niepalący by takiego debilizmu nie wymy
          > ślił.

Dobry żart. To niepalący zbijają na monopolu tytoniowym i palaczach miliardy,
          nie inni palacze. Ja nie piję wódki, a mimo to jestem przeciwny wysokim akcyzom
          z zasady. Dziury budżetowej to nie łata, tylko nabija kabzę przemytnikom. Każdy
          ma swój rozum i sam decyduje za siebie.
    • tommydaho Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 15.02.10, 19:57
      Jak czytam komentarze niepalących to mi się kosa w kieszeni otwiera.
      Ciągle jazgot, że palacze zatruwają, że śmierdzi, ze to czy tamto. Ale
      jak postawili kabiny żeby nikomu nie przeszkadzał dym to też źle.
      Debile i tak dalej, debilizm, kabinę to tylko palacz mogł wymyślić,
      takie kretyństwo i tak dalej. Żenada, po prostu wstyd!
      • dziad_borowy Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 15.02.10, 20:19
        A jeden wiejski, zakompleksiony idiota potrafil nawet wykoncypowac, ze ludzie
        stojac w takiej kabinie zadzieraja nosa. Co za intelektualne dno.
        Dzierżżż!!!!
      • Gość: Tofik "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku obok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:14
        Twojego stolika, to na pewno by Ci to nie przeszkadzało ?

Intensywność smrodu podobna, jednak woń kupy przynajmniej nie jest tak rakotwórcza jak dym z papierosa.

Zapominasz o podstawowej różnicy pomiędzy palącymi a niepalącymi: niepalący, (przez to że nie pali) w żaden sposób nie szkodzi zdrowiu osoby siedzącej obok, palący szkodzi i smrodzi.

Niewiele jest chyba osób, które by narzekały na to, że ktoś obok nie ma peta w gębie i przez to "atmosfera" jest zbyt przjrzysta a powietrze zbyt świeże.
        • pereiro Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 01:12
          Gość portalu: Tofik napisał(a):

> Twojego stolika, to na pewno by Ci to nie przeszkadzało ?
          >
          > Intensywność smrodu podobna, jednak woń kupy przynajmniej nie jest tak rakotwór
          > cza jak dym z papierosa.
          >
          > Zapominasz o podstawowej różnicy pomiędzy palącymi a niepalącymi: niepalący, (p
          > rzez to że nie pali) w żaden sposób nie szkodzi zdrowiu osoby siedzącej obok, p
          > alący szkodzi i smrodzi.
          >
          > Niewiele jest chyba osób, które by narzekały na to, że ktoś obok nie ma peta w
          > gębie i przez to "atmosfera" jest zbyt przjrzysta a powietrze zbyt świeże.

Powyższa wypowiedź ilustruje dwie rzeczy. Tyle, że jedną beznadziejnie, a drugą
          doskonale. Beznadziejnie ilustruje temat dyskusji, którym są kabiny dla palaczy
          odcinające dym od otoczenia. Słów szkoda. Świetnie za to ilustruje debilizm
          autora, który z tematem sobie nie poradził.
          • tommydaho Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 05:41
            jeżeli dla Ciebie widok palacej osoby jest porównywalny do osoby
            oddającej kał to pozostaje mi tylko współczuć. Ewentualnie proponuje
            wizytę u specjalisty, to może być jakaś nerwica, czy paranoja. mimo
            wszystko pozdrawiam i zdrowia życzę, głównie psychicznego.
            • wwredny Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 07:15
              Tak, dla mnie jest to rownoznaczny widok. Jesli nie dociera to mozgownicy to
              tylko sam sobie wspolczuj. Na przyklad tego ze inni ludzie widza cie jako
              "srajacego" chama w przestrzeni publicznej.
              • pereiro Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 10:59
                wwredny napisał:

> Tak, dla mnie jest to rownoznaczny widok. Jesli nie dociera to mozgownicy to
                > tylko sam sobie wspolczuj.

Ależ dociera. I właśnie dlatego zalecono Ci wizytę u psychiatry. To zboczenie ma
                nawet swoją nazwę. Kopro- coś tam. Lecz się.
        • Gość: tytus Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku IP: 194.156.48.* 16.02.10, 07:32
          Jest jeden warunek : niepalący musi być myjący ( się ! ), a
          szczególnie myjący zęby ( ten zapach też potrafi zabić ). A
          niepalący , jeżdżący starym złomem tzw. autem ,jest równie
          zabójczy dla innych jak 10 palaczy.
          • wwredny Re: "tommydaho"-gdybym srał w barze przy stoliku 16.02.10, 09:26
            Rozumiem ze palacy nie jezdza starymi zlomami i zawsze myja zeby?
      • Gość: Pyth0n Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 195.116.31.* 16.02.10, 07:36
        U mnie w pracy jest taka kabina. Na 4 osoby, co nie przeszkadza sterczeć tam 6-8
        osobom. I takim sposobem i firma płaci za kabinę i na korytarzu śmierdzi. Że tak
        powiem i wilk głodny i owca zjedzona.

A rozwiązanie jest banalnie proste - dać przed kabiną czytnik Rejestracji Czasu
        Pracy. 10 minut dymka, 10 minut dłużej w pracy.
        • Gość: tamta Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 83.238.13.* 16.02.10, 08:32
          fyi - na godzinę czasu pracy przy komputerze każdemu pracownikowi
          przysługuje 5 minut przerwy. Jeśli palacz wyskoczy na 10 minut dymka
          raz na dwie godziny (a np ja mam taką częstotliwość) to bilans
          wychodzi na zero.
        • shroeder1970 Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 28.02.10, 22:33
          O! Bardzo dobre rozwiązanie.
          Skoro na wyjściu, nawet na chwilę, muszę się wypisywac, to dlaczego palacz na cigaret-pauzie ma tego nie robić?
      • wlody1 Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 07:55
        tommydaho napisał:

> Jak czytam komentarze niepalących to mi się kosa w kieszeni otwiera.
        > Ciągle jazgot, że palacze zatruwają, że śmierdzi, ze to czy tamto. Ale
        > jak postawili kabiny żeby nikomu nie przeszkadzał dym to też źle.
        > Debile i tak dalej, debilizm, kabinę to tylko palacz mogł wymyślić,
        > takie kretyństwo i tak dalej. Żenada, po prostu wstyd!

Bo śmierdzi!!!Żenada to palenie papierochów,żenada to smród jaki za sobą ciągną...
        • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:02
          Postawili kabinę, z której nie śmierdzi, a Ciebie to denerwuje, bo... śmierdzi!
          Odezwij się, jak Ci się okres skończy.
      • Gość: któś Bo tu nie o dym chodzi, a o to, by... IP: 188.33.136.* 16.02.10, 08:08
        ... można było kogoś bezkarnie obrażać, nayzwać śmierdzielem. O to i
        tylko o to. Żyda - nie wolno. Murzyna - też nie. Pederasty -
        również. A że natura nie znosi próżni i jest typ ludzi, którym
        obrażanie innych poprawia samopoczucie - padło na palących. Do
        których NIE zaliczam się.
        • zdzicho_waciak Bingo! 16.02.10, 09:29
          :-)
    • Gość: Nie Palacy Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: 86.43.76.* 15.02.10, 20:25
      Moze mi ktos wytlumaczyc co nakazuje dymowi pozostanie w kabinie skoro nie ma
      drzwi? Widialem podobne kabiny na lotnisku w Monachium mialy drzwi a mimo to
      jak wchodzili i wychodzili z nich palacze to dym wychodzil za nimi.
      • Gość: miągwa Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.chello.pl 15.02.10, 23:47
        na górze takiej kabiny jest specjalny wentylator w kierunku którego nalezy wydmuchiwać dym. dzięki temu jest on od razu zasysany do kanału wentylacyjnego, czy czegoś w tym stylu. teoretycznie dym nie wydostaje się poza kabinę, w praktyce czuć secyficzny smrodek.
        • sylikonix dygestorium :] 16.02.10, 07:17
          :>
      • samktos Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:17
        Gość portalu: Nie Palacy napisał(a):

> Moze mi ktos wytlumaczyc co nakazuje dymowi pozostanie w kabinie skoro nie ma
        > drzwi? Widialem podobne kabiny na lotnisku w Monachium mialy drzwi a mimo to
        > jak wchodzili i wychodzili z nich palacze to dym wychodzil za nimi.

rozwiazanie jest banalnie proste (nie wiem czemu na to nie wpadles) wyciag albo
        inaczej mowiac wentylator ...Mieszkalem 1,5 roku w Sztokholmie zakaz ten panuje
        tam od jakiegos juz czasu sa kabiny lub ludzie zwyczajnie wychodza na zewnatrz ,
        uwazam to za dobre rozwiazanie palacze nadal zyja ciuchy po powrocie z nocnego
        wypadu nie smierdza i kac tez mniejszy ...czyli ogolnie same plusy...
      • dziad_borowy Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 14:31
        Widocznie akurat tam nie powiesili tabliczek dla dymu "zakaz opuszczania
        kabiny". Nie obawiaj sie, u nas beda.
        DzierżżŻ!!!!
    • one-joanna Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 15.02.10, 20:30
      Bardzo fajne getto dla palaczy niech się trują będzie spokój i czyste powietrze
      • Gość: AGULATOR Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.evc.net 15.02.10, 21:02
        to sobie zamów komorę tlenową i nie wychodz z niej już nigdy bedziesz
        miała droga komentatorko luksus czystego powietrza tylko dla siebie
        chyba że bąka sobie puścisz
    • Gość: Nie palacz Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.dolsat.pl 15.02.10, 20:39
      Ktoś napisał cytuje: "dobrze niech się sami trują wzajemnie, a nam niech dadzą spokój...". Wszystko jest OK tylko osobniku nie zauważasz że nie paląc bardziej trujesz jadąc samochodem niż ci palacze. Jestem niepalący a powiem tak :) Podły gnoju czemu mnie trujesz, chcę żyć w zdrowym świecie a ty chamie dajesz mi to co najgorsze. Sam się możesz truć a ode mnie wara. Przestańcie nalatywać na palaczy bo to brzydko, sami bądźcie OK, a dopiero wtedy wymagajcie. Nie palę ale uważam, że to co robicie jest podłe. Palacze nie dajcie się !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: tamta Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 83.238.13.* 16.02.10, 08:34
        Głos rozsądku. Niepalącego. Jestem pod wrażeniem.
    • Gość: persefona Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: 217.17.33.* 15.02.10, 21:14
      na lotnisku w Stokholm Skavsta tez taka kabinka jest, lotnisko chyba mniejsze
      niz te w Gdansku, naprawde fajna sprawa i zaden chyba wysiłek dla danej
      placówki, a u nas jak zwykle wszystko z opóźnieniem

komentarzy niepalących nie skomentuje chyba, nie sądze zeby ktokolwiek jarał
      dla wyglądu, czy to swiatowego czy inteligentnego, mądrale który to napisał
      odsyłam do badań socjologicznych i psychologicznych które dosc wyraźnie
      obalają taki mit.

Ja pale od roku, głownie przez sytuacje stresujące, lubie to nawet, ale ze
      wzgledu na zdrowie mocno ograniczyłam, z 2 paczek dziennie do 3+5 petów

jedni z nerwa palą inni zażerają słonine i kanapki ze smalcem, wole byc w tej
      I grupie
      • Gość: ciemna blondynka Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:42
        Gość portalu: persefona napisał(a):

"jedni z nerwa palą inni zażerają słonine i kanapki ze smalcem"

A jeszcze inni biorą magnez albo idą pobiegać, żeby stres spalić bez dymu.
        A nałóg nikotynowy to NAŁÓG, czy palisz całą paczkę czy pięć papierochów,
        i szkodzisz nim nie tylko sobie, ale i INNYM.

Ja mam nadzieję, że takie kabiny dla palących pojawią się wszędzie gdzie
        zdarza mi się być narażoną na wdychanie tego smrodu. I mam nadzieję, że
        koszt instalacji tych kabin zostanie dodany do ceny papierosów, żeby sobie
        palacze sami za nie płacili. I w ogóle mnie nie wzrusza, że oni tacy
        biedni, bo nałogowcy. Niech płacą, może im się zrobi kasy żal i zrobią coś
        by się od nałogu uwolnić.
        • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 01:15
          Póki co leczysz się w znacznym stopniu za nasze pieniądze. To my wnosimy ogromne
          kwoty do budżetu płacąc za nasz nałóg, więc nie wysilaj się na tak "błyskotliwe"
          komentarze.
          • Gość: . Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:33
            pereiro napisał:

> To my wnosimy ogromn
            > e
            > kwoty do budżetu płacąc za nasz nałóg, więc nie wysilaj się na tak "błyskotliwe
            > "
            > komentarze.

Ogromne pieniądze to kosztują te kabiny. I co firmy/urzędy mają je fundować palaczom za darmo?!?!?! Nawet gdyby na to szła akcyza (na te kabin w urzędach pośrednio idzie) to policzcie ile paczek fajek musi być zjaranych by zarobić na wynajem kabiny.

A swoją drogą to dyskryminacja - czemu nie ma kabin dla onanistów, seksoholików, alkoholików i innych słabych psychicznie uzależnionych, są tylko dla uprzywilejowanych palaczy...
            • paolo74 Podzielmy pieniądze 16.02.10, 10:07
              Niepalący weźcie sobie składki na NFZ, palacze będą leczeni z pieniędzy z akcyzy, tych pieniędzy starczy także na kabiny.
              • Gość: Sidian Re: Podzielmy pieniądze IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:07
                > Niepalący weźcie sobie składki na NFZ, palacze będą leczeni z pieniędzy z akcyz
                > y, tych pieniędzy starczy także na kabiny.

/signed. Biorac pod uwage, ze przecietny koszt kabiny to 1500 (850-2xxx,
                zaokraglam), ze do budzetu NFZ Polska doplacila 7mld zl i ze niepalacym wara od
                moich skladek, to:

1. Budzet NFZP (narodowy fundusz zdrowia palacych) bedzie mial: 16,5mld zlotych
                budzetu + 14mld zlotych z akcyzy. Razem: 30,5mld zlotych na leczenie 30%
                spoleczenstwa.
                2. Budzet NFZ bedzie mial: 38,5mld zlotych na leczenie 70% spoleczenstwa.

Bawcie sie wtedy dobrze, niepalacy.
                • Gość: Sidian Re: Podzielmy pieniądze IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:15
                  Zapomnialem dopisac. Liczac 1500/miesiecznie za przecietna kabine i zakladajac,
                  ze obaj ubezpieczyciele beda zapewniac identyczna opieke obu grupom - palacym i
                  niepalacym (za takie same pieniadze), to pieniedzy w budzecie NFZ dla palaczy
                  starczy na postawienie prawie 800.000 takich kabin i ich roczne utrzymanie.
                  • Gość: Sidian Re: Podzielmy pieniądze IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:32
                    Jeszcze troche zabawy liczbami:

800.000 kabin po 6 osob moze pomiescic 2.400.000 osob, czyli 8% spoleczenstwa.
                    Palacych jest ok. 30%, co oznacza, ze przecietny palacz bedzie mogl w niej
                    spedzac 6h (tak, zeby nie bylo w nich tloku), co oznacza, ze bedzie mogl w niej
                    wypalic 3.5 paczki papierosow palac jeden od drugiego i palac papierosa w piec
                    minut. Przecietny palacz pali zapewne ok. paczki (dla uproszczenia), co oznacza
                    (zakladajac, ze wcale nie pali w domu, a tylko i wylacznie w "przestrzeni
                    publicznej"), ze bedzie w niej spedzal "tylko" 100 minut. Pozostale 260 minut
                    jego miejsce bedzie wolne, co oznacza (znow upraszczajac liczbe ludnosci Polski
                    do ~30mln), ze kazdy niepalacy bedzie mogl w niej jeszcze spedzic 130 minut.
                    Zapraszamy do zwiedzania :P.
            • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:06
              Gość portalu: . napisał(a):

> Ogromne pieniądze to kosztują te kabiny. I co firmy/urzędy mają je fundować pal
              > aczom za darmo?!?!?! Nawet gdyby na to szła akcyza (na te kabin w urzędach pośr
              > ednio idzie) to policzcie ile paczek fajek musi być zjaranych by zarobić na wyn
              > ajem kabiny.
              >
              > A swoją drogą to dyskryminacja - czemu nie ma kabin dla onanistów, seksoholików
              > , alkoholików i innych słabych psychicznie uzależnionych, są tylko dla uprzywil
              > ejowanych palaczy...

Masz zupełną rację. Niech za kabiny zapłacą niepalący, którym przeszkadza
              rzekomy smród.
          • zaquadnik Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 10:23
            Otóż mylisz się, pieniądze z akcyzy z całego życia palenia (licząc bodajże
            paczkę dziennie) starczą zaledwie na jedną czy dwie dawki chemioterapii dla
            chorego na raka płuc, więc kończ waść, wstydu oszczędź (sobie).
            • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:07
              Nie masz racji, starczą na wiele więcej. Nie wspominając o tym, że nie każdy
              palacz choruje na raka. To duża sztuka - nie mieć nic sensownego do powiedzenia,
              a wydusić z siebie aż trzy zdania. Tobie się udało.
        • Gość: tamta Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 83.238.13.* 16.02.10, 08:37
          "A jeszcze inni biorą magnez albo idą pobiegać, żeby stres spalić
          bez dymu."

Tak, zwłaszcza w mieście, takiej Warszawie na przykład. Bieganie to
          samo zdrowie, bez dymka. Ale za to ze spalinami, które są
          zdecydowanie bardziej trujące! Pozbawiłam złudzeń? So sorry..
        • Gość: enika Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.interpc.pl 16.02.10, 14:13
          Proponuję Ci, zamów sobie coś w rodzaju kapsuły he he , bo w końcu spaliny
          samochodowe też trują i śmierdzą , poza tym jest jeszcze dym z kominów,
          zwłaszcza zimową porą, gdzie ludzie palą nie tylko węgiel ale i plastikowe
          flaszencje , tudzież śmieci.I jak tu "zdrowo" ten stres "wybiegać"?
    • Gość: kato28 Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.chello.pl 15.02.10, 23:35
      Niby dlaczego z moich podatków miałoby być kupowane coś takiego? Prywatne
      firmy proszę bardzo ale budżetówka? Wychodzenie na fajkę to też strata czasu.
      W urzędach powinni być zatrudniani wyłącznie niepalący...
      • Gość: ami Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.promax.media.pl 16.02.10, 06:35
        Ponieważ palacze wnoszą z akcyzy takie kwoty do budzetu, że mają do tego prawo. A właśnie dlaczego płacąc takie podatki nie mają prawa z nich korzystać?
        • Gość: xyz Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.chello.pl 16.02.10, 08:21
          Ich podatki idą później na ich i nie tylko ich kosztowne leczenie.
        • samktos Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:30
          Gość portalu: ami napisał(a):

> Ponieważ palacze wnoszą z akcyzy takie kwoty do budzetu, że mają do tego prawo.
          > A właśnie dlaczego płacąc takie podatki nie mają prawa z nich korzystać?

koszty leczenia palacych oraz biernych palaczy sa tez ogromne wiec chyba sie w
          tej kwestii wyrowna ...czyli argument finansowy jest dosc malo trafny...
          • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:09
            Dobrze, że napisałeś "chyba". Otóż na pewno się nie wyrówna, więc argument jest
            jak najbardziej słuszny.
      • Gość: . Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.cable.smsnet.pl 16.02.10, 14:04
        Gość portalu: kato28 napisał(a):

> Niby dlaczego z moich podatków miałoby być kupowane coś takiego? Prywatne
        > firmy proszę bardzo ale budżetówka? Wychodzenie na fajkę to też strata czasu.
        > W urzędach powinni być zatrudniani wyłącznie niepalący...

Zapomniałeś dodać, że rasy białej i wyznania katolickiego bez domieszki krwi
        semickiej.
    • Gość: ppp Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.chello.pl 16.02.10, 00:40
      tak jest, trujcie sie
    • Gość: goszcz przecież to dyskryminowanie niepalących ;) IP: *.aon.edu.pl 16.02.10, 00:40
      takie ładne pomieszczenie specjalnie dla palaczy jak to możliwie? :D
      • Gość: filtron Re: IP: 77.255.114.* 16.02.10, 00:54
        tylko po co tam te filtry przecież nie o to chodzi palaczom :-)
    • Gość: negi Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.10, 01:20
      Ja nie mogę się tylko doczekać kiedy wejdzie w życie ustawa o zakazie palenia w miejscach publicznych tj. restauracje, dyskoteki, kluby itd. Wchodzi się tam i nie idzie dosłownie oddychać. Po wyjściu z klubu czy dyskoteki to wszystko tak strasznie śmierdzi dymem że idzie aż zwymiotować! Włosy, ubranie, skóra - wszystko przesiąka. Dlaczego jeżeli ktoś zatruwa swój organizm, hoduje raka ma zatruwać również innych ludzi?! Czemu na zachodzie takie ustawy mogły wejść w życie a u nas nikt nie może pomyśleć o czymś takim. Wstyd, dosłownie wstyd...
    • Gość: koniu Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 06:33
      zapraszamy do komory gazowej :)
    • Gość: Krakers Drodzy niepalacze IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.10, 06:42
      Jak czytam komentarze tych niepalących to mam wrażenie że bardziej denerwuje i
      truje mnie to ich trucie i dogryzanie, niż samo palenie papierosów.
      Ludzie opamiętajcie się choć trochę.
      Im bardziej będziemy ze sobą skłóceni tym łatwiej będzie nami rządzić.
      • bogucjusz Niedrogi palaczu 16.02.10, 09:24
        Gość portalu: Krakers napisał(a):

> Jak czytam komentarze tych niepalących to mam wrażenie że bardziej denerwuje i
        > truje mnie to ich trucie i dogryzanie, niż samo palenie papierosów.

Masz tylko wrażenie. Samo palenie truje.

> Ludzie opamiętajcie się choć trochę.

Palacze - opamiętajcie się więcej, niż trochę.

• Gość: ryb Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: 77.252.18.* 16.02.10, 07:18
      palacze to trędowaci XXI wieku
      • zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:05
        Niezupełnie. Palacze to Murzyni, Czarnuchy, ew. Żydzi ery politycznej
        poprawności... Taki dyżurny chłopiec do bicia przez Porządnych i Praworządnych
        Obywateli, coby mogli poprawić sobie samopoczucie :-))))
    • 2nomad Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 16.02.10, 07:32
      A po co z filtrem? Niech się śmierdziele inhalują ulubionym dymem tytoniowym.
      Jestem również za wprowadzeniem masek o stałym obiegu dymu tytoniowego takiej
      przeróbki masek przeciw gazowych tylko bardziej szczelnych przez tyle lat nas
      truli gnoje to teraz trzeba się im odpłacić niech palacze zdychaja i podnieść
      im podatki i składki ZUS.
      • Gość: kropa ot zwykły polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 07:52
        Taki oto właśnie zwykły polak, byle tylko komuś dowalić, kogoś ugryźć, z kimś
        się pokłócić, bo takie bez konfliktowe życie jest kurcze takie nudne. Często
        dzwonisz na policję bo u sąsiadów za głośno telewizja po 22:00 leci?
        • polsz Re: ot zwykły polak 16.02.10, 08:29
          to nawet nie Polak, to zwykła szmata
        • cynik11 Re: ot zwykły polak 16.02.10, 09:34
          > Taki oto właśnie zwykły polak, byle tylko komuś dowalić, kogoś ugryźć, z kimś
          > się pokłócić, bo takie bez konfliktowe życie jest kurcze takie nudne. Często
          > dzwonisz na policję bo u sąsiadów za głośno telewizja po 22:00 leci?

Hmm, myślisz ze to Polacy dzwonią na policje bo jest głośno? Jedz sobie do
          Niemiec, Austrii lub jakiegokolwiek zachodniego kraju i spróbuj puścić głośno
          telewizor po 22, zobaczysz jak szybko przyjedzie policja.

BTW puszczanie głośno telewizora po 22 to dopiero buractwo, które powinno się tępić
      • zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:07
        Wyluzuj, bo ci pompa siądzie i znowu będzie na palaczy... :-)
      • paolo74 Ty nazistowska gnido! 16.02.10, 10:09
        Jakim prawem hitlerowska świnio obrażasz innych ludzi, powiem, ci że Hitler też nie palił i gdyby żył teraz w Polsce miałby całe zastępy wiernych pojebańców, którzy najchętniej ludzi o odmiennych upodobaniach wpakowaliby do komór gazowych. Szkoda, że nie nazwiesz mnie tak stojąc ze mną twarzą w twarz.
    • Gość: o Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 07:45
      tolerancja dla wszelakich zboczeń fizycznych i psychicznych ,zachowań nie
      przystających do miana człowieczeństwa a największym problemem w Polsce są
      palacze .
    • mus-zek0 Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 16.02.10, 07:45
      Jeżeli dym z kabin nie wydostaje się na zewnątrz to niech się trują.Druga
      sprawa to koszt kabiny i utrzymania jej,powinni go ponosić palacze.
      • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:13
        mus-zek0 napisał:

> Jeżeli dym z kabin nie wydostaje się na zewnątrz to niech się trują.Druga
        > sprawa to koszt kabiny i utrzymania jej,powinni go ponosić palacze.

Mylisz się, palaczom taka kabina nie jest potrzebna. Równie dobrze mogliby palić
        na korytarzu. Niech zapłacą Ci, którym ona naprawdę służy - niepalący.
    • Gość: topo wolność... IP: 217.153.56.* 16.02.10, 07:56
      ... dla niepalących. dość smrodu!
    • wlody1 koszty 16.02.10, 07:59
      A dlaczego niepalący mają dopłacać do palaczy???Bo leasing kosztuje! Może wprowadzić kabiny na żetony lub monety? Np.10gr wejscie.Przy 1000 wejść dziennie byłoby 100 zł czyli miesięcznie prawie 3 tys zł. Palcili by palacze i nie byłoby gadania...
      • Gość: ema Re: koszty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:16
        może pomyśl najpierw że to palacze płacą najwięcej w akcyzie żebyś ty miał na
        leczenie swoich dzieci buraku
        • Gość: malkontent Re: koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:53
          > może pomyśl najpierw że to palacze płacą najwięcej w akcyzie żebyś ty miał na
          > leczenie swoich dzieci buraku

A pienądze na leczenie rakowców to z neba spadaja, debilu?
          • pereiro Re: koszty 16.02.10, 11:15
            Gość portalu: malkontent napisał(a):

> A pienądze na leczenie rakowców to z neba spadaja, debilu?

Wpływy z tytułu akcyzy za papierosy przekraczają wielokrotnie roczny budżet na
            onkologię. Różnice są tak wielkie, że trudno w ogóle te kwoty porównywać.
            Ośmieszasz się chłopcze.
        • Gość: autor Re: koszty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 09:14
          Chyba na leczenie swoich chorób odnikotynowych/oddymowych :)
          Jestem za kabinami,lepsza kabina, niż zatruwanie wszystkich dookoła.
      • jockerkjs Re: koszty 16.02.10, 08:52
        Tak jak juz Ci ktos napisal ze to wlasnie palacze utrzymuja w duzej
        czesci NFZ, nie bede podawal szczgolow ale wynosi to ponad 30% (o
        ile dobrze pamietam). Pogoogluj.
      • uberlol Re: koszty 16.02.10, 12:58
        A zdajesz sobie sprawe ile palacze dokladaja do budzetu panstwa? Wplywy z akcyzy
        na same papierosy w roku 2009 to ok 15 mld zlotych. Wydatki na swiadczenia
        zdrowotne w 2009 ogolem finansowane ze skladek zdrowotnych (ktore palacze placa
        tez) - 55 mld. Nie sadze zeby koszty leczenia raka pluc co roku siegaly 15 mld.
        Palacze krocej zyja, krocej biora emerytury. Generalnie to palacz doklada do
        ciebie, a nie odwrotnie.
    • Gość: km Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:03
      Wszystko bardzo fajnie... tylko kto za to zaplaci... oczywiscie nie nieudolne
      biurwy z urzedow, ktore spedzaja czas w pracy na paleniu, tylko podatnicy.

Gratulacje!!! Wspanialy pomysl!!!
    • Gość: Marta Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... IP: *.chello.pl 16.02.10, 08:03
      Dobry pomysl. Nie znosze dymu papierosowego i szlag mnie trafia ze
      musze go wdychac przez to ze ktos sobie chce zapalic dla wlasnej
      przyjemnosci. Palacze to egoisci!!! Nie zwracaja uwagi na ludzi
      dookola ani nawet na dzieci w poblizu tylko wyciagaja faje i kopca.
      Ile razy musialam sie wrecz poklocic z takim palacym bo dym lecial
      na moje dziecko a on mial to gdzies.
      • 13ronin Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:28
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Dobry pomysl. Nie znosze dymu papierosowego i szlag mnie trafia ze
        > musze go wdychac przez to ze ktos sobie chce zapalic dla wlasnej
        > przyjemnosci. Palacze to egoisci!!! Nie zwracaja uwagi na ludzi
        > dookola ani nawet na dzieci w poblizu tylko wyciagaja faje i kopca.
        > Ile razy musialam sie wrecz poklocic z takim palacym bo dym lecial
        > na moje dziecko a on mial to gdzies.

A może tak maseczka pgaz dla Ciebie i dziecięcia? Samochody Ci nie
        przeszkadzają, wyziewy z fabryk też nie, zanieczyszczone wody pewnie też? To
        zamknij się w bunkrze hipokrytko i nie kłóć się z tymi, którzy swoim zdrowiem
        ratują budżet tego chorego kraju. Mógłbym Ci przytoczyć jeszcze parę innych
        argumentów do przemyślenia, ale jesteś pod wpływem mediów i za głupia by myśleć
        samodzielnie.
        • Gość: malkon Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:57

> A może tak maseczka pgaz dla Ciebie i dziecięcia? Samochody Ci nie
          > przeszkadzają, wyziewy z fabryk też nie, zanieczyszczone wody pewnie też?

Przeszkadzają, ale trudniej sie ich pozbyć niż palaczy.

> To
          > zamknij się w bunkrze hipokrytko i nie kłóć się z tymi, którzy swoim zdrowiem
          > ratują budżet tego chorego kraju.

Wiesz ile kosztuje leczenie raka płuc? Zapłacisz z własnej kieszeni?

>Mógłbym Ci przytoczyć jeszcze parę innych
          > argumentów do przemyślenia, ale jesteś pod wpływem mediów i za głupia by myśleć
          > samodzielnie.

Dawaj - "mysląca samodzielnie" debilko :)
          • zdzicho_waciak Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:14
            Chętnie bym się leczył sam - gdyby nie było przymusu ubezpieczeń zdrowotnych i
            emerytalnych, gdybym sam mógł wybierać gdzie i jak mam się ubezpieczać. I wtedy
            ponosiłbym pełną odpowiedzialność - także finansową - za styl swojego życia...
            Niestety, za każdym razem gdy pojawia się propozycja zniesienia przymusu
            najgłośniej protestują rozmaite lewackie gnojki, zazwyczaj te same, które potem
            krzyczą o kosztach leczenia palaczy...
          • Gość: Sidian Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się IP: 91.189.75.* 16.02.10, 14:00
            > Przeszkadzają, ale trudniej sie ich pozbyć niż palaczy.
            Nie, wcale nie jest trudniej sie pozbyc niz palaczy. Ot, wyprowadz sie w dzicz i
            masz spokoj i od palaczy i od smrodu, dymu z kominow czy rur wydechowych. W
            deche, nie? Tylko tam nie ma supermarketow...

> Wiesz ile kosztuje leczenie raka płuc? Zapłacisz z własnej kieszeni?
            Ha, to dobre. Jasne, ze place z wlasnej kieszeni. Jeszcze za twoje place i za
            wielu innych. Odsylam do badan przeprowadzonych w Holandii. Palacze to
            najwiekszy zysk dla budzetu panstwa, bo zyja krocej, nie pobieraja emerytur, ich
            leczenie jest tansze, bo z reguly krotsze, w dodatku wplacaja miliardy (14mld w
            2009r) z akcyzy, ktora w teorii powinna isc na leczenie raka pluc.

Godze sie akcyze placic, nie kupuje fajek z przemytu (chociaz moglbym, co za
            problem). Paczka dziennie przez 20 lat daje ~43.800zl z samej akcyzy. Dolicz do
            tego skladki do NFZ, ktore placimy jak kazdy inny Polak. Tak, za raka pluc
            placimy z wlasnej kieszeni. Za raka pluc niepalacych rowniez. Zakladam, ze skoro
            myslisz sama i wypowiadasz sie w takiej dyskusji, to wiesz wszystko to, co dalej
            napisze. Odsylam do badan nad rakiem pluc, ktore jednoznacznie wskazuja, ze
            papierosy wywoluja go tylko u osob z genetyczna sklonnoscia do tego raka.
            Mozliwe, ze i tak by zachorowali z powodu innych czynnikow (np. smogu z rur
            wydechowych). Oczywiscie zwiekszaja ryzyko, ale nie kazdy palacz skonczy z
            rakiem pluc i nie zaden nie-palacz z nim nie skonczy. Palaczy wykancza rak
            trzustki, ktorego sie leczyc praktycznie nie da (10-20% pacjentow z wykrytym
            rakiem kwalifikuje sie do operacji, po ktorej smiertelnosc i tak wynosi 98% po
            pieciu latach od operacji), wiec jego leczenie raczej nie jest drogie.
            Szczegolnie w porownaniu do leczenia przewleklych, zwyklych chorob ukladu
            krazenia albo innych podobnych wystepujacych u ludzi w podeszlym wieku.

Palac place za twoje leczenie. Odprowadzam o wiele wiecej forsy do budzetu
            panstwa. Z tych pieniedzy bedziesz dostawac emeryture i z tych pieniedzy zaplaca
            lekarzowi za twoja wizyte. Piss off.
        • wwredny Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 09:28
          Mamy nosic maski bo takim chamom jak ty chce sie smrodzic?
          To raczej w druga strone powinno dzialac.
          • pereiro Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 11:19
            wwredny napisał:

> Mamy nosic maski bo takim chamom jak ty chce sie smrodzic?
            > To raczej w druga strone powinno dzialac.

Po pierwsze, w drugą stronę może i powinno, ale nie zadziała. Jeśli palacze
            założą maski, w niczym to nie pomoże niepalącym. Po drugie, z przykrością należy
            stwierdzić, że nie rozumiesz prostych zdań (a będąc w gimnazjum już powinieneś).
            Kwestia masek wiązała się bowiem w treści ze spalinami samochodów. A teraz
            wracaj do lekcji.
    • Gość: manager dobry pomysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 08:09
      bardzo dobry pomysł z kabinami. niektórym to przeszakdza wszystko co
      nowe i nieznane. a skandalizujacy tytuł newsa "zamkną w szafach"
      jest opbliczony tylko na klikanie. bo to i taki klikowy poziom
      pisaniny.
    • leszekes Za kupno i utrzymanie powinni płacić palący 16.02.10, 08:20
      I już będzie ok. Nie kupuję palaczom papierosów to i dlaczego mam
      dokładać do ICH luksusu?
      • dziad_borowy Re: Za kupno i utrzymanie powinni płacić palący 16.02.10, 14:37
        Strasznie wiesniackie jest myslec, ze to taki luksus.
        Ja w urzedzie nie mam zwyczaju siadac, byc moze ty czasem przysiadziesz na
        jakims krzesle. Dlaczego ja mam placic za ten twoj wyjatkowy luksus? Myslisz
        czasami?
        Dzierżżż!!!!
    • little-bad-wolf Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się le... 16.02.10, 08:21
      To czekam na specjalne kabiny dla pijących, szczególnie tych, co
      pili wczoraj, przedwczoraj i cały zeszły tydzień. Mnie ten zapach
      przeszkadza....
      • samktos Re: Specjalna kabina dla palaczy. By żyło im się 16.02.10, 08:45
        little-bad-wolf napisała:

> To czekam na specjalne kabiny dla pijących, szczególnie tych, co
        > pili wczoraj, przedwczoraj i cały zeszły tydzień. Mnie ten zapach
        > przeszkadza....

zabawne sa tego typu "argumenty" rowniez o spalinach samochodow...jak ktos jest
        przepity i nawet panuje wokol nigo odur wczorajszej imprezy to jesli sie oddali
        to juz zapachu niema, z fajkami nie wiem czy zauwazyles jest inaczej , druga
        sprawa ze, to nie szkodzi w zaden sposob (odor kacowy) zdrowiu tego co go
        wyczuwa .spaliny? niestety w naszym swiecie zlo konieczne dla wszystkich na
        papierosy to decyzja palacego i nikt oprucz niego nie ma obowiazku tego znosic...
        • leszekes Gdybyś tak jeszcze nie robiła błędów... 16.02.10, 09:46
          samktos napisał:

> little-bad-wolf napisała:
          >
          > > To czekam na specjalne kabiny dla pijących, szczególnie tych, co
          > > pili wczoraj, przedwczoraj i cały zeszły tydzień. Mnie ten zapach
          > > przeszkadza....
          >
          > zabawne sa tego typu "argumenty" rowniez o spalinach
          samochodow...jak ktos jest
          > przepity i nawet panuje wokol nigo odur wczorajszej imprezy to
          jesli sie oddali