Dodaj do ulubionych

Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hanysa...

IP: *.mtvk.pl 24.10.10, 11:54
"Nie jestem pełnej krwi Ślązaczką, natomiast całe dzieciństwo spędziłam w Katowicach-Bogucicach, przy kopalni Katowice. Tam się wychowałam i tam w kopalni Katowice przez wiele lat pracował mój tata - tłumaczyła Piekorz"

Miejsce urodzenia: Sosnowiec.

Jeżeli mógłbym coś zasugerować organizatorom konkursu, to w przyszłym roku proszę rozważyć kandydatury Palikota i Baracka Obamy. Mają tyle wspólnego ze Śląskiem, co tegoroczni zwycięzcy
Obserwuj wątek
    • Gość: Kijako Re: Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 13:56
      Miejsca urodzenia - co to za argument?
      • Gość: working_class Re: Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:13
        Uwierz mi że dla ksenofobicznch z natury ślązaków którzy na potrzeby zewnętrznego PR opowiadają o swojej bezkresnej tolerancji ma to duże znaczenie ;)
    • Gość: Mikołaj Re: Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hany IP: *.multimo.pl 24.10.10, 14:01
      Bzdury opowiadasz. Liczy się wyłącznie subiektywne poczucie przynależności, tożsamość. Nie zmienia to faktu, że Owsiak na pewno do bycia Górnoślązakiem się nie poczuwa. Natomiast silne związki Magdaleny Piekorz z regionem nie podlegają żadnej dyskusji.
      • gofrrr Re: Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hany 24.10.10, 16:46
        W życiu bym im nie przyznał nagrody ! Co zrobił owsiak dla Śląska !? W czym jest taki wyjątkowy dla naszego regionu ? Zamiast Piekorz nagrodę wręczył bym Lidii Dudzie. Jej reportaże są bezbłędne, idealne a przede wszystkim bardzo "nasze".
    • rojberek A co takiego zrobił Owsiak dla Śląska? 24.10.10, 16:25
      Wydał malutką część z tego co ze Śląska zebrał na Śląsku? Buahahaha!
    • Gość: Schmittwilken Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hanysa... IP: *.pools.arcor-ip.net 24.10.10, 17:51
      Terazki juz na chama z gorolow Slonzokow robiom..
    • Gość: working_class Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hanysa... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:10
      Ale sie usmiałem tej "śląskiej teorii względności" na przykładzie Magdy Piekorz. Zróbcie jeszcze "hanysa roku" z Gierka w końcu tez kupę czasu spędził w Katowicach i nie mało pobudował ; ))).

Generalnie Magda pochodzi ze znienawidzonego przez co po niektórych Zagłebia tak samo jak wielu innych uznanych artystów aby tylko wymienić : Kiepurę, Szpilmana, Gajosa, Jacka Cygana czy Polę Negri... i zabawne jest oglądanie tej obłudy "na żywo" jak Kutz po sukcesie Magdy za wszelką cenę chciałby ją widziec robięcą rolady z modrą kapustą...
    • Gość: 0 Re: Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hany IP: 83.143.102.* 24.10.10, 21:31
      Piekorz jest pół Ślązaczką, pół Zagłębianką
      • bokertov1947 Re: Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hany 14.01.11, 06:24
        Gość portalu: 0 napisał(a):

> Piekorz jest pół Ślązaczką, pół Zagłębianką

...A Ty jestes ...pol-glupek!
        Pyrsk!
        • cirano Re: Magdalena Piekorz i Jerzy Owsiak zostali Hany 14.01.11, 07:43
          W latach 60-70-tych postarały się Zagłębiaki rządzące Katowicami o to, by młodym Ślonzokom zasr... w ten sposób życiorys. Cieżarne Ślonzoczki wożono rodzić do Sosnowca, Sosnowiory do nas. Zawsze tłumaczono to "brakiem miejsc w szpitalach"...a chodziło o wymieszanie. Osobiście znam kilka takich przypadków
    • Gość: Przyjazny Dla samego jerzego owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 01:17
      Jerzy Owsiak moze i daje pieniadze ale reszte kradnie utrzymuje sie z naiwnośći ludzi, w Polsce powinien byc u władzy drugi Putin bo Jerzy Owsiak by juz dawno gnił w wiezieniu. A miejsce złodzieji jest we więzieniu.
      • Gość: jokel Re: Dla samego jerzego owsiaka IP: 83.238.118.* 15.01.11, 12:11
        Przyjazny kato-baranie.
        Dawno by Owsiaka przyskrzynili gdyby w twoim wywodzie chociażby zdzbło prawdy było. Od lat patrzą mu katolickie pieski i inne psy na palce, czekają na lada potknięcie...boż to im (caritasowi), tyle milionów wydarł!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka