Dodaj do ulubionych

Samorządowcy wiedzą jedno - partie są złe

IP: *.mtvk.pl 23.09.10, 20:08
Kiepsko zakumflowana przybudówka PO.

Prawie taka sama ściema, jak RAŚ idący w koalicji z PO cztery lata temu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Samorządowcy wiedzą jedno - partie są złe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 20:08
      Obstawiam, ze w najwiekszych miastach wygrają wybory Piotr Uszok, Marek Kopel, Zygmunt Frankiewicz, Kazimierz Górski, Radosław Baran, Zbigniew Podraza, Pani Mańka-Szulik, to obecnie spoza PO. Z PO pewnie wygra wybory Piotr Koj. W efekcie chyba Pan Tomasz Tomczykiewicz podda się do dymisji. Bo przeciez wynik wyborów o czymś świadczy.
      • jazmig Samorządowcy mają rację - partie są złe 24.09.10, 09:32
        Partyjni bonzowie z Warszawy dyktują radnym w mieście jak mają głosować w danej sprawie - to przecież czysty PRL. Jakiś warszawski urzędas partyjny dyktuje radnemu z Katowic lub Gliwic, co ma robić, jakby on u siebie nie wiedział, co jest dla jego miasta lepsze.

Samorząd powinien być całkowicie odpartyjniony. Powinny być okręgi jednomandatowe w wyborach do rad.
        • Gość: czytelnik Stowarzyszenie Moje Miasto upartyjniło się :( IP: 217.153.211.* 25.09.10, 14:11
          Bardzo ceniłem sobie działalność Stowarzyszenia Moje Miasto i wielka szkoda, że - jak myślę - sprzedali się Platformie za miejsca na listach :(
      • Gość: Ewa Re: Samorządowcy wiedzą jedno - partie są złe IP: 83.141.106.* 24.09.10, 19:15
        A ja obstawiam, ze w Katowicach wygra Arkadiusz GODLEWSKI.
        • Gość: czytelnik Godlewski nie ma szans IP: 217.153.211.* 25.09.10, 14:15
          Czy tego chcemy czy nie, patrzymy realnie - Godlewski nie ma szans na wygraną. Był człowiekiem od Uszoka przez parę lat firmując to, co robi miasto. Był w ekipie Uszoka. Jak ma z nim walczyć? Rezygnując na 5 minut przed wyborami ze stanowiska? Podlegał mu Dział Inwestycji (cisza w mieście) oraz Projektów Europejskich (wielka porażka! Katowice sa jednym z nielicznych miast regionu bardzo słabo wykorzystającym środki UE). Uszok jest wg mnie bardzo złym prezydentem, ale Godlewski sobie nie poradzi na tym stanowisku w sensie urzędniczym.
          • Gość: czytelniczka Re: Godlewski nie ma szans IP: 91.188.109.* 25.09.10, 21:59
            a PiS wystawia radnego z forum samorządowego i Piotr Uszok p. Piotra Pietrasza ...........ciekawe jaKI ma program pewnie osłabić PiS żeby Uszok nie miał zagrożenia a potem stołek za kasę. Wstyd mi za katowicki PiS widać że się on już tu wogóle nie liczy w naszym mieście
    • Gość: kolok Byle nie Uszok IP: *.183.228.69.dsl.dynamic.eranet.pl 23.09.10, 21:06
      12 zmarnowanych lat wystarczy.
      • zappatero byleby nie Frankiewicz 23.09.10, 21:59
        Gość portalu: kolok napisał(a):

> 12 zmarnowanych lat wystarczy.

byle w Gliwicach nie Frankiewicz, wszak zmarnowane zostało dla tego miasta całe 18 lat.
        to że wyrzucil z miasta tramwaj wbrew woli mieszkańców, który łaczył nas z sasiednim Zabrzem i aglomeracją, to tylko jeden z wielu wyznaczników, które są namacalnym dowodem na to, że ten czlekokształtny prezydent niweczy wszystko co mogloby być i powinno być spoiwem dla całej aglomeracji o dumnej nazwie ŚLĄZEK.

WON raz na zawsze i bezpowrotnie takim szmatławcom, którzy przywiezieni z ziemniakami za czasów PRLu na Śląsk, czynią tej aglomeracji wyłącznie szkode.
        jest to zarazem najdroższy nieudacznik wśrod prezydentów na Śląsku
        • Gość: chorzowianim byle nie kopel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:16
          Ten facet już nie liczy się z nikim i z niczym. Wszystko wie najlepiej. Skutki są takie, że Chorzów z roku na rok zaczyna przypominać Tramwaje Śląskie, gdzie p. Kopel zasiada w radzie nadzorczej.
          • janonet4-4 Re: byle nie kopel 24.09.10, 09:32
            WPROWADZIĆ STAN WOJENNY!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wyborca Samorządowcy wiedzą jedno - partie są złe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 21:35
      Część samorządowców powinna się poddać do dymisji, a nie ubiegać się o reelekcje - tak nakazuje przyzwoitość.
    • Gość: egon Samorządowcy nawołują: partie są złe, głosujmy ... IP: 81.15.191.* 23.09.10, 22:45
      Ale popelina !!!
      To sie powinno nazywac Jak Dostac sie Do Kliki !!

• Gość: gosc z Kamczatki.. Porozumienie samorzadow, to tez partia, tylko ze.. IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.10, 00:47
      Partia to grupa ludzi walczacych o wladze - to najprostsza defincja.
      Czym wiec jest lokalny komitet wyborczy, czyli np.: owo "Porozumienie Samorzadow" utworzone przez prezydentow miast slaskich - to tez partia, tylko ze mala partia lokalna - przeciez tez walcza o wladze.
      Takie porozumienie prezydentow ma na celu razem walczyc o wladze, czyli walczyc o utrzymanie wlasnych stolkow. To Porozumienie, to porozumienie przeciw umocnieniu aglomeracji, przeciw planowanemu powstaniu Katowickiego Powiatu Metropolitalnego, czy przeciw miastu SILESIA.
      Prezydenci miast GZM udowodnili juz, ze nie chca dopuscic do powstania czegos co mogloby umocnic aglomeracje katowicka, a zarazem pozbawic ich wladzy. Widac to na przykladzie walki z szefem administracji GZM-u.
      Przyzwyczailismy sie do nich i bylo nawet fajnie, dopuki nie zaczelo sie mowic o powstaniu miasta SILESIA. Powstanie jednego miasta Silesia, na miejsce kilkunastu samodzielnych miast powiatowych, czlonkow GZM, to automatycznie nowe wybory burmistrzow - juz nie prezydentow. To degradacja ich pozycji z miasta do stopnia gminy w powiecie metropolitalnym - jesli wygraja nastepne wybory !
      To porozumienie prezydentow,
      to porozumienie na okres wyborow samorzadowych. Po wyborach zaczna sie klocic miedzy soba, tak jak jest to w GZM.
      Co mozna osiagnac glosujac na nich - nic, lub gorzej. Oni nic nie zalatwia w Warszawie, poniewaz w Warszawie = rzad, rzadzi koalicja PO i PSL, a za rok moze koalicja PO i SLD.
      Nalezy glosowac na te partie, ktore rzadza, lub moga rzadzic, a wiec tylko na PO lub rosnaca w sile SLD - ewentualnego koalicjanta. Ogolnopolskie partie PSL i PiS sa zwiazane z terenami wiejskimi, a ogolnie z Polska wschodnia.
      Kolejnosc jest jasna:
      1.najlepiej glosowac na PO lub SLD - wariant poparcia rzadowego i inwestycji z budzetu centralnego, na dzis i na jutro.
      2. lokalne komitety wyborcze prezydentow - czyli na stagnacje na obecnym poziomie i na przeciwnikow silnej aglomerácji katowickiej/miasta Silesia, ale bez powiazanie z opozycja w Warszawie - nic tam nie zalatwia, ale przynajmniej nikogo nie wku.wia.
      3. PSL lub PiS - to partie, ktore sa przeciwnikami silnej zjednoczonej aglomercji katowickiej/Silesia, sa slabe albo w opozycji.
      Szczegolnie glosowanie na PiS moze nam zapewnic, ze dotychczas nikle inwestycje z budzetu centralnego zaczna nas omijac szerokim lukiem.
      Jesli Slask, chce odzaskac silna pozycje w Polsce, to powinien brac czynny udzial w zyciu politycznym na szczeblu centralnym. Glosowanie na lokalnych kacykow, czyli na komitety wyborcze prezydentow miast, tego nie zapewni.
      Czyli tylko na PO lub SLD.
      Jesli,ktos chce wrocic do Polski wschodniej, lub nie lubi Slaska, a myslami jest gdzies daleko w religijno-filozoficznym bycie, to oczywiscie odpowiednio na PSL lub PiS.
      Jesli macie Panstwo w rodzinie, lub w gronie dobrych znajomych jakiegos prezydenta jednego z miast slaskich, to oczywiscie popierajcie swoich, bo laska ze Slaskiem, liczy sie Swoj.
      Moj komentarz napisalem po wypiciu jednej halby - jutro przeczytam go na nowo.
      Moje porady sa "pol zartem pol serio", ale calkowicie za darmo !!!. Na wybory nie ide bo mieszkam daleko na polwyspie Kamczatka.
      P.S.
      O przepraszam przeciez jeszcze jest RAS - czyli Ruch Autonomii Slaska - na tych tez mozna glosowac, RAS zapewni, ze wszystkie partie ogolnopolskie beda przeciw Slaskowi, zarowno rzadzace jak i opozycyjne.
      Male tego, oprocz wszystkich partii ogolonpolskich bedziemy mieli tez wrogow we wlasnym wojewodztwie, bo ras wymyslil, ze zlo ukrylo sie w Czestochowie i Zaglebiu.
      Wybierajac RAS mamy przynajmniej pewne, ze cala Polska sie od Slaska odwroci, ale mozemy miec za to KOLOROWE LAWKI NA STADIONIE SLASKIM - bo Stadion Slaski nie bedzie juz Stadionem Slaskim - Narodowym - nie bedzie juz dofinansowania z budzetu centralnego i nikt nie bedzie juz mial prawa przeszkadzac w sprawie malowania lawek we wszystkie kolory teczy.
      No to dobranoc i oby tylko RAS nie wprowadzil rano ruchu wizowego na przywroconej starej granicy na rzece Brynica.
      Chyba jednak pojde na Tanksztela po jeszcze jedna Halba - dzis jeszcze jest bezclowo !!!
      • svatopluk Re: Porozumienie samorzadow, to tez partia, tylko 24.09.10, 12:12
        Gość portalu: gosc z Kamczatki.. napisał(a):

> Partia to grupa ludzi walczacych o wladze - to najprostsza defincja.
        > Czym wiec jest lokalny komitet wyborczy, czyli np.: owo "Porozumienie Samorzado
        > w" utworzone przez prezydentow miast slaskich - to tez partia, tylko ze mala pa
        > rtia lokalna - przeciez tez walcza o wladze.
        > Takie porozumienie prezydentow ma na celu razem walczyc o wladze, czyli walczyc
        > o utrzymanie wlasnych stolkow. To Porozumienie, to porozumienie przeciw umocni
        > eniu aglomeracji, przeciw planowanemu powstaniu Katowickiego Powiatu Metropolit
        > alnego, czy przeciw miastu SILESIA.
        > Prezydenci miast GZM udowodnili juz, ze nie chca dopuscic do powstania czegos c
        > o mogloby umocnic aglomeracje katowicka, a zarazem pozbawic ich wladzy. Widac t
        > o na przykladzie walki z szefem administracji GZM-u.

twoje argumenty za tym zeby glosowac na partie rzadzace w centrali sa raczej argumentami zeby zlikwidowac wszelki lokalny i regionalny samorzad.
        bo przeciez i tak centrala bierze i rozdaje wedlug wlasnego widzimisie.
        a bez tych wszystkich rad i burmistrzow bedzie taniej.

ale to juz przerabialismy w drugiej polowie XX w.
        i to sie nie sprawdzilo.
        ktos tu zyje jeszcze w czasach Gierka.

w Polsce trzeba przeciwnie wzmocnic wladze regionalne i lokalne.
        • Gość: ,,,,,,,,,,, Metternich IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.10, 07:24
          Metternich
    • polsz bezpartyjni najlepsi 24.09.10, 08:59
      co widać na przykładzie np Uszoka. To genialny prezydent, który z pełnym poświęceniem od lat prowadzi Katowiczan do raju. Bo to przecież w raju wszyscy chodzili nago i boso
    • Gość: Nie-za-do-wo-lo-ny Samorządowcy nawołują: partie są złe, głosujmy ... IP: 213.139.155.* 24.09.10, 10:12
      > Slascy samorzadowcy
      > Stachowicz, kandydat Dabrowa Górnicza

Rzygac sie chce, jak czytom zajs takie g.
      GW, prprow sie yntlich !
    • Gość: campus Samorządowcy nawołują: partie są złe, głosujmy ... IP: *.chello.pl 24.09.10, 10:51
      Czyżby pani Siejna - anioł stróż wszystkich miejskich złodziei miała teraz dostać ciepłą posadkę w województwie? Chyba czas już na emeryturę, złodzieje śpią spokojnie.
    • Gość: Pajjetka Samorządowcy nawołują: partie są złe, głosujmy ... IP: *.zamek.net.pl 25.09.10, 19:35
      Zawsze myślałam, że panowie z SMM to alternatywa dla tego bagienka, które u nas mamy. Jak widać myliłam się, dali się zaciągnąć pod kierat PO. POrażka.
    • Gość: Hann-a Samorządowcy nawołują: partie są złe, głosujmy ... IP: 178.56.102.* 26.09.10, 08:38
      Od pewnego czasu mieli plan dojśćia do władzy. pan tokarski "wygrał "przetarg na lokal przy ul Mariackiej w czasie kiedy flirtował z oszukiem. A stawka za wynajem lokalu preferencyjna. Ciekawe jak będzie ten lokal prowadził jak zostanie radnym, przeciez radnym nie wolno prowadzić działalności gospodarczej na mieniu samorządowym?
      Macie swoje Stowarzyszenie Moje Miasto. tak jak Stowarzyszenie Bona Fides. Wszystko na pokaz, a ciemny lud to kupi.
      • Gość: Pajjetka Re: Samorządowcy nawołują: partie są złe, głosujm IP: *.zamek.net.pl 26.09.10, 11:18
        Ja w "planie dojścia do władzy" nie widzę akurat zupełnie nic złego. Wręcz przeciwnie liczyłam, ze wystartują, jedyne co mnie rozczarowuje to start z listy PO. Mogli wystawić własną listę, a teraz wchodzą w nie swoje buty i to jest dla mnie POrażka. A ten przetarg, ja nie chciałabym wnikać, bo przecież skoro był przetarg to ze swej natury był otwarty, zatem mógł startować w nim każdy, no chyba, że nie mógł, ale w to akurat nie wierzę, bo jak pamiętam takie informacje są w BIP'ie podawane. Kto się zgłosił i dał najwięcej ten wygrał.

Tylko po co to PO?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka